Saturday, December 31, 2005

30122005


adeh..jiwang lak aku 2 3 4 ari nih..teringat² rr..aku tak cukup kuat nk hidup dlm dunia nih..macam lirik MIMPI SEDIH by flop poppy..


Di malam sepi
aku bermimpi
mimpi yang sedih
sekali..........

Kau akan pergi
tinggalkan diriku
aku menangis
terseduuu........

Diriku tak pernah
lepas dari penderitaan....
mimpi yang kini terjadi...

Kau pergi setelah
aku serahkan kasih suci
Itulah nasib diriku........

Angin meniup
membelai rambutku
Yang terurai
tak berseri lagi...
.

lagu ni jek yg berkumandang kat mp3 aku seminggu nih..aremss tul rr..rindu sehh tapi aku sedar diri aku skang..yg aku boleh buat ialah bertahan..sampai bila?aku je tahu..korang² yg kenal ngan aku pon mesti dah..yg dh selalu hadap muke aku,membebel same² memarpu menyengal,korang tahu mcamne aku kalo dh mmg suke..espclly my best buddy,padiofrenly hahahha..oit padi,pesan kat awek ko,jgn jadi mcm kesah cinta tragis aku..aremss betul,kite kan same jek perangai..kang jadi ending same gak kang..

esok lusa dah 2006..harapan?peluang..aku bukan lelaki yg tewas..bisa menyembam walau ku di tolak..tiada lafaz yg lebih agung kalimah cintamu..tapi bukan hari ni,bukan esok..entah bila aku tak pasti..yg aku tau,aku pegang hidup aku,dan aku akan terus setia..setia??insyaAllah..jgn lawan takdir..esok lusa kita tak tahu..tapi kene tetapkan pendirian yg satu..biar kukuh..biar teguh..:P

tahun baru..korang kaene?lepak ngan kapel masing2?lepak umah tgk tv?layan perasaan?tgk bola?ade epl..fav team aku,man utd lawan kul 11.55mlm..sambut nu year dpn tv aa kot..sedey aa..ferst time dlm 4 tahun..giler tul aa..salah aku gak rr nih..dok jauh2..huh..

BERTAKHTA DI HATI

BERTAKHTA DI HATI

Dihempas ombak terdampar buih
Menanti waktu pulang ke laut
Begitu rindu dipisah takdir
Meniti saat bersulam cinta
Lihat2 kedalam mataku
Sinarnya menyala
Lihat2 ke dalam mataku
Cintamu bertakhta
Sebelum ku kenal diri mu siapa
Aku tak kenali apa itu cinta
Setelah ku kenal dirimu sebenar
Kau cinta sejati ku sandarkan jiwa

Dihilis semi tercari awan menanti detik
Sebelum hujan
Begitu sendu diguris resah meniti hari
Bersulam tangis
Lihat2 ke dalam mataku sinarnya menyala
Lihat2 ke dalam mataku
Cintamu bertakhta di hati

Takkan berganjak pendirian ku ini selagi
Kita tak kembali bersatu selamanya
Takkan berubah perasaan ini terhadapmu
Biar diduga biar dicabar biar dihalang
Sebelum ku kenal dirimu siapa
Aku tak kenali apa itu cinta
Setelah ku kenal dirimu sebenar
Kau cinta sejati ku sandarkan jiwa

Friday, December 30, 2005

SHEILA ON 7 - Anugerah Terindah Yang Pernah Kumiliki

Intro : G C (4x)

G
Melihat tawamu
C
Mendengar senandungmu
G
Terlihat jelas dimataku
C
Warna - warna indahmu


G
Menatap langkahmu
C
Meratapi kisah hidupmu
G
Terlukis jelas bahwa hatimu
C
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Int : G C (2x)


G
Sifatmu nan s'lalu
C
Redakan ambisiku
G
Tepikan khilafku
C
Dari bunga yang layu


G
Saat kau disisiku
C
Kembali dunia ceria
G
Tegaskan bahwa kamu
C
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Int : G C (8x)


* :
G
Belai lembut jarimu
C
Sejuk tatap wajahmu
G
Hangat peluk janjimu

SHEILA ON 7 - Bertahan Di Sana

intro; D...G...D...G...Bm....G..A

verse:
D Bm
Dinda apa kabar kau di sana
F#m
lelahkah menunggu berkelana
A
lelahkan menunggu kau di sana

D Bm
sayang aku kan segera pulang
F#m
tunggu aku dengan senyuman itu
A
tunggu aku dengan senyumanmu itu

D..G..D..G..A

D Bm
bila waktu itu telah tiba
F#m
coba kenakanlah mahkota itu
A
coba kenakanlah mahkota itu

bridge:
Bm F#m
masih banyak yang harusku cari
Em A
tuk' bahagiakan hidupku nanti

chorus:
G F#m
bisa bertahankah kau disana
Em D
bisa bertahankah sayang...
G F#m
coba bertahanlah kau disana
Em D
coba bertahanlah sayang... (2x)

::hanyaakudiriakudanmm::

pulau pangkor..2005

29122005

akum..
khamis,29-12-2005..
hari ni aku dpt sms..hope ini bukan yg terakhir..sbb tanpa awak,sy tak dapat terbang seperti selalu..sbb tanpa awak,sy bukan seperti selalu..dlm dunia ini,kita mungkin kecil,tapi untuk seseorang,kita mungkin dunianya..

kadang² apa yg kita cakapkan,bukan itu yg kita maksudkan..entah rr..kite je dpt menilai ape yg benar dan palsu..


Monday, December 26, 2005

25122005

ahakkss..

byk perkara di dunia yang kadang² kita gagal memahami dan mencuba melihat hanya dari satu sudut pandangan je..bila ada sesuatu yg korang perlu fikirkan, tak kire samada masalah dunia,mentaliti,yang terhangat terpanas sumer,kite fikir dari pelbagai arah..utara selatan timur barat tenggara sumer..hari ini aku byk berfikir..byk termenung..dari smlm lagi slps aku sms² ngan pikof,byk bende leh pikir..nk ikutkan mmg gile tp..

korang penah putus asa tak?bagi aku, aku pegang kata² seorang kawan,teman,sahabat,yg dulu selalu bersama² waktu susah senang aku dan susah senang dier..hehehe

"work harder..tak cukup lagi usaha hang.."

aku mmg slalu buat ape yg termampu..kadang² melebihi ape yg aku larat..tapi aku tak selalu buat untuk tatapan secara terus, kebiasaannyer aku akan buat secara halus,tersorok..adat org melayu, sumer bende ade tatasusila sopan berlapik sumer everything laa..apa yg aku buat gak biasanye bukan utk tatapan hari ni je,bukan utk waktu saat itu je,tapi kbykannye utk waktu² akan datang gak..

adehh..kdg² penat berfikir,tapi aku tadapat nk tulis ape yg aku fikir..selalu aku tulis msti korang pening..hahahha bunge² le sgt bahase aku..nk jadik cam loloq, wat lirik bahase tak ingat..

esok aku nk lik melaka dah..bas kul 11 malam..so pasnih tggu mase daftar intenet kite ronggeng maut kat blog nih ekk..

daa...

Sunday, December 25, 2005

kukuh

rapuhkah pelukku
hingga kau terjatuh
rapuhkah cintaku
bila aku jauh

kukuhkan pelukmu
agar kau tak pernah berpaling
kukuhkan cintamu
dengan kata-kata cintaku

ingatilah ini
sebagai pedoman
ku tunjukkan bintang
kau sinari cinta
kenangilah ini
sebagai satu janji
kukuhkan hatimu
dengan hati ku

songs by majinn
ps::copyright MaJiNNMM

malam

setiap kali ku tatapi
bintang di langit
kerna ada waktunya
ia bersembunyi
akan terfikir apa benar
diriku seperti itu
hanya sebentar untuk
memenuhi malammu

dan telah ku lagukan
seperti malam aku datang
dan temani dirimu kekasih
sehingga muncul
mentari di hari baru mu

songs by majinn
24-12-2005
ps::copyright MaJiNNMM

mEri KriSmAs 2005...

hari ini, 25.12.2005 sumer penganut kristian meraikan hari krismas,,

Krismas (harafiah: massa untuk Kristus) adalah hari raya untuk penganut Kristian, disambut pada 25 Disember bagi memperingati kelahiran Jesus Kristus. Menurut kitab AlkitabPerjanjian Baru, Yesus dilahirkan oleh Maria di Yerusalem. Penganut Kristian percaya bahawa kelahiran Yesus menepati ramalan Yahudi mengenai kelahiran seorang Juruselamat dari susur galur Daud (David), yang akan menebus manusia dari dosa Nabi Adam (original sin).Perayaan Krismas pada lazimnya dirayakan setiap 25 Disember. Namun beberapa gereja dan negara menyambutnya pada 7 Januari disebabkan mereka mengikuti kalendar yang berlainan (kalendar Julian berbanding kalendar Gregorian).

sumber..wikipedia.org

kita tgk konsep rumah terbuka kerajaan yg giat dijalankan, rumah terbuka gong xi raya dan pelbagai lagi yg diadakan utk menyambut perayaan² ini. namun di sebalik meraikan penganut agama kristian dlm mewujudka satu sikap terbuka, tidakkah tindakan kita meraikan hari jadi jesus ini sesuatu yg salah dalam agama kita?atau sekadar pandang sebelah mata kerana kawan?



Jujur - Radja

Duhai kekasih pujaan hatiku
dapatkah kau memberiku satu arti
sedikit rasa yang bisa ku mengerti
bukan sumpah atau janji

* buktikanlah bila kau ada cinta
setulus hatimu bisa menerima
sebatas kejujuran yang kau miliki
bukan sekedar bersama

reff: jujurlah padaku bila kau tak lagi setia
tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
jauhi diriku, lupakanlah aku

jujurlah padaku bila kau tak lagi setia
tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
jauhi diriku, lupakanlah aku selamanya

Dua Dunia - Too pHat feat Siti Nurhaliza

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza

Cinta itu buta
Dan juga boleh membutakan
Melukakan dan sukar untuk kita lupakan
Aku cinta padamu hanyalah ungkapan
Luahan yang jarang bermakna bila diucapkan
Ini pula cerita cinta sang pujangga
Bukan arjuna sita bukan cinta dan rangga
Mungkinkah khayalan akal mainan minda
Atau lamaran puitis dengan hasrat yang indah
Kau selalu di hati tidakku dekati
Sentiasa ada mata jahat yang memerhati
Tapi ku tak rungsing tidak mungkin rindu
Ku pusing lihat wajahmu di setiap penjuru
Senyuman di kaca kisahmu kubaca
Perjuangan kita sama dukamu kurasa
Aku pasrah sahaja pada Yang Esa
Kerna ku tahu dua dunia kita berbeza

Duka di kala malam termimpi-mimpi
Rindu di kala siang mencari-cari
Kasih sebenar tidak bertukar tidak sebentar
Walau dipisah lautan direnangi gelora
Dan kadang kala hanyut bagaikan dua arah
Malu sering bersua tapi jarang bersuara
Kenapa bercinta jika kesudahannya pasrah
Kerna bila dilamun indahnya tidak terkata
Tersimpan hasrat tiada siapa yang mengerti
Harapan menggunung sampai penghujung dinanti
Dipegangkan janji tetap ratu di hati
Dengan izin Tuhan kan bersama kapan hari pasti
Sabarlah menanti kesabaran diuji
Berdoa dalam sujud sejadah ditangisi
Aku pasrah sahaja pada Yang Esa
Kerna ku tahu dua dunia kita berbeza


Perjuangan seni kita tidak bepenghujung
Jangan tinggal batu bernama tak bepengunjung
Kesabaran menikam Kau tak pernah bermurung
Tetap tersenyum walau kesedihan menyelubung
Bukan rupa parasmu yang jadi ukuran
Atau suaramu yang jadi bahan tuturan
Ku bukan mahu hubungan tapi kejujuran
Hadiah sepatah darimu satu kesyukuran
Tapi bila bertentang mata tidak terbentang kata
Kata apa sahajaiya tapi tentang apa
Wajahmu yang cantik manis lagi
Senyuman sepasti mentari timur tiap pagi
Realiti sukar diatasi tapi kesudah indah
Harus bermula dengan fantasi
Ku rasa terhoyong-hayang antara dua dunia
Biar khayalan ku melayang..

Saturday, December 24, 2005

hipokrit..be urself???

ok..aku nk berkongsi pemikiran aku...

pernah korang terpikir tak?be urself?kadang² tak semua orang bleh terima diri kita seadanya..tapi aku rase ayat be urself..jadi diri sendiri..jgn hipokrit sumer..macam tak betul..:)
pernah korang terpikir utk merubah diri sendiri..menjadi orang lain utk mencapai sesebuah matlamat.dan dengan menjadi orang lain itu, akan membawa lebih byk kebaikan dari keburukan..dan seandainya korang mula menjadi seseorang yg lain dari kehidupan sebenar anda, mana tahu mungkin perubahan itu satu hari nanti akan kekal dalam diri anda..:)

seseorang yang tidak berubah dan tidak mengambil iktibar dari kesilapan, takkan pernah berjaya dlm hidup dier..

huh..


Thursday, December 15, 2005

future lists..

tiba² aku terfikir..list utk cita² dalam hidup aku entah dapat aku capai atau tidak, Wallahualam..:)

1.belajar kat oversea..:P
2.amik master..
3.motor besar sebijik..
4.pemain hoki malaysia..:P
5.mercedes..
6.hanset samsung power gile..
7.rumah sendiri..

nanti aku sambung ekk..hahahahha

Wednesday, December 14, 2005

aku..

okeh..

sikit pasal aku la ek..

hazimin bin hamdan
25 may 1985, hopsital daerah tapah
asal dari parit, perak
aku penah skolah kat skolah iskandar shah, parit..skolah bainun ipoh..
dip in ICT, utem, melaka and bach in sc comp (media interactive), utem, melaka

currently aku keje kat sebuah opis di section 13 shah alam, selangor darul ehsan, Art Channel..sebuah kampeni design yang berteraskan new media dan advertising..juge photo editting..company aku buat website samada gune joomla,wordpress,flash website atau core html website..mane2 la boleh..setakat nih, joomla dan php aku nye bidang, so kalo korg ade pojek nk wat website, just call aku 012-4144321 or email kat haziminhamdan@art-channel.biz..website company aku adalah http://www.art-channel.biz..freelance aku as web designer,blogger,designer..kalo nak kad2 kawen bleh..kad2 raye bleh..bisnes kad bleh..ape2 je la..

aku stat blogging dari 2005 tak salah..or maybe earlier than that sbb ade blog kat friendster kan?tapi frenster aku dah tutop, malas main tapi still ade facebook..facebook lagik best..blog aku adalah pasal aku..afterschool sebenarnye adalah kerane blog aku adalah perkara2 yang aku buat selain waktu belajar..yg baek2 je la..yg buruk2 aku tak tulis..

-::untitled::-

mukadimah..
sebagai permula kata..

ASSALAMUALAIKUM..:)