Tuesday, December 26, 2006

salam aidiladha...

assalamualaikum

esok nk balik melake..balik awal skit...ade dah 2 3 orang kat sane..budak2 training bola,bdak2 silat..tadek ar sorang2...hurmm..nape ek lik awal?ntah ar..awak tau dak sy tanak lik awal..sy nk jupe awak..tapi..hurmm..macam sy sorang je yg nak sangat jumpe awak...entah ar...lari balik melake..banjir?hurmm..biar lah..

teringat dulu mase kat perlis..mase tuh banjir..main air banjir kat umah Acu..huhuu mase budak2 lagi tuh..ngan sopi ngan wanis pon same ar main randuk2 air..haha..hurmm..kat dpn umah pon penah banjir gak..sempat ar dulu,mase banjir,letak pancing,dapat ar ikan haruan...tapi pancing kampong punya...pakai buluh..huhuhu..kat kampong,banjir tu perkara biase..setakat main air2 tuh dulu mmg biase..heh mase budak2,yang tau main air jek..tak pikir pape dah...hahahah..:P

tapah

tadik gi dusun opah..kat kampung sunut,tapah...aku rase ramai tatau tempat nih..even kalo org tapah yg tak penah masok2 kampong pon tatau aku rase..dusun durian opah...kitorang sefamili jalan2 ke sane..sampai je dusun,teros makan nasik ngan tempoyak...pastu mak lang kasik suh makan kuah durian..ala bubur durian ar tuh...org kampong pggil kuah durian..pastu secara berterusan aku bukak durian plak..3 bijik setel..hahaha..sempit perot aku ar...mkn jek...pastu opah ajak gi kebun die..kebun tu seluas 4 ekar...naik keta ngan cik uji,ngan opah,sampai2 pehh...besa sehh..takot aku..opah plak,turun2 keta jek,masok2 semak,ilang...lame gak die ilang,sedar2 die bawak 3 4 bijik durian...hai opah aku nih...mintak 'izin' kot..:P
aku ngan cik uji da tak larat..2 kali angkat jaras penuh ngan drian ke keta...sakit pinggang wehh..hahaha..

byk drian nye..penin aku tgk..takot aku nk mkn..byk sgt..:P

hurmm..selamat musim durian....:D

salam

Wednesday, December 20, 2006

salam..

disember..semakin dekat..ke hujung 2006..januari bakal tiba...disember?januari?hurm...

Januari - Glenn Fredly

berat bebanku meninggalkanmu
separuh nafas jiwaku sirna

bujan salahmu apa dayaku
mungkin benar cinta sejati
tak berpihak pada kita

reff: kasihku sampai di sini kisah kita
jangan tangisi keadaannya
bukan karena kita berbeda

dengarkan, dengarkan lagu-lagu ini
melodi rintihan hati ini
kisah kita berakhir di januari

selamat tinggal kisah sejatiku
ooo pergilah

huhu...hurrmm..januari datang..2007..bila waktu yg berganti itu hanya sekadar memenuhi hari2,tak bermakna tak berseri..

Saturday, December 16, 2006

gamba nih aku amik mase singgah kat tempat RnR kat tasik raban kat on the way balik dari kampong ari tuh..malam..kalo ade kamera lagi power mesti lagi best..huhuhu..aku amik shot nih..nmpk cam best jek..huhuhu mase nih aku drive dari k.bharu smpai sini..lame gak tuh..penin sbb mak asik bising..suh bawak slow2 hahahaha..

Tuesday, December 12, 2006

k.e.l.a.t.e

assalamualaikum..

apa yang menarik kalau pergi ke pantai timur..pantai kan?pantai2 kat sane byk yg masih cantik..takde langsung cemar...dan sememangnye bahaye..ngan ombak besar..tapi sgt indah..sangat cantik..bunyi laut..angin..hurmm..okeh..kite stat ngan permulaan perjalanan..

hujan

huhuhu sepanjang jalan...mencabar kewibawaan aku membawak keta..ditambah tekanan memuncak mase aku drive,mak kat seblah asik suh aku slow jek..huhuhu..alhamdulillah selamat pergi kembali...hujan lebat..penglihatan terhad..serius..nampak keta depan jek..keta depan die tanampak..





pantai..

pantai nih kitorang singgah mase perjalanan pergi balik ke terengganu ( org sini kalo nk gi bandar kuala tganu,diorang ckp tganu..same ar kalo kat melake..kalo nk gi bandar melake,diorang ckp nk pegi melake..walaupon hakikat nye korang da mmg kat negeri melake..jadik jgn smpai konfius kalo berjalan ke tempat org...:) )..

pantai nih...sebelah pantai penarik..nk pegi tganu ikot Jalan Pantai,baru korang lalu pantai nih..cantik..:)









nih antara shot2 yg aku amik..

kat tganu watpe ekk?jauh tuh..huhuhu...untuk gamba2 ape kitorang wat kat tganu,samung nanti plak...

salam

Saturday, December 09, 2006

9 disember 2006

assalamualaikum.

awak tau dak..sy bermimpi malam tadi..

suasana kat dlm kelas..ramai budak2 kuliah sy tgh tggu lekcerer dtg..sy pon tgh sembang2 ngan member2..tibe2 sy tpandang kat pintu kelas..sy nmpk awak, dengan sorg boy..awak macam takot2 sy tnampak awak..sy pon teros ke pintu,dan awak ade situ ngan sorg boy..sy teros masok kelas balik..pastu sorg kawan sy dtg,bagi sy satu gelang..die kate,awak pulangkan balik gelang tu kat sy..then,sy teros terjage..awak tau dak..hurrmm...sy sebak..sedih..entah..tetibe je rase sedih..sangat sedih..sy amik anset,nk citer kat awak,nk msg awak..tapi..hurmm

tadi pon sy tepon awak...sy tau sy tepon awak kul 1.30 lbih kan?sbb sy tragak2 nk gitau awak..nk cite ngan awak psl mimpi sy..

hurrmm...huh

awak makan kenduri..mkn byk2..nasik minyak huhuhu...

dan hari ini..malam ini..

esok..

-salam-

Thursday, November 30, 2006

salam..

ini keputusan tak rasmi aku..huhuhu ampes ar mate nih wat soi.....

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN

No. Matrik B 030610198 Nama Pelajar Hazimin Hamdan
No. KP 850525085299 Fakulti FTMK
Kursus BITM
Sesi (Sekarang) Tahun/Semester Pengajian (Sekarang)
Alamat Tetap NO 28 JALAN SIPUTEH,, 32800 PARIT, PERAK, 32800 PARIT PERAK
Kod Penganjur Penasihat Akademik

Keputusan Peperiksaan Untuk Sesi
Kod M/P Matapelajaran GR MN KR JMN ST


BACS1253 MATEMATIK SAINS KOMPUTER I D 1 3 3.00 -

BITM1113 SISTEM MULTIMEDIA B- 2.7 3 8.10 -
BITP1213 PEMBANGUNAN SISTEM B 3 3 9.00 -
BITS1123 ORGANISASI DAN SENIBINA KOMPUTER C- 1.7 3 5.10 -
BITU2913 BENGKEL I B- 2.7 3 8.10 -
BITP1323 PANGKALAN DATA C 2 3 6.00 -


Panduan
GR : Gred KD : Kredit Dapat
MN : Mata Nilai KP : Kredit Pindah
KR : Kredit KK : Kredit Kira
JMN : Jumlah Mata Nilai PK : Peperiksaan Khas
ST : Status UM : Ulang Matapelajaran
TD : Tarik Diri UG : Ulang Gred


well...aku bkn budak pandai..jadik tgk jek...jgn komen lebih2...

end

Tuesday, November 28, 2006

hurmm..

terkadang aku rindu..tentang sesuatu tentang semalam..terkadang aku menulis msg2 yg mampu membuat tertanya..tentang aku..tentang dia..hidup,jauh,jarak perjalanan waktu yang menentu tapi tanpa kita yang membuat keputusan dan hanya menunggu,pasti hidup menjadi lebih banyak liku..pertanyaan,soalan akan lebih banyak dari jawapan..perjalanan esok,bukan hanya menunggu,dan membiar..tapi dengan apa yg kite putuskan utk berlaku..menyesal?pasti ada lusa utk kite betulkan,dan tersalah?pasti waktu akan mengajar kite yang tepat utk di cari dan yang tidak perlu kite miliki..bila jiwa semakin kalut,dalam semakin ribut,serba salah mengajar kita mengukur hari dengan betul..membuatkan semua tertanya tentang apa yg kita lakukan dan hanya kita yg tahu apa yg kita lakukan..

teman adalah cermin,memberitahu apa yg berada di belakangmu..memberitahu tentang apa yg kita lakukan tentang mereka disisimu..menyokong waktu2 penat lelah berjalan di hari-harimu dan memegang erat saat tiada siapa mampu menenangkan mu..

Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH...
dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH...
hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...
hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...
berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....

Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus
dipilih..?
KAWAN pengubat kesunyian,
KEKASIH penyembuh kelukaan.

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus
didahulukan..?
KAWAN tempat mengadu,
KEKASIH tempat bermadu.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak bisa
disisih...
KAWAN menghulurkan bantuan
KEKASIH menghulurkan sokongan.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya diperlukan...
KAWAN sekuntum senyuman,
KEKASIH sepenuh perhatian

Antara KAWAN dan KEKASIH Bilakah akan bersatu...?
KAWAN sejujur kata,
KEKASIH setulus setia

JIKA KAWAN itu KEKASIH...
dan KEKASIH itu KAWAN...
perlu lah dihadiahkan
"Sedalam lautan Setinggi kayangan"
kerana
"Kasih sayang tiada sempadan"
tapi sayang...
KEKASIH tetap KEKASIH...
KAWAN tetap KAWAN...
perbezaannya terlalu ketara..
tapi keadaannya tetap sama..

dan bila kamu masih keliru tentang siapa kekasih,siapa teman..
perasaan itu jawapan..


semua persoalan..perlukah jawapan?semua rahsia kata..perlukah terbongkar?bias pada zahir..akan ketemu warna dalam dirimu..

salam

Thursday, November 23, 2006

assalamualaikum..

huhu...ending yg menarik tadik...dlm fon,psl bahase cine tuh,awak ckp kalo awak gtau,org msti diam...betol ar,lepas je awak sebut mende tuh,abis kdit...huhuhu

hurm..ekceli sy cuma takot teserempak,ternampak,bertembung sumer tuh jek..sy tau die takkan pukul2...takkan boifren awak kaki pukul kot..kan?awak msti da pilih org yg baik..better than me..kan?

khamis 23 nov 2006..petang nih ade prsntation..power point da siap..tggu nk bcakap jek..tadik gi jln2 ke bandar..naik moto sorang2 hhahaha...gilo..tgh2 malam eh pagi gini kuar2...tak betol ape..musti pelik je org2 tgk aku..hahaha...pusing2 tgk malam..malam?hurmm...

cinta..tak seharusnya memiliki..hurm...yg sy tahu cuma mencintai...dan memiliki.:)

save yourself
by sense field
tonight and forever

Turn out the light
Just say goodnight to yourself
May I remind you
When you find you
Are all alone’s when you
You’ve got to be strong
That’s when they call you in the night
He’s got your picture in his mind
He’s got your number on a paper
At his disposal anytime

Is it really true
Could you save yourself
For someone who could love you for you
So many times we just give it away
To someone who
Someone who

You met in a bar
The back of a car
And for a moment
You felt important
But not in your heart
Cuz my self esteem
It’s been low
Go ahead and count,
It’s been lower than low
I know the feeling
Of it stealing life out from under me

Cuz I want to learn
Can you save yourself
For someone who
Could love you for you
So many times we just give it away
To someone who couldn’t even remember your name
Did you save yourself
For someone who loves you for you
And loves me for me
Or give it away
To someone who
Someone who
Can cherish your name

Cuz I want to learn
Did you save yourself
For someone who
Loves you for you
And loves me for me
Give it away
To someone who
Someone who
Cherish your name

Cherish your name


kalah menang..dalam hidup..perlu ade keputusan dan akibat atau apa yg terjadi selepas itu...macam cinta..cinta tak semestinya memiliki..tapi jika memiliki cinta kita,bukankah lebih bermakna..dan itu hanya jika cinta itu benar-benar cinta yg datang dari 2 hati..:)

huh...

tadi on d way nk jalan2 ade plak speed trap kat dpan balai..pehh dah ar moto tadek side-mirror..mmg taknah wujud kat melake nih..nasib baek abg polis baik...amik name jek die kate..saje2 amik name..tadek salah ape2..fuhh..gundah gulana kelam kabut gak ar...

dah lame tak g bandar malam2...cantik gak..

-end-

Tuesday, November 21, 2006

Penjaga Hati
Ari Lasso

Tak pernah aku impikan
Betapa beratnya meruntuhkan hatimu
Lama sudah ku menunggu
Seutas harapan tulus cintamu

Takkan kutemui wanita sepertimu
Takkan kudapatkan
Rasa cinta ini

Reff :

Kubayangkan bila engkau datang
Kupeluk bahagia kan daku
Kuserahkan seluruh hidupku
Menjadi penjaga hatimu

Sering kali kutemukan
Mahkota bertabur intan permata
Meski aku telah terbiasa
Tambatkan hatiku pada wanita ..oh ….
23 NOVEMBER 2006

salam..

akhirnya ari nih last paper..kul 2.15 kang ade paper osk..so?pastu?hahahaha..aku nk tdo puas2..pdn muke korang yg ade paper...:P


nanti ek samung..

mari membaca...

Monday, November 20, 2006

salam

jika selama ini menjadi selalu dalam fikiran, amat susah menjadi dewasa...bila usia beranjak sehari,hidup kite mmg semakin bertambah..sumer btambah even berat pon naik skit2 hahaha..bile ar berat aku nk turun nih, mkn tak ingat..:P tapi sumer nih menjadikan manusia semakin berusaha,mencari jalan..atau tidak dapat sekurang2 nya berhadapan dengan masalah,bukan hanya berserah dan menyerah sumer pada keadaan...teringat dalam suratkhabar utusan,ruangan agama 3 4 hari lepas,tak ingat ar...tajuk nye sgt menarik perhatian aku..'islam bukan umat berserah'...mmg benar,kite ada qada' qadar yg ditentukan oleh Allah swt,kite percaya pada ketentuan itu sbb itulah rukun iman diri kite as a muslim..aku tanak cerita pjg2 mcm ustaz plak sbb aku pon bkn nye terlalu baik,tapi amalan itu yg mengukuhkan diri kite...:)

bila berjalan,pandang ke langit,jgn selalu lupe pd rumput di bumi..menjadi tangga utk berpjak demi menuju jalan esok..

hurmm...miss u..:)

gadek..






assalamualaikum.. huhuhu walopun tadek mase..sibuk mengulangkaji stadi exam aku tetap nak menulis..huhuhu..kite mulekan dengan acara mandi manda...

acara mandi manda ini telah dijalankan pada pukul 3 pagi,,bertolak dari sini bukit beruang ke air panas gadek..yiihhhaaa...dapat gak mententeramkan kepale dengan disirami dan di hujani air panas...:P

mari melancong ke melake..hahahahah


Monday, November 13, 2006

menjelang...

assalamualaikum...

baru melepasi waktu2 terbahaya..hahaha 4 hari xtdo...gile tul ar...9hb paper database,10hb paper SD dan smalam aku melepasi paper matematik ngan jayanya..satu soklan jek tak jawab...wahahahahah berkat tak tdo dan lepas abis exam,kul 1 camtu aku tdo sampai malam...huhuhu terok tul perangai..tapi mmg mata xleh bukak..layan muvi pon tak bleh blah..tpakse tdo..

dalam kepenatan,dan aku masih tak terkaver lagi tdo..huhuhu

salam..:)

Tuesday, November 07, 2006

Maha Karya Cinta
Faizal OiAM

Begitu berat melangkah
Melihat kau bersamanya
Adakah aku yg salah
Atau hanya helah saja

Ku masih mencintai diri kamu
Bila kau menjauh
Ku rindu

Kau bagaikan udara
Yang membantu aku untuk terus hidup diatas dunia
Tanpamu ku lemah
Pasti aku tak berdaya
Kerna kau maha karya cinta ...

Biarpun kau tidak mahu
Menerima kasih daku
Ku kan setia bersama mu
Sehingga ke akhir waktu

Ku masih menyayangi diri kamu
Bila kau berlalu
Ku rindu ..

Kau bagaikan udara
Yang membantu aku untuk terus hidup diatas dunia
Tanpamu ku lemah
Pasti aku tak berdaya
Kerna kau maha karya cinta

Kau takkan dapat aku lupakan
Kerna kau lah punca cinta kita
Mengajar aku erti bahagia
Kembalilah ..

Terimalah pesan daku
Yang akan terus menunggu

Monday, November 06, 2006

sedikit waktu..

assalamualaikum

seperti biasa apa yg blaku setiap hari ape yg terjadi tiap hari ape yg aku dapat,dengar,lihat sumer akan membuat aku membebel sendiri dalam hati..hurmm..bila berada di langit tinggi,jgn sesekali lupa rumput di bumi..sbb kdg2 kite terlupe kite bukannye rumput pon,tapi lalang yg tak pernah ada kegunaan kecuali sbagai makanan haiwan2 herbivor dan serangga2 huhuh...cerminkan diri bila berjalan,sbb kdg2 kite terlupe siapa yg slalu berada disamping,meminta sesuatu utk dikongsi bersama sehingga nafasnya terakhir...kalo rase takde cermin,itulah gunenye mereka yg disekeliling...memberitahu ape yg sebenarnye ade pada diri kite..elok ke tak,baik ke tak ape yg kite buat nih...bile berjalan jgn slalu mendongak ke langit melihat indahnye bintang,sbb selalunye kite tersalah pijak ape yg ade diatas laluan..bile jalan ngan budak2 ensem,lawa,bjak pandai,jgn igt kite pon same ngan diorang..ade awek lawa bkenan ngan kite,jgn pernah lupe, pada diri,pada mereka yg selama nih bersama kite,berhidup utk kita,bernafas utk kite..sedar2 ar diri tu skit...huhuhuh...manusia..payah utk diteka...

esok isnin...6hb oktober...semoga dipermudahkan perjalanan hidup aku..

kawan adalah mereka yg bersama2 melalui hidup,tak kire alam belajar atau dunia kerjaya...dan pemerhatian mereka terhadap diri kite terkadang sangat tertumpu pada satu suasana jek..diorang takkan tahu secara luas kehidupan kite..ade sstgh kawan,yg sangat ambil berat,sampai pasangan pon diorang nk pasangkan...tapi diorang cuma tahu satu keadaan jek..kalo kat tmpt keje,kdg2 ade kwn yg cuba pasangkan kite ngan kawan sekerja,kat tmpt blaja,ade kwn yg cube pasangkan kite ngan kwn sekumpulan,sekelas yg mereka anggap sepadan ngan kite...tapi, pernahkan diorang berfikir ttg hati kite?pernahkan mereka mengambil tahu akan siapa yg kita slalu sayangkan,cintakan dan berhidup utk siapa..hurmm..dan bukan salah diorang,cuma kite yg kene tetapkan hati...belongs to whom?was it me?was it u?or them?

kekasih adalah mereka yg kita cintai,sayangi..cinta adalah rahasia yg terpahat di hati,hanya hati yg mengenali utk siapa cinta itu...sayang adalah perasaan,tak mahu melepaskan...rndu adalah kenangan...hati itu punca jawapan...sbb tu kalo nk solat pon,yg penting niat dalam hati kite betul,nawaitu utk solat subuh ke zuhur ke,kene pahatkan dalam hati..hati itu yg paling utama..dan bukan hati org lain,tapi hati kite sendiri...adalah kebahagiaan..:)

salam..:)

bazar ramadan al-mubarak...peringgit



Sunday, November 05, 2006

05112006

selamat ahad

wahhh...penat maen futsal..walopun ari ni tak mcm selalu,ari ni prestasi merudum..byk kuih raye kot..lagipon x mkn mlm..malas lak rasenye..da lame tak maen futsal,gerak pon da slow-mo hahaha...

hurmm..sori wak..org on ym tapi org kuar...org gi umah ana raye ari tuh..die ajak..org pegi ar..adi tadek sbb lik kampong so org gi sorg2..lagipon dekat je and nak takot ape..beraye...nk gi umah awak,awak tak ajak,tak alu2kan..nk wat camne..hurmm..tapi takpe..org paham situasi awak..keadaan awak..takpe..:)

malam nih sejuk...tadi dok bawah kipas,dada aku sakit,cam sesak napas...semput..kecik2 dulu ade gak penat2 nih..beso2 masok sekolah da ilang skit..skang cam takleh sejuk je dada aku..sesak sempit dada...

stadi..baru stat bace skit2 tgk2 skit matematik..hahahah hapal rumus ar aku minggu nih...stat mggu depan kot mule ar terok2 kene stadi mate...ampes tul carry mark ciput jek...arapkan lulus jek..same ar database..sengal ar...bukan salah ak nk gado ngan die..die kondem terok2 sistem aku sape suh hahaha..kondem database sudah..ngan sistem aku skali di hentam nye..da ar perangai pon cam siot jek...sumer org tau ko siot tau..sumer pompuan tak ske..yg ske tu mesti stok2 bosia mane2 tah yg sanggup layan muke buruk ko tuh...ampeh tul...jage ar...ko usik aku lagi skali mmg aku saun direct jek..duli hape aku ko nk kasik aku fail pon...huh marah nih..marah betol nih..:P

esok..ahad..waktu utk tido dan berehat..tapi...hurmm...ok kot..

awak...

selamat hari ahad..

semoga dapat jumpe awak...

wassalam..


lagu ni..untuk...hurmm...:)

jika ku tak bangun esok pagi,

sayangku kau jagalah diri,
sentiasa ingatkan hati,
dirimu amat ku cintai.

andainya dihimpit kesusahan,
sujud dan mohon pada tuhan,
agar diberikan bimbingan,
meniti hidup bersendirian.

(chorus)
bila terasa sejuk,
pejamkan mata,
bayangkan dalam dakapanku,
bila terasa rindu,
pejamkan mata,
kita bersua dalam lena.

kalau ada yang sudi mengganti,
sayang lepaskanlah ku pergi,
kerana insan yang seistimewamu,
berhak untuk dicinta dalam hidup.

sayang tiada apa yang kekal di dalam dunia ini,
namun yang pasti,
walaupun ku tiada nanti,
cintaku akan kekal abadi.

ku berharap kau tak akan lupa,
mengirimkan bekalan doa,
kita jumpa lagi di sana nanti,
jika ku tak bangun esok pagi

Saturday, November 04, 2006

mari mengira syiling...




hasilnye..rm50...hahahahaha

Monday, October 30, 2006

hanyaakudiriakudan??

assalamualaikum..

pasti banyak yg masih tergantung..dalam perjalanan hidup kita..untuk apa dan demi siapa kita bercinta..atau masih berpura2..tidak mahu melukakan sesiapa..cuma aku yang berteros terang tentang keinginan..dan kamu meninggalkan aku teros melayang..terbang mencuba mendapatkan sehingga termampu...

awak..

pernahkah awak tahu selama ini sy cuba menjauhi..tapi sangat sakit
pernahkah awak tahu selama ini sy cuba memenuhi hari..tapi terasa kosong
pernahkah awak tahu selama ini sy cuba berdalih...tapi tetap ke arahmu
pernahkah awak tahu selama ini sy cuba berlari..tapi kini terhenti memandang kearahmu kembali

sy tak pernah menganggapnya dosa
sy tak pernah menganggapnya luka
kerna sy akan teros mencinta
gadis seindahmu
dan sy takkan berpaling lagi
membiarkan kamu pergi
melihat kamu bersamanya

awak..

ada perkara yag awak beritahu sering bermain di fikiran ini...
pretend..berpura-pura...
bila awak cakap skang awak da tak berpura-pura..tapi dengan siapa?
dengan sy atau dia?

awak..

sy cuma terbatas untuk dekat dengan awak..
tapi sy sering kuatkan diri dengan mencintai awak..
tak bermakna sy tdak menyayangi...

awak...

sy cuma ingin bersama awak..untuk hari ini,esok dan selamanya...tak mahu kehilangan awak lagi..awak pon pernah cakap,bina hidup baru..dan sy mahu mulakan hidup baru bersama awak...melupakan semuanya yg awak pernah lakukan..sy sanggup hadapi sumer kenyataan yang mungkin menyakitkan..

awak..

tadi awak msg,cakap pasal ros..rosmilawati..sy da pernah gitau awak dulu sumer..awak tadek kaitan dengan ros..dan sy tak pernah awak same or seiras,bende yg awak benci ttg ros..ros cuma seorang kawan..awak..adalah hidup...sy cuma mahu bernafas bersama awak..berhidup bersama awak...

awak..

perlukah sy beritahu awak supaya tinggalkan dia?mungkin tak patot..mmg tak patot sy suruh camtu..
tapi...
benar kata awak..
awak takkan dapat memenuhi rasa semua orang...
tapi penuhi lah perasaan sendiri..
dan hati sy sgt mendekati awak..

awak...

im sorry..
i love you..
really...

Saturday, October 28, 2006

:: m y h e a r t ::




im sorry...i luv u..

sabtu - 28oktober2006

assalamualaikum....

webkl..webkl...da lame takmasok...cuti raye ar...pasnih cuti nk exam plak...hurmm...tetiba aku teringat cerita ttg seorang awek..lisa..bila die bercerita ttg masalah nye, dan kisah cintanya yang sangat menarik perhatian aku...lisa seorang awek yg sangat menarik minat ramai orang..dan bukan seorang dua yg cuba mendapatkan cinta nya..ramai yg beratur menunggu giliran..yang sangat aku tertarik adalah bila dia menolak lamaran balaks2 yg cuba mendampinginye dgn berkata " my heart belongs to sum1'..dan bila aku dengar cerita lisa, aku terfkir...itu cerita aku gak...hurm....bukan aku sorg yg ade mslh problem gini..ade gak org laen ek...aku tahu,aku mmg takkan dapat memiliki,tapi aku tetap mahukan nye..she's my other half..she's my heart..

i miss u...much...

raye..raye...masihkan suasana raye atau korang da masok suasane exam?hahaha..hurmm...ape yg korang akan fikir bile sebut exam?mase depan...3 tahun akan datang...aku baru grad degree...camne ekk...3 tahun...langkah aku..utk 3 tahun..tentang hidup..tentang cinta..cinta...3 tahun lagik..ape akan jadi?aku..tanak hanye berserah..menunggu takdir..walaupon takdir takkan dapat di lawan, tapi aku bukan penunggu takdir...menurut saje arus waktu..singgah di mana2 yang tak mengikut kehendak aku...

aku cuma ingin mendapatkan dunia aku..sebelom ia pergi teros tak kembali..dunia aku...

justmemyselfand???

tell me pls...im scared now..kehilangan awak...sekali lagi...

.....

....

4.00 am

skarang..bila awak lebih memahami ttg apa yg sy buat dulu...bila awak telah mengerti ape yg pernah sy laukan dulu...hurmm..sy mmg takkan cakap ape yg sy akan buat...tp sy tahu kenapa dan apa yg sy buat..tapi..bila sekarang..sy ingin selalu bersama awak...ingin merasai diri awak...ingin mendapatkan awak..sangat mahukan awak..bukan utk hari ni je..for my entire life...utk seluruh hidup sy...

sy tahu..tapi sy tetap sayangkan awak..sy tetap cintakan awak..selamanya..

-end-

Sunday, October 15, 2006

..:: WEAKend ii ::..










bismillahirrahmanirrahim

majlis bukak poser..
sabtu lepas..

aku cam biase...mane larat makan time bukak poser..:P


..::WEAKend::..

assalamualaikum

ahad..dan sangat penat utk esok..memasuki minggu zon bahaya..huhu..bermula esok sangat byk perkara perlu aku setelkan seblom 20 hb...sbb 20hb da janji ngan yop, turun kl balik kampong sesame...wahahahaha balek kampong...mencari tenang utk diri..dan menyambut raye...:) syawal..

ingat lagi grup feminin..femes mase time sekolah rendah dulu kalo tak salah..skang mcm best jek layan lagu die...aku ske lagu nih..

hanya sekali feminin

Sekali janji ku lafazkan Akan ku kotakan Walaupun dihalang Sekali ku lafazkan Kata cinta Takkan ku permainkan Sekali di dalam hidupku Kurasakan cinta Yang suci sejati Sekali hanyalah sekali ini Tiada lagi tukar ganti Sehari ku rasa setahun Jika tiada kasihmu Jika kau pergi jauh Perasaanku akan terganggu Hanyalah kau seorang Mengubat hati rinduku Tiada bandingan di dunia Yang sama semurni Cinta yang kau beri Sekali kau beri Sekali ku katakan sekali lagi Cintaku hanya sekali

hanya sekali..:)

samung lik..syawal..kemuliaan ramadan maseh blom berakhir..bila melihat satu persatu member beli kad raye beso2, gi anta kat awek...hehe..sumer menjadikan bulan mulia sebagai jalan kepintu bahagia..:) paling terok kong kene..beli kad raye paling beso, malam tadik gak gi anta kat pangsapuri..hahaha ramai2 kitorang tgk aweks yg die kasik kad tu...hakim,niza sumer beli kad raye, nk pos...hurmm..:P


da lame tak lepak sini..mbmb..dataran..malam2..teringat ade org gtau aku..'' jangan bagi rasa ko mati..''..ia takkan mati..ia akan teros hidup..selagi aku mampu bernafas..mampu berhidup dengan sempurna..sempurnakah?memandang ke langit, mampukah bintang jatuh ke riba..dan menyelesaikan sengketa hati perasaan yang terdalam?atau sekadar menunggu..menunggu...aku yakin mampu menunggu..tapi..hurm..

syawal..raikan bersama yang tersayang..menunggu waktu utk bertemu yang tersayang..dan menunggu waktu utk bersama dengan yg tersayang...:)

weakend...lot of stuff...pelbagai bercmpor baur...walaupon raye, tp macam tak raye jek...raye tahun lepas, raya terakhir...kali ini..mampukah..atau..semua sekadar mimpi..dan aku akan menunggu kali ini..melihat apa yg terjadi..




Saturday, October 14, 2006

chapter ii - sampai menutup mata

assalamualaikum...

sampai menutup mata

mendengar lagu acha dari ost heart...sampai menutup mata sangat unik dan sangat puitis lirik..tulisan melly goeslow sangat indah..bahasa sangat simple dan difahami...dan bila lirik tu masok dalam otak aku, aku pon rase camtu...sampai menutup mata mencintai..

tiada dusta..sumpah ku cinta..sampai ku menutup mata..:)

dan aku akan teros mencinta..:)

falling september..menghilang dan oktober..mendatang..


chapter i - my lil sis...:P

selamat besday!!!

huhuhu..

14 oktober...

ps::abis duit aku lanje die topup...ampes tul dapat adik gini...huhuhu
ps2::jage ar pasni aku pau die plak...hahahahah

Sunday, October 08, 2006

menyelamatkanmu::-~

assalamualaikum..

sekarang musin jerebu memaksa sumer aktiviti terbatas..lihat ke langit..macam seputar hidup..untuk mencari bintang yg selama ini membantu kita bersinar,terhalang..hujan,yg mampu menghilangkan aral..mampukah teros bertahan pada awan,dalam menjejak matahari hidup aku?mampukah matahari teros bersinar,seandai dia tahu aku masih teros menunggu?dan mengajak aku mengharungi hidup bersama?

mengkoding

huh..bengkel 1..sem depan nye subjek ape ekk...aku da lupe ar...bengkel 1..present 16hb..ade 6 hari utk aku teros mengkoding...16!!isnin...adeh..hari ni da 8hb...ade seminggu...koding bahagian login pc insyaAllah da setel...aku cume kene adjust2 part kalo else yg berlaku...dan aku kene pikir bende2 lain utk ditambah..ape ekk...
>login
>inventori
>add,delete,update
>print
>kire2
hurmmm..puan tu nak suh aku bagi ade bende lain skit...ape ekk...idea plss....

futsal

sempat gak aku men futsal,malam semalam..dan 2 bijik lagi aku skor..haha..kalo rajin maen,maybe kene rajin dribble..baru leh lepas main futsal nih..tapi semalam tersepak mamat sorang tuh..kuat gak bunyi nyek..pas game teros aku jupe die salam2 mintak maaf..kang tak pasai2 kene hayun kat luar..cam budak fkp sorang tuh...memang kene aim dah ngan aku..cam siol main bola...

burger epal

tadi gi sahur kat burger epal...layankan hakim yg ngidam nk burger...kitorang satu kereta gerak ke pantai klebang...rupe2 nye ade bazar syawal..sbab jual baju2 waktu malam..lupe plak..slalu mmg tiap2 puase gi sane tgk2 baju..teringin ar plak jaket adidas kaler ijau askar tuh...sbb logo adidas lame..adidas bunge..bkn snang beb nk carik..yg ori mahal kot..tah ar..kene kumpul duit nih..nk beli anset lagik..anset aku smalam da jatuh lagi...

anset

sony-e!!huhuhu...ramai2 da ajak beli k750i(kot)...tapi..harge 800 beb..hurmm...watpe ek..

hidup

mereka di skeliling slalu melihat aku tertawa,tersenyum,dan aku pon ske menggamatkan keadaan..aku nk jadik moodmaker..walopun sebenarnye diorang tatau,yg tersirat disebalik gelak2 aku,dalam waktu aku bersendiri macam ketika ini,hanya menulis utk melepaskan ape yg tersirat..mereka tida pernah tahu tentang semua ini..dan yg penting mereka tidak perlu tahu saat aku mengingati kenangan..saat aku memiliki waktu tersendiri utk melayang ke dalam kenangan..terbang..jauh..
selalu..bila aku ke pantai..ke dataran..melihat kapel2..semmang nye aku akan tersenyum..memandang ke arah diri tentang d mana salah terhukum..aku cuba memberikan kebebasan yg akhirnya,aku yg bebas..gembira melihat engkau gembira dan memberikan ape yg dikata olehnya..walaupon ungkapan perpisahan..
teringat cerita ima pasal edi..bila ima tanye edi,asal ko tak kawen2 ngan awek ko..edi jawab,"aku tanak tersalah pilih masa depan sekali lagi"..aku tak pasti mengapa dan bagaimana jawapan itu leh kuar dari mulut seorang kekasih terhadap aweknye..apakah die tahu die tersalah pilih awek..dan meneruskan atas dasar kesian kat awek nye?hurmm.kalo ko tanye aku edi,aku awal2 cakap ko salah...sbb kalo kapel sbb kasihan,sangat sedih..sangat salah..sangat tak boleh...sbb perasaan cinta tu tak wujud dalam kasihan...dan kasihan takkan mewujudkan cinta sejati..dan seandainya kau tau yg mana kau cinta edi,keadaan akan lebih terok...cuma...bersedia melakukan sesuatu utk hidup..walaupon melukakan diri sendiri utk mendapatkan kegembiraan dan cinta yg sebenar...]

aku..

hurmm...

-end-

Friday, October 06, 2006

chapter iv - menghitung waktu

assalamualaikum

lagu nih.aku ske..menghitung hari.nyanyian semula andaband...dalam ost heart..

menghitung hari detik demi detik
menunggu itu kan menjemukan
tapi ku sabar menanti jawabmu
jawab cintamu

jangan kau beri harapan padaku
seperti ingin tapi tak ingin
yg aku minta tulus hatimu
bukan pura-pura

reff:
jangan pergi dari cintaku
biar saja tetap denganku
biar semua tahu adanya
dirimu memang punyaku

jangan kau beri harapan padaku
seperti ingin tapi tak ingin
yg aku minta tulus hatimu
bukan pura-pura

repeat reff

belum pernah aku jatuh cinta
sekeras ini seperti padamu
jangan sebut aku lelaki
bila tak bisa dapatkan engkau
jangan sebut aku lelaki

bila semua org..mcm menghitung waktu utk berlaku sesuatu..yg magik..yg miracle utk mencapai matlamat terdahulu yg gagal terlaksana,pastikah waktu itu aka tiba?atau sekadar impian?miracle?masih berharap tentang sesuatu yg dilepaskan begitu saje?hurmm...

menghitung waktu...memberi peluang pada waktu utk membetulkan ape yg kite simpangkan dari jalan lurus...

ini satu lagi lagu yg mengasyikkan..dan membuat aku bersendirian..?

hari ini, esok dan selamanya
by nirina
ost heart

hari ini dadaku bergetar
terguncang memilu dan mengerang
ku yakin ku tak salah
karna hatiku tak pernah dan takkan berdusta

cinta cinta cinta
aku jatuh cinta

esoknya ku pikir rasa itu
akan menghilang dengan seiring waktu
namun ternyata tak berubah
aku makin tergiur pada dirimu

cinta cinta cinta
aku jatuh cinta

dan seterusnya rasa ini selalu terjadi
dan tak pernah berkurang
hatiku hanya untuk dirimu
aku bahagia hanya bila kamu bahagia

esoknya ku pikir rasa itu
akan menghilang dengan seiring waktu
namun ternyata tak berubah
aku makin tergiur pada dirimu

cinta cinta cinta
aku jatuh cinta

dan seterusnya rasa ini selalu terjadi
dan tak pernah berkurang
hatiku hanya untuk dirimu
aku bahagia hanya bila kamu bahagia

dan seterusnya rasa ini selalu terjadi
dan tak pernah berkurang
hatiku hanya untuk dirimu
aku bahagia hanya bila kamu bahagia

bahagia..aku bahagia bila kamu bahagia..:)

hari ini..esok..dan selamanya..takkan berubah..cinta..dan seterusnya takkan berkurang..takkan pernah berkurang..hurmm..bila tgk gamba..i miss ur rambut la..

i really miss...u...now...

-end-

chapter iii - bila musik itu mengindahkan..

Acha Septriasa - Berdua Lebih Baik

Lihat awan di sana
Berarak mengikuti
Pasti dia pun tahu

Ingin aku lewati
Lembah hidup yang tak indah
Namun harus ku jalani

(Korus)
Berdua denganmu
Pasti lebih baik
Aku yakin itu

Bila sendiri
Hati bagai langit
Berselimut kabut
Berdua denganmu

Lihat awan di sana
Berarak mengikuti
Pasti dia pun tahu

Ingin aku lewati
Lembah hidup yang tak indah
Namun harus ku jalani

(Ulang korus)

Lihatlah awan di sana
Berarak mengikuti
Pasti dia pun tahu

Ingin aku lewati
Lembah hidup yang tak indah
Namun harus ku jalani

Irwansyah - Perempuanku

Biarkan aku di sini untukmu
Aku hanya ingin menghibur malam ini
Malam yg pasti menyenangkan untukmu
Dan tentu untukku

Biarkan di sini aku bernyanyi
Hanya untukku dan untuk menghibur kamu
Dan aku yakin senyummu tulus dan jujur
Hanya untukku

(Korus)
Perempuanku engkau cintaku
Tak mungkin bisa bila aku jauh darimu
Bisa bila ku pasti sedih
Ku cinta engkau
Cinta pada perempuanku

Semakin lama semakin ku tahu
Maksud hati tak hanya mencintaimu
Ku ingin habiskan hidupku
Hanya untukmu

(Ulang korus)

Ku cinta engkau perempuanku
Perempuanku

chapter ii - bila musik itu mengindahkan..

Acha Septriasa - Sampai Menutup Mata

Embun di pagi buta
Menebarkan bau asa
Detik demi detik ku hitung
Inikah saat ku pergi

Oh Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

(Korus)
Aku tak mudah mencintai
Aku tak mudah mengaku ku cinta
Aku tak mudah mengatakan
Aku jatuh cinta

Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
Sampai ku menutup mata
Cintaku sampai ku menutup mata

Oh Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

(Ulang korus)

chapter i - bila musik itu mengindahkan..

Oasis - Don't Look Back In Anger

Slip inside the eye of your mind
Don't you know you might find
A better place to play
You said that you'd once never been
All the things that you've seen
Will slowly fade away

So I'll start the revolution from my bed
Cos you said the brains I had went to my head
Step outside the summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain't ever gonna burn my heart out

So Sally can wait, she knows its too late as we're walking on by
Her soul slides away, but don't look back in anger I hear you say

Take me to the place where you go
Where nobody knows if it's night or day
Please don't put your life in the hands
Of a Rock n Roll band
Who'll throw it all away

So I'll start the revolution from my bed
Cos you said the brains I had went to my head
Step outside the summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain't ever gonna burn my heart out

So Sally can wait, she knows its too late as we're walking on by
Her soul slides away, but don't look back in anger I hear you say

Don't look back in anger
Don't look back in anger
Don't look back in anger
At least not today


Tuesday, October 03, 2006

02102006 :: chapter one

assalamualaikum..

sangat memenatkan..tu je aku leh cakap..sbb idop sangat pack ngan keje² yg ntah dari mane dtgnye keje² nih..huh..
-multimedia projek..
-database projek..
-matematik aku sorang je xdrop..
-sad projek...
-bengkel 1 vb.net....

bile nk lik umah nih..nk bercuti..mempertenangkan kehidupan aku..

dan da lame tak menulis..menulis tentang aku..hidup dan perjalanan waktu yg berlalu..

pernahkah..seseorang yg tak pernah mengenali, mampu lebih memahami?pernahkah bertemu dengan cerminan diri kita sendiri?benarkah hidup tipikal itu ketinggalan?atau perlukah menunggu waktu yg tak terulang?

fikir..

Sunday, September 24, 2006

chapter ii - 24092006


assalamualaikum..

aku tak percaya lagi
apa guna matahari
yang tidak mampu terangi
sudut gelap hati ini..

berhenti berharap?hhurmm...tu bukan pegangan aku kot..loser..haha

pegangan

bercerita tentang cinta..bercerita tentang pegangan..aku..tentang cinta...tentang sesuatu perhubungan..realtionship itu perlu lah mempnyai satu goal..tujuan.matlamat utk dicapai..cth between u and me,him and her..them..sumer org ade satu tempat utk dicapai dalam satu2 perhubungan..cinta..mempertaruhkan perasaan pada sesuatu yg menggembirakan perasaan...mempertaruhkan sayang pada sesuatu yg bisa menyanyangi..bukan sekadar disayangi..dan perhubungan..relationship...kapel..kawen..bukan kerna kasihan..sebab kalo mende nih berlaku,akan jadik satu masalah besar..hubungan kerana dasar kasihan..takkan kemana..takkan naek,takkan turun..sebab kit ejust kesian..perasaan takkan masok..dan cinta aku..untuk masa depan..dan skang..masa depan aku..hurmm..:P

pegangan..berapa ramai yg memandang bende nih begini eh..hurmm..

bro

bro..ko buat,ape ko nak buat..tapi jgn buat mende yg nyusahkan aku..tadek ape leh aku cakap dah bro..sumer ko kene buat seniri ekk...huhuhuu

cerita tentang masalah..cerita tentang nasib..cerita tentang 'aku sahaja yang tahu'..yg paling perlu adala kebenaran..penceritaan tentang diri..supaya mereka yg kamu sayangi lebih mengerti tentang diri kamu...supaya kamu lebih mudah mendekati dan didekati...dan mencapai keinginan hati naluri...jiwa?terkadang kite tak petah berbicara tentang cinta..tentang perasaan..tentang rahsia yg kite rasakan kite sahaja mengerti..sebenarnye..seandainya kite tak pernah bercerita,memang tiada siape pon akan memahami..mereka akan tertanya..terkeliru..terdiam..pulang menerima apa yang ada...

-the end-



chapter i - 24092006

RIHANNA - UNFAITHFUL

Story of my life
Searching for the right
But it keeps avoiding me
Sorrow in my soul
Cause it seems that wrong
Really loves my company

He's more than a man
And this is more than love
The reason that the sky is blue
But clouds are rolling in
Because I'm gone again
And to him I just can\'t be true

And I know that he knows I'm unfaithful
And it kills him inside
To know that I am happy with some other guy
I can see him dying

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
Everytime I walk out the door
I see him die a little more inside
I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be...
A murderer

I feel it in the air
As I'm doing my hair
Preparing for another date
A kiss up on my cheek
He's here reluctantly
As if I'm gonna be out late
I say I won't be long
Just hanging with the girls
A lie I didn't have to tell
Because we both know
Where I'm about to go
And we know it very well

Cause I know that he knows I'm unfaithful
And it kills him inside
To know that I am happy with some other guy
I can see him dying

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
Everytime I walk out the door
I see him die a little more inside
I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be...
A murderer

Our Love, his trust
I might as well take a gun and put it to his head
Get it over with
I don't wanna do this
Anymore
Uh
Anymore (anymore)

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
Everytime I walk out the door
I see him die a little more inside
And I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be...
A murderer (a murderer)

No no no no

Yeah yeah yeah

Monday, September 18, 2006

life - chapter i

bowling time!!..huhuhu





tempat :
MP
masa : 1.00 am
johan : joe (109)
aku : 99

ampes..ape soi arr..da 3 kali main tak cecah 100 nih...da merudum ke..aa..aa..

Thursday, September 07, 2006

chapter ii - mari melawat melake










wakakaka...

lepas makan kenduri, acara mari melawat melake persatuan bujang2..ahaha penat gak pusing2 bandar hilir nih..da lame tak naek atas a famosa..masok2 muzium...amik2 gamba...lepak2...

aku ske gamba nih...

hurmm..bisakah menunggu?

salam..

chapter i - nasik minyak


aku sedang memakan nasik minyak yg berlaukkan sedap2 belaka...
barisan pengantin dan tetamu..


barisan tetamu dan tuan rumah..majinn,zack,ise,semi,azira,atira,sepupu die ape name tah...


pemegang tampuk manggar...


pemakan...



tempat : duyong
masa : 1330
tarikh : 2 september 2006
hari : sabtu
aweks : atira dan azira
pengantin : abg aweks

huhu..da lame tak jupe dak tira nih..da comey da ekk..da kapel da ekk..tak gitau aku pon..hurmm..selamat pengantin baru utk abg tira...