Saturday, January 21, 2006


jumaat
20 januari 2006

hari ni aku bermula ngan kurang baek,susah nk cakap nape tapi aku pagi² nih sensitif skit..rase down gile,tmbh2 pas die kutuk aku,buat muke tatau..sial tul..ikotkan sabar jek,abis kelas,amik moto terus shoot gi bandar melaka..pusing2 pastu baru balik..elok2 smpai kedai mamak die ade sekali..bertuah aku nk mkn..jgn arap..malas aku cakap2 ngan ko..buang mase aku..rase cam bodo jek..selama ni aku kaver2,kalo ko macam tak best,nk gado2 ngan budak kecik anak kedai sup pon aku sabarkan..tapi last2 ko asik nk kutuk aku,cam sial ah..aku rase leh kire berapa kali aku sebot nama panggilan bodo ko tu dalam setahun..ko lak tup2 sem nih nk kutuk2 aku kaw2..cukup sehh...pasnih ko nk btumbuk ape ke jgn arap aku nk terlibat..sekian terima kasih..aku tatahan ko buat muke selambe tadik..sengal ah..ko tak cukup besar..badan jek besar..otak cam kecik..ko blom cukup layak jadik abang sape2..even adik ko pon..series aku cakap...mmg ikut ati aku nk marah ko tapi watpe pun,aku takleh jadik perfect kalo aku membebel ke ape ke,even kalo aku pukul ko pon aku akan teros camni..takleh ke aku nk idup macam org yg kononnye sempurna zahiriah?bodo..

pas semayang..main futsal..hehe amik baju chelski amzah,hahaha..poyos..tu gambo yg pakei cap tu,tokey seblom mnginjured..heheh poyos injured²..main sampai lebam..nih aku tgh ngantok2 nih..



Thursday, January 19, 2006

aku dan aku

assalamualaikum..

macam dh lame aku tak menulis,bercerita tentang kapsul perjalanan waktu aku di sini..mencari tercari dan dicari segenap hati tentang apa aku menulis,kali ini berkisar peluang dan harapan..

terkadang,kita diberi peluang,mendapatkan sesuatu yg tepat untuk tepati diri kita..terkadang kita terlupa menghargainya,meninggalkan peluang itu untuk seketika..kita pasti diberi kembali seandainya kita bisa mengingati yang tersalah pada waktu itu untuk dijadikan panduan kemudian hari..seandainya masih pasti itulah harapan yang ada untuk tepati diri kita..

faham?tak?ermm..kita sering terlupa kita diberi sedikit ruang dan waktu untuk melakukan sesuatu,samada baik atau buruk,betul atau salah..tapi pernahkah kita menghargai apa yang tersaji dihadapan,yang ternanti dihadapan untuk disambar..sh*t,i hate my words..aku tak leh tulis skema2 rr..mesti aku tulis berbelit2 smpaikan kdg2 aku sdiri tak pasti maksud sebenarnye..camne agaknye korang berfikir?macam aku?huh..aku hanya mampu menyusun dan menulis kata,tapi jarang skali aku bersuara,apatah lagi ngan org2 yg tak biase..aku terlalu lemah utk mengangkat diri sendiri ke tahap org lain..kdg2 aku berasa kecik sgt,rendah sgt bila ape aku cakap,tak faham,kene tanye 2 3 kali.huh..kelemahan aku,tapi setiap kurniaan Allah ade makna tersendiri,hanya Dia yg tahu..korang takkan pernah rase ape aku telah lalui..sejak sekolah,smpai skang,aku mmg terkadang terkelu untuk bercakap..sgan..malu..errmm entah,tpi sebab ini lah aku berupaya berfikiran spt sekarang..kena berfikir secara lebih mendalam,luas dan teratur..menerima setiap caci tawa yg sering kedengaran...:) membuat aku mampu utk berdiri spt org lain,mencari kisah tersendiri utk hidup aku..

ape aku merepek ahh..takde...sbb kdg2 aku rase terlalu rendah ngan diri sdiri..terlalu malu nk berkata2..'



Sunday, January 15, 2006

mahkota parade..ade celebrate ape tah..ramai sehh


niza ngan matley..menimbang bola boling


wajah bekas juara..

wajah juara bertahan..


wajah..aa..ape ekk..aa..tucin hahahha

semalam bertempat di mahkota parade boling centre(pandai2 jek aku bubuh name) satu pertandingan boling diadakan smpena merebut tiket ke sukan sea..MaJiNN,MiOr,MaTLeY,NiZa,SeMi,AdHa..hehe tokey selaku pembaling jemput² turut serta bersama² mamu dan hadi...pemenang??huhuhu..

mentang2 ptptn dah masok,sumer enjoy..mp smlm pon penoh ngan budak2 kU..tgk baju argentina smlm..berkenan sunggoh..tp aku igt nk try tgk smpai cinese new year..tggu jap..duit ade lagik..balik kampong dpt duit lain baru aku beli itu beli ni..hehehhe

malam lak ade meeting ngan ajk akhir tahun,pasal ape nk buat ttg akhir tahun..

ampess..aku pon tak perasan rambut aku camtu..hehe..TokEy,AiNi,Nadia,IrA,bAlKiS,PiPaH,MaMaT,NiZa,MaTLeY,SeMi...aremss tul..cadangan aku kene tolak,niza gelak gile babas..aremss niza hehehhee..lastly dapat membuat satu keputusan muktamad..

arena petempatan - water city,melaka
tarikh - lepas final exam,sehari suntuk kat situ
acara - 5 games,dan malam ade formal dinner

aku igt ade undian kan..ape tah ko cakap smlm nadia aku tak igt aa..satu anugerah laki dan pompuan yg dikenangi..kalo buat kategori best gak nih..sape paling byk ponteng,sape kuat tido,boyer dit,hahahhah...aweks dit terfemes...hahahha...

adehh..adios geng..semalam bulan penoh..
semalam aku tepon die..seronok gile hati aku..harapan??entah..aku mintak harapan,adakah die bagi harapan...tapi yg aku tau aku dah buat skit...smlm die reply msg aku..entah,ape kah itu,sekadar replying biase,ataupon satu petanda untuk aku terus disini??

salam untuk kawan2..
assalamualaikum..lapo nk g jj hehehhe...



disebalik tabir pesta makan aidiladha..

**mule-mule mesyuarat kat mamak..

**lepas main futsal..aku,niza,tokey,ise ngan matley pegi menjenguk budak² pemasak...sumer masih tak siap pade pukuk 2.30am..

**ni rr bahan² yg siap aku ngan ise potongkan..pastu aku rehat..pengganti mengambil alih..jengjengjeng...hahhahah korg mesti tak caye tangan nih yg memperlesungkan bahan² nih..


**mat ley dan pelesung batu..

**ise dan pelesung batu..

**pagi2 pas smyg raye..sumer tak siap lagik..

**umah diorg berselerak...hahaha

**terserempak pm balik keje..nk masok umah,dia tanye "semlm masak ape berdentum dentam?""..

**kitorg smpai2 umah sewa pas smyg raye, awek prop ade kat atas hahahha..huh bawak awek kitorg kang..ade ke awek??errrkk!!

**niza ngan tokey adalah pentidur semasa kami mengerjakan bawang² dan cili kering..

**hanya ada 2 periuk,1 kuali dan beberape keping sudip sahaja yg digunakan utk menyiapkan makanan..makanan hanyalah nasik kapit ngan kuah kacang..mase lame siot..hahahha..biase aa keje laki..jgn byk bunyik..

**proses pemasakan di handel secara meluas oleh mat we..

**disamping itu,mereka juga telah tido semasa kami pulang ke bunge raye pd pukol 6.45am..tinggal sob jek..

**sob juge dikenali sebagai pembuat air teh pada pagi tu..mat ley ckp sedap...

**beli kelapa,georeng2,tumbuk2 tapi tak pecah minyak...terpakse beli kerisik kat kedai hehehe..

**zulfahmi adi adalah pembuat santan paling berjaya pagi itu..

**air sirap strawberi merah masih ada dalam 2 botol kat bilik aku nih..hahaha adalah hasil pemikiran mat we kerane ternampak kodial itu di rumah sewa..

**bekas air ditaje oleh supreme

ape lagik ekk..yg aku tau,abis2 buat keje pagi tu aku tak tdo smpai abis jamuan...penat aahh..aku baring2 atas katil smpai pagi esok..hahahahhahahha...sumer org penat..

selamat hari raye aidiladha..maaf zahir batin..

Saturday, January 14, 2006

alhamdulillah...

ekcelli smlm aku takde kekuatan bile tgk name die naik kat ym..gile tol aa..ari nih ade sikit kekuatan utk aku mulekan..tu pon pas gado2 ngan nurul..ampess nye nurul main marah2 ngan aku..pasai pe marah???entah aa..mane leh gitau aa..tu aku ngan nurul nye citer..hehe..untuk awak,jadik tutor leklok ekk..ermm take care of ur self..

ari nih.pagi2 dh bgn lmbt,anset silent aa..sori dear,tepon aku 5 kali ari nih..aku tak bgn hehe..nanti aku lanje makan piza..piza??erkk..lapo plak..

ari nih mencoba skype..aremss tul aa lmbt gile pentransferran data2 binari dari pc ke pc nih..bongek tul aa..aku kompang gak pc nih..huh..ok ari ni nk stori pasal pantang larang..leh ke?korang dlm hidop ade pantang larang dak?means,takleh wat camni2..camtu2..ala bkn pantang larang tok nenek ke ape ke,kire sesuatu yg korang pantang sekali nk buat..hehe kadang2 kite terikat pada sesuatu perkara lampau,sbb tu kite buat pantang larang sdiri..sbb kite tanak ape yg penah berlaku, terjadi balik..tanak ape yg penah kite salah,berulang..tapi mungkin sesetengah pantang itu,kita dapat buang,seandainya ada sesuatu yg baik mendatangi kita..kita cipta kisah baru berdasarkan kisah lama dan mengambil sesuatu dari apa yg berlaku untuk mencipta sesuatu yg lebih baik..:)

aremss tul aa..smlm lepak2 ngan acik ngan deqq,blajo bahase jawe baru...KETEK..hahaha deqq ketek..mat le pon same..camne kantoi ngan semi nih..semi paham lak jawe2 tadapat nk tipu2..pening skit smlm..layan eskrem,hot choc aiyaiyo hahahah...

ari ni budak2 umah sewa dh masok strimik..hehe aremss wat salam pantai timor lak..susah tul aku nk faham..nasib baik ade basic2 skit..faham aa skit2..kene blaja byk bahase..mane tau pasnih kene merantau mencari sesuatu yg kita tak tahu dimana rezeki kite...mcm die,dh jadik tutor..mane tau pasnih jadik lctrr..tapi aku tau,target die nk dapat dr.master.blaja tinggi2..:)

jamuan raye aidladha dit 2006..korang pegi ke http://dit2006.fotopages.com

daaa..

Friday, January 13, 2006


assalamualaikum..

banyak bende terjadi kat aku dalam 2 3 ari aku tak menulis..semua yg berlaku atas ketentuanNya..tak pernah dirancang..takpernah terfikir utk terjadi..damn!!huh...

semalam paling terok..tibe2 aku ternampak ym id MaMa,teros aku terdiam..aku mcm tatau nk wat ape..sebak pon ade..huh..pesal nih?bia betol..semua rase bercampor..adehh..aku tanak rase benci tu datang..sebab aku tak ske membenci dan dibenci..walopun kdg2 ade terkeluar dari mulut aku "benci tul aku.." tapi tu tak bermakna aku benci abis..means aku tanak ade ape2 kaitan jek..ape jadik ngan aku r..

kesian pika,kesian deqq slalu jadik mangse kegileaan aku..

makan eskrem tgh2 malam..lepak ngan aku..gelak2 macam org gile kat tgh padang..kutuk2 ngumpat2..maaf ekk kalian..:) kene marah ngan pak gard smalam..hehe nanti aku suh deqq lanje keni rojes.hahahahha..

jika ada waktu
masa yang terdahulu aku simpulkan
menjadi ikatan kenangan
seusia diri bernafas
seusia diri berjalan
agar bisa aku melangkah lebih jauh
meninggalkan
atau membawanya selalu dalam ingatan?

danie cakap(danie again!!..huhuhuhu..my sis??) ade 2..satu kite sayang die dan dua kite marah sbb die wat camni kat kite..thankz danie..skang nk pk slogan baru webkl.net..danie ckp nnti die kasik official jersi dari uk..hahaa..aku nak man utd...

ok..aku nk g kelas..

Monday, January 09, 2006

::sms::

"Setiap kali mata bkelip,setiap kali nafas bderu,setiap kali jantung bdenyut,hanya namamu tlintas dhati. Sesunguhnya hati ini tak pernah bhenti mrinduimu.."

ade org cakap,kalo kite rindu sumone,org tu mesti rindu kat kite..betol ke?huh..insyaAllah..yg penting doa bbyk,mohon dari Dia yang tahu segala2 nye..tadi aku msg dier,aku tau die tgh tdo..tapi nk wat camne..used to be like this..dan aku taknak berhenti camni jek..

"tu ar spe swoh jd b'flsfh sgt=)klau ko xnk die bnci ko,ko jgn bnci die.spe sggup owg yg kte syg mbnci kte.sdgkn syg kte xpnah b'ubh.sgt skit,mjin=("

nih jek yg aku pegang..jgn benci sape2..aku kalo tak ske,aku tak benci..cuma aku kalo boleh tanak ade ape2 hal n masalah ngan ko..aku tak benci cuma aku tanak buat sumthin yg ada kaitan ngan ko,tanak cakap ape2 ngan ko..hehe aku rase mcm korg tau kat kelas tu sape yg aku buat camni..heh

ari ni..ape ekk..??bgn tdo,amik gitar,main lagu sdiri huhuhuhu..Waktu Ku Perlukanmu..nk tgk lirik dier?

biaskan mentari
kau lihat kedalam
hatiku penuh tertulis namamu
biarkan gerimis
tenang menghakis
keraguan yang dalam fikiranmu

ternyata aku lah yang kau ternantikan
dan terbukti inilah waktu ku perlukanmu

segera datanglah kepadaku
akan ku warnai semula pelangimu
segera berada di hadapku
menyatukan perca-perca hati yang telah terpisah

berikan satu petanda
kau akan kembali
menghuni hati ini
izinkan aku mencintaimu
sehingga akhirnya

nih..ermm..lagu first ke?antara lagu first n fav aku yg aku buat..sdiri buat,sdiri main,sdiri komen aa..jgn byk bunyik ekk korang hehehhe..main pon kord senang..smpai mat ley cakap lagu2 aku sumer same je bunyik dier..aremss die igt aku main gitar kat jammin stdio ke ade tambahan2 efek bunyi khas..dh aa gitar kapok hahahaha..

ari ni ujan satu hari..satu hari yg sejok..huh miss her much..seharian aku pakai sweater nih..sejok nye pasal..mls nk kuar..ngantok pon cepat..nih tgh ngantok aa nih..

tdo dulu..

Sunday, January 08, 2006

ari ni..cam biase cuma aku kesulitan duit...camne tah kad bank aku takleh pakai..ikut cakap auntie kedai bawah nih,magnet die rosak..tatau aa..dah penat aku pusing cari atm meps,visa celtron sumer ape2 tah..bank rakyat pon aku try tapi still takleh..duit serius tinggal 3 ringgit..aku mmg tak penah cakap kat mak aku duit takde..TAKDE!!korang selalu ke cakap..aku taktau rr korang tapi bagi aku,selagi aku mampu beli air kotak ke ape ke,aku takkan cakap mak aku,duit takde..seboleh2 aku usaha tanak bagi mak aku tau aku byk pakai duit..tapi kali ni mmg terpaksa sbb aku dh 2 3 ari berlapar..penat sehh tak mkn..huh ape dh jadik ngan aku..

petang2 mak tepon,tanye boleh pakai ke kad tu..aku cakap takleh..pastu aku msg mak,mintak akaun BCB..terpakse mintak yop duit skit..mak tatau tapi rase2 skit lagik tau le tu..yop msti bagitau nye..errmm..takpe,kalo mak tau dari yop kurang skit bising dier..mintak yop dapat 60..ade aa 78 dalam akaun bcb aku..tadik kuar 50,skang dh tinggal 30..heheh makan2 gile xmakan,saving 2 3 ari..tp bukan aa takat makan jek..pastu beli dvd..THE PROMISE (zhang zi yi ngan pelakon korea tu..ape name die ekk..
jang dong-kun,pelakon 2009:lost memories)..APRIL SNOW(bae yong-joon,pelakon winter sonata..ngan awek tu aku tak igt aaa name die)..pastu citer melayu kene ade aa gak..PONTIANAK HARUM SUNDAL MALAM II..hehehhe...

petang tu follow apit ngan geng g meeting pasal jamuan raya aidiladha utk yg tak balik kampong..hehe follow jek,saje tunjuk2 muke at least aku mengaktifkan diri dikalangan otai2 dit nih..aku kene jadik ajk air..adehh kene gak..igt tak kena..takpe aa cuma penin air ape aku nk buat ngan rm7!!

malam2 pas makan pegi beli cd+dvd,layan tayangan lewat malam..kul 12.30 stat..malam nih layan PHSMii..abis2 citer..sumer ngantok..bodoh tul citer..rase cam rugi pon ade..dengan plot yang beranjak terlalu jauh,flashback2 yg memeningkan..buhsan!!aku tatau aa klo maya karin leh menang lagik(tapi seriusly die mmg cantekk!!) sbb keupayaan mendalami 3 watak yang kitorang penonton sumer penin..ape watak ko nih maya waktu,waktu ni ko jadi ape lak..sape maria mase ni,meriam yg mane..adehhh penin..

sebelom tido..aku teringat lagu nih..

by peterpan
kupu-kupu malam
Ada yang benci dirinya
Ada yang butuh dirinya
Ada yang berlutut mencintanya
Ada pula yang kejam menyiksa dirinya

Ini hidup wanita si kupu-kupu malam
Bekerja bertaruh seluruh jiwa raga
Bibir senyum kata halus merayu memanja
Kepada setiap mereka yang datang

Dosakah yang dia kerjakan
Sucikah mereka yang datang
Kadang dia tersenyum dalam tangis
Kadang dia menangis di dalam senyuman

Oh .. apa yang terjadi terjadilah
Yang dia tau Tuhan penyayang umatnya
Oh .. apa yang terjadi terjadilah
Yang dia tau hanyalah menyambung nyawa

susah gak..huh..miss her tapi..ape leh buat kan..aku terpakse buang pic die dari frenster..aku tanak die rase lain,walaupon die tahu aku selalu tgk pic dier..dan usya frenster die..tiap2 hari..tiap2 waktu terluang..huh my God,please help me..tunjukkan ape yg betol untuk aku..supaya aku tahu ke mana perjalanan aku..atau aku harus membuang teros sesuatu itu..Amin..

ngantok..tido...ZzzZZZZzzzZZ...




Saturday, January 07, 2006

korang penah dengar tak..seminggu yang bodo..seminggu yang sengal..hahahha salah aku salah die salah semua..tapi kire2 aku gak bersalah..bak kate danie, "hang yang menggatei..sape suroh"..mmgsalah aku rr..sori ekk..mat ley dah ngekek2 gelakkan aku..aremss sunggoh..sori sehh aku tulis kat sini,setakat tu jek..nk lebih2 jgn arap..kalo lebih2 nnti terok aku..baek ke aku?hahahha..poyos sronos..malam2 nih nak ngetey takde geng..

MaTLeY: pergh
MaTLeY: kul 3 dah sial
MaTLeY: sup dah tutup dah

hehehe..mmg ah..saje aku cakap jek..kalo ko nk pon ley,aku takmo..ajak penyu hahahha...

macam biase aku merojak.mewebkl..posting skit2 cari ilham..cari idea..tgk kiri kanan..isi otak ngan ape aje yang termampu..God, i miss her much..who?just her..only her..adehh padah..tadi aku sms dier,dan aku tau aku tak perlu tggu reply sbb die dah bagi sms terakhir..tapi aku tetap tunggu..sampai bile?entah..dlm seminggu yg bodo pon aku still teringat dier..kalo die ade..aku takde masalah skang...masalah yg menimbun2 nih,berat kepala.aku nk cari die tp aku rase cam..terok..need her..really..takleh ke awak msg sy?at least sy dpt hidup utk beberapa waktu lagik..

tadik antar popozel..dgr cakap encik xulkiflee,lulus..sistem pengurusan cuti kakitangan..aku amik case stadi ftmk,ikut cakap mamat,senang skit..byk rujukan tp kene rajin stadi..sebelom tu masok kelas SE,pn rohani..tp mude lagik aku tgk,dah puan..ermm kalo dah keje,takisah nk kawin umo baper pon..hahahha poyos..duit takde!!aremss aku tatau camne short..yg konfem short tang intenet nih..pastu moto lagik..minyak..tadik mak masok 200,tp kad bank aku probs..adehh..awak..awak kat ne nih..huh..skang kat wallet ade 3 inggit..yop bising hehehe..cakap kalo mak masok duit die untung skali..ampess nk beli borang UPU 15rgt,kabel ade 3 kene beli..minyak itam tukau..tiub tayar..adehh..makan..huh..miss her much..really..now pls!!

skang dh nk abis minggu 2,masok minggu 3 akan stat bz..projek diploma kene stat sbb aku tatau sgt pasal web based nih..penin nnti..buat2 sistem..huh..programmer??aku tanak..aku nk jadik designer..developer..selain daripada programmer..nk mintak uitm aa nnti..sambong uitm shah alam..try lepak kat bandar2 rr plak..cari persekitaran baru..try test tgk aku punye nafsu camne lak kat bandar2 beso nih..huhuhu..tapi macam pernah aku cakapkan kat diri aku sdiri,aku tahu tahap mana diri aku..tahap mana aku boleh bawak diri..tahap mana aku boley jadik..dan sampai bila macamni..hahahahha aremss aa..sengal cipan kambing tikus kucin miau miau..

minum..ngekek2 bende yg same dibuat tiap2 ari..tgk bola..tu..tgk muke mamat..die kate dah busan blajar..bleh aa cakap camtu..pointer cam siol..anugerah dekan berape kali dah..kalo aku cakap camtu,adehh sumer org membebel..pinjam kata² enigma@nottingham..webklian...

I walk the day because of you,
I sleep the night because of you,
I think every second of you,
I dream every minute of you,

the sun shines more over you,
the moon never shies away from you,
Music only sounds of you,
Lyrics only speaks of you

I can only thank you,
for you only being you,
I when recite about you,
you know it's for you.

Never could be either than you,
for there's none next to you,
I never trade any for you,
for there's no other else than you.

You, you and only you.
Should I again remind you,
no one is more you than you,
and none ever compares to you,

I could lie solely for you,
I would die for only you,
let it be known entirely to you,
that much deep is my love for you,

I wish I could only tell you,
that the love of my life is you
but no need to even whisper to you,
as you already know that it's you.

I try to understand you,
I want to tell you the truth,

I can't hurt you,
keeping the truth all to myself,
But my life is all for you,
Burning hell beyond my smiles,

I tolerate,
I laugh,
I cry,
and I run,

all of this is for you,
you should know that this is you.


huh..mcm ape yg aku pikir..mcm ape yg aku nak..sebijik..thanks sbb bagi aku pinjam ekk enigma..hehehe pinjma jek..nk buat tak reti..omputeh..means a lot..sbb bende2 nih yg tak dapat kita nk cakap,tapi kita berharap dia tahu..
nk tdo rr..nite...
tengah² main game..layan winamp..dengar lagu nih..exist..satu daripada kumpulan fav aku..

Kau Akan Pulang


Terhiris perasaan takku hiraukan
Kusudah melupakan salahmu sayang
Semenjak kau tinggalkan keseorangan
Semakin bertambah kegundahan... ohhh

Benarkah keriangan terbias hilang
Di kala rindumu menjelma
Adakah kau sama rasakan peritnya
Sedang kita seharusnya bahagia... berdua

Langit yang berbintang sendiri aku pandangi
Jika dulu engkau di sisi menemani
Kehangatan cinta saat itu
Terbiar layu... tanpamu di sisiku... aku sunyi

Sayang kuharap kau akan pulang
Dan meneduhkan rindu hatiku
Moga cinta kita bias dikekalkan
Dalam erti cinta sebenarnya

Aku damba kejujuranmu
Untuk kulayarkan kasihku
Keranamu ku mahu kau menjadi milikku

Aku mohon kesetiaanmu
Untuk ku mengecapi rindu
Biarlah kau terus menyemai kasihmu

betul ke..kau akan pulang..atau aku akan hilang?

Friday, January 06, 2006

penat..pening..gile sumer ade hahhahahha..bapak ah ari ni mmg paling tak sempurna dalam idop aku..sumer masalah menimbun2 dengan secara sengaja mengikut kate kak danie,aku punce nye..hahhaha pikir2 balik betol gak..hahahha

satu pasal projek diploma yg diwartakan aku membuat sistem mendesign baju..aremss sunggoh setelah diceritakan oleh mamat bahawa nate ni susoh..mmg susah..aku kene buat sofware,bukan sistem aplikasi bende2 tu...tpakse aku ubah tajok kepade Sistem Pengurusan Cuti staff..try n error..buat pakai web based..penat tak penat sgt aa tpi pagi nih pukul 3 baru dpt tajok..hahahha tajok dapat mase ngetey ramai2..

dua..my life..sucks!!ape aku dh buat ngan life aku nih..bodo..patot ko kene rest dulu aa baru masok balik arena yg memenatkan nih..tak smpai sebulan,dah memerah otak..memikirkan mslh negara..huhu salah aku ke..salah siape nih..adehh..ikut kate kak danie, dua2 gatey..heheheh kak danie oit..nurul pon tatau citer,angah pon tatau,ramai tatau..yg tau pon citer dik,acik ngan matley...rilek matley..pendapat hg ngan kak danie jauh beza ahahhaha..kak danie psiko aku tahap cipan..gile tull..tp thanks sbb call dari jauh..dh lame nombor UK tak kuar kat anset nih(macam aa penah kuar)...:P

nomor tige..duit dah abis..gile babas aa tggl 20rggtt..nih sumer intenet punye pasal..150rm abis camtu..tp nasib aku yg dah addict ngan intenet..nk wat camne..takleh nk halang..hahahha

takde gamba ke arini??jappss aku g tgk..takde aa..gambo dik ngan acik ade tp tak klier so mls nk up..lagion kalo nmpk aiskrim mst mat ley mmbebel tak ajak die ajahahhahaha..

lonely..

Lonely im so lonely,
I have nobody,
To call my owwnnn
Im so lonely, im mr. Lonely
I have nobody,
To call my owwnnn
Im so lonely,

Yo this one here
goes out to all my playas out there
ya kno
got to have one good girl whose always been there like ya
Kno took all the bullshit then one day she cant take it no more and decides to leave

I wont up in the middle of the night and I noticed my girl wasn't by my side, coulda sworn I was dreamin, for her I was
Feenin, so I hadda take a little ride, back tracking ova these few years, tryna figure out wat I do to make it go bad, cuz
Ever since my girl left me, my whole life came crashin

Im so lonely so lonely,
Im mr. Lonely mr. Lonely
I have nobody I have nobody
To call my own to call my own girl

Im so lonely so lonely
Im mr. Lonely mr. Lonely
I have nobody I have nobody
To call my own to call my own girl

Cant belive I hadda girl like you and I just let you walk right outta my life,
after all I put u thru u still stuck
Around and stayed by my side,
what really hurt me is I broke ur heart, baby you were a good girl and I had no right,
I Really wanna make things right, cuz without u in my life girl im so lonely

Im so lonely so lonely
Im mr. Lonely mr. Lonely
I have nobody I have nobody to call my own
To call my own to call my own girl

Im so lonely so lonely
Im mr. Lonely mr. Lonely
I have nobody I have nobody
To call my own to call my own girl

Been all about the world ain't neva met a girl that can take the things that you been through
Never thought the day would come where you would get up and run and I would be out chasing u
Cuz aint nowhere in the globe id rather be, aint noone in the globe id rather see
then the girl of my dreams that made me Be
so happy but now so lonely

So lonely so lonely
Im mr. Lonely mr. Lonely
I have nobody I have nobody
To call my own to call my own

Im so lonely so lonely
Im mr. Lonely mr. Lonely
I have nobody I have nobody
To call my own to call my own girrll

Never thought that id be alone,
I didnt hope you'd be gone this long,
I jus want u to come home,
so stop playing girl and
Come on home come on home,
baby girl I didn't mean to shout,
I want me and you to work it out,
I never wished Id ever
Hurt my baby,
and its drivin me crazy cuz...

Im so lonely so lonely
Im mr. Lonely mr. Lonely
I have nobody I have nobody
To call my own to call my own

Im so lonely so lonely
Im mr. Lonely mr. Lonely
I have nobody I have nobody
To call my own to call my own girll

Lonely, so lonely
So lonely, so lonely,
Mr. Lonely, so lonely
So lonely, so lonely, so lonely, Mr. Lonely

nih kalo ikut cakap danie aa..tapi aku tau aku ade ramai kwn2 yg aku rase amat berterimakasih menemani aku waktu aku menggilo..aku cuba mjadi kawan kat org lain tp gagal nmpk nye..hehhe ikut cakap dik, title dewa dh takleh pakai dah nih..dengan acik mesti dah kene haktuih dah..hahahha drama pentas..

wslm..






Thursday, January 05, 2006


aremss..semalam intenet down tahap cipan..abis takleh nk wat keje ape² cam siol aa..pantang ujan lebat jek mule aa server cam aremss..makan makan dan makan smbil menyedut udara kotor selepas ujan lebat di kedai sup..asik² ngan matle hahahhaha..gay betol hg nih mat le..naseb baik hg beli sekarton..kalo tak mmg gay betol aa..hahahhaha

pagi² dh ade org kejut hahahha..best sehh senang aku bgn walopun aku tak bgn hahahha..time kasih byk² sbb selalu cari sy ekk..:P

kdg² aku bersyukur ngan apa yg ada sekeliling aku..kawan²..laki ke ppuan ke..mat le aa asik2 ngan die kdg² bsn gak..hahahhah tp sebab bekalan paru² yg enak..teringat kate² donald trump.."stay away from the damn tobacco" or sumtin like dat aa..hahhaha tp malaysia dh maju..budak2 sekolah rendah pon isap okok..tak caye tanye anak tokeh kedai makan nih..aremss tul..budak² nih..kawan² aku,mat le(korang nk aku letak gambo die ke?)..walopun kdg² aku tahu main kutuk2 aremss tul ngan penyu langkap..tokey..tucin..semi..pastu ustaz ngan ise yg slalu kejot aku tapi aku tak bgn pon hahahha..bkn tak bgn,kdg2 aku ade plannin malas ke maosk grup 2 ke.sori ekk..amzrok...hahahhah..deqqdoq hahahhah..acik..pastu geng2 mane2 tah..yg pompuan pon bkn aku tego sumer..dh nk abis tahun dah nih hahahahha..kalo korang takde,aku tatau nk watpe wehh..idop sorang2..takmo aku..mintak maap kalo ade salah silap smpena aidiladha nih..adha lagik satu sengal..tak reti perang ym hahahha..nama2 lain yg aku rse patot utk disebot adalah lalok sbb bg aku pakai moto..suparjo heheh..pipah,akak yg best..akak aa sangat..sengal rr..ko akak deqq jek..hehehe nadoq,lizoq,sumer satu umah aku tambah OQ kt ending name korang..pade muko mu..sbb selalunye kite lupe org yg dekat ngan kite..asik pikir org yg jauh jek..hehhe

projek diploma..tadi gi jupe encik zulkiflee..dan aku akan menggunakan aplikasi persoftwarean vb..ampess bende yg paling aku menci..huhuhu nk kene blajo balik dari A smpai Z nih..pastu tgk2 kat intenet..duit dah rr takde dah nih..bile mak yg tersayang nk masokkan duit..dah rr tak balik raye aji..raye cine mesti nk kene balik nih..lagipon pikir pasal vb yg buat aku pening sgt..

lain² secara zahirnya aku ok..batin?jiwa?lagu jiwa lagu cinta..

Menyanyi kerana gembira
Menyanyi kerana sedih
Menyanyi kerana rindu
Aduh siapa dapat membaca
Hatiku saat ini

Menari kerana melayan
Menari kerana sunyi
Menari kerana kasih
Ada di depan masih juga tak mengerti

Gerangan apa buat ku kemari
Dalam temasya ku memencil diri
Darilah jauh asyik memandangnya
Sekalipun dia masih tak perasan
Ku di sini..

Oh~~~

Lagu jiwa
Bukan lagu mengadu nasibku
Lagu cinta
Bukan lagu meratap hidupku

Hanya nak menyatakan
Tuah dan untung badan
Diuji hebat cinta
Sehebat begini.. hebat begini...

Gerangan apa buat ku kemari
Dalam temasya ku memencil diri
Darilah jauh asyik memandangnya
Sekalipun dia masih tak perasan...
Ku di sini..

Oh~~~

Lagu jiwa
Bukan lagu mengadu nasibku
Lagu cinta
Bukan lagu meratap hidupku

Hanya nak menyatakan
Tuah dan untung badan
Diuji hebat cinta
Sehebat begini.. hebat begini...
hebat begini.. hebat begini.. hebat begini



hahaha..antara karya masterpiece..selain aduh saliha hahhahaharems..okeh
daa...


Wednesday, January 04, 2006

::::::::::::::++UNGU MELAYANG++::::::::::::::


Pembuktian diri. Dan itulah yang kini cuba dilakukan oleh UNGU. Berhasil? Tergantung dari mana anda melihatnya. Dari sisi musikalitas, mereka "jauh" lebih baik dibanding album-album sebelumnya.

Album baru UNGU yang bertajuk MELAYANG ini memang berbeza dibanding album mereka sebelumnya. Baik dari sisi lirik, mahupun susunan musiknya. Dari sisi lirik, memang masih bicara soal cinta tapi perhatikan, mereka kini berani memainkan karakter musiknya lebih berat dan kasar ala rock-rock underground. Apakah ini yang mereka sebut-sebut sudah melewati masa "disolasi" (kegelapan -red). Mungkin saja. Tapi ini berbeza dengan susunan musiknya.

Single pertama yang dibuat klipnya adalah Demi Waktu. Klipnya kelihatan sederhana, tapi terlihat kalau UNGU memang sedang berbung-bunga cinta. Lagu ini sebenarnya "sedikit berubah" tapi tak beranjak jauh dari sukses lagu Mellow di album sebelumnya. Di lagu ini, kita masih belum menemukan sesuatu yang berbeda.

Tapi perhatikan lagu Melayang. Lagu dengan tempo up-beat ini mahunya menjadi lagu rock. Distorsi gitar dengan permainan dram dari Rowman, membuat lagu ini kuat secara performance. Sayang, karakter suara pasha memang tidak 'ngerock' jadi tetap saja yang dominan warna pop-nya.

Yang patut jadi perhatian, pembahagian bunyi gitar kali ini ini lebih seimbang. Permainan Onci yang lebih rock tapi halus dan Enda yang rock tapi kasar, kali ini bisa memecah dengan labih baik. Di album-album sebelumnya, Enda lebih dominan. Perhatikan di lagu berjudul UNGU. Suara Pasha bisa membuat lagu ini seperti menelaah perjalanan band yang sempat diisukan agak goyang ini.

Satu catatan soal lagu UNGU. Pilihan soundnya lebih berkarakter rock yang mulai kencang. Apakah mungkin karena Krisna Sadrach yang menjadi produser?

Single yang dikatakan masterpiece adalah lagu Dari Satu Hati. Dibuat dalam versi string version, lagu ini ke depannya pantas menjadi single unggulan. Tipikal lagunya yang lembut dan gampang dicerna jadi kekuatan lagu yang sebenarnya biasa-biasa saja ini.

Ada 12 lagu yang esay listening. Pilihan memang banyak, tapi yang paling penting, UNGU mulai membuktikan dirinya sebagai musisi tahan uji. Kalau mereka sukses kali ini, bolehlah dapat acungan jempol, meski masih satu jempol.

www.tembang.com

::::::::::::::++APA ARTINYA CINTA++::::::::::::::


ALIZA adalah seorang gadis berusia 17 tahun yang hidup di tengah keluarga yang harmonis. Ia memiliki rutinitas yang kurang lebih sama dengan kebanyakan remaja lainnya. Bangun Pagi, pergi ke sekolah, mengerjakan tugas sekolah, dan sesekali hangout bersama teman-temannya. Semua itu sudah membuatnya cukup bahagia, walaupun tidak ada yang spesial dalam hidupnya. Menurutnya yang bisa membuat hidupnya berwarna adalah kuliah di luar negeri yang ternyata masih menjadi pertimbangan keluarganya dan pacaran dengan Tama, cowok yang paling gaul disekolahnya. Tapi ternyata ada hal lain yang yang tak terduga yang membuat hidup Aliza berubah dalam sekejap, yaitu kehadiran seorang cowok yang merupakan tetangga depan rumahnya. Cowok itu baru datang dari luar negeri untuk liburan. Dan entah mengapa kehadirannya terasa sangat unik bagi Eliza.Gayanya yang eksentrik dengan sifat yang sopan dan baik, dicampur dengan gaya bicaranya yang super irit, mau tidak mau membuat Aliza dan sahabatnya, Mitha penasaran. Tapi ada sesuatu pada diri cowok itu, yang terasa sangat aneh dan misterius bagi Aliza, selain itu nama pemuda itu adalah Dara.

www.apaartinyacinta.com

projek diploma 2006


ni aa bilik penyelia bengkel aku yg tak penah ade..adehh bile mase tah die nk ade..org lain sumer dah antar proposal sumer..aku je yg blom..nanti aa

Tuesday, January 03, 2006

Doa Nabi Yunus semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun...

"LAA ILA HA ILLA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINAZ DZALIMIIN"(Surah Anbiyak)

Kirimkan kepada 10 orang, insyaallah Allah akan memecahkan segala kesulitan dan kebuntuan mu!

~~pangkor IV~~




~~pangkor III~~




~~pangkor II~~




~~pangkor I~~




hari ni camne ekk..??mcm biase...tangan mcm nk mendail jek..tapi ikut ckp member,bagi kool dulu..entah bile agaknye aku dapat kekuatan nk tepon..:P

aku pinjam puisi danie..boley ekk??

.:: My AnsWer ::.

YEsterday, you questioned if I Still loVed you.
GriNnIng, I ReFused to AnsWer,
yOu began to ReminiSce thE Things,
We Did, anD how We Were.

YEsTeRday, When We saId GoODBye
At My FroNT dooR, yOu huGgeD me,
BUt Our LipS diD not touchEd,
BeCauSe thiS time, its not what it Used to be.

YeStErday, beForE i SlePt @ 1 a.m
You CaLlEd juSt to Say GoodNighT
anD you AskEd if I StiLl lovE you,
I DiDnt ReplY, the MomEnt juSt wasN't Right.

whEn my Head HitS the piLlow,
I pRayed to God, to pleAse
Heal my bRoken HeaRt,
LeT me Be In PeAce.

And I whiSpereD to God in SecreCy, through my Doa.

God,
I LOve her Still,
I love her with a passion,
i criEd a liTle, and then jokEd
He'll never be Out of FasHion

God,
i LovE her ThoUgh it HuRts
She's someone so dear To me
Please GoD, proTect hEr,
GiVe heR The bEst so that she's HapPy.

God,
I wAnt to SlEep Now,
If its Not too much To aSk for,
pLeasE if She'S mine foReVer,
PleasE Let hEr walk In thrOugh that Front dooR.

Aameen...




biarlah hitam menjadi putih..tetaplah kau jadi milikku..tapi entah rr..thanks kat danie sbb berjaya buat sebuah karya yg sempoi dan berperasaan..tp jgn sedih² ramai sygkan awak kak danie...:P

susah nk cakap ape yg kita nak,kalo situasi macam tak mengizinkan kita melakukan perkara tu..tapi jgn pernah dustai hati..untuk ape..hehehhe mcm lagu tulus aa plak..cakap,mmg senang..tp kdg2 menyakitkan kalau keluar dari mulut orang yg kita sayang..selalu tertanya² teragak²..takleh camtu..kene tetap..hehehe tmbh² kalo masok bab cinta² nih..OOooOOOooOOOoo..mungkin sstgh orang anggap bende nih sebagai salah satu catatan dalam perjalanan hidup yg singkat nih..tapi utk certain people,bende nih sumthin yg melibatkan keikhlasan dan pemberian sepenuh perhatian..:p

pandai bercakap aa...hahahhaha aremss sunggoh..aku tatau ape die buat skang..dan aku tatau ape aku nk buat skang..layan lagu tik tok simpati jek...

my answer..same macam jawapan aku..thanks danie..credit 4 u...hehehe


dalam almari..


meh aku citer skit..
sassy - jeli² rambut..jarang pakai..duit tader oo nk beli baru..aremss tul..
deodrant - ikut ske aa..slalu aku pakei nivea..tp kali ni beli murah skit(ekcelli aku terpedaya ngan tipu helah promoter kat billion..aremss sunggoh)
perfume - romano..aku taknah beli..saje try2..biase aku pakei yg kat blkg skit tu..tanampak kot..impulse warna coklat(coklat ke??..not sure laa)
minyak zaitun - hahahha..slalu ni je aku letak kat kepale..tahan lame skit..
lagi ade jam tangan ngan bintang hati..selalu aku semat dalam hati dan dekat ngan aku...hehehhe gile aa..
kotak tu..err..kotak² surat..yg aku bace..selalu..utk semangat diri..setiap hari..since aku dok sini..tapi entah..aku still buat..:)

Monday, January 02, 2006

assalamualaikum..

ekcelli terok aku sikit ari nih..mmg terok gile aa..pagi² aku dah 'hilang'..tercari² kat mane tah yg aku hilangkan,tapi aku takot,nk sms,nk tepon sumer aku diam jek...2 3 kali gak (sebenarnye byk kali) aku tgk nomor tepon,aku perhati balik..entah..benci ke?aku benci?dibenci?atau aku sorang je rindu?dirindu ke?merindu lagik?

ari ni dapat 2 3 lagu baru yg mmg aku rase takkan pernah main kat radio msia..hahahha sbb since aku peminat lagu² indon nih dan sejak peningkatan kemasukan kumpulan² indon ke msia,aku mule tgk² carta² hits diorang..smlm aku dapat bagi korang Menangislah Untuk Tersenyum by Eri,ari ni aku dpt Aku Datang Untukmu - Jikustik ngan Demi Waktu - Ungu..macam Demi Masa plak kumpulan Raihan..heheeheh..

Demi Waktu aku rase sempoi dan standad lagu² PeterPan ngan Radja..fes time aku dgr name grup nih tapi tgk aa kalo aku rajin aku donlod full album dier..Jikustik aku penah dgr name grup die nih tp cam kureng femes setaraf ngan Ada Band yg jugak tak berapa femes..

hari ni 1-1-06..hari baru dan sepatutnye warna hidup yg baru..tapi aku tau aku akan mcmni..hehe sbb aku tau sape aku..susah aku nk cari warna yg lain..still same dan aku tau aku tetap camni..entah sampai bila..cuma bertambah azam..azam pon bukan tentang hati dan perasaan kot..tentang hidup?tentang dia?aku nk sekali bercakap2 ngan dia tapi..susah aa..sebab die dah bagitau jgn cari dia(walaupon aku tak pasti samada itu arahan yg benar atau sebaliknya)..aku menurut je..takmo dibenci tu jer..

menunggu masa..menunggu detik yg tepat untuk melakukan sesuatu tindakan yg tepat..ego??entah..semua ada ego cuma aku tahu ego aku akan hilang waktu itu je..

salam tahun baru..semua tentang kita..semua cerita tentang kita..

bintang-bintang


bintang² yg selalu menemani sisi gelapku..saat malamku jatuh..saat aku menghitung dekat jauh..takkan pernah hilang seperti hati yang dipenuhinya..

Sunday, January 01, 2006

01012006

aku terbangun pagi nih..sebab termimpikan kau..menangis ke aku?sbb mcm ade smthin yang mengalir keluar dari anak mata aku nih..my God..ya Allah..perlu ke aku mencari die sedangkan die tak bagi..ya Allah..berikan aku petunjuk..

betul ke ape yg aku buat skrg?betul ke ape yg aku tgh buat..dah buat dan akan buat..

seriously..im miss her much..

Menangislah Untuk Tersenyum - Eri

Kau mencoba tuk melihat ke atas
Dalam segala kelelahanmu
Kau mencoba tuk tegakkan bahumu
Dalam segala beban hatimu

Menangislah jika kau ingin menangis
Namun kembalilah untuk tersenyum

Kan kupinjamkan bahuku untukmu menangis
Kan kuhapus air mata yang basahi pipimu
Dan kugenggam erat tanganmu takkan kulepaskan
Kan kupeluk dirimu dengan segala rasa sayangku

ps::penah dengar lagu nih??tak penah?kalo nk..mintak kat ym aku hahaha..




hepi nu year..2006

epi nu yer..2006

malam² nu year..lepak ngan teman² seangkatan..nell,pejal,niza,semy,amzah,mamat,miau kat depan tv..bosan sehh fes time hahaha..tgk bola jek..nasib baik man utd lawan bolton..nasib baik menang..nasib baik crespo score..nasib baik nistelrooy tak score hahahha..aremss camne rooney leh tak score..sengal tul aa..dah rr player fantasy aku sorang dua je dpt poin..crespo,rooney,jenas,fabregas,jihai..lain2 kalah..siap keeper aku shay given celus 2 bijik..aremss sunggoh aa..

wishes nu yer kali ni..semoga korang dapat azam baru..dapat semangat baru..adehh nu yer 2005 pon terkapai2 lagik..3 pointer jauh sekali...pesal ekk..sem ni kene dpt 3 gak nih..kalo tak melepas peluang nk lari dr sini hahaha..bajet nk lari uitm aa..mcm best jek..loan pon sempoi..hahaha

tengok bunga api pon kat tv jek..korang tgk tv1 ngan tv2 cam ampess..camne aa diorang nk maju nih..layan tv3,pelancaran tahun mlwat msia 2007..gile tgk najib bawak kapal terbang..nasib baik tak terhempas hahaha..tp tgk logo die ok rr..lawa gak..menambat hati..teringin nk jadik pendesign2 nih..bile tah..kene ke ngan kos aku amik nih..mcm tak kene jek..

hepi nu yer kat korang..semoga malam ni jadik titik tolak sebarang perubahan kalo korang nk berubah aa..hehehe..