Friday, February 17, 2006

salam..

ada certain org,tahu berkata,dan apa yg dikatakan adalah betul,tetapi takkan berjaya mencapai dan merealisasikan apa yg dikatakan..sstgh plak,mampu berfikir utk menjadi seperti yang di ingini oleh org2 sekeliling dan yg tersayang,tetapi gagal menggembirakan hati dan perasaan sndiri..some people tak penah tahu utk berfikir,tak pernah tahu untuk menjadi seseorang,tetapi mampu menghidupkan satu kehidupan yg sempurna..pelbagai kisah manusia..dan tahu kisah aku?

aku mampu menemani dan menuntun yang sedih mendapatkan senyuman,memberi sedikit rasa utk beranjak dari keserabutan,menambah sedikit tawa dalam senyuman..tapi bukan utk diri aku..

kenape ekk..terkadang rase sungguh tak selesa..memberikan kegembiraan,tapi bukan utk diri sendiri..cukup sekadar aku berasa puas melihat senyuman dan gelak tawa sekeliling..mengutuk..berjenaka ttg aku dan kehidupan..entah..sbb tu ari tu aku shoot gi kl..main moto kat hiway..mencari diri kat shah alam...mencari balik ape yg aku tertinggal utk dilakukan dalam hidup aku..

Ya Allah..tunjukkan sedikit waktu..untuk aku mencari langkah sempurna untuk hidupku..dan tunjukkan sedikit rasa..untuk diriku dan dirinya..hanya Kau yang tahu..pengakhiran cerita hidupku...Amin...

khamis..
16022006..

tdo lewat aa ari nih...kul 4 lebey..pastu cam biase ade pengkejut...skang aku cam da biase bangun awal2..kdg2 terbangun gak awal gile,pastu tadek sape call,teros cam bosan,tatau nk watpe bangun awal2...hahhahaha...

bukak flash,bukak projek dip,bukak cisco,bukak net.infra,sumer bukak last2 aku tido...

petang gi jupe wawa..lepak2 smbg pasai boipren die hehehe..jgn takot kak,kalo da jodoh tu,tggu jek...simpan2 duit skit,abis stadi gi kawen..hehehhe nanti moto ko smpai,kite lepak ramai2 hahahaha..main rempit2..jgn ajak boipren ko rempit skali sudah...


2 3 ari nih mcm byk smoking..kerje byk,kepala berat...tak betol aku...macam..ade bende yg tak betol,mcm ade bende yg aku tak buat..bkn pasal keje sekolah..entah...tu yg aku lari jauh ari tu..cari balik, ape yg aku tertinggal..entah...

Aku & Bintang

Lihat kelangit luas
Bersambut musim terus berganti
Tetaplah bermain awan
Merajut mimpi dengan khayalku
Selalu bermimpi dengan hariku

Pernah kau lihat bintang
Bersinar utuh penuh harapan
Tangan halusnya terbuka
Coba temani dekati aku
Selalu terangi gelap malamku

Rasakan semua bintang
Memanggil tawamu terbang ke atas
Tinggalkan semua
Hanya kita dan bintang

Rasakan semua bintang
Memanggil tawamu terbang ke atas
Tinggalkan semua
Hanya kita dan bintang
Yang terindah meski terlupa
Akan selalu terangi dunia
Mereka-reka
Hanya aku dan bintang

Wednesday, February 15, 2006

ari ni da ari rabu..huhuhhuh gilo...sepatutnye mengisi waktu2 dengan projek dip,assenmen cisco n netwek infra -red- yg byk2 tak terkata tu...tapi ape yg aku buat selepas 3 hari ialah..
1.mendonlod nota2 cisco
2.mendonlod nota2 netwek infra
3.mendonlod xp theme
4.buat akaun gmail baru
5.mendonlod lagu2
6.layan mp3
7.cek emel
8.ym
9.tido
10 main PES...

ampess..same jek...siot..ni sumer sbb soalan2 cisco dan netwek yg terlampau..menyebabkan aku dan ise malas...main game kat pc daud...kalo ise main,aku kat pc aku lyn ym or donlod aa ape2..kalo aku main game,ise dok dpn pc die tggu turn.die tdo,aku men game..die men game aku da stat ngantok2 ahhahaha..

15 februari 2006...valentine semalam..aku tatau ape yg terasa..tdo..tdo..tdo..malam2 main badminton..makan2..donld lagu,tdo...entah..camni je kot aku abiskan waktu..






Monday, February 13, 2006

aku..aku dan aku...

~~::me and yop::~~


~::sekolah rendah..hadiah kegiatan seni jauhi dadah..heheh::~~


~~::pelajar terbaik hahahahhaha::~~





13 februari 2006..

sepatutnye da stat cuti...jumaat sumer da balik da...tapi aku mcm tekad tanak balik...macam ade byk bende aku nk buat..byk bende aku nk cari dalam seminggu nih la mase yg sesuai utk aku..pasal aku,pasal sekeliling aku dan tentang ape sahaja yg berlaku kat aku..seminggu ekk...

ekceli kalo tak sbb ayat2 tira aku tak terfikir..dan kalo tak sbb ayat2 tu rr aku takkan pjam moto lalok wat rempit gi kl..abis duit salah isi minyak..lalok suh buh 2t,aku tarok minyak itam...hahahhaa..ampes tul...

step by step..sejak bile aku da mule tadek perasaan..sejak bile perasaan aku da mati..entah...

Saturday, February 04, 2006

uishh..lame gile aku rase cam tak menulis kat sini..bz ahh..bz??byk ah ko..

jatuh motor,abis duit,jalan2,gath ape2 tah...dalam mase 2 minggu nih..duit byk abes gak aku rase..ptptn aku tggl 50,mane tah pegi yg lain2 tuh..sampai ari ni, 4 februari 2006...yg best ialah jumpe angah..lame tak jupe die..rindu gile sehh..kuar makan,kantoi ngan ajis..sajak budak ajis nih..

cuti awal muharram+raye cine..sabtu-selasa..buhsan..nk kuar,tadek sape aku nk jupe..miss her?much..tah aku ikot flow,ikot angin..kemana angin berhembus,aku bertahan dari jalan terus..heh penat oo00oo00oo mau kaver hati perasaan nih depan kwn2..aku paling tak igt leh jatoh motor..aremss moto lalok nih...berat,abis jeans aku koyak hahaha..pastu abis overflow,kaco plug,kene tukau..tukau set,aaa..areemmss..hahahhahah moto aku lak da lame tak basoh..abiss..bile aku nk basuh nih tah aa..esok2 kot..

mp..boling..snooker..rempit..motor..keta...bulan..bintang...semua serata otak aku selidiki..kurang kat ne ekk entah...