Friday, May 26, 2006

Diari Seorang Lelaki - Pretty Ugly

aaa..aku ske lagu nih...

Dari semalam ku tunggu

Fikir kau pulang ke pangkuanku
Ku dengarkan lagu cinta
Pilihan terbaik kita
Ku mainkan cd berulang
Lupakan segala ucapan
Perpisahan yang kau pinta..

Benar dikau ku cinta
Setiap detik ku puja
Kau sering perhatiku
Sambil belai rambutmu
Tak ingin aku lupa
Kenangan yang tercipta
Berikan aku diari tulis setiap hari

Terjaga dari tidurku
Terima panggilan dari jauh
Katakan saja kau rindu
Setahun ku hilang arah
Sampaikan tiket sehala
Malam ini kita 'kan bertemu
Sungguh indah malamku

Bercinta, berkasih
bagaikan Adam dan Hawa
Bergaduh, selisih
buat kita sempurna
Janganlah dipendam
luahkan perasaan
Tiada benci diri di hati
Itulah destinasi

Benar dikau ku cinta
Setiap detik ku puja
Kau sering perhatiku
Sambil belai rambutmu
Tak ingin aku lupa
Kenangan yang tercipta
Berikan aku diari tulis setiap hari

Selagi dikau ku cinta
Setiap detik ku puja
Kau sering perhatiku
Sambil belai rambutmu
Tak ingin aku lupa
Kenangan yang tercipta
Berikan aku diari tulis setiap hari

Benar dikau ku cinta
Setiap detik ku puja
Kau sering perhatiku
Sambil belai rambutmu

Tak ingin aku lupa
Kenangan yang tercipta
Berikan aku diari tulis setiap hari
Berikan aku diari tulis setiap hari
Berikan aku diari tulis setiap hari

tangga musik indonesia...

ekceli aku rajin usya kat sini http://musik.karebosi.com/ utk tgk carta lagu top kat indon sekarang nih..so list kat bawah seperti yg aku tgk ari nih 26 mei 2006..

1 Ratu - Lelaki Buaya Darat
2 Nidji - Sudah
3 Tahta - Dasar Pengecut
4 Irwansyah & Acha Septriasa - My Heart
5 Steven & Coconut Trezz - Tersenyum Lagi
6 Mary Jane - Terlalu Cinta
7 Glenn Fredly - Tega
8 Ada Band - Karena Wanita
9 Superman Is Dead - Bukan Pahlawan
10 Naff - Kau Masih Kekasihku

American Idol 5


walaupon aku jrg tgk,jrg amik tau..tapi aku tgk gak bile da tggl 3 org..sorg lagik laki tuh sape tah name die..tapi sebab aweks nih cun,aku lyn gak hahaha...Taylor Hicks ngan Katherine McPhee nih mmg power..dan sebenarnye, mase tggl top 3 saingan mmg sengit sbb tige2 peserta dapat 33%..huhu susah tul nak pecaye tp itu ar..pastu tinggal dua org nih..taylor nih rambut jek putih,muke cam baye2 harrison ford dah..tapi baru 29..katherine plak baru 22..mmg cun..body masyuk,sore sedap..pakej menarik..tapi mampu ke jadik cam kelly clarkson atau fantasia?atau sekadar jadik cam budak2 realiti tv kat msia nih...huhuhuhu...

end of disc..



~~hepi besday to me..~~

ahakss..hepi besday to me..:P

masehh untuk yg kasik sms...untuk yg anta testisess...masehhh byk2...

im 21..untuk kalian...semoga dapat meneruskan kehidupan dengan tenang..hadapi dengan senyuman..hehe aku rase sumer org tau,org laki nih jarang celebrate besday..so hari ni seperti selalu..smlm tdo lmbt,bgn pon lmbt..norma kehidupan aku cam biase jek..hehehe


Tuesday, May 23, 2006

hadapi dengan senyuman..dewa

hadapi dengan senyuman
semua yang terjadi
biar terjadi
hadapi dengan tenang jiwa
semua kan baik-baik saja
bila ketetapan Tuhan
sudah ditetapkan
tetaplah sudah
tak ada yang bisa merubah
dan takkan bisa berubah
relakanlah saja ini
bahwa semua yang terbaik
terbaik untuk kita semua
menyerahlah untuk menang

AF atau FA??

okeh..aku terlambat 2 hari utk menulis bende nih..ekceli aku da pikir mase malam sabtu tuh..berapa ramai yg bukak tv2 tgk bola piala FA..dan berapa ramai yg bukak astro ria, tgk tirai AF?dan ujung minggu nih...berapa ramai org mesia akan tgk bola,myTeam vs Msia..dan baper plak rating konsert prelude AF?...daaannnn...berapa ramai yg tatau dua2 bende nih akan berlaku??huhuhuhuhhhuu...

menulis tentang bende nih..antara acara penting yg akan berlaku pd ujung minggu nih selain cuti sekolah yg akan bermula,kite tngok..

bolasepak..sepatutnya adalah antara sukan utama yg perlu diberi perhatian oleh peminat sukan mesia..akan tetapi persembahan di luar kampong adalah amat mengecewakan(selain dari badminton..hanya nicol david yg agak berjaya)...kenapa?kite dpt tgk dari segi mutu permainan bola sepak mesia..tahun lepas, selangor,poyo..berbangge ngan 3 piala,masok paper smpai seminggu kat muke utama sukan,kalo tiap2 minggu live pon tnjuk selangor maen,dah rr live pon liga perdana,liga super wat2 tatau..juruhebah cam siol,sokong selangor,skit2 sngor...aku paling tatahan mase final piala FA taun lepas,slangor lawan perak..hasbullah awang ngan zainal rawop,diorang cakap player selangor letih sbb harungi 2 perlawanan dekat2 seblom lawan perak,sedangkan perak pon same gak harungi 2 perlawanan berturut2...hahahah sengal..P balik pada mutu,kite tgk je aa liga super,prestasi perak pon,kalo keita mandjou tadek,punah...pahang,name beso,zainal abidin hassan,ahmad yusoff,sultan pahang..tp cam siol jek..kat stadium tuh,berape ramai yg masok tgk game..bila sukan dipolitikkan,bila sejarah sekadar dijadikan sandaran..hancus..jgn samekan zaman skang ngan zaman supermokh...santokh singh..susah...masalah nye bile manusia skang makin laju,makin byk berlari,makin byk vitamin utk tenage,makin rajin...camne nk lawan.kene ubah sumer tuh..tapi,bile rombak persatuan,dato'2 yg amik alih...adehh ape aa yg diorg tahu...hahahah tgk camne penasihat2 sukan luar negara,menteri2 sukan,presiden2 kelab,pengerusi2 kelab luar...sbb tu peminat makin lari..manchester lawan msia,baper kerat yg nk tgk msia main..??huhuhuh..

af...nih satu lagi bende..aku layan gak,bukan fanatik tapi terkadang ske tgk org2 gado kat @15..hahahhaha...gado2 pasal bakat,kesian,gemok,suare sedap,lupe lirik...cam siol..af tuh da terang2 mmg undian org ramai,sbb pasaran musik mesia bergantung pd org ramai...kalo org ramai tak minat,diorang tak undi..lgpon kalo perangai da buruk,sape nk jadikan peminat...hahahaha

Monday, May 22, 2006

hari ini dan semalam..

puas gak tdo smlm..kul 1 lebey da tdo..bgn awal sehh..:P 2 3 ari tadapat tdo ngan byk..smlm gi ipoh lagik,carik keje lagik..ekceli macam da nak dapat kat kedai pc tuh..micro-tecnics ape tah..ade hq kat bsn katenye..tanye pasal sales,outstation services ape tah..huhu tp aku just takot die nak pakai org fulltime..aku nk parttime jek..cari duit buat betol pc..pehh kire2 balik byk aku nk pakai duit nih..hahahhah tayar moto aku baru pecah..tayar ekk bukan tiub..huhuhuh sengal tul padi..bawak engkau aa semalam...ampess da aa gemok..hahah

semalam gi ipoh..lepak yikfoong makan megi,sembang2 tentang kepelbgaian padi menghandel permasalahan ngan aweknye hahaha..cool beb..lu gua same jek...cool jek..ape nk dtg,kalo -ve kite sapot3 kasik positif..kalo positif ko sapu2 jek...pastu gi umah izah..lepak2 sembang2 bleh aa plak bukak cite pasal bainun kitorg bertige nih...hhuhuhu gilo tul..

ok..

aaa ape nk tlis ari nih ehh..radja nak?

asalnye aku malas nk tulis sbb macam da lambat tapi aku citer gak arr...name album Aku Ada Karena Kau Ada..kalo kat tv gtau lagu hits BBC(Benci Bilang Cinta)..mase dapat album nih pon aku da masokkan lagu nih dalam taget hits kat mesia..selain tuh ade lagu Angin dan Yakin yg aku rase dua2 lagu nih pon sng dapat masok ke telinge korang yg mane peminat setia lagu2 indon nih..lagu Aku Ada Karena Kau Ada plak macam slow skit aa..aku tak baper berkenan..



songs..

assalamualaikum sumer..huhu

ari nih..ade satu lagu tibe2 aku terdengar kat era.fm ptg tadik..by ratu rock mesia, ella..ku tahu kau rindu

ok lagu nih ekceli kisah ditinggalkan tapi..yg meninggalkan tu macam tertanye2 plak..kan?pastu yg ditinggalkan plak bleh tahu plak kekasih die tu igt kat die..hahah ade jugak kesah camni?ini lirik dier..

Kutahu kau rindu
Sejakku meninggalkanmu
Kutahu kau pilu
Bimbangku melupakanmu

Sejak kau lukakan hatiku
Mempermain cinta suciku
Siang dan malam tangisi
Silamku

Kasih sayangku yang bersemi
Kau tabur racun yang berbisa
Dibelakangku di tertawa dan hina

Mungkin aku tiada yang lain
Kerna itu kau berani berpaling
Membiarkan aku tertanya
Siapa milikku
Sehingga ku meninggalkanmu
Baru kini engkau terasa
Cinta siapa lebih perdana

macam best layan miss ella nih..dik..lagu ella..ella ialah tumbdrive hahahha...

Saturday, May 20, 2006

mei 20

assalamualaikum...v,t

pelik tapi benar..bernas huhuhu..da 2 minggu cuti,dok umah,mkn,tgk tv,tdo..hahahaha..apply keje ari tu kat mcd,jj,tgv tapi tatau aa..penin da aku nih...dok umah jek da mmbesar ngan sempurna..baju retro da tak muat hahahahha..
kemasukan aku ke yahoo grups skool9802...ampes tul dak2 det nih..kutok2 aku..ooo00ooo00ooo haahhha..bile nk buat pesta buih nih..tak sabau nih..hahahaha..ok..sesetengah permasalahan kalau di tampung secara melulu,tidak mendengar,melihat,menyiasat dengan betol,kemungkinan besar akan menyebabkan perselisihan yang tak mungkin ada penghujungnye..

apa yg berlaku antara aku dan hari2 yang berlalu adalah persahabatan.aku rindukan saat2 indah itu dengan kalian..dik...bile aku cakap aku miss makan eskrem,mmg aku miss gile...tapi aku tak pasti dapat buat lagik ngan ko atau tak..ko tau kan huhuhuhu..aku,if aweks orang mmg aku jarang mesra2 baek2 kuar2 makan2 sgt...tp ko lain aa dik..aku tak kire..aku akan mencari ruang2 kosong matle ahahhahaha....sengal matle..aku ajak betting barka-asengal takmo..kesian ustaz pejo..aku msg2 kutok2 last2 terdiam hahahhaha....puas ati aku..

perempuan..

pernah korang terpkir bende nih atau korang mmg tak penah amik serius dalam rltnship korang ngan aweks korang?atau semua tu tak penting,yg pentin korang ade kapel utk melepaskan kebukuan jiwa,atau sekadar melupakan waktu2 sukar korang?mungkin kite selalu terleka pada perasaan,tapi cubalah untuk berfikir ttg masa depan..huhuhu

ada 2 jenis pompuan yg aku paling benci kat mesia nih..hahahhaa
i.pompuan yg mengeluarkan asap dari mulut..isap okok,shisha,bajet moden tapi habuk pon takleh pakai..
ii.pompuan yg driving,muke poyo,keta lawa TAPI otomatik...hahahhaha sengal..same cam mat rempit bawak skuter kat hi-way..kalo setakat naik,pulas minyak,tu namenye bkn moto..tu enjin beroda...huhuhuhu tak rider langsung...

sori aa rakan perempuan2...aku menulis atas dasar pengalaman..kat melake,3 tahun baper kali aku nk langgar keta,sumer pompuan yg drive...pastu tak reti masok paking pon ade,tpakse aku dok blakang tolong tgk2 kan ruang,muke nak poyo...penat aa...

cerita tentang..bulan

alasan mudah aku mensuka bulan..ia cantik,dipagari bintang,ditambah dengan cahaya nya walaupon sekadar pantulan mentari,tapi keupayaannya memberikan kembali cahaya kepada malam sangat mengagumkan..kurniaan Tuhan,semoga kita dicucuri rahmatNya..Amin..

waktu tidur..selamat malam kalian..

Tuesday, May 16, 2006

Daphne Iking

she's great..

selamat hari guru 2006

ucapan selamat hari guru..semoga kalian dicucuri rahmat dan ganjaranNya yang berlipat ganda atas segala tunjuk ajar dan seribu pengalaman yang kalian turunkan agar aku dapat berpijak pada bumi ini, melangkah pada jalan yang tepat dan berlandaskan kekukuhan semangat setia kalian..

1.guru yang tak bisa mengeluh..Encik Hamdan bin Hj Mohd Noh dan Pn Che Zauyah bt Ali..
2.cikgu che nah (darjah 1)
3.cikgu zakiah
4.ustazah fatimah
5.cikgu tajor amar nazri(gb)
6.cikgu zabedah(pk)
7.cikgu hjh mahizan(kh)
8.cikgu norkaspawati dan suami cikgu ape ekk tak igt aa..
9.cikgu ooi (tusyen umah ijau ms sek rendah)
10.cikgu kamaruzzaman(cikgu hoki)
11.ustaz fadzil
12.cikgu rosli(mate)

skang masok bainun plak..

1.mama rojit..
2.encik rosli(sains fom 3)
3.miss lim
4.miss ha
5.rambo
6.majid
7.corrine(angklung2)
8.encik shuk
9.ustaz feimau
10.cikgu shima(fizik)
11.cikgu kimia..ape eekk name die aa
12.cikgu kelas..aku da lupe gak..cikgu lkj
13.mr & mrs odin
14.ustazah ham
15.ustazah rosliza
16.ustaz che
17.ustaz blok d...
18.hasni
19.arjimbo
20.cikgu razak
21.cikgu bibir itam tuh..
22.cikgu mangkok..hahahah..pn norhayati masri
23.cikgu ali..

dan smua guru-guru bainun..yang aku tertinggal name nye..haahahahaha...

selamat hari guru 2006.

Bukan Kerana Nama

16 mei 2006..

huhuhhu..aaa..aku menulis, sekadar peringatan untuk diri sendiri dan apa yg tlah terjadi..aku menulis bukan kerna nama..


Jangan kau pandang bibir yang manis
Kerana dia bisa menghancurkan
Jangan kau pandang wajah yang indah
Kerana dia bisa meracunmu

( korus )
Dengarlah hai teman
Dengarkan bersama
Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih
Pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangmu
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan

Jangan kau dengar puisi dusta
Kerana dia bisa merosakkan jiwamu
Dengarkanlah puisi di pusaka
Yang telah turun temurun hari ini

Jangan kau alas hatimu itu
Dengan secebis warna kehitaman
Dialah seperti anai-anai
Lambat laun hancurlah dirimu


ok..aku da tak igt name lagu tuh...aaa..padi ape lagu yg kite wat kat bilik ko tuh..aa...bulan ekk..aku da tak igt lirik aa..nnt tolong aku buat lirik balek..huhu..

ps::selamat hari guru..

Sunday, May 14, 2006

14mei2006

huhuhuhu...

epi mother's day..selamat ari ibu...

ari ni,ade satu kisah utk korang..tentang cinta..tentang jujur..tentang sahabat..rase nye sumer orang akan buat satu perkara yg sama..memberitahu seseorang tentang perasaan tanpa memberitahu org yg dicintainya secara teros..paham?korang ske A,A kwn ngan B,dan korang mesti akan bercerita kat B,pesan kat B jgn bagitau A,sedangkan korang tau yg B mesti akan gtau A...paham?tapaham gak?tgk cite sepet?antara dialog mak bapak orkid mase tdo malam tuh,"that's the way she told me without telling me.."..paham?tapaham gak gi mampos korang hahahahha...:P

da seminggu cuti..patotnye aku da kuar ipoh..lepak2 parade,jj,tgk wayang,paling tdak pon makan cendol hj salim...hahahah..cendol kat kamdar tuh..futsal..menumpang arap det ajak aku maen..teringin gak nih..tapi mcm malas nk enjoy2 plak..nak kene cari duit..byk bende aku nk kene belik nih..gagagaga duit penting beb..simpan harta baru leh pikir aweks..kalo tak baek dok diam2..carik kawan aweks cukop..bykkan kawan tu ok gak..sekurang2 nye terisi mase korang dari terpikir bab aweks...ekceli ade pro kontra nye hahahaha...tapi kalo korang da betol2 sedia dan ur luv da bsedia,mental fizikal,tak kisah..cuma kalo harte tadek,camne korg nk idup mase depan..mase depan dan cinta..susah ehh..

camne korang tgk kapel korg, dan mase depan means keluarga..maybe skang die dekat ngan korang,leh tgk korang tiap2 ari,leh dok dekat korang seblah2 tiap2 ari..tapi bile jauh,yg korang cari tu still die,atau korang cari org lain yg dekat ngan diri korang?yg leh korang jupe tiap2 ari,leh dok lepak2?ermm..pelik..sepatutnye asalkan korang tau perasaan korang,ati korang,untuk sape sumer tu...then korg pk rr kalo da kawen nnti,da ade famili,berjauh sbb kerje ke kursus ke,dapatkah korang bertahan?


ForUM?

www.rojak.org

kat sini aa selalu aku lepak kalo online..jerit2 kat shoutbox..mule diperkenalkan kat aku oleh azmi..sebab nk donlod lagu..pastu ade satu waktu donlod section down,bandwith penoh ape tah lagik teros aku mengforum dan berparpu kat situ..hahahahorg ketama aku temui ialah amir@MoOt..moOt nih sbb budak mmu dulu..berbaik2 ngan die..sbb aku rase budak melaka yg aktif pon tak ramai..aku,moOt,nell,semy..kalo ade lagik aku pon tak pasti..

www.webkl.net

sini pon same gak..tepat utk dikatakan sebagai pusat perkenalan..hehehe ramai akak2 aku kenal kat sini..kak shai,kak sal,kak nurul(akak aa sangatt...),kak danie(the best akak..)...sumer open minded dan mudah kalo ade masalah² hubungan jarak jauh nih aku kontek diorang thru ym..:Dkat webkl aku suke gado² hahahaha...kadang lepak pot politik semasa..biase nye aku lepak sembang² kat segmen perkenalan,meramaikan kenalan sesama manusia di samping mencari pengalaman dan pendedahan..ramai diorang tak caye umo aku 20..aremss sunggoh..hahahha adik² je aku nih..akak² yg best..ade gak kenalan abang² cam boyer,kaleel,anakemak yg aku tergado dulu..sori sehh..:papa² pon bab berforum nih keutamaan aku pada rojak.org...ape2 gath or meeting insyaAllah aku pegi sebab disini aku bermula sebagai forumers,dan skang dah jadi org besar..dimana bumi dipijak..hujan batu nih kadang² lebih bermakna dari hujan emas..kenapa aku memilih berforum??sebagai rujukan..apa² kita leh cari kat forum..tak kire ilmu pelajran pon ade forum gak..cam swish,flash,vb,javascript sumer aku bljr dari forum..walopun aku tak belajar sgt seba tak paham tapi melihatkan semy yg tetibe terer buat vb dan amzah yg sengal² suke main game dan makan pon terer coding²,aremmss sungguh rrr korang..


hahah..tapi nih da lame..aku teros tggu sampai skang bile rojak nak bukak balek nih..aaa..rindukan kalian...

Tuesday, May 09, 2006

retro's i

~~duduk -- majinn,mamat...diri...joe,zack,bob,mae,matwe,apit..~~

me

~~aku..matley...amzah..~~

semua tentang kita..

waktu terasa semakin berlalu
tinggalkan cerita tentang kita
akan tiada lagi kini tawamu
tuk hapuskan semua sepi di hati

reff:
ada cerita tentang aku dan dia

dan kita bersama saat dulu kala
ada cerita tentang masa yang indah
saat kita berduka, saat kita tertawa

teringat di saat kita tertawa bersama
ceritakan semua tentang kita

semua tentang aku..dan dia..semua tentang kalian..semua tentang dia..dan semuanya tentang kesilapan aku dalam meneruskan perjalanan...huh kadang2 rase cam nk mati..off anset dan semuanya lancar..anset nih ade gak keburukannye ekk..:)

penganggur...

skang da jadik penganggur...nk carik keje tapi aku tak rase yg aku akan dapat kebenaran memperkerjaan di ipoh..huhuhuh mak da mmbebel,camne ko nk ulang alik ipoh-parit kalo abis malam2...:P aku pon tatau..tp aku tanak dok umah goyang kaki jek..

dulu wat keje ngan pak tam,seminggu dapat gak serat lebih, skang cuti 2 bulan,kalo keje sebulan full,konfem2 lapan rat..takpon nam rat tu kire ok aa..dapat gak duit2 nk beli anset ke,arc ke,tuka moto hahahahha...

aduhh..penin aa pale..aku nk lari dari sumer nih..:(


dik..

salam...

lama aku x tulis kat sini hahahahha..bz skit..byk gile bile masok bulan 3, sumer terganggu..huhuhuhuuhuh

9 mei 2006

susah nk cakap aa...meh letak sekeping gamba...
aaa..nih adek aku..tapi skang da jadik awek org..huhuhuhu..tadapat nk mesra2 sngat...tu blkg tu boipren die hahahah..kawan baek aku...semua cerita tentang aku..dan dia...

deqq..aku nk mintak maap..sbb aku rase aku bkn abg yg baek,dan sumer2 skalik..aku tatau aa..kadang2 aku pon terkacau..kadang2 aku tersalah langkah,dan selalunye aku tak dengar cakap ko dikk...

matley...ko jage die leklok ekk..jgn kasik die nages2...:)

DITians..kalian...aku tak pasti lagik mane arah tuju aku..tapi sebab mende2 nih,maybe aku akan lari tinggalkan semua cerita..sbb aku tau aku punca semua nih..semoga kalian teros dalam minda aku...semoga kalian akan teros mencari sesuatu yg bahagia utk diri kalian...

huhuhuh...im dead...


end of the day...DITs