Tuesday, May 23, 2006

AF atau FA??

okeh..aku terlambat 2 hari utk menulis bende nih..ekceli aku da pikir mase malam sabtu tuh..berapa ramai yg bukak tv2 tgk bola piala FA..dan berapa ramai yg bukak astro ria, tgk tirai AF?dan ujung minggu nih...berapa ramai org mesia akan tgk bola,myTeam vs Msia..dan baper plak rating konsert prelude AF?...daaannnn...berapa ramai yg tatau dua2 bende nih akan berlaku??huhuhuhuhhhuu...

menulis tentang bende nih..antara acara penting yg akan berlaku pd ujung minggu nih selain cuti sekolah yg akan bermula,kite tngok..

bolasepak..sepatutnya adalah antara sukan utama yg perlu diberi perhatian oleh peminat sukan mesia..akan tetapi persembahan di luar kampong adalah amat mengecewakan(selain dari badminton..hanya nicol david yg agak berjaya)...kenapa?kite dpt tgk dari segi mutu permainan bola sepak mesia..tahun lepas, selangor,poyo..berbangge ngan 3 piala,masok paper smpai seminggu kat muke utama sukan,kalo tiap2 minggu live pon tnjuk selangor maen,dah rr live pon liga perdana,liga super wat2 tatau..juruhebah cam siol,sokong selangor,skit2 sngor...aku paling tatahan mase final piala FA taun lepas,slangor lawan perak..hasbullah awang ngan zainal rawop,diorang cakap player selangor letih sbb harungi 2 perlawanan dekat2 seblom lawan perak,sedangkan perak pon same gak harungi 2 perlawanan berturut2...hahahah sengal..P balik pada mutu,kite tgk je aa liga super,prestasi perak pon,kalo keita mandjou tadek,punah...pahang,name beso,zainal abidin hassan,ahmad yusoff,sultan pahang..tp cam siol jek..kat stadium tuh,berape ramai yg masok tgk game..bila sukan dipolitikkan,bila sejarah sekadar dijadikan sandaran..hancus..jgn samekan zaman skang ngan zaman supermokh...santokh singh..susah...masalah nye bile manusia skang makin laju,makin byk berlari,makin byk vitamin utk tenage,makin rajin...camne nk lawan.kene ubah sumer tuh..tapi,bile rombak persatuan,dato'2 yg amik alih...adehh ape aa yg diorg tahu...hahahah tgk camne penasihat2 sukan luar negara,menteri2 sukan,presiden2 kelab,pengerusi2 kelab luar...sbb tu peminat makin lari..manchester lawan msia,baper kerat yg nk tgk msia main..??huhuhuh..

af...nih satu lagi bende..aku layan gak,bukan fanatik tapi terkadang ske tgk org2 gado kat @15..hahahhaha...gado2 pasal bakat,kesian,gemok,suare sedap,lupe lirik...cam siol..af tuh da terang2 mmg undian org ramai,sbb pasaran musik mesia bergantung pd org ramai...kalo org ramai tak minat,diorang tak undi..lgpon kalo perangai da buruk,sape nk jadikan peminat...hahahaha

0 comments: