Friday, June 30, 2006

khamis..

demam+sakit perot+pening2+muntah2+panas badan+tdo...

aku talarat...

Thursday, June 29, 2006

review..summer scent

huhu..kat sini ade beberapa citer yang aku rase aku ske..hahaha jiwang sesekali dan berkongsi jiwang...tak salah...:p

die nmpk comey sgt..sbb muke cam aa..aaa..cam konfius2 comey...huhuhu aweks korea kedua aku minat...
summer scent

Cast:
Yoo Min-woo: Song Seung Hun (Autumn Story)
Shim Hye-won: Son Ye Jin (Delicious Proposal)
Park Jung-jae: Ryu Jin (Who's My Love)
Park Jung-ah: Han Ji Hye (Scent of a Man)
So Eun-hye (Min-woo's deceased girlfriend): Shin Ae
Oh Jang-mi: Jo Eun Sook (Propose)
Ji Dae-poong (Min-woo's upperclassman): Ahn Jung Hoon (Sunflower/My Lady)

huhuhu...jgn tanye nape aku pilih citer nih..sbb die tgh tayang kat tv..dan walopun aku kadang2 tadapat folo citer nih,tp kalo ade wktu terluang mmg aku akan tgk..dan aku bertekad nk beli cd hahahaha...awek die nih aku heran aa..muke cam kompius2 skit..kompius2 comey...tergugat iman tgk nye..heheheh daripada pipah yg tgk malim kundang tahpehape kat tv 2 tuh, baek aku lyn jiwang kat tv3...hahahah

stakat yg aku tau..cerita yg tentang hati..huhuhu

nnti aa aku nk carik cd die..cite nih cam da lame jek ade kat pasaran antarabangsa...terlambat plak aku...:P


Wednesday, June 28, 2006

end of the day..of me


hahahaha...pembuka kata ari nih adalah durian..:P skang adalah musim durian dan tadi aje aku da sentap beberape biji..diulang..beberape bijik,bukan ulas ekk..huhu aku mmg pantang ngan durian nih..(deghoyan) pantang tgk..silap besau...mak bawak balek tadi dari sekolah,org2 kampong kasik hadiah durian beserta hadiah tambahan...AYAM hahahahhaha..heran aku ngan mak aku..mak aku kalo jadik calon menteri parit mesti dapat undian tinggi..sumer orang kenal..abis sumer anak parit mak aku yg ajo..huhuhhhuh tapi ini baru pembuka kepade jalan hidup aku yg seterusnya,iaitu kesedihan...huhuhuhu

assalamualaikum..

pagi2 bangun kul 10pg..busan..kedit tadek..duit tadek..huhuh malas tul nk topup..awak pegi kampar ekk..tgk site plak..macam enjineer plak keje tgk2 site :P as long as bende tu mberi sesuatu input,jgn peduli ttg keletihan ke ape..at least leh blaja gi jalan jauh2 sendiri..pasnih sng kalo da tau jln kampong2 nih..sesat2 sampai melake pon takpe..ade je org menanti..

tghari lak..pas balik,mkn durian,mkn nasik,aku ajak mak gi ipoh..cadang nk gi amik tape RETROdit2006...tapi pegi2 tak siap lagik..ekceli bkn tak siap,tapi dvd osak,die kate..then pastu ar peristiwa yg tak penah aku lupekan hahaha...aku tatau camne leh jadik..kangaroo bar...aku bawak unser,ngan mak,ada ngan wan..mase parking tuh aku tatau camne kang-bar depan tuh leh terlepas naik atas divider parking..lepas kuar2 gm,stat2 enjin,aku rives,tsangkut..bunti kuat..aku rives lagik sangkut lagik...aku turun2 tgk bar dah ter...ter...terkopek..hahahah mak da mbebel da..bising2..mak cam biase aa..bende kecik,die besokan..elok2 plak mase tu abah tepon,lagi beso citer yg mak gitau abah...adehh...aku mmg takleh watpe dah...sbb tadi aku da rives,terkopek,aku ke depan aa balik,bsing plak mak...bende aku nk buat bende betol..aku ke depan balik,pastu suh wan rives,sambil tuh aku angkat aa bar yg tsangkut tuh,tadek aa nnt tsangkut balik...tp mak bising2..aku..korang tau aa..mane jenis byk ckp kalo bende2 camni..aku tgk,aku buat jek sbb bende sng leh setel..spanjang jalan mak bising2 bebel2 cakap aku bawak tahpehape,bawak laju2..aku senyum jek aa..takkan nk lawan2...malas..sejak bile plak aku jenis lawan cakap2 nih...ngn abah pon slalu aku diam jek,ikot jek ape2 die cakap..agak2 tak betol aku betolkan aa sdiri...mak bsing2..aku pelik..tadek kene mgene aku bawak laju ngan kejadian tadik..mak pon ckp aa aku bawak laju2 pgg stering sebelah tangan,itu ini...ermmm..ye je aa..senyum jekk..tapi mmg sakit ati nih..kecik ati..sdih tul huhuhu..sampai2 umah,aku amik moto shoot gi pekan,cari okok...lagik bagus dari biar sakit ati sedih2..cam tu aa aku..sedih2 cari okok..tenang2 minda dengan cara tak sehat...:P

ekceli bende kecik,aku kalo bende kecik,bawak ke atas jadik beso...same aa cam 3+4=7...dah elok2 +,jgn aa plak buat 1+1+1+1+1+1+1..walopon jawaban same,tp watpe nk susah2...adehh..huh

setel topik nih...aku ubah topik laen..

kutkm..bile aa korang nk gitau result rayuan nih..ade yg cakap,anggap jek konfem..asalkan da anta surat rayuan,anggap jek konfem..mmg aa bleh ckp camtu..tapi aku nk cakap pe kat mak aku...asik2 tanye bende same..

"min...da tepon kutkm?tepon le.."

"dah tepon..tapi tadek org angkat..", hehehehhehe...

da 2 ari da aku jwb mende same...mintak2 esok ade cerita berita paper yg patot..tapi takpe..sekurang2 nye aku da sedia da..duit gaji 500 aku tak usik lagik nih..sian lak kat mak,da byk abis duit beli barang2 ada nk pegi uitm arau..mak, kalo pasal anak dara die mmg aa berabis..huhuh nk wat camne anak sorang...nasib baek ko reti masak sumer..kalo tak reti mmg aku babap2kan..adik aku nih...huh camne aa ko nak pegi dok sane...nasib baek ko budak bainun..serius..klo ko skolah parit,mmg aku tak kasik pegi..ermm..sekurang2nye life bainun leh aja die cara nk idop..:) duit 500..tpakse tak beli anset lagik,pc aku lagik,kasut lagik..huh...

semoga esok mencapai keindahan hari aku....

sadaqAllahulazim...


Tuesday, June 27, 2006

0430

huhuhu..awal tadik aku tido..kul 11 lebey da atas katil,aku baring2 tdo..pastu abah kejut kul 2..sbb laptop kat atas meja..saje jek aku letak,nk kasik abah kejot aku..malas plak tgk bola tadik..kantok..abah ngan wan jek tgk..abah macam tgk jek..tdo gak dpn tv..hahahaha

ptg tadi mak ajak gi ipoh,nak anta audit..wan plak nk wat draf bank..ape tah leh tinggal2 buku bank..esok kene pegi lagik nih agaknye..baru bajet nk jalan2 tgk anset..huhu GM aa mane de tmpat laen da..padi da bising2 nk beli anset..leh rr parents tambah lagik 500,duit dapat dekan..huh blaja lukis2 snang aa dapat dekan..ko try masok blaja IT,baru ko tau susah senang nk buat keje alam maya nih...:P aku gak yg tadapat nk keja cita2 asal..jadik pelukis hahahah..jadik arkitek,lukis2..skill da ilang da..:P

sadaqAllahulazim
[bila terjaga]

saat mendung mu jelang
tanpa pesan
saat hiba mu datang
tanpa undang
diam takkan mudah meruntuhkan marahmu
diam takkan mudah menghilangkan sakitmu
diam takkan mudah membina senyum mu
diam takkan mudah mencipta waktu mu

berjalanlah
ke pintu yang terindah
bernyanyilah
lagu bahagia tentangnya
pejamlah mata
mimpikan sempurna
dan menarilah
dan tersenyumlah
bila kau terjaga

songs..

[waktu ku perlukanmu]

biaskan mentari

kau lihat ke dalam
hatiku penuh tertulis namamu
biarkan gerimis
tenang menghakis
keraguan yang dalam fikiranmu
ternyata aku lah yang kau ternantikan
dan terbukti ini lah waktu ku perlukanmu

segera datanglah kepadaku
akan ku warnai semula pelangimu
segera berada di hadap ku
menyatukan perca-perca kasih
yang telah terpisah

berikan satu petanda
kau akan kembali
menghuni hati ini
izinkan aku mencintai mu
sehingga akhirnya

Monday, June 26, 2006

isnin..

assalamualaikum..

lewat aku bgn ari nih..gile tul..bgn2 pon sengal2 tangan lagik ni..sengal2 blakang..smpai otak aku pon tersengal gak..smalam keje penat oo00oo00oo..stat kul 8.00pg kuar umah smpai kul 1030mlm aku still kat INTIM..angkut besi naek lori...tapi pastu, benti kat gopeng,makan2 gle2 pnye..aku da aa smlm tak mkn malam..aku mmg pantang skit ngan nasik nih..sehari mesti makan sekali nasik..kalo tak mmg tenage kurang..dpt skit pon jadik aa..:p makan tak igt..nasik putih,ayam masak halia,neskepe o ais..pastu tgk pak mat ngan padi order air kelape..beso gile gelas..arems aku pon menaikkan nafsu dengan mengorder air kelape...padah tak abis aku minum..hahahaha

huh..angah oo00oo00oo angah..

ko da nak demam nk kuar gak tgk wayang..takyah aa tgk wayang..ko balik perak nnti aku lanje 4 wayang berturut2..sengal tul..demam nnti sape susah..aku gak..

masehh..

pemikiran ii

okeh..

sade satu lagik pemikiran yang aku kadang2 tak puas ati dengan masyarakat sekeliing nih..tak kire public figure, atau manusia biasa..be yourself...ayat nih kadang2 buat aku nak gelak..serius

kat mana2 kat tv(biasenye budak2 af aa nih.),kat mane2 aa budak2 bcinte pon ade gak..terima diri kita yg sebenarnye..be yourself..ok tak salah kalo guna ayat tuh, utk memperlihatkan diri kita yg sebenar...tapi kalo yourself tu sangat buruk,perangai tahpehape,nk watpe..sape nk amik kisah..

huh..

pemikiran aku..

salam...

aku nak menulis satu pemikiran..agakkan ia nya terlalu susah korang nak terima,abaikan..kalo perlu korang hadapi,silakan ekk..

okeh..bende nih berkaitan dengan pemikiran korang..matang?budak2?nerd?mendatar takde arah tuju?setiap tindakan kite,diperdahulukan dengan berfikir..perbuatan tanpa fikir akan menghasilkan akhir cerita yang goyang..dan selalunya kemampuan berfikir kita berdasarkan pengalaman,kata2 org lain,sejarah2 hidup kita dan perkara yang telah berlaku..mereka yang melakukan kesalahan yang sama,adalah org bodoh..serius..

aku amik jalan mudah untuk memberitahu..kemampuan berfikir pon ade berkait dengan sosial..hidup,life,pergaulan..ada yang masih lagi keanakan,ada yang lebih jauh matang dari usia sebenar,dan ada yang mmg tak pernah dapat berfikir tentang sesuatu penyelesaian..ada yang mudah terkeliru diri,ada yang mudah menghindari masalah,ada yang mudah menyelesaikan persoalan tanpa perlu waktu yang lama..ini sumer berkaitan ngan sosial korang..pengalaman biasanya byk membataskan tindakan kita..amik kesilapan lampau,perhati diri dan rancang utk selanjutnya..

sosial..ada yang selalunye tersalah anggap dalam pergaulan..aaa biasanya antara laki ngan pompuan..ok kat sini selalunya pemikiran yang memainkan peranan..tak semestinya kita selalu kuar same2 lepak same2 stadi same2 minat yang sama akan mghasilkan hubungan cinta..terkadang itu hanyalah satu perasaan inginkan seseorang menemani,bukan mencintai atau memiliki..bila aku cakap pemikiran memainkan peranan,maksudnya semasa proses pergaulan tu lagik,pemikiran kita perlu disetkan...bende nih aku praktikkan mase dulu2(kapel2 aa...) setkan pemikiran bila bersama kawan2,aku setkan budak nih as adik,budak nih as akak(aku da ade 3 org aku pggl kakak) dan setkan sumer2 sbb waktu tu,aku ade ikatan ngan org laen...walaupun slalu kuar same2 makan same2 share problem, tapi bila aku dah set,aku akan tahu batas dan ending hbgn antara aku ngan budak2 laen tuh...ok satu problem yg biasenye akan dihadapi untuk mereka yang sangat cetek pergaulan(walaupun korang ckp korang byk kwn..tapi hakikatnye...haha) adalah dependent..tau?nih ade skit...

Dependent Personality Disorder

What is Dependent Personality Disorder?

Dependent personality disorder is characterized by a need to be taken care of. People with this disorder tend to cling to people and fear losing them. They may become suicidal when a break-up is imminent. They tend to let others make important decisions for them and often jump from relationship to relationship. Dependents often remain in abusive relationships. Over-sensitivity to disapproval is common. Dependents often feel helpless and depressed.

Symptoms of Dependent Personality Disorder:

* Difficulty making decisions
* Feelings of helplessness when alone
* Suicidal thoughts upon rejection
* Submissiveness
* Deeply hurt by mild criticism or disapproval
* Unable to meet ordinary demands of life

mmg susah kalo jadik camni, tapi..ermm...either u choose to be more active atau korang akan teros terbelenggu dengan mende nih..tertekan beb..susah..sosial bkn bermaksud korang lepak2 tepi jalan isap okok ganja jadik bohsia bohjan ke hape..kurang sosial adalah korang kurang paham tentang maksud jalan hidup..byk jalan..cuma jgn tersalah pilih..

ok..kenape aku cakap dependent nih masalah..sbb korang mesti nak di jage..dan selalunye korang akan bergantung pada keadaan sekeliling,rakan2 dan yg ade dekat korang pd waktu itu utk buat keputusan..sampai bile..sbb nih akan jadik masalah,bukan esok,bukan luse tapi bila korang da kawen,pastu sbb kerje tpakse jauh ngan suam/istri,korang akan jadik camni..huh penat tul bace pemikiran aku..

sadaqAllahulAzim..

ps::credits to danie..

Sunday, June 25, 2006

no sk8ers...


sori..i hate them...

too phat + inul

How Me Sexy

(intro)
Look how me ready, look how me steady, look how me sexy

(inul daratista)
Banyak orang bilang diriku seksi, seksi seksi sekali,
Dari ujung rambut hingga ujung kaki, semua menatapku,
Resah, aku gelisah,
Cara kau memandangku,
Seakan tergetar jantungku,
Cinta, ataukah nafsu,
Malu, hatiku ragu,

(Chorus)
Look how me ready, (Ready)
Look how me steady, (Steady)
Look how me sexy,
How me sexy (in a rub a dub style)

(joe flizzow)
Dengarkan suara flizzow penglipurlara,
Pergerakanku bagaikan harimau belantara,
Pendekatanku pada rap beraneka cara,
Bila kami berarak kembang empat puluh warna,
Bunyi-bunyian gendang berbagai ragam merdu,
Serunai, nafiri, mandali, sekati, merangu,
Semua lari padaku rambut tak sempat disanggul,
Siapa kata seksi harus mendedahkan yang lanjur,
Berlari rebah dan bangun langsung berlari pula,
Sampai ada yang berpupur baru sebelah muka,
Ku terharu kau suka Inul How Me Sexy ?
Ke manakah lagi beroleh lihat kau gelek

(inul)
Banyak orang bilang diriku seksi, seksi seksi sekali,
Dari ujung rambut hingga ujung kaki, semua menatapku,
Ku tak mampu menahan rasa gundah hatiku,
Ku tak sanggup mendengar ucapan itu,

(malique)
Sebermula maka tersebutlah satu kisah,
Hikayat adik-beradik mustahil dipisah,
Lidah diibarat keris kata dipersembah,
Teluk Belanga bersampin pendua perak ditempah,
Dua biduan melayu menyanyi, menari,
Diiringi dengan nobat, nafiri, madali,
Merangu 30 bagai berbalas keras,
Segak berdiri di pentas perwatakan keras,
Berdiri bagaikan cogan alamat bermalai,
Emas putih mencengkam tangan gerak gemalai,
Gelek beramai ikut tertib gerakan pinggul,
Goyang rabak gerudi seksi di samping Inul

(Chorus)
Look how me ready, (Ready)
Look how me steady, (Steady)
Look how me sexy,
How me sexy (in a rub a dub style)

(Chorus)
Look how me ready, (Ready)
Look how me steady, (Steady)
Look how me sexy,
How me sexy (in a rub a dub style)

(inul)
Banyak orang bilang diriku seksi, seksi seksi sekali,
Dari ujung rambut hingga ujung kaki, semua menatapku

Buat Sang Putri

tiba2..lagu ni masok dalam diri aku...

Buat Sang Putri


Hilang mentari,
Ada yang tinggal,
Rembulan kegersangan,
Yang meratapi,
Cahaya hujung malam di kala sunyi,

Hilang kekasih,
Ada yang yang tinggal,
Pemuja kesepian,
Yang melayani,
Puisi cinta buat sang puteri,

Pedihnya hatiku yang terguris,
Kalau bisa terzahir ke nyata sini,
Langit nangis, Oh.... Oh......

Kerana dirimu dunia ku terlepas,
Kerana kau ku bernafas,
Kerana tanpamu semangat jadi tewas,
Kerana kau yang teratas,

Segala apa,
Biarpun jiwa aku pertaruhkan jua,
Asalkan saja,
Dikau bersama diriku selalunya.

danie..

danie..danie..danie..masehh sbb tepon aku..da kul 4 pagi danie oo00oo00ooii..takleh nk gelak2..tapi mmg lawak citer kamu pasal loncat2 tgk durian..maklum aa kat UK mmg tak jumpe..rm40 sekilo ekk..baek ko beli tiket balek mesia,dtg kampong aku..makan durian free jek danie..

like danie said ade 3 cara..aku tau aku leh wat sumer tu tapi aku just nak ade org sapot aku..huhuhu nnti aku lanje ko sate ekk danie...tp kene gtau aa kalo balek sini..

ps::aku da lupe falsafah ko tadik danie...loves and needs..jarak jauh...dekat...just a stupid of me...and the new me is coming...:P

Saturday, June 24, 2006

pagi..

pagi2 sabtu aku da merapu da..huhuhu

pertama2 jangan pernah terkeliru..tentang kawan atau mereka yg selalu ade dekat...paham?tapaham ekk..camni..mereka yang selalu dekat ngan kita,yg slalu bercakap2,selalu beri kata2..kite mudah tersalah angap yg ada sesuatu perasaan,tapi sebenarnya ia cuma sekadar inginkan kata2..

yang penting skali kite kena tahu..betol ke itu yg kite cari..betol ke itu yang kita cintai?

[itu aku by sheila on 7]

Ribuan hari aku menunggumu
Jutaan lagu tercipta untukmu
Apakah kau akan terus begini
masih addakah celah di hatimu
yang masih bisa tuk kusinggahi
cobalah aku kapan engkau mahu

tahukah lagu yang kau suka
tahukah bintang yang kau sapa
tahukah rumah yang kau tuju…
itu aku..

coba keluar di malam badai
nyanyikan lagu yang kau suka
maka kesejukan yang kau rasa

coba keluar di terik siang
ingatlah bintang kau sapa
maka kesejukan yang kau rasa

percayalah.. itu aku…

tammat..

jumaat..

assalamualaikum...

jumaat 23 jun 2006..ari ni da faks surat rayuan,da pos surat2 rayuan ape2 yg patot..insyaAllah dapat masok balek KUTKM..negeri melaka..melaka..ermm...

perasaan

susah gak nk gambarkan perasaan aku skang..ekceli,stat mac,aku da kehilangan perasaan..hilang sumer..yg dulu2..aku menjadi lain..sensitif tak kisah ape2 pon..mudah terase...mudah gembira...mudah tersedih..aku takleh bersendirian..if takde sape aku nk bercakap2 bual2 aku akan dok termenung atas katil,melayang entah kemana..perasan sumer ilang..aku sedar tapi aku tatau ape aku nk buat..cinta?entah..tapi..bile jumpe die balik,aku tatau..semangat..hidup..kalo selama nih rase cam lumpuh separuh badan,aku rase skang da kembali mampu berdiri..sayang..aku sangat sayang..tapi awak..pagi tadi,sy msg awak..''sy nk mandi jap ekk sayang..'' dan awak reply..''im not ur syg''...terdiam..tatau nk ckp pe..serius..ermm..sy da sayang awak balik ke..

rayuan

surat rayuan rasmi da faks da pagi tadi..harap dapat aa rayuan aku..walopun dok kat melake lagik, dan aku tatau ape plak akan jadik pasnih..hope ada sesuatu untuk aku bawak balik ke melaka..hidup aku kembali..

kenangan terindah

kenangan terindah aku...
-parade
-jambatan bainun
-mcd ipoh
-sekolah


sadaqAllahulazim

Friday, June 23, 2006

biarlah rahsia..

Siti Nurhaliza

Tajuk: Biarlah rahsia
Album: Transkripsi
Komposer: Melly Goeslow
Lirik: Siti Nurhaliza

Pernahkah kau bermimpi seketika
berada di tempat ku
membayangkan pahit manis berlaku
tiada siapa yang tahu

mungkin nanti kau jua merasakan
berdepan dengan kata menyesatkan
tak kan tugumu kebal
tiada pertimbangan

**
keheningan malam membalutkan
kepayahan jiwa meluahkan
andai kau jujur memahami
tiadaku menjauhi

***
dan kisahku yang masih panjang
menambahkan berat yang memandang
lantasku pendam ku putuskan
biarlah rahsia

semakin aku hitung dalam cinta
tiada kuasa mampu menghalangnya
hentikan kata-kata bertulangkan dusta

**
keheningan malam membalutkan
kepayahan jiwa meluahkan
andai kau jujur memahami
tiada ku menjauhi

***
dan kisahku yang masih panjang
menambahkan berat yang memandang
lantas ku pendam ku putuskan
biarlah rahsia

oooooo

***
dan kisah ku yang masih panjang
menambahkan berat yang memandang
lantas ku pendam ku putuskan
biarlah rahsia

pernahkah kau bermimpi seketika berada di tempatku...

*****

yang indah..

[kukatakan dengan indah - peterpan]

kukatakan dengan indah

dengan terbuka
hatiku hampa
sepertinya luka
menghampirinya

kau beri rasa
yg berbeda
mungkin kusalah
mengartikannya
yang kurasa cinta

* tetapi hatiku
selalu meninggikanmu
terlalu meninggikanmu
selalu meninggikanmu

* kau hancurkan hatiku
hancurkan lagi
kau hancurkan hatiku
tuk melihatmu

kau terangi jiwaku
kau redupkan lagi
kau hancurkan hatiku
tuk melihatmu

back to *

membuatku terjatuh
dan terjatuh lagi

* membuatku merasakan
yang tlah terjadi
semua yang terbaik
dan terlewati
semua yang terhenti
tanpa kuakhiri

ps::ske lagu nih..membuatku terjatuh..

tak bisakah?

[tak bisakah - peterpan]

Hatiku bimbang

namun tetap memikirkanmu
selalu, selalu, dalam hatiku
ku melangkah sejauh apapun itu
selalu, kau didalam hatiku

Ku berjalan, berjalan,
memutar waktu
berharap, temukan sisa hatimu
mengertilah,
ku ingin engkau begitu
mengerti, kau dalam hatiku

Tak bisakah kau menungguku
hingga nanti tetap menunggu
Tak bisakah kau menuntunku
menemani dalam hidupku

Dara, kau menjadi hidupku
kemana, kau tahu isi hatiku
tunggu, sejenak aku disitu
jalanku, jalan menemukanmu

ps::tak bisakah kau menungguku..:P

hanyaakudiriakudan..

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasihani...

waaa...ari ni sangat penat...aku tatau apsal..rase letih jek macam keje lak..ari keje pon aku tak penat cam ari ni...bdn sengal2 sape2 nk urut leh tepon aku...urut blakang aku huhuhu...

khamis..da kamis da ari nih...23 jun 2006...surat rayuan da siap cuma nak kene faks jek...mane le kedai nk gi faks esok...tadi tepon deq,die da dapat netwek...matley da dapat,ramai gak da dapat..yg letak first choice KUTKM da dapat surat/borang nk balik U 2 julai 2006...aku?agak2 kalo tadapat nnti kene cari keje aa...telekom,tmnet sumer2 tuh...mak pon ade cakap,ade kawan kat sane leh suh tolong2 hehehe...tp aku kalo keje,mmg kompen tak samung stadi..kalo aku takat diploma jek kelulusan...

pagi2 on YM,mimi buzz..gtau kat fster die ade gamba baru...gamba berdua...aku mmg da lame tak tgk fster die,bace testi2 die,tgk gamba2 die..sbb..ermm..aaa...sgt sedih...dan tadi,aku bukak tgk fster die...sgt sebak..ermm...

pastu aku stat wat surat rayuan...karang2 ayat mmg tak igt...mintak niza punye surat..gile kene rayu2 huhuh...aku igt nk gi melake tapi niza ckp die faks jek,prof pn suh faks..terbantut hasrat nk gi melake..

ekceli malam semalam..malam tadi aa...malam kamis..aku bermimpi..reunion..jumpe budak2 bainun versi lower form..budak2 form 1,2,3..pastu budak2 sabah...sepilok,rohai,steng..huhuhu gile tul..sangat seronok zaman sekolah..hanyaakudiriakudan...sheilaOn7..blok D,dewan makan...shopping malam2...huhuhuhu sekolah asrama adalah kenangan terindah...ermm..jom gi lumut..lepak2..nnti kalo tibe2 rase nak pegi,kalo da smpai parit,tepon aa...sy ade utk awak ekk..

tadi padi msg aku...die ckp bile2 mase jek die akan amik aku..die nk gi manjung..bapak intan masok wad...kesian plak aku..slame nih die slalu ikot aku jek kuar ngan mimi..lagipon bkan aku tak kenal intan..walaupon kdg2 budak2 2 org nih tak berape btol sangat, tp diorang mmg masyuk...dua2 sgt pentingkan kecintaan..stakat nih masih saling memahami..percaya..dan masa depan...kawen...jgn pasni,kawen2,pastu tgh2 malam balek umah aku...sebab bergado laki bini...hahahaha...




doakan bapak intan dalam kesihatan yang tidak terlalu terok..semoga dilindungi Allah SWT...semoga cepat semboh...padi kalo pegi umah intan tak penah tak berpeloh...hahahah aku jek rilek..lyn pacik basirudin sembang...

sadaqAllahulAzim...

Thursday, June 22, 2006

Exist - Buat Kita

lagu nih..untuk kita..Buat Kita..

Buat Kita
by Exist

Bagiku dalam medan cinta
Tak siapa menang atau kalah
Yang ada hanya rindu dan lara
Andainya tak siapa yang beralah..

Berbalah bukanlah sengketa
Hanya rahmat tuhan buat kita
Supaya jadi lebih mesra
Antara kita nanti
Tiada lagi jurang yang memisah...

Demi satu jiwa
Satu alunan irama
Melamar kasih seharum mawar..
Demi satu jiwa
Satu impian yang indah
Mencipta hari yang paling sempurna...

Bagiku dalam medan cinta
Tak siapa gagal atau lemah
Yang ada hanya kering dan gersang
Andainya tak siapa yang percaya..

Segala punyai natijah
Hanya rindu
Cemburu juga buruk sangka
Sekelip mata kita terleka
Lalu dirundung kecewa...
Lara...

Jangan sesekali..
Kau anggap oh wahai kasih
Kata-kata rayuanku
Hanya mainan alasanku
Menjeratmu...oo..

Sheila On 7 - Pemenang

Pemenang
by Sheila On 7

Tiba saat kita bangkit
Berlari kepentas dunia
Jatuh dan bangun
Itu hal yang biasa terjadi
Bersiaplah..Bersiaplah…

Tanpa pandang warna kulit
Atau belahan dunia
Semua punya kesempatan
Lakukan yang terbaik

Reff :
Bersiaplah..bersiaplah..
Berjuang tuk menjadi pemenang
Bersiaplah..bersiaplah..
Persaingan didepan semakin berat

Jangan sampai mereka
Jatuhkan nyali kita
Tunjukan pada mereka
Siapa diri kita… oooooo

Radja - Angin

aku tgh update lirik kat fenster...lirik2 lame ade kat sini...

Angin
by Radja

sendiri ku di kesunyian malam
dan fikiranku melayang
menerawang jauh terbang melintasi awan
tanpa arah dan tujuan

**c/o
ingin ku gapai bintang
yang menghiasi sang malam
adakah satu harapan
yang mungkin ku dapatkan

angin bawalah jiwaku melayang
angin dengarlah bisikan hatiku
angin bawalah jiwaku melayang
angin dengarlah bisikan hatiku

andai ku bisa naik semua angan
dan sejuta impian
akan ku buang semua khayalan
yang kini terus terbayang

ingin ku gapai bintang
yang menghiasi sang malam
adakah satu harapan
yang mungkin ku dapatkan

angin bawalah jiwaku melayang
angin dengarlah bisikan hatiku
angin bawalah jiwaku melayang
angin dengarlah bisikan hatiku

contoh surat rayuan rasmi..

师训上诉公函(SURAT RAYUAN RASMI)范例(请用马来文书写

申请者的地址 申请者的电话号码

Bahagian Pendidikan Guru

Kementerian Pelajaran Malaysia

(Unit Pengambilan dan Penempatan Pelajar)

Aras 2 – 6,Blok E 13,

Kompleks Kerajaan Parcel E,

Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,

62604 Putrajaya 日期:

Tuan,

RAYUAN UNTUK MENGHADIRI TEMUDUGA PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA PENDIDIKAN (PISMP) BAGI PENGAJIAN BAHASA CINA AMBILAN JULAI 2006

Merujuk kepada perkara di atas, dengan segala hormatnya dimaklumkan bahawa saya ………..( 个人马来文姓名、身份证号码 )ingin membuat rayuan untuk menghadiri temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (PISMP) ambilan Julai 2006. Kursus yang saya memohon ialah …….(申请的课程以及课程编号)

(2) …………说明上诉原因、以及其他可以加强上诉的理由(例如:成绩符合申请条件、活跃于课外活动、曾担任临教或代课老师等等)

(3)Bersama-sama surat rayuan ini disertakan dokumen-dokumen yang berkaitan untuk rujukan Tuan. 随函附上申请表格、身份证印影本、SPM/STPM成绩单副本、课外活动简历表、若曾当过临教、代课老师则附上证明文件副本

(4)Dengan tulus ikhlasnya saya memohon kepada jasa baik Tuan supaya memberi peluang kepada saya untuk menghadiri temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (PISMP) bagi Pengajian Bahasa Cina ambilan Julai 2006.

Sekian dimaklumkan,atas jasa baik Tuan didahului dengan ribuan terima kasih.

Yang Benar,




(申请者的名字)

s.k: ⑴ Timbalan Menteri Pelajaran Y.B. Dato’ Hon Choon Kim

⑵ Gabungan Persatuan Guru-Guru Sekolah Cina Malaysia

注意事项:

(1) 以上师训上诉公函只是供上诉者参考,上诉者可以根据本身的经验来加强上诉函件的内容。

(2) 上诉函写好后,请影印三份;一份供自己存档,另两份分别寄给副教育部长拿督韩春锦办事处及教总备案,地址如下:


马来西亚华校教师会总会(教总)

Gabungan Persatuan Guru-Guru Sekolah Cina Malaysia

Lot 5, Seksyen 10,Jalan Bukit

43000 Kajang,Selangor


教育部副部长拿督韩春锦

Y.B. Dato’ Hon Choon Kim

Timbalan Menteri Pelajaran

Kementerian Pelajaran Malaysia

Pejabat Timbalan Menteri

Aras 9, Blok E 8, Parcel E, Presint 1

Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan

62502 Putrajaya



ps::aku tapaham...

songs..for me..

A hundred days have made me older
Since the last time that i saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And i don't think i can look at this the same
But all these miles that seperate
Disappear now when i'm dreaming of your face

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And i dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight it's only you and me

The miles just keep rollin'
As the people leave their way to say hello
I've heard this life was overrated
But i hope that it gets better as we go

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And i dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight girl its only you and me

Everything i know,and anywhere i go
It gets hard but it wont take away my love
And when the last one falls
When it's all said and done
It gets hard but it wont take away my love

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And i dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight girl its only you and me

ps::thinking bout u..again?huh...

mana rayuanku..hendak ku sampaikan...

okeh...since aku kene rejek(asik kene rejek jek..huhuhu)...kene wat surat rayuan...

-surat rayuan rasmi ngan salinan yg online UPU dlu <

-Surat rayuan yang terbaik adalah surat rayuan rasmi. Sokongan dari mana-mana pihak tertentu adalah atas initiatif tuan/puan. Bagaimanapun, pertimbangan rayuan pemohon masih tertakluk kepada merit yang dicapai oleh pemohon

upu cek online unik id = 120799

untuk rayuan secara online,dua2 nih aku apply..
i-media interaktif
ii-rangkaian komputer

ps::sambung kat selatan ekk..

rabu..

bismillah hirrahman nirrahim..

semalam da cuti,tadek keje,aku watpe ekk..lupe aa..oo00oo00oo smlm selase mak gastrik,saket2 perot...gi anta mak klinik kat batu gajah..pastu ptg,tak smpat tdo,abah ajak gi seri iskandar,anta die gi amik barang..mmg camtu cerita aku..sbb tu terkadang macam susah nk kuar gi mane2..mak ngan abah,msti ade tetibe jek mintak tlg anta mane2..huhu tapi itu ok bagi aku,cuma terkadang utk org laen,diorg akan cakap aku anak mak,asik ngan mak,abah,blablabla...aku paham diorang...normal..mmg perangai aku gini...

rabu, keje balek..paktam tepon smalam,aku mamai2..ari nih wat keje,pasang 6 bijik kemah kat INTIM,kat ampang..huhuh dulu kalo sebot 6 kemah mesti terkejot aku,tapi skang da normal da hahahah...yg penting tadek ape2 aral2 melintang macam boss tadek ke,nak ubah2 kedudukan kemah ke..kalo tak keje jadik lmbt,jadik penat..tapi tadi aku terluka..jari tersepit papan..pedih sehh..darah2 jari aku...pastu pasang sebijik kemah kecik kat rapat setia..kenduri ape tah sebijik jek pasang..:P

malam..tadi mak ajak gi ipoh,carik barang utk cekgu sekolah die yg nak abis ngajar..cekgu sementara..naseb baek aku tak gi ngajar situ..kalo tak ape pon tadapat hahahaha...:P nak carik anset aa..tp nak kene kumpol duit lagik nih..500 tak tecapai lagik nih..huhuhu..

aaa...ermm...awak...yg ari isnin tuh,yg msg awak tuh...yg saya paham,awak konfius sejak ari sabtu...eh?betolkan if im wrong ok..selalu sgt terfikir...ermm..aa...miss u dear..:)

Radja - Benci Bilang Cinta

Sudah berulang kali aku percaya
Namun ternyata tak ada beda
Kau anggap mudah yang menurutku salah
Hingga aku menyangka diri ini bagaikan tak berarti dimatamu

*
Bilakah malam gelap aku bintangmu
Terangi dirimu dengan cintamu
Agar kau bisa cintai cinta
Dan menyayangi cinta setulus kau menyayangi dirimu kekasihku

Reff :
Jangan benci bilang cinta
Jangan marah bilang rindu
Jangan mendustai hati
Bila engkau memang suka

Jangan kau merasa jauh
Bila kau dekat denganku
Jangan kau menganggap cinta
Mudah datang mudah pergi

Nidji - Sudah

Salahkah aku
Mencintaimu
Memilikimu
Menyayangimu

Jangan paksakan kita untuk
Slalu bersama
Jangan paksakan kita untuk
Slalu mencinta

Salahkah aku
Mencintaimu
Memilikimu
Menyayangimu

Bila kita harus berpisah, sudah
Biarkan ini semua berakhir, sudah
Cinta memang tak harus milikki

menulis...

huhu..aku takot tulisan2 aku hilang camtu jek..jadik aku salin balik hasil tulisan2 yg pernah aku tuliskan,samada kat webkl.net atau rojak.org huhuhu..sumer nih tadek kene mgene antara idup aku hahahah...kecuali KUKUH, aku suke dan aku da buat lagu...TERTANYA,paling aku ingati..
lain2 plak...CUBA BERTAHAN, aku gambarkan ekceli aku amik dari ayat citer korea,tp aku tak igt...full house ke ekk..:P
AKU AKAN KEMBALI, AKU DISINI LAGI, ANDAI AKU KEMBALI...aku tulis secara berturutan..huhuhu
lain2 semua sekadar tulisan sewaktu aku meneliti kisah hidup dalam forum2...


[cuba bertahan]

cubalah bertahan
mengharung rintangan
kerna pasti ada
waktu tuk bersama

cubalah menjejak
saat ku beranjak
kerna pasti ada
saat tuk bersama

saat kau lalui waktu gelapmu
saat kau lalui waktu sepimu
cubalah kau berhenti
pandang ku disini
aku masih ada
akan tetap ada
andai kau tertanya
mengapa aku setia bertahan
jawapan ku hanya satu
semuanaya kerana
dirimu

~majinn~

[ada masa]

ada waktu aku berjalan
ada tika aku berlari
ada masa aku berhenti

ada waktu aku mencari
ada tika aku tercari
ada masa aku dicari

ada waktu aku bersamamu
ada tika aku disisimu
ada masa aku sendiri; tanpamu

ada waktu berlalu; usah khuatir
ada tika berlalu; usah gusar
ada masa berlalu; usah bimbang
aku disini
antara masa
berlalu pergi

~majinn~

[mencari]

apa yang kau cari
dan apa yang ku cari
sudahkah temui
apakah sama yang dicari
atau perlukah waktu lagi
untuk mencari

apa yang kucari
di balik awan ku cari mentari
untuk menerangi
sekelumit hati
apakah sudah ku temui
apakah sudah kau temui

apa yang kucari
di balik hujan ku cari pelangi
untuk mewarnai
gugusan perasaan
apakah sudah ku temui
apakah sudah kau temui

apa yang kucari
di kelam malam ku cari rembulan
bisa bercahaya
hitam pekat perjalananku
apakah sudah ku temui
apakah sudah kau temui

apa yang kucari
di suram malam ku cari bintang
bisa bersinar
waktu sesat pertengahan jalan
apakah sudah ku temui
apakah sudah kau temui

apa yang kucari
malam dan siang yang berganti
menyaksikan aku masih bertatih mencari
apakah sudah ku temui
apakah sudah kau temui

yang dicari bukan untuk permulaan
yang dicari bukan untuk pengakhiran

~majinn~

[aku akan kembali]

sekali lagi
aku terpaksa berhenti di sini
dari menyusun kata
menulis yang bicara di hati
kerna ku tahu jalanan hadapanku berliku
kerna ku tahu halangan hadapanku berduri
bukan ombak
bukan taufan yang mendatang
aku tak gentar
dan aku bukan lari darimu

aku terpaksa pergi
sejauh mungkin
untuk ku tenangkan kekalutan hatimu
untuk ku huraikan simpulan fikirmu
agar jiwamu tidak berbaur dengan ku
agar segalanya nyata tentang perasaanmu

aku akan kembali
seandainya kau pasti
untuk siapakah cinta itu..

~majinn~

[andai aku kembali]

andai aku kembali

saat itu
aku hanya menurut katamu
kata hatiku
kata jiwaku
untuk berlalu
memberi noktah perjalanan cinta ini
bukan niatku
bukan mahumu
tapi situasi yang menghasut
dan meragut kesetiaan janji-janji dahulu

saat itu
aku hanya terdaya bertanya
seandainya aku kembali
apakah akan kau terima
adakah masih ada cinta yang dulu
atau sebaliknya
seperti selalu
kau hanya mampu membisu
dan membiarkan mereka menentukan noktah cinta ini

andai aku kembali
pastikan aku sahaja di hatimu
dalam hidupmu

~majinn~

[aku disini lagi]

aku disini lagi
memerhati diri
apakah benar aku masih sendiri
tiada cinta
tiada kekasih

aku disini lagi
melihat lautan manusia di hadapan
berjalan berpegangan tangan
manis senyuman
penuh kemesraan

aku disini lagi
mencari mukadimah percintaan
dalam gugusan perasaan
masih membeku
tiada siapa tahu

aku masih disini lagi
melihat burung berpasangan
beterbangan berdua
apakah aku
si pungguk yang menanti bulan
atau aku
menanti waktu
tentang cinta ku terdahulu
kembali bertamu?

~majinn~

[bulan]

selayaknya
aku hanya mampu memuja
keindahan mu
selayaknya
aku hanya mampu melihat
dan merenungmu

tak mampu ku sentuh
walau berulang ku terbang
melintas apa saja yg datang
tak mampu ku capai
walau berkali usaha menjelang
kerna kau bersama bintang
yang lebih bersinar dariku
yang lebih dekat denganmu

aku tak kisah
aku tak pernah menyesal
menjadi penyaksi seri malam
kerna selayaknya
aku hanya mampu mendongak
dan mencongak
agar malamku tak bisa kelam
tanpa mu

jangan pernah hilang
dari hari ku

~majinn~

[dosakah aku bila mencintai]

di hujung sana
terbit mentari yang lama ku cari
muncul sinar bahagia yang lama ku impi
kau hadir bukan seketika
kau datang bukan sebentar cuma
dan aku mencintai mu waktu itu
waktu kau memberikan cahaya cinta

tapi hujung sana
ada awan mendung mendatang
saat aku mulai merasa erti cinta
saat aku mulai merasa bahang asmara
membawa rintangan yang tak pernah ku duga
membawa cabaran
dan memaksa hatiku menerka
apakah kan berakhir episod cinta ini
sekali lagi

dosakah aku bila dicintai
dosakah aku bila mencintai
kerna yang mendatang bukan paksaan untuk ku berlari
yang menerpa bukan pasungan
untukku ku berdiri
semua bagai takdir
melukis satu potret baru dalam keindahan cinta yang terjalin

dosakah aku bila dicintai
bila mendung itu merampas cahaya yang diberi
bila mendung itu terus sentiasa mengiringi
saat aku dicintai
saat aku mencintai

~majinn~

[kukuh]

rapuhkah pelukku
hingga kau terjatuh
rapuhkah cintaku
bila aku jauh

kukuhkan pelukmu
agar kau tak pernah berpaling
kukuhkan cintamu
dengan kata-kata cintaku

ingatilah ini
sebagai pedoman
ku tunjukkan bintang
kau sinari cinta
kenangilah ini
sebagai satu janji
kukuhkan hatimu
dengan hati ku

~majinn~

[sahabat,teman dan kawan]

ada yang berkata
sahabat lebih mulia
ada yang berkata
teman itulah yang paling bermakna
ada yang berkata
kawan itulah yang sentiasa di minda

aku bertanya sendiri
apakah aku mempunyai sahabat,teman atau kawan
aku selalu disini
menemani sesiapa sahaja yang sudi
mengenali hati dan budi
memimpin andai ada yang tak mengerti

tapi bagi aku
tiada bezanya
engkaulah sahabat; waktu aku perlukan teman
engkaulah kawan; waktu hati budi ku kenal
engkaulah teman; waktu ku perlukan tangan untuk berjalan

kau
aku
kalian
adalah seperjuangan

~majinn~

[tertanya - tribute]

saat aku terlewat
menuntun mu ke pintu
aku hanya melihat
kau berjalan

saat aku tertanya
mengapa kau pergi
aku hanya terdiam
kau melangkah
meninggalkan semua memori

saat aku mengharap
waktu bersama kan menjelang
aku hanya menatap
derapan kakimu
menetap di langkahan persada itu

aku hanya menanti
saat kau kembali
kerana akan ku ceritakan
apa yang terjadi
di satu sudut
terhenti nafas ini
mungkinkah terjadi?

~majinn~

Tuesday, June 20, 2006

scripts..

http://www.java-scripts.net/javascripts/Atkins-Calendar.phtml <<<--atkin calendar,leh masok data..tapi cam ssh plak...

http://home.earthlink.net/~rlp2735/id8.html <<---try donlod dua2 nih, pastu tgk ape yg patot...jgn lupe bace arahan..


sayang..

sayang..sayang..sayang..itu jek aku mampu rase..to be honest..sangat sayang...tapi...

seperti selalu..

salam untuk kalian..

smalam time maghrib,paktam tepon,ckp ade keje isnin...gi kg gajah wat kemah..ari ni pagi2 aku da bgn..tido lewat,kul 4 tgk game france ngan korea..dan kesudahannye,aku sangat murka sbb da 3 malam aku tatido,tgk game kul 3,tapi result cam ampess..

cam biase,smpai2 kedai makcik kat simpang siputeh,lepak2 mnum2 tggu padi sampai...sempat gak aku kene mi goreng ngan neskepe o panas..lynnnnnnn tekak aku ngan sarap2 camnni..aku rase kedai nih mmg mesra alam aa...rajin plak diorg nk ramah mesra ngan kitorang..da kenal da pon sbb slalu sgt lepak berdue kat situ pagi2 lagik..huhuhuu

perjalanan ari nih sangat susah,sangat kompleks dan sangat berfikir..da siap2 nk gerak ke kg gajah,bleh plak tayar lori nih problem..nat cabut..longgar tayar blah kiri...pastu tggu paktam smpai dengan bantuan jek n penskru(ape name die ekk..pengetat tayar ekk?bukan...ape tah...hahah)..aku plak,tgh paktam ngan pakmat betolkan lori,aku baring2 lyn msg...huhuhu msg pagi2..da lame aku tak buat,macam kdg2 aku rase cam....aaa...aaa.....

buat kemah,6 bijik,setel..balek,lori satu lagik osak...tggu punye tggu,smpai kul 6 paktam tepon,suh balek...penat aku ngan padi susun 618 bijik kerusi putih...balek lyn roti sadin,teh tarik,sembang2 cam buduh kat mapley batu gajah,pastu shoot balik parit...

ermmm...hari nih,sangat seronok..main msg ngan awak..:)


UPU..rejected















Dukacita dimaklumkan bahawa anda TIDAK BERJAYA
dalam permohonan kemasukan ke IPTA bagi Sesi Akademik 2006/2007

Aplikasi e-Rayuan : https://online/mohe.gov.my/erayuanstpm/index.php

Semua urusan rayuan perlu melalui Aplikasi e-Rayuan ini yang akan dibuka mulai
19 hingga 30 Jun 2006


Harap Maklum


Monday, June 19, 2006

hari nih..

dengan nama Allah yg maha berkuasa...

seperti selalu aku mesti menulis ttg ape je yg ade dlm otak aku...hari ni aku berfikir ttg mende nih...being a leader, or just a follower..dalam hidup,dalam meniti hukum alam yg tak pernah tertinggal tentang tatasusila duniawi...

yg mana satu korang prefer..menjadi perintis,pembuka sesuatu yg lari dari normal dunia atau sekadar mengikut,dan menjadi sesuatu di belakang kejadian yg telah berlaku..dalam erti kate sbnar..ade certain individu yg nak menjadi seperti sumone,mengikut ape yg pernah dilakukan oleh seseorang,dan akhirnye die mnjadi sumone yg paling terok..

hari nih..ahad,18 jun 2006...ada apa ngan ahad?ada apa ngan aku?ada apa ngan sesuatu yg berlaku...huhuh pelik..terkadang aaa bukan aku jeles tapi aku getik...tgk budak2 skolah yg rumus algebra pon tak terhafal, dah mule nk kapel2 dating2..hahaha aku pon pernah gak hadapi seusia ngan budak2 nih..cuma agaknye situasi kapel2 asrama ngan kapel2 studen skolah luar nih laen..petang tadik,lepak kat taman,tgh elok2 lyn jiwa sorang2,dtg sebijik keta..kapel..aku tak heran sgt tapi disebabkan die memakai spek bulat coklat besau yg tgh femes skang nih,aku terniat plak nk usya..keta kancil,stended,kancil baru,pastu kuar aa awek die,bdn kecik2 hahahha..pastu mamat tuh kuar..tgk muke,tgk dressup,tgk awek,tgk dressup,kompem mamat tu pinjam kete kakak wat pegi dating..hahahha ermm...amik2 gamba berdua(ermm...perlu nih..sangat perlu...),pastu tetibe dtg plak sbjik moto,pompuan bwk berenti seblah kancil tuh...rupe2nye kakak die...sah sgt tipu mak bapak,kuar naek moto,pastu boipren amik huhuhuh...

ekceli ade bende yg perlu kite buat,ade yg sunat,ade yg harus dan haram utk dibuat dalam memintak kebenaran kuar dating...huuhuhuh sumer org penah lalui mende2 nih...sumer orang pernah atasi masalah nih dengan cara sempurna tanpa pengetahuan parents...

tentang dating...entah..macam da lame tadek perasaan gitu..mungkin esok..lusa..die datang...terkadang aku teroikir..jiwa aku da mati...serius..terkadang aku tatau ape yg terasa dalam jiwa..dalam hati...sayang..sedih...cinta...gembira...dan last sekali aku akan keliru...dan teros keliru...

semoga ia dapat berubah...atau aku akan teros begini?

Saturday, June 17, 2006

Ungu::Seperti Yang Dulu

penah dengar lagu nih?layan ehh..sangat mensentuh...

Tiada guna kau kembali
Mengisi ruang hati ini
Semuanya telah berlalu
Bersama luka aku

Reff 1 :
Semua yang telah berakhir
Antara hatiku dan hatimu
Takkan ada cinta
Seperti yang dulu

Tiada guna kau berjanji
Untuk setia menemani
Hatiku yang tlah terluka
Karna Dustamu

Reff 2 :
Semua yang telah berakhir
Antara hatiku dan hatimu
Takkan ada cinta
Seperti yang dulu

Semua yang telah berakhir
Antara diriku dan dirimu
Takkan ada rindu
Seperti yang dulu

Semua yang telah berakhir
Semua yang telah berakhir

Ooooo….

Back To : Reff 2 (2x)

Seperti yang dulu
Seperti yang dulu
Seperti yang dulu

secawan kopi..

salam..

antara waktu2 terluang tak pernah aku isi selain tido hahaha..minggu nih sgt byk tdo..sgt byk baring2 dpn tv...sabtu lepas,adalah hari reunion ke 2 yg aku pegi..rasenye da 3 4 kali budak2 bainun nih reunion..pasnih maybe wat kat gempak skit...bkn ari tu tak gempak..ekceli gempak gak ngan sorang2 da kuar idea2 dressing dan kepelbagaian identiti dah terserlah...kasik takot skit,gtau jemputan khas odin,sumer pakat takot..tadek tudung spare!!hahahahha...

det
bani
ku
majinn
padi
mael
mandang
ezri
ensemboi
afza dan isteri
manok
farm
asheda
niza dan lin
opi
fariza
nurin
anis
nana
fakhrul
nasrul
sahul
apek n shikon
effa
nad
farah
hanim
zarina
rafok
cape n awek
tonga
as sued
wahid n laki

dan lain2 aku da lupe...huhuhuhu

isnin nih ade keje,pastu amik gaji,pastu aku nk lari dari perak..no digi da beli hahahaha..angah aa nih..sengal tul..aku ckp kite due jek,kamu kasik buyong huh...aku babap kamu kang...

penat oo00oo..bkn ape..aku...mmg da ilang perasaan..entah..bile agaknye akan wujud balek ehh..kosong...macam pokok,ade buah,tapi takleh makan...tak gune ati aku nih,nk tggu die kembali spt dulu sgt susah...maybe sbb aku da penah keluarkan seluruh hati,dan skang nk kasik cambah pon payah...

aku teringat cakap sum1..bile kite rapat ngan sum1,kdg2 kite ingat bile kite rindu kat org ty,itulah cinta...tapi sebenarnye,korang juz nk sum1 utk bercakap,berkata,dan melayan ayat2 penin otak duniawi dan fantasi...sampai bile aku nk jadik camni eh..huhuhu

sadaqALLAHulazim...

bile tengok tv...

penah tak korang terfikir..camni..korang mesti ade citer faveret korang,dan korang enjoy ngan cite tuh..tapi aku plak..aku tau aku pasti akan tersenyum kalo ade....


siti nurhaliza...

Monday, June 05, 2006

mari memasang khemah...

assalamualaikum...

seminggu lebey..hahahah penat oo00oo00oo tdo awal..cuti sekolah nih ramai kawen,byk aa keje...alhamdulillah ade aa skit pendapatan utk aku menuju ke arah pembukaan universiti..hahaha doakan aku mendapat kelulusan pehak atasan ehh..sbb aku rase pointer aku tak berape nk point sgt...huhuhuh

kepenatan..keletihan..pemasangan khemah..

sebenarnye aku rindu aa kat kalian sumer..terutama tu23 hahahahha...matley,ise,pejo,amzerok..tambah2 skit ngan intipati mamu,apit,adie...aaa..aaa...korang..korang maseh dalam ingatan...zakiamanis..slalu beno kehilangan bulan hahahaha...

aku mmg nak menulis..menambah sedikit dalam apa yg tertulis dalam idop aku dalam sminggu nih..macam2 yg aku jumpe..org2 kate keje pasang khemah,kerja ngan org ramai,kerja dalam suasana kenduri2 nih byk yg akan kite lihat,dengar dan rasai..ade pelbagai citer..ade pelbagai kenalan terbina..sikit sebanyak dapat kurangkan rase malu aku bile nk bergaul..ekceli aku still ade rase tuh..rase malu...tah..mungkin...biarkan je aa...ade pakcik tu cakap,kerje cam nih,pasang2 khemah..berurusan dengan org2 kduri nih,tak memeningkan bbanding dok opis,tapi penat...sgt penat..ade yg cakap larat ke ko angkat tiang2 tuh..tapi,sebenarnye...korang akan puas ati kalo korang dapat tegakkan 5 bijik khemah hahahahha...dan lebih puas ati kalo 5 bijik dibukak...pehhh paling puas kalo tgk dalam buku,ade 4 bijik khemah kene bukak,pastu 5 bijik kene pasang pada ari yg same...gagagagagagaga....

sekurang2 nye aku da mengire2 ade 200 dah wang terkumpul...huhuhu puas gak..tadik tgk2 anset,tgk2 baju,tgk2 brg2 skit kat yikfoong...aku menekad utk menggandakan wang terkumpul kepade 500..huhuhu ade ke can nye...pastu amik 50,kite lyn judi kat yikfoong hahahahhaha...babih niat cam sial...:P

hari nih...ade sedikit utk kalian..

deqq...rindu kat ko...cepat aa topap...
matley..arems msg aku da tak reti2 nk balas...
amzerok...kalo berani lawan perot bukak sem nih..hahahha
mamat...topi hg kat matley...
adik matley...selamat cuti sekolah...
adik deqq...selamat dok umah...dgr ckp kakak
k3 eppa...cekgu...cekgu
k3 nadia...selamat bekerje...
k3 along...a.b.g...takot aku nk kaco...
angah...selamat psm...
pika...selamat mengurat tenden
penyu...selamat berLI..
zack...hoben kelate hoben
ise...pileh jgn tak pileh...hahahaha
pejo...asenel kalah...igt beli rosiki bleh mng...

dan yg lain2...selamat bercuti...daa