Monday, June 19, 2006

hari nih..

dengan nama Allah yg maha berkuasa...

seperti selalu aku mesti menulis ttg ape je yg ade dlm otak aku...hari ni aku berfikir ttg mende nih...being a leader, or just a follower..dalam hidup,dalam meniti hukum alam yg tak pernah tertinggal tentang tatasusila duniawi...

yg mana satu korang prefer..menjadi perintis,pembuka sesuatu yg lari dari normal dunia atau sekadar mengikut,dan menjadi sesuatu di belakang kejadian yg telah berlaku..dalam erti kate sbnar..ade certain individu yg nak menjadi seperti sumone,mengikut ape yg pernah dilakukan oleh seseorang,dan akhirnye die mnjadi sumone yg paling terok..

hari nih..ahad,18 jun 2006...ada apa ngan ahad?ada apa ngan aku?ada apa ngan sesuatu yg berlaku...huhuh pelik..terkadang aaa bukan aku jeles tapi aku getik...tgk budak2 skolah yg rumus algebra pon tak terhafal, dah mule nk kapel2 dating2..hahaha aku pon pernah gak hadapi seusia ngan budak2 nih..cuma agaknye situasi kapel2 asrama ngan kapel2 studen skolah luar nih laen..petang tadik,lepak kat taman,tgh elok2 lyn jiwa sorang2,dtg sebijik keta..kapel..aku tak heran sgt tapi disebabkan die memakai spek bulat coklat besau yg tgh femes skang nih,aku terniat plak nk usya..keta kancil,stended,kancil baru,pastu kuar aa awek die,bdn kecik2 hahahha..pastu mamat tuh kuar..tgk muke,tgk dressup,tgk awek,tgk dressup,kompem mamat tu pinjam kete kakak wat pegi dating..hahahha ermm...amik2 gamba berdua(ermm...perlu nih..sangat perlu...),pastu tetibe dtg plak sbjik moto,pompuan bwk berenti seblah kancil tuh...rupe2nye kakak die...sah sgt tipu mak bapak,kuar naek moto,pastu boipren amik huhuhuh...

ekceli ade bende yg perlu kite buat,ade yg sunat,ade yg harus dan haram utk dibuat dalam memintak kebenaran kuar dating...huuhuhuh sumer org penah lalui mende2 nih...sumer orang pernah atasi masalah nih dengan cara sempurna tanpa pengetahuan parents...

tentang dating...entah..macam da lame tadek perasaan gitu..mungkin esok..lusa..die datang...terkadang aku teroikir..jiwa aku da mati...serius..terkadang aku tatau ape yg terasa dalam jiwa..dalam hati...sayang..sedih...cinta...gembira...dan last sekali aku akan keliru...dan teros keliru...

semoga ia dapat berubah...atau aku akan teros begini?

0 comments: