Monday, July 31, 2006

futsal..

ardi,majinn,zack..


yasser,mamat,mior,sham,majinn,mamu,apit..


mamat,hadi,kong,mae,mamu,sham,mat we...




huhuh..ekceli main nih da lame da..27 julai..malam2 tadek keje,ptptn diorang baru masok..aku nye tak isi borang lagik...huhuhu

ramai gak yg maen..da lame tak maen nih..pancit gak..dapat gak aku skor 2 bijik huhuh termasok gol sdiri oleh ustaz hahaha..kaki kiri aku tak idop aa..kene idopkan nih..


mantan kekasih - sheila on 7

mantan kekasih yang hilang datang
ungkapkan besarnya penyesalan
bagaimana dia menghancurkan aku
percayalah kau tak aku sesali

awan hitam menghantui langkahmu
bagaimana mungkin jika itu pilihanmu
di sini tak lagi jadi rumahmu

relakanlah semua
berakhirlah sudah
dan biarkan bintang
menuntunmu pulang

haa.. haaa..

kau tak slalu bisa punya yang kau inginkan
kau tak slalu bisa punya yang kau impikan

Thursday, July 27, 2006

~im back..on my track~~

assalamualaikum..

huh..abis duit aku seratas...bayau intenet..nasib baek aku bayau deposit..ade lg 60 kene bayau..dan menyambut kepulangan aku ke alam maya nih,aku kasik gamba..

memulakan langkah..


dalam kereta mamus...


destinasi...kedai burger epal,pantai klebang,melake..huhuhu


makan..makann..makannn...


mencabuli hak asasi mamat...huhuhuhu


hehehehhe...jalan2 setelah penat mensetelkan jadual2 sumer2..dan setelah berkumpul semula ramai2..ermm DIT20042006 ade skit jek yg tak sambung or sambung tmpat laen..

che nad - keje
adha
amzah
fiza
kak lin - keje
pipah - usm
farid - extend
ajiz - extend
zaidi - extend
kartini - extend

ermm...penat sehh..buat2 jadual sumer..aaa..aaa..

sadaqAllahulAzim..

Monday, July 17, 2006

17072006

assalamualaikum..

huh..dapat gak masok cc..penat aa setelkan byk bende..pc plak osak..madebod,possesser..byk mslh tibe2 datang..

n suddenly i miss sumone...

nanti pc da siap..intenet masok...

sadaqAllahulAzim..

Saturday, July 08, 2006

070706

assalamualaikum..

2 3 ari nih aku cam rajin skit tgk forum kat webkl...cam biase aa forum kendalian aku, cinta metropolitan...byk cerita,byk kisah,byk masalah cinta yg tertulis..tapi lepas aku bace semua,aku faham sumer mslah2 pcintaan,ade 2...ekceli 3 tapi aku pendekkan lagik jadik 2 yg penting...

percaya
faham
**perhatian(care) <<--mcm bukan yg utama,tp penting gak aa...

percaya tu kepercayaan..korang bagi dan korang dapat...yang korang bagi tuh,korang percaya yg dia mmg adalah berada dalam perjalanan cinta antara korang ngan die..korang percaya dia akan mnjadi teman sehidup semati..dan korang percaya dia akan mjadi teman mase depan korang..dan korang percaya ape yg dilakukan adalah utk cinta korang..dan kepercayaan pulak,yg korang dapat,gunakan dengan sebaik mungkin..kepercayaan tuh,korang adaptasi dalam perjalan cinta korang,dan kepercayaan tu gak,sebagai pengukuh kekuatan cinta bile korang jauh..

faham..korang memahami dalam segala tindakan dan kelakuannye..dan kat sini aku nk joinkan skali perhatian atau care..korang kene memahami ape yg die buat,cara die buat dalam menjaga korang..kalo die dekat ngan korang,maybe cara dia laen kalo die jauh ngan korang..cinta jarak jauh,perlukan lebih memahami..memahami keadaan dan tahan dengan pandangan sekeliling..kebykan masalah2 wujud sbb sekeliling..mereka di sekeliling kite mahukan sesuatu yg merka inginkan berlaku atau berhasil,tp bukan kite yg nak..mereka yg wujudkan persamaan atau persefahaman walaupon sebenarnye kite tak mahu bende tuh berlaku..well,mereka cuba membina impian mereka,bukan impian kita..dan kesefahaman nih gak penting,berkaitan dengan ego..mungkin ada antara psgn yg kurg sepadan..byk yg tanye,awek lebih tua,bf lebih kaye,umo blablabla..it's all berkaitan ngan persefahaman..yg penting,kekuatan kite dalam menahan agenda sekeliling..mereka bkn nk jatuhkan kite,tp sbb mereka disekeliling kite,jadi mereka mmpunyai keinginan supaya berlaku sesuatu dalam sekeliling mereka...dan memahami nih,takleh berlaku dalam satu pihak jek...mmg tak jadik..kalo satu pehak jek faham,just leave ur luv..dan kalo die faham finally,die akan blaja sumthin,from the past... well..love me or just leave me..karena wanita ingin difahami...
karena wanita ingin dimengerti...

Ada Band - Karena Wanita Ingin Dimengerti
Album - Romantic Rhapsody

Lekuk indah hadirkan pesona
Kemuliaan bagi yang memandang
Setiamu simbol keanggunan
Khas perawan yang kau miliki
Akulah pengagum ragamu
Tak ingin ku menyakitimu
Lindungi dari sengat dunia yang mengancam
Nodai…Sucinya lahirmu

Reff :
Karena wanita ingin dimengerti
Lewat tutur lembut dan laku agung
Karena wanita ingin dimengerti
Manjakan dia…dengan kasih sayang

Ingin kuajak engkau menari
Bermandi hangat cahaya bulan
Sebagai tanda kebahagiaan
Dari semesta…Cinta kita

Back To : Reff

*
Bintang Terang itulah dirimu
Janganlah redup dan mati
Aku dibelakangmu memeluk
Dan…menjagamu


webkl..webkl..huhuh aku takkan busan ngan mende2 nih..mslh2 yg aku pikir dan aku bg pendapat..walopun perjalanan idop aku tak seindah yg di impi,tapi...im fine..im hepi with this..

sadaqAllahulAzim..

Thursday, July 06, 2006

rabu..

assalamualaikum...

aku byk menulis ttg pemikiran..tapi terkadang kite selalu tersilap tafsir akan peribadi seseorang..slalu berkata yang buruk dan gagal meneka isi hati manusia dengan tepat..

aku cuba memberi cth..seseorang yg berpakaian rockers,jeans koyak2,rantai2 gelang tangan,kasut grunge,tapi die berbakat dalam menulis puisi cinta..seseorang yg baek,sopan santun,tapi meminati lagu2 dangdut...seseorang yg berpakaian seksi,tapi sangat bersopan dan tahu dalam batas pergaulan..pro dan kontra hidup..bnda nih je yg mungkin susah utk di teka..malah sukar utk difahami mgape jadik camtu..dan sebenarnye mengajak kite menyedari bahawa tak sumer yang tergambar di depan mata adalah isi hati yg sbenarnye..itulah perkara disebalik sikap kontra,mempunyai sifat semulajadi yg mulia..

cth kes lain..seorang pendiam,rupanya berbakat dalam bidang seni suara..seorang yg malas membaca,rupanya sangat mahir dalam matematik..ok bende2 nih adalah perkara2 yg kite tak tau..dan hanya org2 dekat dan sekeliling yg rapat mengerti..perkara yg tersembunyi disebalik kontra diri kita..dan ape yg dapat aku smpulkan,tak sumer yg negatif pasal diri kite nih adalah buruk atau mganggap diri tak berguna..sebaliknye kekuatan yg tersembunyi utk belom pasti lagik kite sudah temui..err..cam motibasi plak aku ari nih...:P

rabu..rabu dan rabu...

ari ni byk isap okok aa...durian pon mkn byk..tapi tadi ade org mane tah dtg umah,buat bancian sakit ape tah aku tak igt...ade timbang2 berat badan..berat aku 79 hahahaha..trn beb..mggu lepas 80 lbih aa gak aku rase..tapi tadi mkn malam byk gile plak..hahahah camne aa nih..tp at least da capai 7 tu kire ok aa..kene mengamalkan cara hidup lebih sehat aa pasni..mintak2 dapat sambung blaja..kalo tak asik dok umah jek,makan jek..huhuuh

rabu..kamis..jumaat..sabtu..ahad..ape plan weekend?huh...

sadaqAllahulAzim...

Wednesday, July 05, 2006

sambung..sambung..

tibe2 mcm nak menambah ape yg aku mepek2 semalam..hahahahha...semalam aku tertidor aa plak..aku nak edit post semalam macam tak best aa plak..selalunye,ape2 aku tulis,aku jrg bace balek..hahaha sbb nnt msti aku tau,ape yg aku tulis tuh merepek...

ermm..pasal smalam2 tuh sumer bergantung pade ape yg kite nak..ape yg kite hepi dan ape yg kite buat asalkan ianya membahagiakna diri sendiri..sbb kalo terlalu nakkan sekeliling kite,kuarge,kawan2 je hepi tapi kite tak,susah gak tuh masalah jiwa gak tuh..huhuhuh pgalaman hidup,tingkah laku,personliti,kite bentuk berdasarkan diri sendiri,dan itulah yg akan org2 sekeliling kite nampak..dan mencari seseorang utk memahami diri kite mmg susah..syukur seandainye masih ade yg memahami...


ungu - demi waktu

Aku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
Yang kini hadir diantara kita
Namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
Yang slama ini temani hidupku

chorus:

Maafkan aku menduakan cintamu
Berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
Dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
Maafkanlah diriku sepenuh hatimu
Seandainya bila ku bisa memilih

verse:

Kalau saja waktu itu ku tak jumpa dirinya
Mungkin semua tak kan seperti ini
Dirimu dan dirinya kini ada di hatiku
Membawa aku dalam kehancuran


aku tak penah letak lirik nih ehh..ermm..nk tau ape yg aku pk psl lagu nih...

Aku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
Yang kini hadir diantara kita

'aku' tu yg bersalah...lupakan dirinya yg kini hadir..maksudnye baru jumpe,awek baru..huhuhu mybe pompuan tu tatau
'aku' da ade awek,atau 'aku' tak penah gitau sape2 die ade awek..atau maybe awek 'aku' tadek depan mate,dan cuba menumpang kasih syg..tp yg aku tau 'aku' tu bsalah..
ape2 pon enjoys..lagu ni best..

menulis tentang..

assalamualaikum..

ekceli ari ni tadi,ms dalam toilet aku da berfikir..macam nk tulis panjang lak ari nih..huhu tapi tatau aa..tgk aa stori nih..kalo panjang,kire tercapai aa tujuan aku...

sms

tadi mase maen sms,tetibe aku rase bahawa bkn aku sorang jek yg camni..aku igt sumer cam kawan2 aku,cam korang2 kat luar sane..yang bleh sske hati nk kuar umah..yg terkadang mkn tghari mlam sumer sendiri2 kat kedai..yang kuar masok umah sesuke ati..dating2 sesuke ati..bile aku pk2 balek, its all about responsbility..tanggungjawab sebagai seorang anak,dan biase nye mereka yg abang2 or kakak2 akan lebih mengerti dan menjalani perkara camni dalam hidup dan menjadikan pengalaman hidup semakin bertambah dan kompleks..aku cuma nk menulis tentang aku..aku adalah anak no 2 dari 4 org..sumer still blaja dan still bwh tanggungan parents..mak abah keje,cikgu,jadik tiap2 ari time psekolahan diorng mmg tadek kat umah..dan kalo camni tjadi,yop akan jadik leader,then aku,wan dan ada..and if macam skang nih,bile hanya aku je yg ade kat umah,aku takleh aa nk kuar2 sesuke ati aku..same gak kalo mak ade kat umah,tapi abah tadek,aku kene pikol gak keje tuh..takleh aa nk kuar2 ipoh,nk lepak2 ngan kawan2,nk gi mane2..same gak kalo mak aku suh aku drive gi bank ke ipoh ke..huh bape ramai yg paham situasi nih ekk..sbb kdg2 ada yg susah nk menerima..tapi at least aku tau skang nih,sumer bergantung kat diri sdiri,tentang cara kite memahami sesuatu keadaan dan perhubungan..

pemikiran

aku kat umah mmg jarang bcakap..yop pon same gak tapi kalo die balek die jek rajin layan abah bsembang..aku lak,aku akan dok,dengar dan mendengar..aku rase aa maybe sbb nih aa aku jadik camni..aku rase macam2 masalah aku dengar dan macam2 pandangan,macam2 solution,dan macam2 perkara..sbb kdg2 bile mak tadek or abah tadek,ngan sape mak or abah nk bcakap,sembang pasal masalah2 keje ke keluarge ke..macam mak aku..mak aku,sangat rajin mgambil tahu perihal sedara mara..kdg2 sedara abah yg tah mane2 pon yg abah pon da lupe,mak still igt..kdg2 diorang sembang2 pasal masalah2 anak2 sedara diorang,dalam keta ke kat meja makan,dan aku mmg pendengar..maybe sbb mak anak sulung n latar sejarah famili mak pon ade masalah,tok ayah yg duduk ngan nenek aku skang nih bkn ayah mak..tu ayah tiri mak..sekali je aku penah jupe tok ayah mak yg betol..ayah mak yg betol..mase tu aku still skolah rendah,maybe drjh 6 kot sbb yop da skolah menengah,tapi mak stori sumer kat yop..aku pon mendengar..dan baru aku tau kenape kadang2 mak kalo balik kmpong msti menangis..dulu,aku slalu dgr mak mngadu kat mek(aku pggil nenek aku mek,biase aa tganu..:P),trutama kalo mak ade gado2 ngan tok ayah..mesti die akan cakap "terah bukan anak die.."(name kampong2 mak aku natrah..huhuhu)...huh kadang2 bende2 nih wat kite jadik lebih tertanye..dan berfikir..meneka ape akan berlaku..tapi skang da ok..maybe dulu sbb mak still angin2 kot..mak dulu sekolah kat besut tu smpai skolah menengah jek..smgt die kuat,die nk lari dari kesusahan hidup..pastu die gi mersing,tinggal ngan pakcik die..aku tak berape igt aa..pastu mak aku masok maktab,jadik cikgu dan stat kumpul duit..aku igt lagik dulu,ujung2 bulan,aku yg akan pegi pjabat pos,wat wang kiriman kat mek kat besut..mak seorang yg sgt sygkan kekeluargaan..kalo bleh die nk tau sumer..dulu,mase pakcik azmi meninggal,mak rajin tepon wanis,acu,sembang2 ngan diorang,tanye ape yg patot..mase pak uda mninggal,mak rajin gak g umah mak uda,lyn sembang2..mak baek ngan anak2 sedara die..tmbh2 anak2 mak uda,sbb diorg pon tggl seblah umah kan...
kalo dulu,time skolah,kalo nk kuar2 mane2,mesti mak tanye2 sumer..kdg2 bising2 sbb cuti2 tanak dok umah..dulu2 aku slalu bising2..rajin gaj lwn2 mak..sesekali mak penah majok2..huhu jahat aa aku kalo pk2 balik..asal cuti skolah nk g ipoh ar..itu arr ini arr..lame2 dapat aku pahamkan...die nak time cuti,kitorang 4 beradik ade jek kat umah..die nk slalu ngan kitorang..n nak kitorang slalu igt adik bradik..lame2 bende nih semakin masok dalam otak aku..skang aku sangat paham ngan mak..tpi mmg ade yg aku tak penah dgr cakap mak pon..:P skang nih,mak da mule mbebel kalo aku bawak keta..laju hahaha..tambah2 kalo aku bawak unser..lagik terok aku kene..spjg jalan mmg prssure gile..tapi itulah mak..sbbkan ksusahan dulu2 die tanak berulang lagik..kalo nk duit senang jek mintak mak..tapi aku berpikir gak..sbb tu aku tak usik lagik gaji aku ni..takot2 dpt masok blaja balek,leh ringan2kan beban..huh
abah plak anak manje..:P anak bongsu..same cam ada..asik nk betol jek...dan paling ketare,susah tul nk mintak duit..perangai abah dah turun kat anak bongsu die huhhu..skit2 berkire..:P maybe sbb bongsu,mak plak anak sulung..jadik mak kene jadik cth..utk adik2 dan anak2..same gak cam yop..dan aku plak,kalo yop tadek kat umah,aku le kene jadik cth..mak slalu cakap kat kitorang...yop tuh TANAH,aku AIR,wan API dan ada ANGIN..betol gak tuh..mmg slalu wan kaco2 ada,kasik2 api kat ada,ada plak angin die satu badan..laen macam kalo meletop..aku air..aku akan sejukkan sumer..yop plak tanah..jadik tmpt utk kitorg lihat,ape yg terhasil..dan boleh dijadikan panduan...huh its a long stori bout my family...huhu smoking jap..

pengalaman hidup

pengalaman hidup nih yg akan membentuk psonaliti kite..serius sbb if kite tersilap pergaulan,pemikran kite akan terbantut..logiknye kite akan teros akan selesa dengan hanya seseuatu range umur..aku byk berkawan,bersembang,ngan org2 tua..ngan makcik2 goreng pisang..pakcik2 kedai runcit,abg2 gerai makan..kat situ kite leh tau byk perkara..diorang akan cerita pengalaman diorang..dan kite set dalam otak ape perlu dilakukan jika terjadi sesuatu..aku ade gak lepak2 n maen2 gan spupu2 aku yg umo tak cukop,5 6 tahun,baby2 heheheh...da lame aku tak pgg baby nih..geram sehh tgk anak cekgu ari tuh..terkadang kite slalu berharap dapat jadik kanak2 balik..tak perlu harungi hidop yg sulit yg penoh halangan2 yg kite tatau..tapi inilah hidup..usia akan bertambah..kalo kite bfikiran macam budak2 mase umo 20 30 tahun pon problem gak..saket jiwa oo00oo00oo...:P thanks God sbb aku dapat masok kutkm,melake dan aku kenal kepelbagaian manusia..laki2 nye..perempuan nye..dan masalah2 jiwa nye..dan bile aku dapat kawan2 cam matley,semi,ise,zack,pejo,mejah sumer2 tuh digabung ngan balkis,ira,ana,nadia,pipah..budak2 asrama dan budak2 umah sewa..macam2 hal dapat tau..masalah2 dalaman..masalah2 harian..cinta..duit...persahabatan..perhubungan...ada yg terslah faham ada yg tslah anggap sumer2..itu yg mjadikan rencah hidup lebih menarik dan pedas..heheeh pahit manis..bile kite penat2,balik umah dan bersemuka bbincang bsembang dan btuka pdapat..sumer tu penting..sbb kalo ko pnat2 keje,korang sembang ngadu2 ngan budak yg tapaham,susah gak tuh...


bila aku menulis..ada yg aku terpikir dan ada yang aku terbaca..ada yg aku terpandang dan ade yg aku terdengar..semua ttg hidup..semua takkan slalu sama..mnjadi diri sdiri..kite takleh melihat cermin je..kene dgr gak cakap2 org laen..

sadaqAllahulAzim..



Tuesday, July 04, 2006

she's...






comey..

Nama:
Shandy Aulia

Nama Lengkap:
Nyimas Shandy Aulia

TTL:

Jakarta, 23 Juni 1987 ( Cancer )

Tempat Tinggal:
Lebak Bulus

Sekolah:

SMP Don Bosco, Pondok Indah

Kelas:
3 SMP

Saudara:

anak ke-4 dari 4 bersaudara

Berat Badan:
42 kg

Tinggi Badan:

165 cm

Makanan Favorite:
Salmon Steak, Bakso

Minuman Favorite:

MilkShake

Parfum Favorite:
Bvlgari

isnin..

assalamualaikum..

salam sejahtera utk kalian dan semoga mencari kesenangan untuk diri sendiri dan masa depan..huhu

ari nih,bangun lewat gak..ade aa kul 11 lebey..bangun2 mandi2 gi minum2 kat pekan..mak bising2 jek tanak minum kat umah huhu..da aa bgn lewat,mandi2 teros kuar umah..:P

tengahari plak,g anta yop balik kl..naek bas..sblom tuh gi makan kat megopleks..dan faveret aku mesti nye mi kari..sedap oo00oo00oo..tapi susah nk dapat melayu masak sedap pasal mi nih..aku gi belik kedai ade cine tuh..tp halal aa..tau rr halal..satu lagik,kalo naek bas trans,balik dari melake die singgah kat r&r mane ke sg buloh ke tapah aku lupe,kat situ ade kedai tukang masaknye cine,aku ske makan kuaytiau or mi goreng..sedap gak..best..lagipon bab2 mi nih org2 cina yg terer...melayu kalo masak jarang same rasenye..ari nih masin..esok elok jek itam ngan sedap..pastu lusa da putih lak mi nye..adehh...:P yop naek bas kul 3 ptg.pastu aku gi amik tape yg di render kat gm,rm80 beb..korang mmg naye kan aku..aku balik2 tgk isi tape,paling bengang ngan tak puas ati rr...24 minit, cerita pasal kite main petang2 jek..malam retro tadek..ampess...tak pueh ati tul..menci aku aa..keje camni,rugi duit mase sumer..hasil cam siol..

maen msg ngan angah..rindu kat angah..sangat nak jumpe...huhuhu

aku msg nadia,cakap tape cam siot..aku igt tadek amik shoot malam retro tapi nadia cakap ade aa plak..mampos ini macam..tape cerita tahpehape,takkan nk burn kasik korang gak..dvd lak tuh..penin aku aa...

dan rayuan...k

aku tepon puan nora,tanye pasal rayuan..puan nora tanye ade wat rayuan tak?aku cakap ade,aku da pos ngan faks kat dekan..then die cakap nanti die call,sbb nk tgk surat rayuan aku..

pastu die call dalam kul 2.30,die cakap die da dapat surat rayuan aku..pastu die cakap pasni ade msyuarat fakulti utk bincang pasal rayuan..dekan ade gitau,budak2 diploma yg apply masok kutkm akan diterima scara otomatik..tapi tatau aa lagik..pastu,die nk kene tgk pointer,pastu kelas yg aku apply,kalo full kene ubah2 sumer arr..aku tanye,konfem ke dapat nih,die cakap,dekan da gtau kalo budak dip yg apply diterima jek..huh at least ade lega ati aku denga camtu..tapi still tatau lagik ending nye..kalo dapat aku akan balek ke bumi melake,mengadap melake,dan berharap melake menjadi satu keindahan utk aku..huhuh dapat jupe kengkawan..my sis,the damn adik ipa,dan sumer2 rr..rindu nk gi makan kat kedai pakcik angah huhuhuhu...

ngantok..esok nk bangun awal..skang aku da jadik s/u rumah..sumer kene buat huhuu..macam lepas spm..masak2 sidai baju surarumah..hehhehe..sape aa nk kejot aku esok nih..huh

-end-

jika kau kekasih - linda

lately,lagu nih cam femes lak..tambah2 my fav student in af yg nyanyi,lagik aku btambah suke..huhuhu

Tidak kau terasa beban yang aku pikul
Menyeksa jiwaku kekasih
Kenapa kau tak pernah merasakan
Dan jika kau kekasih yang menyayangi aku
Harus kau mengerti hatiku

Itu hanya apa yang ku impikan
Bilakah kau akan mengerti

Chorus:
Kata hati merayu aku pergi
Meninggalkan dirimu tapi ku tak terdaya
Mengapa kasih, harusku alami?
Setelah aku korban segala-galanya
Sanggupku harungi hidup bersama dirimu
Meninggalkan semua yang aku cintai

Jika kau kekasih senangkanlah hidupku
Jangan biar aku begini
Hidupku dalam kerunsingan kasih
Jika kau kekasih yang menyayangi aku
Harus kau mengerti hatiku

Itu hanya apa yang ku impikan
Bilakah kau akan mengerti

Kata hati merayu aku pergi
Meninggalkan dirimu tapi ku tak terdaya
Mengapa kasih, harusku alami?
Setelah aku korban segala-galanya
Sanggupku harungi hidup bersama dirimu
Meninggalkan semua yang aku cintai

Bilakah kau akan mengerti

Kata hati merayu aku pergi
Meninggalkan dirimu tapi ku tak terdaya
Mengapa kasih, harusku alami?
Setelah aku korban segala-galanya
Sanggupku harungi hidup bersama dirimu
Meninggalkan semua yang aku cintai
Kasih...

ps::if only..jika..jika kau kekasih..

Monday, July 03, 2006

ahad..

me..

assalamualaikum..


ekceli aku nak menulis tentang perjalanan dan letak gamba2 yg aku amik sepanjang lima jam aku memegang kamera hahaha..jam2 lain abang aku pegang aku malas nak kaco dis snap2..aku pon tadek snap sangat..amik gamba sengal2 jek...tapi aku sangat penat aa..ngantok plak..nnti tak menulis plak pasal pemikiran aku ari nih..

ade sesuatu yang mengganggu pemikiran aku iaitu personaliti..terkadang kita lupa kita diperhatikan org laen,dan diri sendiri selalunye tersalah duga akan diri sendiri..baek ke jahat ke buruk ke perangai tuh..huhuh ermm..takot gak sebnarnye nak lepaskan adek aku tuh..sbb sejarah pergaulan die kat bainun tuh agak terhad dan negatif tetapi die leh skor utk spm,itu satu bonus aa utk die..aku amik kisah cerita tentang budak2 kelas aku..aku ngan matley, slalunye tiap2 malam akan dok lepak2 isap2 okok bercerita dan menyimpulkan kisah perilaku hidup dunia gadis dan jejaka kelas hehehe...kisah anak2 perempuan di kampus nih biasenye penoh ngan konflik,kompleks dan sulit..aku tau aa aku byk mendengar dari klik gugusan utara,gugusan selatan,gugusan pantai timur dan gugusan barat...aku cuma takot kisah2 yg penah aku dengar,cerita2 ttg tak puas ati,gado2,gosip2 adehh..penin oo00oo00oo...dan die mmg laen skit kalo kat umah ngan kawan2..produk bainun mmg camtuh kot..die byk ckp,kuat angin skit jadik aku takot aa die terbawak2 perangai budak2 tuh,perangai anak bongsu..:P susah..sbb kalo terbawak,aku takot nnt geng2 die sumer samer jek perangai sepesen jek..then,kalo lmbt berkembang,lmbt berkenalan dengan dunia hidup luar,susah aa skit...tu jek..risau bab itu..aku tak takot..aku tau die leh survive..bainun as cth..hurmm..hope dapat matang ngan cepat skit,walopun kamu still underage,tak smpai 17 lagik tau??huhuhu...macam aku hahaha..ade yg cakap aku lagik tua mase menulis dan memberi pendapat yg kadang2 org2 baye aku mmg tanak dengar nye..masalah gak tuh..nk kene sesuaikan diri ngan persekitaran..dalam forum,menulis macam org tua..kalo bercakap ngan kawan2 kelas pon camtu susah beb..tp kalo serius,silap aa...:P

persnaliti,perilaku seorang anak dara tunggal bongsu,dengan seorang kakak...ermm..sebanarnye sumer org ade tggjawab dan yg menentukan tahap pemikiran adalah cara melaksanakan hidup..kalo bagus,baek,lancar,means kita dapat melangkah satu tahap ke hadapan...huh..mari ubah topik...:P

sadaqAllahulazim..

uitm in journey.. i


special for my beloved sis..:P


ketibaan kontinjen parit dari kangar..



bangunan ape tah..asrama..kolej dahlia kot name die..

antara kelibat manusia berlatarbelakangkan ladang kelape..


rajin gak aku teman adek aku daftar...huhuhu

ramai gak insan2 kat sini..blaja leklok huhuhuu...:p

menerima titah seri paduka..sape yg nk masok blaja nih..:P

hasil akhir mengemas barang...

wajah2 sebelom bergerak pulang...

wajah sugul ayahanda merenung jauh kerna meninggalkan anak dara tunggalnye sendiri jauh di utara semenanjung..

ramai gak kat gurun nih..aremss kat toilet pon beratur..



Saturday, July 01, 2006

1 julai 2006

huh..

1 julai 2006...

aku macam ade sesuatu tentang tarikh nih...

aaa...aaa...

jumaat..


bismillahirrahmanirrahim..

tido..tido...tido...talarat sehh...setelah seharian aku dilanda kesakitan dan permasalahan dari segi permakanan,kesihatan dan kesakitan huhuhu..ekceli tak sakit sesangat..tapi disebabkan sesekali perot sakit,then penin2 pastu sakit pale dtg sesekali buat aku rase rimas dan runsing...anset pon da jarang bunyik..dulu ade jek bunyik..skang da macam tadek..da tanak da kot..huhuhu aku nak ko tanak..ikot ar mane2 yg patot...

huhuhu..esok akan bertolak ke perlis..my sis nak masok uitm arau huhuhu ape ekk name kos nye..sains geometik ekk aku pon tak ingat aa..aku ekceli cam malas plak nak pegi..esok adalah hari sabtu yang penuh dengan aktiviti tv yang best..dan sangat best plak tuh..disamping melihat budak2 af berkonsert,esok juge adalah perlawanan penting utk team sokongan aku...england huhuhu...go go england...tadi pon ade game gak..argentina vs jerman...aku tak teruja sangat nk tgk sebab...aa...aaa...aku anti-argentina huhuh walopun aku tau,argentina penoh dengan kuasa2 player yang menakjubkan macam of cos aa messi,tevez,riquelme,heinze,sorin(aku tatau aa die nih posisi mane hahahah),burdisso,crespo,saviola...penoh sehh...tapi disebabkan kebanyakan penyokong argentina adalah anti-england hahahaha aku pon secara tak langsung tidak menyokong argntina...dan tadi keputusan nye...argentina kaloh..penalti...berat sebelah beb nak kasik tuan rumah menang...dan aku rase setakat tu jek game jerman..susah aa nak masok final..:P england plak..akan lawan portugal esok,dan kalo menang akan jumpe pemenang brazil-france...lagi parah sehh..camne england aku nak menang cawan dunia nih..tapi brazil pon cam lemau2 gak..setakat nih ketereran ronaldinho,kaka,juninho ,adriano sumer tak ternampak lagik..macam england gak..rooney,lampard,gerrard...huh diorang nih kene masok satu kelab kot..main epl sesame,baru ngam skit..:P

aa...aa...

adek aku da ade kat melake da..balik ngan boipren ekk..tak gitau aku plak tuh..aremss adik ipo aku menghasut adik aku menghilangkan diri dari aku hahaha..kalo dulu byk gak aa kasih sayang adik yg aku dapat..tiap kali aku down,tiap kali aku busan,tiap kali aku dalam kegiloan,tapi pasni aku kene bergerak sendiri aa..adik aku ade komitmen laen dah...huhuhu mgharungi hidup..ada apa lagi kat depan aku pasnih..moga berjalan sempurna...aminn..

sempat gak chat ngan niza tghari tadik..die cakap die jupe puan ape tah kat fakulti semalam..ade 10 org jek budak yg apply rayuan..sikit jek..tapi aku takot gak kos yg aku apply tadapat nih..mmedia..kos nih aku minat..2nd choice network..boley aa..huhuhu

ade cerita tentang hari nih..tentang ermm...penting..importance..tentang apa yang penting dalam hidup..terkadang kita macam tak kisah apa atau sapa yang datang..tapi kita akan menangisi kepergiannya nanti..terkadang kita lupa kita asyik menafi,tapi itulah kenyataan yang kita perlu datangi..dan hari ini..aku tahu..yang mana perlu yang mana tidak..teringat plak iklan kat tv..iklan majalah intrend hahahhaa..pandangan lelaki tentang perempuan stok isteri atau stok simpanan...ermm...yang akan menjadi masalah bukan lelaki..tetapi perempuan yg tadapat memahami..apakah dia tu stok isteri atau tidak..huhuhu pelik manusia...

tadi aku gi jenjalan jap..seblom amik yopp..yopp balik dari kl,tak bawak keta plak susah tul aku nk jenjalan ipoh...huhuhuh jalan2 tertengok jam nih..cantik lak..bile aa bleh ade kat tangan aku nih..

sadaqAllahulAzim..