Monday, July 03, 2006

ahad..

me..

assalamualaikum..


ekceli aku nak menulis tentang perjalanan dan letak gamba2 yg aku amik sepanjang lima jam aku memegang kamera hahaha..jam2 lain abang aku pegang aku malas nak kaco dis snap2..aku pon tadek snap sangat..amik gamba sengal2 jek...tapi aku sangat penat aa..ngantok plak..nnti tak menulis plak pasal pemikiran aku ari nih..

ade sesuatu yang mengganggu pemikiran aku iaitu personaliti..terkadang kita lupa kita diperhatikan org laen,dan diri sendiri selalunye tersalah duga akan diri sendiri..baek ke jahat ke buruk ke perangai tuh..huhuh ermm..takot gak sebnarnye nak lepaskan adek aku tuh..sbb sejarah pergaulan die kat bainun tuh agak terhad dan negatif tetapi die leh skor utk spm,itu satu bonus aa utk die..aku amik kisah cerita tentang budak2 kelas aku..aku ngan matley, slalunye tiap2 malam akan dok lepak2 isap2 okok bercerita dan menyimpulkan kisah perilaku hidup dunia gadis dan jejaka kelas hehehe...kisah anak2 perempuan di kampus nih biasenye penoh ngan konflik,kompleks dan sulit..aku tau aa aku byk mendengar dari klik gugusan utara,gugusan selatan,gugusan pantai timur dan gugusan barat...aku cuma takot kisah2 yg penah aku dengar,cerita2 ttg tak puas ati,gado2,gosip2 adehh..penin oo00oo00oo...dan die mmg laen skit kalo kat umah ngan kawan2..produk bainun mmg camtuh kot..die byk ckp,kuat angin skit jadik aku takot aa die terbawak2 perangai budak2 tuh,perangai anak bongsu..:P susah..sbb kalo terbawak,aku takot nnt geng2 die sumer samer jek perangai sepesen jek..then,kalo lmbt berkembang,lmbt berkenalan dengan dunia hidup luar,susah aa skit...tu jek..risau bab itu..aku tak takot..aku tau die leh survive..bainun as cth..hurmm..hope dapat matang ngan cepat skit,walopun kamu still underage,tak smpai 17 lagik tau??huhuhu...macam aku hahaha..ade yg cakap aku lagik tua mase menulis dan memberi pendapat yg kadang2 org2 baye aku mmg tanak dengar nye..masalah gak tuh..nk kene sesuaikan diri ngan persekitaran..dalam forum,menulis macam org tua..kalo bercakap ngan kawan2 kelas pon camtu susah beb..tp kalo serius,silap aa...:P

persnaliti,perilaku seorang anak dara tunggal bongsu,dengan seorang kakak...ermm..sebanarnye sumer org ade tggjawab dan yg menentukan tahap pemikiran adalah cara melaksanakan hidup..kalo bagus,baek,lancar,means kita dapat melangkah satu tahap ke hadapan...huh..mari ubah topik...:P

sadaqAllahulazim..

0 comments: