Saturday, July 01, 2006

jumaat..


bismillahirrahmanirrahim..

tido..tido...tido...talarat sehh...setelah seharian aku dilanda kesakitan dan permasalahan dari segi permakanan,kesihatan dan kesakitan huhuhu..ekceli tak sakit sesangat..tapi disebabkan sesekali perot sakit,then penin2 pastu sakit pale dtg sesekali buat aku rase rimas dan runsing...anset pon da jarang bunyik..dulu ade jek bunyik..skang da macam tadek..da tanak da kot..huhuhu aku nak ko tanak..ikot ar mane2 yg patot...

huhuhu..esok akan bertolak ke perlis..my sis nak masok uitm arau huhuhu ape ekk name kos nye..sains geometik ekk aku pon tak ingat aa..aku ekceli cam malas plak nak pegi..esok adalah hari sabtu yang penuh dengan aktiviti tv yang best..dan sangat best plak tuh..disamping melihat budak2 af berkonsert,esok juge adalah perlawanan penting utk team sokongan aku...england huhuhu...go go england...tadi pon ade game gak..argentina vs jerman...aku tak teruja sangat nk tgk sebab...aa...aaa...aku anti-argentina huhuh walopun aku tau,argentina penoh dengan kuasa2 player yang menakjubkan macam of cos aa messi,tevez,riquelme,heinze,sorin(aku tatau aa die nih posisi mane hahahah),burdisso,crespo,saviola...penoh sehh...tapi disebabkan kebanyakan penyokong argentina adalah anti-england hahahaha aku pon secara tak langsung tidak menyokong argntina...dan tadi keputusan nye...argentina kaloh..penalti...berat sebelah beb nak kasik tuan rumah menang...dan aku rase setakat tu jek game jerman..susah aa nak masok final..:P england plak..akan lawan portugal esok,dan kalo menang akan jumpe pemenang brazil-france...lagi parah sehh..camne england aku nak menang cawan dunia nih..tapi brazil pon cam lemau2 gak..setakat nih ketereran ronaldinho,kaka,juninho ,adriano sumer tak ternampak lagik..macam england gak..rooney,lampard,gerrard...huh diorang nih kene masok satu kelab kot..main epl sesame,baru ngam skit..:P

aa...aa...

adek aku da ade kat melake da..balik ngan boipren ekk..tak gitau aku plak tuh..aremss adik ipo aku menghasut adik aku menghilangkan diri dari aku hahaha..kalo dulu byk gak aa kasih sayang adik yg aku dapat..tiap kali aku down,tiap kali aku busan,tiap kali aku dalam kegiloan,tapi pasni aku kene bergerak sendiri aa..adik aku ade komitmen laen dah...huhuhu mgharungi hidup..ada apa lagi kat depan aku pasnih..moga berjalan sempurna...aminn..

sempat gak chat ngan niza tghari tadik..die cakap die jupe puan ape tah kat fakulti semalam..ade 10 org jek budak yg apply rayuan..sikit jek..tapi aku takot gak kos yg aku apply tadapat nih..mmedia..kos nih aku minat..2nd choice network..boley aa..huhuhu

ade cerita tentang hari nih..tentang ermm...penting..importance..tentang apa yang penting dalam hidup..terkadang kita macam tak kisah apa atau sapa yang datang..tapi kita akan menangisi kepergiannya nanti..terkadang kita lupa kita asyik menafi,tapi itulah kenyataan yang kita perlu datangi..dan hari ini..aku tahu..yang mana perlu yang mana tidak..teringat plak iklan kat tv..iklan majalah intrend hahahhaa..pandangan lelaki tentang perempuan stok isteri atau stok simpanan...ermm...yang akan menjadi masalah bukan lelaki..tetapi perempuan yg tadapat memahami..apakah dia tu stok isteri atau tidak..huhuhu pelik manusia...

tadi aku gi jenjalan jap..seblom amik yopp..yopp balik dari kl,tak bawak keta plak susah tul aku nk jenjalan ipoh...huhuhuh jalan2 tertengok jam nih..cantik lak..bile aa bleh ade kat tangan aku nih..

sadaqAllahulAzim..

0 comments: