Tuesday, December 26, 2006

salam aidiladha...

assalamualaikum

esok nk balik melake..balik awal skit...ade dah 2 3 orang kat sane..budak2 training bola,bdak2 silat..tadek ar sorang2...hurmm..nape ek lik awal?ntah ar..awak tau dak sy tanak lik awal..sy nk jupe awak..tapi..hurmm..macam sy sorang je yg nak sangat jumpe awak...entah ar...lari balik melake..banjir?hurmm..biar lah..

teringat dulu mase kat perlis..mase tuh banjir..main air banjir kat umah Acu..huhuu mase budak2 lagi tuh..ngan sopi ngan wanis pon same ar main randuk2 air..haha..hurmm..kat dpn umah pon penah banjir gak..sempat ar dulu,mase banjir,letak pancing,dapat ar ikan haruan...tapi pancing kampong punya...pakai buluh..huhuhu..kat kampong,banjir tu perkara biase..setakat main air2 tuh dulu mmg biase..heh mase budak2,yang tau main air jek..tak pikir pape dah...hahahah..:P

tapah

tadik gi dusun opah..kat kampung sunut,tapah...aku rase ramai tatau tempat nih..even kalo org tapah yg tak penah masok2 kampong pon tatau aku rase..dusun durian opah...kitorang sefamili jalan2 ke sane..sampai je dusun,teros makan nasik ngan tempoyak...pastu mak lang kasik suh makan kuah durian..ala bubur durian ar tuh...org kampong pggil kuah durian..pastu secara berterusan aku bukak durian plak..3 bijik setel..hahaha..sempit perot aku ar...mkn jek...pastu opah ajak gi kebun die..kebun tu seluas 4 ekar...naik keta ngan cik uji,ngan opah,sampai2 pehh...besa sehh..takot aku..opah plak,turun2 keta jek,masok2 semak,ilang...lame gak die ilang,sedar2 die bawak 3 4 bijik durian...hai opah aku nih...mintak 'izin' kot..:P
aku ngan cik uji da tak larat..2 kali angkat jaras penuh ngan drian ke keta...sakit pinggang wehh..hahaha..

byk drian nye..penin aku tgk..takot aku nk mkn..byk sgt..:P

hurmm..selamat musim durian....:D

salam

Wednesday, December 20, 2006

salam..

disember..semakin dekat..ke hujung 2006..januari bakal tiba...disember?januari?hurm...

Januari - Glenn Fredly

berat bebanku meninggalkanmu
separuh nafas jiwaku sirna

bujan salahmu apa dayaku
mungkin benar cinta sejati
tak berpihak pada kita

reff: kasihku sampai di sini kisah kita
jangan tangisi keadaannya
bukan karena kita berbeda

dengarkan, dengarkan lagu-lagu ini
melodi rintihan hati ini
kisah kita berakhir di januari

selamat tinggal kisah sejatiku
ooo pergilah

huhu...hurrmm..januari datang..2007..bila waktu yg berganti itu hanya sekadar memenuhi hari2,tak bermakna tak berseri..

Saturday, December 16, 2006

gamba nih aku amik mase singgah kat tempat RnR kat tasik raban kat on the way balik dari kampong ari tuh..malam..kalo ade kamera lagi power mesti lagi best..huhuhu..aku amik shot nih..nmpk cam best jek..huhuhu mase nih aku drive dari k.bharu smpai sini..lame gak tuh..penin sbb mak asik bising..suh bawak slow2 hahahaha..

Tuesday, December 12, 2006

k.e.l.a.t.e

assalamualaikum..

apa yang menarik kalau pergi ke pantai timur..pantai kan?pantai2 kat sane byk yg masih cantik..takde langsung cemar...dan sememangnye bahaye..ngan ombak besar..tapi sgt indah..sangat cantik..bunyi laut..angin..hurmm..okeh..kite stat ngan permulaan perjalanan..

hujan

huhuhu sepanjang jalan...mencabar kewibawaan aku membawak keta..ditambah tekanan memuncak mase aku drive,mak kat seblah asik suh aku slow jek..huhuhu..alhamdulillah selamat pergi kembali...hujan lebat..penglihatan terhad..serius..nampak keta depan jek..keta depan die tanampak..





pantai..

pantai nih kitorang singgah mase perjalanan pergi balik ke terengganu ( org sini kalo nk gi bandar kuala tganu,diorang ckp tganu..same ar kalo kat melake..kalo nk gi bandar melake,diorang ckp nk pegi melake..walaupon hakikat nye korang da mmg kat negeri melake..jadik jgn smpai konfius kalo berjalan ke tempat org...:) )..

pantai nih...sebelah pantai penarik..nk pegi tganu ikot Jalan Pantai,baru korang lalu pantai nih..cantik..:)









nih antara shot2 yg aku amik..

kat tganu watpe ekk?jauh tuh..huhuhu...untuk gamba2 ape kitorang wat kat tganu,samung nanti plak...

salam

Saturday, December 09, 2006

9 disember 2006

assalamualaikum.

awak tau dak..sy bermimpi malam tadi..

suasana kat dlm kelas..ramai budak2 kuliah sy tgh tggu lekcerer dtg..sy pon tgh sembang2 ngan member2..tibe2 sy tpandang kat pintu kelas..sy nmpk awak, dengan sorg boy..awak macam takot2 sy tnampak awak..sy pon teros ke pintu,dan awak ade situ ngan sorg boy..sy teros masok kelas balik..pastu sorg kawan sy dtg,bagi sy satu gelang..die kate,awak pulangkan balik gelang tu kat sy..then,sy teros terjage..awak tau dak..hurrmm...sy sebak..sedih..entah..tetibe je rase sedih..sangat sedih..sy amik anset,nk citer kat awak,nk msg awak..tapi..hurmm

tadi pon sy tepon awak...sy tau sy tepon awak kul 1.30 lbih kan?sbb sy tragak2 nk gitau awak..nk cite ngan awak psl mimpi sy..

hurrmm...huh

awak makan kenduri..mkn byk2..nasik minyak huhuhu...

dan hari ini..malam ini..

esok..

-salam-