Friday, December 28, 2007

huhu..

lame tak menulis..gile ar..dah nk masok 2008..still got the same name,same shape,same size..all the same thing for me..hope so tahun baru dapaat bawak aku mendapat sesuatu yg slalunye takkan tercapai akal..uhuk2..

currently studying for my psm thing larr..all the method2 yg nk kene bace, kene paham..tp aku mls nk bace ar plak..amik je la method treemaps tuh..lgipon diorg nmpk ke ape yg aku nk buat..method tu x nmpk ngan mata kasar..halus2 baru leh nampak..hohohho

melaka..balek awal2 sbb ade intenet..bjalan ar skit keje aku..kalo dok umah intenet slow cam aram malas nk oline..nk bukak web pon slow..cam gile je tunggu2 tak kuar..sejam dok donlod file,last2 korap..pehhh...saket ati..

anyway..

the truth is..

im not interested...

damn..

cinta dalam hati
by ungu

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dengan hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

reff:
ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

repeat reff



-end-

Friday, November 16, 2007

nov 16 2007

assalamualaikum..

dah ari jumaat..esok maybe mak dtg, nk bwk lik sumer brg2 aku..uhuk2..mari balik kampong....

menemui sumer yang ade di perak..parit..dan khususnye aku akan merehatkan otak di rumah tanpa segan silu dan rase bersalah..hahahahaha

tapi maybe nk gi keje kot..ngan paktam pon ok wat..dapat gak ar 40 sehari..kalo seminggu direct, dah 280..cuti sekolah takkan tadek org kawen kot..huhuhu..

sepeninggalan aku ke perak..semoga melaka menjadi pusat keindahan manusia dalam menjalani hari2 yang mendatang..agar melake teros maju..idop melake!!!hahahahah sejak ble tah aku ske melake..melaka damn..tmpt asal org2 tahpehape..org2 melake mmg perampas kot..cam epi cakap..hahahah tadi sembang2 ngan dak nih mmg gilo ar..epi mmg melake tulen..sengal epi..

opppss..aku da abis exam..da 2 3 ari aku mendeka..and da abis sumer citer kat mbo tu aku tgk hahaha..paling thrill aku rase 30daysofnight..paling saiko penny dreadfull..tapaham sgt aku rase..kene tgk lagi skali kot baru paham..tadi tgk cite beowulf..baru aku tau tu citer 3d..paling tatahan, awek jahat tu muke sebijik cam jolie..mentang2 dlm cite tu die wat watak jahat bogel, die amik muke jolie, sumer org msti igt tu betol2 jolie hahahaha...

mcd..

dah rase eskrem baru kat mcd?mcflurry connerto..best wehh..bygkan 2 bjik koneto dlm satu cup..eskrem sahaje..sedap gile..teruja aku mkn tadik..esok2 nk bli lagk ar..saving duit skit..beli koneto mcflurry huhhuhuhu..tapi bege baru die mmg spicy..pedas tul..and aku tatau nape kfc semakin lemau..ayam die pon macam aa..aa...tah ar..

ngantok..jom tido..


Friday, November 09, 2007

jumaat - 9 november 2007

salam..

ari ni da jumaat da..ahad akan bermule ar pengiktirafan agung terhadap pelajaran aku sem nih..3 paper berturut2!!uhuk2..mampos gue..

bermule dgn web application,diikuti dengan keusahawanan dan akhiran dengan CGI, bermakna menjadikan mggu ini adalah mggu banned utk wayang dan yang seangkatan dengannye..aku bkn nk berlagak ngan web aplikasi, tp aku rase nk kene fokus tang js je..sbb takot die suh wat koding js..php insyaAllah leh lagik..huhu ngan CGI, koding yg pelik tapi menarik..hahahaha i love cgi..cgi is ''fun''...watever..

yang pasti dok sini dgn intenet yg melampau berjaye mmbuatkan aku melayan series2 dengan cepat,sempurna dan lancar..supernatural seasn 2 da setel, skang masok seasn 3, heroes pon da masok episod 7 seasn 2..melampau tul..prison break je aku tertinggal..iskk..

apepaepun..tah esok luse..tunggu je ar...

daa...

Friday, November 02, 2007

salam..

sngat lame aku tak menulis..mmg lame..since aku sangat bz ngan keje2 n bukan keje yg banyak dan aku cuba utk meneutralkan keadaan hidup, mmg aturcara hidup aku sangat penuh..tambah2 dengan persekeliling yang memaksa aku lebih berada bersama2 dengan manusia berbanding berhadapan dengan pc..ehh aku da tak pakai pc..laptop huhuhuhu..menghadapi hidup bersama manusia2 nih membawa kite ke arah satu pengalaman lain dalam hidup, brbanding berhadapan ngan bende2 x idop cam pc,keta,moto,binatang...and deal ngan manusia jugak dpt bawa kite lebih selangkah dari org lain dalam konteks kematangan..semakin kite byk deal ngan alam,byk menghadapi jiwa manusia,byk melihat telatah,perangai dan seumpamanya, kematangan dalam menghadel sesuatu situasi akan tercapai..

btw maybe kenape aku da lame x menulis, mybe sbb aku da tak perlu sgt nk duduk sorg2 pk mslh negara, maybe gak sbb budak2 umah aku nih boleh di bawak bersembang..tentang semua perkara..dan lama2 baru aku tau sikit demi sedikit, hukum alam yg tak pernah bosan ngan kebanjiran telatah,ragam,masalah,keperibadian manusia..satu demi satu perangai diorang dapat aku kenal..baik laki atau perempuan, ada saje yg menjadi kambing itam...

ari ni dah 2 nov 2007...malamm ni ade satu paper sebelom aku berehat selama seminggu utk paper aku seterusnye..11,12, and 13 nov...uhuhhu

mari membaca...

adios!!!

Friday, October 19, 2007

raye!!!

salam lebaran minal aidil wal faizin untuk sumer..huhuhuh raye mmg seronok tambah2 kalo balik kampong malam raye hehe..tp aku ari ahad dah ade kat umah dah...cam biase ar cabot...

raye adalah satu keadaan dimana kite akan dihujani pelbagai arahan oleh parent masing2 dalam mencantekkan rumah dan sekelilingnye..termasoklah menukar sarung kusyen, mengemaskini balang kuih raye, menjalankan kajian saintifik terhadap rumput2 dan lalang2 dan eksperimen terhadap monumen2 spt gambar yg tergantung di dinding, sijil2 dan sebagainye...tidak lupe kerahan tenage yg bermula selepas solat jumaat amat memenatkan - menjage api lemang - ...

penat ooo000ooo mau kasi api naek, mau kasi api jadi bara..

salam lebaran
zahir batin diampunkan..

Monday, September 24, 2007

petang..

ari ni tido je keje aku..wahahahahha

busan2..giler arhh..duit da abis..malas ar nk kuar2..keje pon byk arhh...tp tgk ar camne gayenye..penin pale teman nih hah...



Erika Sawajiri -Taiyo no Uta
lagu nih baby bg kat aku td suh dgr...best katenye..
layannnnkan...

Saturday, September 22, 2007

22 september 2007

assalamualaikum..

huhu...22 september..ramadhan 10 1428H..seploh ari poser..n terase gak ar raye tuh..sbb dari awal pose dak2 nih da psg lagu raye..cam siot ar..

semalam aku eksiden...well jatuh moto ekceli..balik dari kelas, dlm kul 5 camtu..aku nek moto ngan muiz..smpai trafik light depan ipk, lampu merah..aku slowkan moto,lepas minyak and aku nk freekan gear...ketak ketak ketak...aku igt da free dah gear moto, rupe2 nye ade satu lagik...[penah korang try, moto tgh bjalan, tibe2 tukar gear satu, melompat beb moto korang...]...and aku langgar harrier..[well, it wasnt the car, just tayar jek]...dada aku terhentak kat kepala moto...saket beb..dah ar selsema, terhentak kat moto, aku jatuh teros talkeh bnafas...amik mase 15 saat gak aku nk bgn..abis moto aku..iskk...iskk...nasib bek muiz tadekpe..kalo ar ade kete ke lori ke dr blkg, kire selamat ar aku dah smalam...

sakit lgi ar dada..blah kiri bdn aku agak sakit sbb jatuh ke kiri...hempap moto lagik kaki aku...lebam gak arr...iskk..

itu semalam..takkan ar nk manje sgt kan..jatuh, bangun sendiri teroskan berjalan..:)

td gi men futsal..lame sehh tak men bola...hahahah gilo a tak pueh..aku tak skor lak ari nih..aram tul...

"Hey There Delilah"
by Plain White T's

Hey there Delilah
What's it like in New York City?
I'm a thousand miles away
But girl tonight you look so pretty
Yes you do
Times Square can't shine as bright as you
I swear it's true

Hey there Delilah
Don't you worry about the distance
I'm right there if you get lonely
Give this song another listen
Close your eyes
Listen to my voice it's my disguise
I'm by your side

Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
What you do to me

Hey there Delilah
I know times are getting hard
But just believe me girl
Someday I'll pay the bills with this guitar
We'll have it good
We'll have the life we knew we would
My word is good

Hey there Delilah
I've got so much left to say
If every simple song I wrote to you
Would take your breath away
I'd write it all
Even more in love with me you'd fall
We'd have it all

Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me

A thousand miles seems pretty far
But they've got planes and trains and cars
I'd walk to you if I had no other way
Our friends would all make fun of us
and we'll just laugh along because we know
That none of them have felt this way
Delilah I can promise you
That by the time we get through
The world will never ever be the same
And you're to blame

Hey there Delilah
You be good and don't you miss me
Two more years and you'll be done with school
And I'll be making history like I do
You'll know it's all because of you
We can do whatever we want to
Hey there Delilah here's to you
This ones for you

Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
Oh it's what you do to me
What you do to me.

ini lagu aku mggu nih..huhuhu

Plain White T's is a pop-punk/pop rock band from Villa Park, Illinois, that has released four full-length albums:
Come on Over (2001)
Stop (2002 Fearless Records)
All That We Needed (2005 Fearless Records)
Every Second Counts (2006 Hollywood Records/Fearless Records).

Currently on a summer tour, they are best known for their song "Hey There Delilah", which hit #1 on the Billboard Hot 100 the week of July 28, 2007. In 2007, the band appeared in S01E03 of ABC Family's Greek performing the songs "Our Time Now" and "Hey There Delilah".

pun rock sgt best..aku rase telinge aku sgt layan dg lagu2 punk rock..indie pop, indie rock and others..

lagu ni utk awek die..awek die gi blaja kat nY..and die berharap lagik 2 tahun pas abis blaja sumer akan kembali jadik macam biase..and berharap awek die akan menunggu..sampai mase itu datang..hurrmm teringat lagu so7, bertahan di sana...

bertahan di sana

dinda apa kabar kau di sana?
lelahkah menungguku berkelana?
lelahkah menungguku kau di sana?

sayang aku kan segera pulang
tunggu aku dengan senyuman itu
tunggu aku dengan senyummu itu

bila waktu itu telah tiba
coba kenakanlah mahkota itu
coba kenakanlah mahkota itu
masih banyak yg harus kucari
tuk bahagiakan hidupmu nanti

bisa bertahankah kau di sana?
bisa bertahankah sayang?
coba bertahanlah kau di sana
coba bertahanlah sayang

[instrument]

bisa bertahankah kau di sana?
bisa bertahankah sayang?
coba bertahanlah, bertahanlah kau di sana
coba bertahanlah sayang

cuma lagu nih, die yg pergi berkelana ke tempat laen, cari kehidupan utk membina kehidupan esok bsama org tercinta..

susah nk dpt org yg bertahan..ntah..ade contoh cam en. Haziq..bile bini die skang tu tunggu die abis blaja kat aussie..hurmm..

salam...

Wednesday, September 19, 2007

aku...07







hahaha...

rambut pendek pon best gak ekk...
Thursday, December 15, 2005
future lists..
tiba² aku terfikir..list utk cita² dalam hidup aku entah dapat aku capai atau tidak, Wallahualam..:)

1.belajar kat oversea..:P
2.amik master..
3.motor besar sebijik..
4.pemain hoki malaysia..:P
5.mercedes..
6.hanset samsung power gile..
7.rumah sendiri..

nanti aku sambung ekk..hahahahha

++++++++++++++++++++++++++++


hahahahha...

aku terbace bende nih, and ade sikit updet...

-skang anset aku n70...maybe nokia lebih best kot...




menulis..

salam...

rabu...sahur...

ade tgk cite animasi kat tv9?uhuhuhu..walopun cite die 5 minit, tp utk pengetahuan korang2 sumer, sgt susah beb..even utk satu scene pon pyh nk handel...gilo ah..akan tetapi pehh ayat skema...tp aku rase kompem2 pakai maya..maya punye 3d smooth gak ar..dan agak remeh..sbb mmg detail..tp entah, setakat yg aku blaja, 3dsmax yg aku da lupe even baru 1 sem tinggal pon penin nk handel..3d mmg susah...well it need a lot of work nk dapatkan hasil..

pringles..tabung pringles aku da nk full nehh...hahahahha tp tiket bas tak beli lagik...sajak je kang..tp tadi aku nmpk da bukak kaunter tiket tambahan..triotn lik ipoh...hahaha tgk ar...aku rase best lagik kalo nek lompat2..and aku sgt teringin nek train..hahahahha...

semeseme...aku semeseme...uhuk2...antibodi tak kuat bak kate aida..hahahaha...

ari nih agak kantoi gak ar..bile g bzr ramadan, and sbb gi cubic tadik..pehh paling tatahan ngan lan kedah aku kantoi..ampess tull...hahahah

takpe2...mari tidur....


Monday, September 17, 2007

subuh
isnin 17 september 2007

bangun sumer...makan soq...uhuhuhuh aku rase ramai gak aku tepon pg2 neh..sumer aku kejot tido..sian kat ana ahahahahah..baru nk lelap mate da terkejot aku tepon...hahahah

baru smpai dari parit, setelah 5 ari gak ar aku bermastautin kat parit..rabu,khamis,jumaat,sabtu,ahad..n finally mcm2 cerita terkuar dari mulut mak..huhu sumer cerita akhirnya..tentang sumer..well ape yg da tjadi, terlepas diungkit jgn...da berlalu pergi susah nk cite balik kat mak..."nape kamu da lame tak kontek bdk sg siput tu?"....aa...aaa...

betol kate pepatah, sekilas ikan kat air, mak bapak kite akan sng tau ape kite buat,ape yg tjadi..naluri ibu rite?susah nk nafikan sumer perkara..btw yg terjadi harus terjadi cuma kite taktau utk ape..cuma Dia yg tahu mengapa sumer terjadi..

uhuhuhuhu ramadan..syawal...baru?

hotlink supersaver..mmg best tmbh2 bulan pose nehh..sekali pakai abis smer aku kejot sahur..puas ati aku..sume aku tepon...gagagagaga...

ari ni kelas kul 9 n 11..smpai kul 1..pastu?aku tak tdo nih..nantok nh..hurm..permisi dulu ar...

daa...


Sunday, September 16, 2007

pose ohh pose...

assalamualaikum...

wat else kalo bercakap ttg pose..huhuhuhu saahhhhooorrrrr...makan soq...berbuke...bazar ramadan...tarawih...mercun...lampu liplap...hehehehe

aku memulakan pose di rumah taun nih...sgt best walopun aku sorg jek yg len2 x balek..well at least aku pose gak ngan mak abah kan?itu mmg niat aku sejak syaaban lagik..berpose first kat umah..btw aku lupe...melake,johor and kedah je yg cuti 1st ramadan..aku igt yop wan n ada cuti gak..iskk sorang ar aku kat umah...

aku lik umah sejak rabu petang..dari melake kul 2 smpai kl kul 4 pastu nek bas kul 6 lik ipoh..smpai2 kul 9 mlm..walopun aku terlepas tarawih malam first(sejak aku tau tarawih 1st itu sangat berkelebihan) huhuhu tp terpakse gak ar..sbb aku target mmg nk sahur kat umah..so aku amik risiko..n at least smpai skang, ahad kul 3.30 pg, aku rase berbaloi gak aku cuti lik parit nih...

sahur kul 5..
bgn..
pastu tdo lik..
kul 10 bgn..
mandi2..
lepak dpn tv...
tertido..
tghari mak abah balek..
pastu aku tertdo balek..
ptg mak ajak gi bazar ramadan..
pastu berbuke..
pastu tarawih kat mesjid, abh gi surau dpn jek..
smbg2..
kul 11 lik umah..
dok dpn tv..
carik2 kuih utk di kunyah..
tertdo dpn tv huhuhuhuh...

rutin harian aku tuh..n esok lik melake..bas kul 10.45 malam..silap bli arr..smpai2 dah sahur..pastu kelas kul 9 n 11..aku rase pas kelas kul 11 kompem aku tdo smpai malam..penah sehh aku tdo2 bgn kul 9...baru berbuke huhuhhuhu..gilo..

hidup

ramadan..permulaan baru utk puasa..n mybe kehidupan..sapa tau entah esok luse akan terjadi sesuatu utk aku..atau paling tidak, syawal nanti,apakah akan terjalin sesuatu antara kamu...

semue bende tertulis..semoga esok di bekalkan segala kekuatan..mencari sesuatu yg tertinggal..

salam..


Wednesday, September 12, 2007

salam ramadhan..

TAKWIM HIJRI NEGERI MELAKA
1428 H ( 2007 / 2008 M)

Haribulan Hijri

Hari

Haribulan Miladi

01 Ramadhan 1428

Khamis

13 Sept 2007

02 Ramadhan 1428

Jumaat

14 Sept 2007

03 Ramadhan 1428

Sabtu

15 Sept 2007

04 Ramadhan 1428

Ahad

16 Sept 2007

05 Ramadhan 1428

Isnin

17 Sept 2007

06 Ramadhan 1428

Selasa

18 Sept 2007

07 Ramadhan 1428

Rabu

19 Sept 2007

08 Ramadhan 1428

Khamis

20 Sept 2007

09 Ramadhan 1428

Jumaat

21 Sept 2007

10 Ramadhan 1428

Sabtu

22 Sept 2007

11 Ramadhan 1428

Ahad

23 Sept 2007

12 Ramadhan 1428

Isnin

24 Sept 2007

13 Ramadhan 1428

Selasa

25 Sept 2007

14 Ramadhan 1428

Rabu

26 Sept 2007

15 Ramadhan 1428

Khamis

27 Sept 2007

16 Ramadhan 1428

Jumaat

28 Sept 2007

17 Ramadhan 1428

Sabtu

29 Sept 2007

18 Ramadhan 1428

Ahad

30 Sept 2007

19 Ramadhan 1428

Isnin

01 Okt 2007

20 Ramadhan 1428

Selasa

02 Okt 2007

21 Ramadhan 1428

Rabu

03 Okt 2007

22 Ramadhan 1428

Khamis

04 Okt 2007

23 Ramadhan 1428

Jumaat

05 Okt 2007

24 Ramadhan 1428

Sabtu

06 Okt 2007

25 Ramadhan 1428

Ahad

07 Okt 2007

26 Ramadhan 1428

Isnin

08 Okt 2007

27 Ramadhan 1428

Selasa

09 Okt 2007

28 Ramadhan 1428

Rabu

10 Okt 2007

29 Ramadhan 1428 Khamis 11 Okt 2007
30 Ramadhan 1428 Jumaat

12 Okt 2007


* Puasa (01 Ramadhan 1428H Bersamaan 13 September 2007M)

Friday, August 31, 2007

life after merdheka

malam2 gi tgk merdeka..

bangun kul bape tah...

lapa...


air...



and lastly pencuci mulot...


sangat busan ari nih...

tgk wayang?hurmm..tgk bola?uhuuhuh...tgk tv?tah ar..mari melawat melake...

Monday, August 27, 2007

end of augusto..


assalamualaikum.. akhirnya tlah jatuh ke bulan augusto..bulan merdeka..hahahha semangat patriotisme btol..

since julai dan skang da nk masok september..cerita ceriti yang tadapat aku ceritikan..sumer berlaku dan berakhir...semua tertanya dan terjawab..sumer tercerita dan terahsia...

skang da ade intenet kat bilik, strimik share satu umah, akana jadi lembab so pagi2 ar mase yg ade utk aku...
bilik sangat selerak..sebilik ngan niza n juan, 3 orang besa dalam satu bilik huhuhuhu..gilo tul..sesak...3 orang and 3 pc???

aku dah lupe cerita ttg julai..cerita ttg ogos...hepiness?

sukan antara fakulti 2007

sabtu 25 ogos 2007

aku masok team chess..mule2 aku igt esok game, so aku cam buduh2 je ar tadek pape yg berlaku...tetibe ade org msg "game stat kul 11, kul bape ko nk bgn?"...aku igt recall utk bola baling, so dengan keadaan ujan lebat n aku baru bgn tdo, aku reply ar "ujan lebat,ade game ke?"...lantas aku di balas "ujan kat lua, main dalam dewan"...hah???gilo..men pe plak nih...rupe2nye salah info..chess ari sabtu,handball ahad..aku igtkan terbalik...hahahah

main berpasukan..satu game, 4 laki 4 pompuan...so 1st game aku dok tepi jah..sbb aku kene dende ngan manager yg cun sbb dtg lmbt...hhahahaha..first game kalah, 2-6...2nd game aku masok..sangat sonok..boys mng sumer, tp ppuan mng 1...next game, aku sgt sakit ati..aku tau die nk wat 3 step kat aku...aku saje bia..last2 aku lupe..maka aku paling awal kuar...and kalaha 2-6...siot ar...final game, oleh sbb aku dikuasai rasa tak puas ati, maka aku melancarkan serangan 3 step kat oppenen aku...hahahaha bjaye....hahahahah cuma sayang, kalah 3-5...sangat tensi...

ahad 26 ogos 2007

aku main handball utk fakulti..stat dari ku 8 pagi..ujan sangat lebat menyebabkan aku rase nk gi tdo..tapi berkat smngt kwn2 team, aku bgn gak...stat2 moto, cam siot..moto pancit...apakah ini tandanya??lantas aku mengambil skut ardi..huhuhu

aku dapat jd first 7...

first game..nk biasekan diri ngan padang n bola siol..main2...mng 2-1...
second game...mng 3-0..dapat gak skor sebijik assist sebijik huhuhuhu..
pastu mng lagik 5-0 hahahaha..aku assist jek...
last game, kalo kalah mmg masalah..sbb fkp folo rapat..n last game lawan fkp!hahahah...ending...seri 0-0..and kitorang johan hahahahhaha....

sangat penat...main dari pagi smpai ptg..aku da terbakar da nih...itam nih...esok cuti2 msia ar..mls ar nk gi BACA...tp takot ade midterm plak sbb smlm da batal midterm..hurmm moto pancit, lagik satu keje nk kene buat...adehh....

takpe2..aku baru dpt tdo 2 jam...tengok ar sok cane...haahahhahaah

-end-

Tuesday, July 31, 2007

end -

end of julai..

apa ada esok?

aku kat cc...menunggu sampai tutup kedai...


Thursday, July 19, 2007

UtEM :: MeLaKa?

adeh...

lame gile aku tak tulis..cam siot je tuka2 blok, tuka2 asrama..sangat menyusahkan aku..byk benda utk di tulis kat sini cuma aku tadek peralatan mencukupi...hahaha sbb aku kat cc jadi gamba2 sumer kat umah..well acara perjalanan idop aku - pangkor,MHS,fasilitator,s.alam dan sumer yg berserabut..maybe sbb aku tak menulis jadi bile sumer benda2 nih terbuku dalam hati, aku pon mule ar cam siot skit...

nanti2 aku sambung..okeh...

Sunday, May 13, 2007

aku dengar lagu ni sekali jek..dalam keta mase nk gi ipoh semalam..dan aku rase sangat..aa..aa...hurm...

Jangan dekat atau jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa karena tak memilikimu
Kucoba jalani hari dengan pengganti dirimu
Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Aku terlalu cinta dia…

terlalu cinta by rossa

sejak bile mule minat rossa tah...aku bukan untukmu pon ok gak..dengan vc die pon cantek..cincin jatuh, pehhh..mase intebiu rossa, rossa cakap cincin tu cincin die betol2 pastu die tak expect cincin tu akan dilepaskan..teros die sedih..uhuhuhuh...

akademifantasia??

layankan..aku lik umah, kalo tak mak, adik aku pasang..aku pon layan..and satu jek aku nmpak..shawal and mila..tapi sbb shawal kuar malam tadi maka aku secara berani letak mila menang..huhuu pastu astro dah kasi pompuan mng teros die tamatkan rancangan..aku rase ar...ade org cakap mmg diorang kasi lagu best2 kat dak mila nih..cam af4 tuh, ape name pompuan tu ilang dah pon...tenggelam..and aku bukan fanatik af, tapi sbb tiap2 forum ade cite pasal af, maka terpaksa ar aku kene amik tau..kalo tak aku nk bagi pendapat pon tak leh ar sangat...huhuhu mila pon sbb die sangat kecik dan sangat cute, tmbh2 sbb mate die kot..tah ar..aku igt pompuan2 aku vote shawal tapi apsal yg aswad tu plak ek...cakap pasal aswad, die sebijik cam mawi...cuma die org penang and membawa name penang bersama2 ngan mila, sbb tu die tak diperkatakan sangat..tak tau menari, tangan keras, cuma vokal sangat lantang,clear etc...wahh..gilo aku komen pasal af nih..takpenah aku menulis pasal af..hahahaha layankan..

semalam gi ipoh..gi GM..bawak mak ngan Ada gi cari tudung..itu adalah alasan jek...cari tudung..balik2 kuar GM aku tgk beg plastik pehh..hahahaha aku kat gm cam bese ar tgk anset..sE walkman series ade kuar yg baru beb..slim jek..hangin satu badan..sangat slim n ringan..tapi seribu lebih...mane nk cekau duit beb...hahahah

aku stop sini dulu..tgk ar kalo rajin aku samung..kalo jupe arr mane nk cnnect intenet..if not mmg terbungkau aku nyer blog..

tapi aku takkan biar blog aku mati..hahaha..hampir setahun lebih, since aku kehilangan hidup, aku menulis utk aku..well aku try harder utk berhidup..tengok ar insyaAllah..:)

-end-





secara tak rasmi

setelah melakukan sedikit godam dalam sistem maklumat pelajar, inilah result sem 2 tahun ??...aku tatau nk tulis tahun baper arr...

sem 2..

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN

No. Matrik Nama Pelajar
No. KP Fakulti
Kod Kursus Kursus
Sesi (Sekarang) Tahun/Semester Pengajian (Sekarang)
Alamat Tetap NO 28 JALAN SIPUTEH,, 32800 PARIT, PERAK, 32800 PARIT PERAK
Kod Penganjur Penasihat Akademik

Keputusan Peperiksaan Untuk Sesi
Kod M/P Matapelajaran GR MN KR JMN ST

BACL3412 - KEMAHIRAN KOMUNIKASI TEKNOKRAT B- 2.7 2 5.40 -
BITM2123 - TEKNOLOGI AUDIO DAN VIDEO DIGITAL B- 2.7 3 8.10 -
BITM2213 - ANIMASI KOMPUTER B- 2.7 3 8.10 -
BITP1123 - STRUKTUR DATA DAN ALGORITMA C 2 3 6.00 -
BITS2513 - TEKNOLOGI INTERNET D 1 3 3.00 -
BITU3923 - BENGKEL II B+ 3.3 3 9.90 -

Panduan
GR : Gred KD : Kredit Dapat
MN : Mata Nilai KP : Kredit Pindah
KR : Kredit KK : Kredit Kira
JMN : Jumlah Mata Nilai PK : Peperiksaan Khas
ST : Status UM : Ulang Matapelajaran
TD : Tarik Diri UG : Ulang Gred


walaupon secara tak rasmi, tapi sangat seronok tgk aku punye IT dapat D..hahahahah sbb aku da cakap awal2 IT aku mmg kantoi...carry mark 30/70...nampak sangat aku terer jawab final...hahaha sah2 aku dapat paling minimum 10/30...kan??tah2 aku dapat separuh..pehh..thanks Zurina Saaya.huhuhuhuhh

so secara total aku kire cgpa aku, campo sem lepas yg agak mendukacitakan, sem nih kire rajin gak ar aku...hahahaha

2.28..ok kan?and short sem aku amik subjek mate, 3 kredit hours semoga dapat paling tidak aku taget A-...and agar nampak berbaloi segala ape yg aku korbankan...korban??hurm...


Tuesday, May 08, 2007

fuhh..

ari ni aku lupe nk tdo..sbb aku sonok main2 ngan cs2..aku donlod brushes byk giler..explore cs2 n buat 2 3 artwork...simple n kejap je siap..asalkan ade mende yg aku nk wat, bende akan jadik..lain ar tak kasik tajok, tetibe suh wat artwork mau penin aku mikir..artwork2 aku letak kat fster..hope ade yg komen sbb aku nk tau gak tahap mane kekredibilitian otak aku...wahahahahahaa

oh..ahh..ur sms rite..hurmm

sy tatau sy patot gembira atau sedih bila awak ckp awak dah single...cuma jgn bersendiri..itu takkan dpt gembirakan hidup awak...jgn bz2 sangat..sbb nanti bila terlewat akan hilang sumer ape yg patot awak dapat...kegembiraan...sumer...awak berhak dapat kehidupan yg lebih bahagia..lebih gembira...doakan awak dapat sumer tu...sy ade kat sini..if sumthin u need..:)

pagi tadi ade org tepon..

caller : hello majin..hg kat ne?
aku : melake ar..awat?
caller :weh suhaizan nk jupe hang..die ckp die tadek sumer markah2 hang...

pehh...padah..tak larat ar nk repeat lagik...tipu ar tadek markah..siot jek...cepat2 aku tgglkan pc, gi mandi shoot ke fakulti..sampai fakulti dak2 nih cakap diorang mesorat..pehh payah aku gigih sampai diorang mesorat ekk...lapa plak tuh..usya duit ade ar skit..apit ajak minum kat cafe...layankan teh tarik...hhuhuhu...pastu aku nek lik fakulti..pehh tak abis mesorat lagik...aram tul..penat seh..dah ar budak2 asik tanye ''ko watpe sini?''...ade ar lapan kali aku jawab, nk jupe suhaizan...mcm tatau plak..pastu tanye asal tak balek...''sem khas..aku bkn pandai cam korang..''huhuhuhu..realiti...pandai??result??

tadi juan buzz aku, cakap da kuar audio video...pehh dapat b- lagik...adehh...penat ar ini macam...

animasi b-
audio b-
bengkel 2 b+

dah 2.90 gpa aku sem nih...nk kaver IT yg aku rase failed tuh lagik menyesakkan pikiran aku..waduh...waduh...semoga teknokrat and DS aku success...jgn ade C...kalo ade C nescaya akan merudum lebih jauh....

tadi gi pejabat asrama..nk daftar asrama sem khas...

opis : bape org nk daftar?
aku : 3..tp lagi 2 gi suksis..lmbt lg balik...
opis : bile balik?
aku : tatau ar encik..esok luse kot...
opis : nanti ar..diorang balik baru daftar...
aku : kalo tak esok, luse sy daftar ekk...
opis : ok..

cantekk...tadek penat nk angkat barang..pasnih aku try ar ckp, barang dah kemas ar kat umah tu..malas ar nk susun balik...hahahahahhaha...tapi ade spoil jugak...anip pegi daftar sorang2..sengal..cipan terbang tul ar...malas aku nk deklerasi ngan org2 tak rapat nih...byk masalah nye...lantak ko ar..angkat barang ko sorang2...igt aku kuli nk jage angkot barang korang sumer...wahahahah jahat aku...jahat...kompom...

tadi kuar..gi makan..apit ajak makan jauh skit...seri percik, kat malim...

ade sedikit rase tak best..aku tatau ar..cam panas skit tempat tuh..cam tak berape user frenly..wahahaha..betol..sbb aku tader rase nk try sgt ape yg best kat situ..tatau ar panorama ke ape ke..huh tadi gi mkn ade dak2 nih..ramai gak da2 fakulti yg nk gi bandung malam esok...nasib aku tak join AJK fakulti..kalo tak padah ar..aku tanak rebut byk2 sangat..walopun peluang sekali seumur idop camnih, tapi kalo kendong byk2 pon berciciran gak nanti...berciciran??aku dah pon lepaskan peluang kerje ngan tv3..kerje pelatih tv3 mcm belakang tabir rancangan2 kat tv tu...kamera ke editing ke ape ke...kerje nih utk satu siaran tahun depan..satu program realiti..aku tolak sbb kerje nih perlu ade time siaran langsung tuh..kalo ar die kaco time aku blaja sem depan camne?tak ke nahas?baik aku tolak..daripada aku bawak sumer mende..nk sibukkan diri pon aku tau camne nk hepikan diri gak...tadek ar nk penat2kan diri sangat..tension nanti...otak jadik workhaholic..lifestyle changes..sumer berubah and akan hilang life nanti...serius talking sbb itu cakap2 dari senior2 webkl..pengalaman diorang..takkan nk bantah kot...

anset..

anset aku jatuh wat kali ke 73 tadi..pehh...panas aku panas...tadi lagi ar...tetibe mati...pehh bertmbah2 panas....sah kompom dan nyata anset aku akan bertukar ganti sem depan...

tadi mak tepon, tanye pasal kelas..sebabnyer..pasal trip nk gi indon...mak cakap x best rr aku tak gi..sumer pegi..aku bkn ape..cam aku cakap atas2 tu, aku tanak kejar2 sangat...payah ar..bkn tanak pi..indon beb bukan siam..tengok ar..lagipon kaco kelas ar..takkan kelas sem khas pon nk burn...camne nk cakap kat mak aku ek...

dearest...

im waiting ur call..if u need to talk..ok?

miss ya smile..:)

Saturday, May 05, 2007

Friday, May 04, 2007



saya nk letak gamba awak..kat fster sy..tapi..

sy tau awak bz...cikgu takkan dapat rehat lama..
sy tau awak bz...fikirkan nk samung blaja..
sy tau awak bz...mencari waktu utk diri sendiri...
sy tau awak bz...mencari masa utk bersendiri...
sy tau awak bz...menghitung hari utk kembali seperti selalu...
sy tau awak bz...cuba mencari kepuasan diri...
sy tau awak bz...

cuma...

saya sgt rindukan awak...

dan sorry...sbb sy sgt cintakan awak...dan ianya semakin melekat di hati ini...

awak tau tak...

kat frenster sy ade gamba alleeya raihana...anak sedare padi..sangat comey..sy penah jupe die byk kali..sangat baek...tapi sy nk tgk arisya...pasti comey..dah besar..comey kan?arisya..name tu..sy sgt ske...

awak tau tak...

tiap2 ari sy tgk bintang2 yg awak buat..bintang2 kertas tu..dalam balang tu..sy letak atas meja..nk study..depan pc...sampai terkadang bila mencari awak, sy cuma mampu melihat bintang..berharap supaya awak terdengar..

awak tau tak..

sy tak penah merungut sy penat ngan awak..sbb sy takkan merasa penat tentang awak..sy akan slalu mencuba yg terbaik utk awak..cuma terkadang, sy terasa sangat penat, mengadu ngan awak, itu bererti sy sangat penat mengharungi hari..tanpa awak..tersangat penat berfikir..

awak tau tak...

sy berhidup dengan cinta..cinta itu utk awak..berharap awak slalu tersenyum..bahagia..sebab itu akan buat saya gembira..bernafas kembali..sy selalu ingin mendengar suara awak..menjadi permulaan utk hari saya lebih bermakna...sy slalu melihat gambar awak..kat pc...kat anset..dan menunggu..sms awak..panggilan awak...

awak...

sy minta maaf kerana terlalu menyayangi awak..


terkadang kita bercakap tentang memerlukan..kita bercakap tentang siapa yang kita perlukan..untuk teros berhidup..untuk terus menjadi siapa yang kita inginkan...

secara tak langsung aku terlibat dalam perebutan perasaan antara padi ngan intan..hhuhuhu intan pon satu..dulu aku nasehat2 ko marah aku..aku tak masok campor ko tgk pe da jadik..pe ko da buat...

cuti da stat..dan aku pon teros kat sini..nk balik takleh sbb asrama tak setel, aku nk setel smer2 dulu baru aku nk lik umah..risau gak aku short sem nih...nmpk cam tak ramai..nk kene pindah blok..angkat2 brg..penat sehh...cuma aku harap berbaloi dapat naekkan gred n pointer aku...dah ar IT cam aram jek...penin doo....

life

mensibukkan diri untuk melupakan perasaan dalaman adalah sangat sakit..serius..sbb aku rasa bende tu sgt menyakitkan..walopun enjoy dapat wat keje tapi saat2 kamu merasakan keletihan, apakah mereka merasa ape yg dirasai..atau termampukah?
aku cuma risaukan perjalanan mereka..apakah akan sama seperti aku, tidak tahu kemana utk melangkah atau mereka mampu membina semula kisah mereka..aku cuma mendengar, memerhati..dan aku merasai...cuma takdiran mereka takkan sama berbanding aku..

thanks kat kawan2..yang risau ngan apa yg aku hadapi..selalu bertanya ttg siapa dan apa..

ada yg nk bertunang..ada yg nk kawen..ade yg dah kawen...ada yg dalam percintaan..ada yg dah lame bercinta..ada yg baru bernaungkan cinta..gud luck ngan korang...

sedih ke aku?

...

...

...

...

.

arigoss..


this shuld be the dE students..tapi that girl ( who ranked me as the worst student in the class, macam ar aku ske..ramai yg meluat ngan dier..) sibokk...menambahkan lagi penyampahan aku...

Wednesday, May 02, 2007

bitm2007


this is the place...ayer keroh d'village

nih name nye kusi...


nih plak namenye gelas air oren...

mekap artis grup aku..wawa...



lauk pauk makanan yg ada..before...


encik haziq lim dan isteri...sgt comey...n diorang romantik gak...huhu




sudu dalam kepale ikan...



lepas makan diorang ade main game...TRUE or DARE...kalo true, mangse akan disoal dan perlu memberi jawapan betol...kalo dare, mangse perlu melakukan sesuatu yg disuruh...






menutup cerita sem nih, kitorang ade makan2..walopun aku cuma penumpang, tapi di jemput perlu dihadiri kan?

walaupon tak sehappening dak2 dip aku dulu tapi bende2 nih ttp same jek...apepon yg terjadik, dak2 kelas aku gak kan?

end of story...


data-structure & teknokrat

another 2 subject yg aku amik..cuma teknokrat yg mampu menjanjikan sesuatu...walopun cuma 2 jam kredit tapi kalo dpt A mmg ade impaknye..data strak, coding2 yg mmbuat aku slalu terpinga2..bende2 nih da pnh blaja..tadek mslh ngan soalan final cuma aku masih tadapat tau carry mark aku dan ini yg buat aku sgt takot...tadek target...

well..hope ade sesuatu utk aku sem depan..hope result aku naek...sikit pon jadik...hope IT aku ok...aku tak letak pape kat IT cuma berharap lulus...


internet teknologi

huhuhu...ade beberapa perkara menarik yg bakal kite tahu tentang subjek ni...samada aku mampu bertahan atau aku akan failed dgn cemerlang...sumer karena presentation grup yg tak siap..

grup aku, niza, semi n kong...aku tanak salahkan sape2 tapi niza nampak cam sgt free..4 subjek sdgkan org lain ade 6 subjek nk pulun..tp die asik men game..pastu asik kuar mlm jupe pompuan dier..balik tgh mlm, main game pastu tido...terkadang terase gak ape yg die wat tu tp aku tak reti ar nk marah2 org...tapi sbb die pnh ckp die nk buatkan pojek tuh, kitorang pon rilek2 ar...cuma aku kesian kat semi...walopun semi cakap sumer org bz tp secara tak langsung aku kesian gak..bygkan aku sibok pulun bengkel ii, php sumer2 alah tuh...semi plak bengkel ii dier, pasal nk upkan network..niza ngan kong...hurmm...kong pon asik sangat ngan persatuan2 dier...penin aku...awek lagik...awek die dah ar tahpehape...cam siot...wahahahahha..ekceli aku tak kisah sgt kalo korang nk kuar malam2 ke jupe awek2 korang ke...bkn sbb jeles...tapi bile ade keje kene ar jlnkan dulu..hurm...ikot korang ar..kalo tanak berubah gak mmg aku serik ar ngan korang...betol nehh...

so far aku leh jawab final die..cuma aku tatau apakah die akan memandang aku seperti nk tanak je bg markah atau menolong...

bengkel ii

persembahan bengkel ii mmg best..dengan cik bad n puan lin, sangat sempai dan menghasilkan 3.3 pointer utk aku sem nih...satu b+ suda kompem...mintak2 dpt tmbh satu lagi utk kaver subjek IT aku yg terok..sangat terok..

penulisan php skrip dan mysql sgt memenatkan..nasib ade mamat utk tolong tacap2 skit..tu pon sian kat die sbb ta tdo mlm tu tlg aku..aku pon tanak suh die wat byk2 sian gak...mase present aku rase sumer aku citer n baru aku paham apasal kite kene jupe penyelia..utk kaver2 kalo ade function2 or bende yg tak pakai..hahaha puan lin baek gak ek dalam garang2...nasib baik ko dah jadik puan...:p

cuma bila di akhir present, puan mintak cd utk pojek aku nih...katenye nk diguna pakai sbagai web rasmi alumni ftmk..aku tatau ar...sonok pon ade..maklom ar hasil kerja aku jadi perhatian skit2..n aku jugak rase tak sonok sbb aku tau hasil web aku tak sesempurna web2 lain yg tlah lama wujud...lagipon web aku tak cukup frenly aku rase..susah sbb aku tak reti nk gune template, tak reti nk pakai include, jadik aku buat blasah jek..dan ape yg aku hasilkan bukan yg terbaik tapi terselamat..sbb tu aku cam tak best bile die kate die nk uplod kat server sumer...tak cukup security, tak cukup authentication pon...


audio video

the crews...juan,majinn,wawa,ina,irah,balkis



tok mekap..


tok tacap...


tok ketua...


aku di tacap...


aku dimekap..



irah..


nenek tua..



wawa


majinn


juan


grab from frenster...irah, ina, balkis...



huhu..aku ske kerje grup..sbb pe?sbb grup aku?komitmen, kerjasama, sangat menarik, dan produktif?entah...tapi aku sgt ske..
nih aku...hahahah...betol...nanti ar kalo rajin ade ar cite nih kat youtube...cuma cam gelap skit...maybe sbb pencahayaan yg tak bagus..huhu tapi aku sgt ske ngan grup aku...nazuan,ina,balkis,thirah and our mekap artist, wawa...huhuhuhu....director nazuan penoh idea, n tak teragak2 terima idea2 aku,balkis...and editing, aku buat kat pc aku neh...kasi masok bunyi saun efek...huhuh aku sgt ske, cuma kalo dapat ar, aku teringin nk wat cerita sendiri...kalo cukup duit, ade geng, leh gak masok festival filem pendek tuh...

audio video, belajar tentang editing audio dan perkara2 di balik tabir sesebuah penggambaran cerita..penggunaan kamera, cahaya, reflektor, saun efek all those kind of thins mmbuat aku lebih faham tentang situasi sesebuah produksi...dan aku sangat ske...entah...entah bila dapat menghasilkan kerja begini lagi...

mase presentation sgt best..aku ske MIA..die sgt comey gle ngan muke innocent gitu..citer antu nasik lemak, idea yg simple tpi menjadi menarik mungkin sbb ade along yg ade pgalaman teater..citer jamsari, shot bagus,jln cerita dan idea menarik..huhuhu aku rase tak penah aku terfikir buat bende2 nih tapi...:P

this is our movie...




animasi


projek 3d animasi..kitorang wat iklan...iklan kasot niko...ekceli citer sebenar aku yg wat sorg...huhu tapi takpe arr..kawan2...esok lusa mane tau aku tadek, eksiden,masok hospital, entah2 aku..hurmm...

ekceli robot nih bukan watak utama..hahahaha..watak utama ade orang, jalan2 sepak2 bola...well konsep idea asala bukan bende nih..patotnye kitorang(kitorang??) wat satu iklan yg mesti ade lip-sync...tu tujuan die...nampaknye markah tang situ 0 kot...huhu..n this is the vid...



final exam animasi?sangat tak tercapai akalku...gilo tul...aku tak tdo, stadi2...exam kul 8.30pg..kalo tdo mmg aku tak terbangun...sampai kelas, dok kusi exam, aku tanda2 jwpn skit2, isi2 skit subjektif, aku pon letak ar kepale..nk kene refresh lik otak sblom aku dapat goreng isi2 penting yg aku tulis tadi...tapi..bila aku bgn, '' anda sumer ada 15 minit lagi utk menulis..''..pehhh....

tapi ok ar gak...tadek mslh cuma ayat aku tak digoreng rapi ar..huhuuh

so far aku ske animasi..bekerja ngan autodesk 3d, cuma ramai yg berkata bekerja ngan maya lebih cantek..hasil kerja lebih smooth..diorg ar cakap...

pasal keje grup, aku ok jek..grup ngan niza, ina n thirah..diorang sempai...cuma aku agak penat...

lastly..

assalamualaikum..

aku tengok kat depan tadi..last post was on april 17th..wahahahah skang sudah may...i forgot also ape yg aku tulis...

well..kite akan bercerita...tentang hidup...

Wednesday, April 11, 2007

assalamualaikum

aku baru melepasi pembentangan video..drama 3 minit..ekceli drama tu lebih 4 minit tapi sbb terpaksa edit jadik 3 minit, jln cerita, uncut version aku rase lebih difahami...well, cekgu lebih berkuasa..menentukan masa...

pasnih bengkel 2...kene siapkan sbb da seminggu lebih aku tak usik...

Monday, April 02, 2007

Jumaat 20 April 2007 - BITM 2213 Animasi Komputer
Selasa 24 April 2007 - BACL 3412 Teknokrat
Khamis 26 April 2007 - BITS 2513 Teknologi Internet
Ahad 29 April 2007 - BITP 1123 Struktur Data dan Algorithma
Isnin 30 April 2007 - BITM 2123 Teknologi Audio dan Video

jadual final exam...padat...padah...hahahahhaa

just wish me sumthing..

Monday, March 19, 2007

closeUP

Wednesday, March 14, 2007

assalamualaikum

ade sedikit cerita utk ari ni..tentang esok yg bukan kite utk memilih dimana pengakhiran..tapi kite cuma mencari jalan supaya semuanya sempurna...perlahan atau cepat itu terpulang pada apa yg kite pilih..ketentuan?itu ditangan yg Maha Esa

petang tadi..lab data struct..cekgu kasik result midterm..dapat2 je kertas aku tgk, 5/30...pehhh...satu badan heran..naik pusing mate aku tgk markah..serius jadik cam siot..pastu aku tanye..rupe2 nye die cek jawapan yg aku tulis atas kertas, bukan coding yg aku buat dalam disket..pehh naseb baek..cek2 dapat 21..hahahaha atas kertas tu memang ar sah2 salah..aku conteng2..draf2...huhuhu

sejok..penat..awal aku tdo smlam..kul 8 lebih..aku tak igt kalo ade org tepon..bangun2 kul 12..mandi2 sumer gi makan..lepak2 smbang2, kul 2 stat wat keje..ade 2 storibod kene submit pagi ni...hurmm..penat..:P

bengkel..in progressing..nasib baek niza jarang dating 2 3 ari nih..complicated ar sgt..die tatau aku lagik komplikated..huhuhu im just an ordinary person..

sudirman hj arshad

ade sedikit cerita ttg sudirman..lahir 25mei, same cam aku..kejayaan?tak tercapai org lain waktu tu yg bergelar artis..penghibur terbaik asia,peguam dan serba boleh..mampukah aku mengikuti jejaknya di situ?atau..aku akan berakhir sepertimana die pergi meninggalkan kite semua...apakah usia aku?apakah esok?apakah lusa?mampukah kalian berada ditempat dimana kalian berada sekarang tanpa aku?...

-end-


Monday, March 12, 2007

assalamualaikum sedikit frustrated yg melampau...
aku maseh gagal nk wat news dengan baek...kalo setakat tambah,add delete function2 cm biase insyaAllah da siap..tapi aku nk wat sumthin diffren dan maseh gagal...hurmm demanding utk statistik pon maseh gagal..byk tuh koding2 statistik..walopun jumaat nih die nk tgk full system, bukan present final, tapi aku ade sedikit tertekan..hurmm...need some fresh air to get into this...btw how are u there?pas konvo..im still thinking about u..

sum ppl akan berteros terang ttg apa yg ada dalam perasaan masing2...laki2 meluah perasaan...was it weird.?biase ar tu,,,dan aku mmg..huhuhu im no a good listener..but im the best...ever...:)

wayang?da lame tak masok..last movie i saw was mr and mrs smith i thnk...hurmmm
boling?wahahaha..aku nk spin bola...
nk ilangkan stress, kalo tak main moto tgh2 malam, main gitar..lagu feberet menunggu pagi...peterpan..

isnin..selasa...rabu..khamis...jumaat...d day?huhu..

petang tadik sangat busan..jalan2 gi tasek..tasek air keroh...


then...samung ngadap pc...dan aku pasti akan mati kalo berterosan begini...uhuhuhuuuu

-end-


Wednesday, March 07, 2007

assalamualaikum...

sedikit cerita tentang forem...

ade user yg nampaknya masih tadapat terima kenyataan..terima ape yg orang tegor..dan yg pentingnye die saun aku balik.huhuhu..

ape yg aku tulis..ape yg au cakap..kalo ko tadapat paham, tu bukan salah aku..tu salah ko..ok?

bengkel ii

im working on my bengkel right now..website alumni ftmk...huhuh..baper % ekk..admin side...user side..hurmm rupe2 nye semakin byk semakin mudah kerje..cuma die nk graf2 statistik maybe akan mencatikkan lagik website nh...

tdo

aku tak cukop tdo ar..mggu nih sudah 2 kelas yg kul 8 aku tak masok...sedikit malas akan beraja cuma takot aku tadapat tangkap ape die ajar nanti...so far ok jek...

manusia

sumer orang akan ada masalah dalam menjalinkan perhubungan..pompuan tu da ade bf,da ade kapel,baru pas clash...tak salah nk masok jarum cuma jgn smpai korag menghancurkan hubungan org laen..rude..that is damn so wrong...future?sum ppl mereka cuma nk merasakan keseronokan,suke2 kapel..totally not for love...and utk kebiasaan ye, mereka yg baru pas clash takkan mudah jatuh cinta...kecuali diri mereka sekadar dipenuhi sesuatu bukan cinta....sekadar ingin gembira...dan lana kemudian baru tersedar..kehilangan..

bola

man utd ruless!!!huhuhuhuh..beating liverpool for a goal..and now heading for champions league..tapi aku tetap sokong perak huhuhuhu...walopun aku tak ske kalid jamlus..sengal ar laki tuh...

me

i just need a rest rite now...tired...

-end-


Thursday, March 01, 2007

starting of 3rd..

assalamualaikum..

sedikit untuk minggu nih...huhu mggu nih agak memberatkan skit..aku ade test(intenetTeknologi,animasi) aku ade midterm dan bengkel..huhu dan kejadian aku hampir mati...

bengkel..

penat2 aku buat banner, reka logo bleh plak pn.lin rejek..camtu2 jek rejek...gelak2 kan banner...gelakkan logo..tapi itu better dari die ngamok..hahaha kitorang pon gelak ar skali..cuma bila die tnjk cth budak psm nye website, aku cam sedikit terkeujat...mampukah?pernahkan aku terfikir nk develop satu website yg sgt tinggi demand nye..hurmm ade sedikit tertekan sbb nk kene recall sumer php dan script2..tapi cam pn.lin cakap, elemen multimdea lbh diambil kire since kitorang budak bitm..hurmm hope function2 dpt berfungsi...setakat nk hias2 tuh,kasik masok elemen2 no hal..design jgn isau tapi koding2 ade sedikit masalah..tapi setakat nih ok jek..

test..

intenetTeknologi...cam biase stadi maut2 tahpehape yg kuar..tapi nasib baek aku bace..sekurang2 aku tak blur dan aku tau ape aku cari kat soklan tuh..ipSec,cookies,telnet bole la jawab...lagipon amik exam dok seblah budak2 bitc, sah2 aku tiru hahaa...

animasi...maseh blom lagik...patotnye kul 2.30 ptg tadi..tapi lekcerer meeting..penat aku tggu kat lab..arems sunggoh..

huhu..ape nk stori..lagu...ade beberapa lagu baru donlod..mls nk wat review tapi..

1st lady - never been replaced
def gab c - di umpan mimpi
fiq (mentor) - 3 malam tanpa bintang
jinbara - farhana
adam - joget lambak
the fabuous catz - papa jahat
minda - bersama mu lagi
royce - 2 kali cinta


hurm...

lagu 1st lady tuh..ade cam bunyi2 kotak musik plak...mule2 aku igt kotak muzik adiah ke..huhuhu
defgabc....stat dari ibukota cinta,merah,aku mmg ske ngan lagu diorang..lagu nih lagu lame tapi baru jumpe..
fiq..bahan ujikaji tv3 adalah bintang yg paling ampes..pija mentor taun lepas pon ilang..nabil?jd pengacara remaja..hurmm skang tv3 wat gangstarz...adehh...lagu nih not bad cuma membawak ke zaman 90an ala2 eddie hamid bersama2 anak2 groupnye mcm spoon,spin,sumer2 tuh...
jinbara..diorang mmg pandai wat lagu..contoh cam lagu kasihnya laila,ho sim baik hati,sangat lain susunan lagu diorang...farhana..citer ttg awek srawak...
adam..hurmm stail boria..cuma adam..hurmm boley la...layan kan KRU...
papa jahat...huhuhu ekceli, sape2 yg rajin berkawan ngan or ramai,rajin search,rajin bertanye,byk bergaul ngan kawan dari pelbagai versi, maka korang akan tau bahawa tajuk lagu nih adalah salah satu tajok klip lucah 3gp budak melayu...cat farish kene pandai jawab la kalo orang tanye..
minda..best gak lagu nih...aku layan nih...from indon...
royce...another indonesians...aku penah dgr diorang kat carta era, jadik artis jemput2...

mati..

aku tgh speeding moto aku, jln raya mmg free..naik moto...jalan klear..kat depan tu ade simpang 3..lorong bertentangan aku ade sebijik keta dah berhenti,bagi signal nk masok simpang kiri aku..aku tambahkan laju,dan tibe2 kete tu jalan nk masok simpang..fikir?
syukur aku selamat..tapi ekceli mmg aku fikir mati..sbb aku tak tekan brek..dan berharap melanggar jek..
hurmm..syukur byk2..cuma aku terpikir gak..kalo aku eksiden..masok wad..masih ada ke mereka menyayangi?

erkk..da kul bape nih..kelas pagi la..

selamat malam..

Tuesday, February 13, 2007

13 februari 2007

assalamualaikum..

awak..ape yg awak buat..hurmm...tak yah wat mende2 tuh..tak elok utk sape2..

bkan sy tak apprciate ke ape ke ape awak buat..cuma bende tu tadek gune..utk ape?lupe?huh..sy tak rase ape2..teros terang sy dah tadek perasaan...:) was it gud for me?entah..life kene teros..menyesal?ape tuh..hurmm...sy da tak rase pape da..imun..lali..sedey?hurmm..awak..awak salah pilih tarikh utk msg saye smlm..betol...sbb esok 14 februari..igt?14 februari,marrybrown shahab perdana?hurmmm...bila sy cakap perasaan da ilang..awak tau dak..mungkin smpai sy berjumpe sesuatu yg baru..yg lain dari perjalanan hidup sy sebelom nih..atau maybe smpai ble2 camni..

insyaAllah sy masih bleh bernafas..berhidup..sebelom nih kan sy da penah buat begini wak..time awak kat uum pon sy penah buat..jadik ke?hurmm...ape yg buat awak fikir utk buat sumer nih..cadangan sape?huh..tak berbaloi..kalo nih cdgn kawan2 ke sape2 ke, awak cakap cerita kite bukan cerita biase..byk episod..pelakon pon ramai...:)

awak tau nape sy tak msg awak,call awak?hurmm..sbb sy yg biarkan camni..sy nk tgk ape awak akan buat...

:)

end