Monday, March 19, 2007

closeUP

Wednesday, March 14, 2007

assalamualaikum

ade sedikit cerita utk ari ni..tentang esok yg bukan kite utk memilih dimana pengakhiran..tapi kite cuma mencari jalan supaya semuanya sempurna...perlahan atau cepat itu terpulang pada apa yg kite pilih..ketentuan?itu ditangan yg Maha Esa

petang tadi..lab data struct..cekgu kasik result midterm..dapat2 je kertas aku tgk, 5/30...pehhh...satu badan heran..naik pusing mate aku tgk markah..serius jadik cam siot..pastu aku tanye..rupe2 nye die cek jawapan yg aku tulis atas kertas, bukan coding yg aku buat dalam disket..pehh naseb baek..cek2 dapat 21..hahahaha atas kertas tu memang ar sah2 salah..aku conteng2..draf2...huhuhu

sejok..penat..awal aku tdo smlam..kul 8 lebih..aku tak igt kalo ade org tepon..bangun2 kul 12..mandi2 sumer gi makan..lepak2 smbang2, kul 2 stat wat keje..ade 2 storibod kene submit pagi ni...hurmm..penat..:P

bengkel..in progressing..nasib baek niza jarang dating 2 3 ari nih..complicated ar sgt..die tatau aku lagik komplikated..huhuhu im just an ordinary person..

sudirman hj arshad

ade sedikit cerita ttg sudirman..lahir 25mei, same cam aku..kejayaan?tak tercapai org lain waktu tu yg bergelar artis..penghibur terbaik asia,peguam dan serba boleh..mampukah aku mengikuti jejaknya di situ?atau..aku akan berakhir sepertimana die pergi meninggalkan kite semua...apakah usia aku?apakah esok?apakah lusa?mampukah kalian berada ditempat dimana kalian berada sekarang tanpa aku?...

-end-


Monday, March 12, 2007

assalamualaikum sedikit frustrated yg melampau...
aku maseh gagal nk wat news dengan baek...kalo setakat tambah,add delete function2 cm biase insyaAllah da siap..tapi aku nk wat sumthin diffren dan maseh gagal...hurmm demanding utk statistik pon maseh gagal..byk tuh koding2 statistik..walopun jumaat nih die nk tgk full system, bukan present final, tapi aku ade sedikit tertekan..hurmm...need some fresh air to get into this...btw how are u there?pas konvo..im still thinking about u..

sum ppl akan berteros terang ttg apa yg ada dalam perasaan masing2...laki2 meluah perasaan...was it weird.?biase ar tu,,,dan aku mmg..huhuhu im no a good listener..but im the best...ever...:)

wayang?da lame tak masok..last movie i saw was mr and mrs smith i thnk...hurmmm
boling?wahahaha..aku nk spin bola...
nk ilangkan stress, kalo tak main moto tgh2 malam, main gitar..lagu feberet menunggu pagi...peterpan..

isnin..selasa...rabu..khamis...jumaat...d day?huhu..

petang tadik sangat busan..jalan2 gi tasek..tasek air keroh...


then...samung ngadap pc...dan aku pasti akan mati kalo berterosan begini...uhuhuhuuuu

-end-


Wednesday, March 07, 2007

assalamualaikum...

sedikit cerita tentang forem...

ade user yg nampaknya masih tadapat terima kenyataan..terima ape yg orang tegor..dan yg pentingnye die saun aku balik.huhuhu..

ape yg aku tulis..ape yg au cakap..kalo ko tadapat paham, tu bukan salah aku..tu salah ko..ok?

bengkel ii

im working on my bengkel right now..website alumni ftmk...huhuh..baper % ekk..admin side...user side..hurmm rupe2 nye semakin byk semakin mudah kerje..cuma die nk graf2 statistik maybe akan mencatikkan lagik website nh...

tdo

aku tak cukop tdo ar..mggu nih sudah 2 kelas yg kul 8 aku tak masok...sedikit malas akan beraja cuma takot aku tadapat tangkap ape die ajar nanti...so far ok jek...

manusia

sumer orang akan ada masalah dalam menjalinkan perhubungan..pompuan tu da ade bf,da ade kapel,baru pas clash...tak salah nk masok jarum cuma jgn smpai korag menghancurkan hubungan org laen..rude..that is damn so wrong...future?sum ppl mereka cuma nk merasakan keseronokan,suke2 kapel..totally not for love...and utk kebiasaan ye, mereka yg baru pas clash takkan mudah jatuh cinta...kecuali diri mereka sekadar dipenuhi sesuatu bukan cinta....sekadar ingin gembira...dan lana kemudian baru tersedar..kehilangan..

bola

man utd ruless!!!huhuhuhuh..beating liverpool for a goal..and now heading for champions league..tapi aku tetap sokong perak huhuhuhu...walopun aku tak ske kalid jamlus..sengal ar laki tuh...

me

i just need a rest rite now...tired...

-end-


Thursday, March 01, 2007

starting of 3rd..

assalamualaikum..

sedikit untuk minggu nih...huhu mggu nih agak memberatkan skit..aku ade test(intenetTeknologi,animasi) aku ade midterm dan bengkel..huhu dan kejadian aku hampir mati...

bengkel..

penat2 aku buat banner, reka logo bleh plak pn.lin rejek..camtu2 jek rejek...gelak2 kan banner...gelakkan logo..tapi itu better dari die ngamok..hahaha kitorang pon gelak ar skali..cuma bila die tnjk cth budak psm nye website, aku cam sedikit terkeujat...mampukah?pernahkan aku terfikir nk develop satu website yg sgt tinggi demand nye..hurmm ade sedikit tertekan sbb nk kene recall sumer php dan script2..tapi cam pn.lin cakap, elemen multimdea lbh diambil kire since kitorang budak bitm..hurmm hope function2 dpt berfungsi...setakat nk hias2 tuh,kasik masok elemen2 no hal..design jgn isau tapi koding2 ade sedikit masalah..tapi setakat nih ok jek..

test..

intenetTeknologi...cam biase stadi maut2 tahpehape yg kuar..tapi nasib baek aku bace..sekurang2 aku tak blur dan aku tau ape aku cari kat soklan tuh..ipSec,cookies,telnet bole la jawab...lagipon amik exam dok seblah budak2 bitc, sah2 aku tiru hahaa...

animasi...maseh blom lagik...patotnye kul 2.30 ptg tadi..tapi lekcerer meeting..penat aku tggu kat lab..arems sunggoh..

huhu..ape nk stori..lagu...ade beberapa lagu baru donlod..mls nk wat review tapi..

1st lady - never been replaced
def gab c - di umpan mimpi
fiq (mentor) - 3 malam tanpa bintang
jinbara - farhana
adam - joget lambak
the fabuous catz - papa jahat
minda - bersama mu lagi
royce - 2 kali cinta


hurm...

lagu 1st lady tuh..ade cam bunyi2 kotak musik plak...mule2 aku igt kotak muzik adiah ke..huhuhu
defgabc....stat dari ibukota cinta,merah,aku mmg ske ngan lagu diorang..lagu nih lagu lame tapi baru jumpe..
fiq..bahan ujikaji tv3 adalah bintang yg paling ampes..pija mentor taun lepas pon ilang..nabil?jd pengacara remaja..hurmm skang tv3 wat gangstarz...adehh...lagu nih not bad cuma membawak ke zaman 90an ala2 eddie hamid bersama2 anak2 groupnye mcm spoon,spin,sumer2 tuh...
jinbara..diorang mmg pandai wat lagu..contoh cam lagu kasihnya laila,ho sim baik hati,sangat lain susunan lagu diorang...farhana..citer ttg awek srawak...
adam..hurmm stail boria..cuma adam..hurmm boley la...layan kan KRU...
papa jahat...huhuhu ekceli, sape2 yg rajin berkawan ngan or ramai,rajin search,rajin bertanye,byk bergaul ngan kawan dari pelbagai versi, maka korang akan tau bahawa tajuk lagu nih adalah salah satu tajok klip lucah 3gp budak melayu...cat farish kene pandai jawab la kalo orang tanye..
minda..best gak lagu nih...aku layan nih...from indon...
royce...another indonesians...aku penah dgr diorang kat carta era, jadik artis jemput2...

mati..

aku tgh speeding moto aku, jln raya mmg free..naik moto...jalan klear..kat depan tu ade simpang 3..lorong bertentangan aku ade sebijik keta dah berhenti,bagi signal nk masok simpang kiri aku..aku tambahkan laju,dan tibe2 kete tu jalan nk masok simpang..fikir?
syukur aku selamat..tapi ekceli mmg aku fikir mati..sbb aku tak tekan brek..dan berharap melanggar jek..
hurmm..syukur byk2..cuma aku terpikir gak..kalo aku eksiden..masok wad..masih ada ke mereka menyayangi?

erkk..da kul bape nih..kelas pagi la..

selamat malam..