Sunday, May 13, 2007

aku dengar lagu ni sekali jek..dalam keta mase nk gi ipoh semalam..dan aku rase sangat..aa..aa...hurm...

Jangan dekat atau jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa karena tak memilikimu
Kucoba jalani hari dengan pengganti dirimu
Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Aku terlalu cinta dia…

terlalu cinta by rossa

sejak bile mule minat rossa tah...aku bukan untukmu pon ok gak..dengan vc die pon cantek..cincin jatuh, pehhh..mase intebiu rossa, rossa cakap cincin tu cincin die betol2 pastu die tak expect cincin tu akan dilepaskan..teros die sedih..uhuhuhuh...

akademifantasia??

layankan..aku lik umah, kalo tak mak, adik aku pasang..aku pon layan..and satu jek aku nmpak..shawal and mila..tapi sbb shawal kuar malam tadi maka aku secara berani letak mila menang..huhuu pastu astro dah kasi pompuan mng teros die tamatkan rancangan..aku rase ar...ade org cakap mmg diorang kasi lagu best2 kat dak mila nih..cam af4 tuh, ape name pompuan tu ilang dah pon...tenggelam..and aku bukan fanatik af, tapi sbb tiap2 forum ade cite pasal af, maka terpaksa ar aku kene amik tau..kalo tak aku nk bagi pendapat pon tak leh ar sangat...huhuhu mila pon sbb die sangat kecik dan sangat cute, tmbh2 sbb mate die kot..tah ar..aku igt pompuan2 aku vote shawal tapi apsal yg aswad tu plak ek...cakap pasal aswad, die sebijik cam mawi...cuma die org penang and membawa name penang bersama2 ngan mila, sbb tu die tak diperkatakan sangat..tak tau menari, tangan keras, cuma vokal sangat lantang,clear etc...wahh..gilo aku komen pasal af nih..takpenah aku menulis pasal af..hahahaha layankan..

semalam gi ipoh..gi GM..bawak mak ngan Ada gi cari tudung..itu adalah alasan jek...cari tudung..balik2 kuar GM aku tgk beg plastik pehh..hahahaha aku kat gm cam bese ar tgk anset..sE walkman series ade kuar yg baru beb..slim jek..hangin satu badan..sangat slim n ringan..tapi seribu lebih...mane nk cekau duit beb...hahahah

aku stop sini dulu..tgk ar kalo rajin aku samung..kalo jupe arr mane nk cnnect intenet..if not mmg terbungkau aku nyer blog..

tapi aku takkan biar blog aku mati..hahaha..hampir setahun lebih, since aku kehilangan hidup, aku menulis utk aku..well aku try harder utk berhidup..tengok ar insyaAllah..:)

-end-





secara tak rasmi

setelah melakukan sedikit godam dalam sistem maklumat pelajar, inilah result sem 2 tahun ??...aku tatau nk tulis tahun baper arr...

sem 2..

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN

No. Matrik Nama Pelajar
No. KP Fakulti
Kod Kursus Kursus
Sesi (Sekarang) Tahun/Semester Pengajian (Sekarang)
Alamat Tetap NO 28 JALAN SIPUTEH,, 32800 PARIT, PERAK, 32800 PARIT PERAK
Kod Penganjur Penasihat Akademik

Keputusan Peperiksaan Untuk Sesi
Kod M/P Matapelajaran GR MN KR JMN ST

BACL3412 - KEMAHIRAN KOMUNIKASI TEKNOKRAT B- 2.7 2 5.40 -
BITM2123 - TEKNOLOGI AUDIO DAN VIDEO DIGITAL B- 2.7 3 8.10 -
BITM2213 - ANIMASI KOMPUTER B- 2.7 3 8.10 -
BITP1123 - STRUKTUR DATA DAN ALGORITMA C 2 3 6.00 -
BITS2513 - TEKNOLOGI INTERNET D 1 3 3.00 -
BITU3923 - BENGKEL II B+ 3.3 3 9.90 -

Panduan
GR : Gred KD : Kredit Dapat
MN : Mata Nilai KP : Kredit Pindah
KR : Kredit KK : Kredit Kira
JMN : Jumlah Mata Nilai PK : Peperiksaan Khas
ST : Status UM : Ulang Matapelajaran
TD : Tarik Diri UG : Ulang Gred


walaupon secara tak rasmi, tapi sangat seronok tgk aku punye IT dapat D..hahahahah sbb aku da cakap awal2 IT aku mmg kantoi...carry mark 30/70...nampak sangat aku terer jawab final...hahaha sah2 aku dapat paling minimum 10/30...kan??tah2 aku dapat separuh..pehh..thanks Zurina Saaya.huhuhuhuhh

so secara total aku kire cgpa aku, campo sem lepas yg agak mendukacitakan, sem nih kire rajin gak ar aku...hahahaha

2.28..ok kan?and short sem aku amik subjek mate, 3 kredit hours semoga dapat paling tidak aku taget A-...and agar nampak berbaloi segala ape yg aku korbankan...korban??hurm...


Tuesday, May 08, 2007

fuhh..

ari ni aku lupe nk tdo..sbb aku sonok main2 ngan cs2..aku donlod brushes byk giler..explore cs2 n buat 2 3 artwork...simple n kejap je siap..asalkan ade mende yg aku nk wat, bende akan jadik..lain ar tak kasik tajok, tetibe suh wat artwork mau penin aku mikir..artwork2 aku letak kat fster..hope ade yg komen sbb aku nk tau gak tahap mane kekredibilitian otak aku...wahahahahahaa

oh..ahh..ur sms rite..hurmm

sy tatau sy patot gembira atau sedih bila awak ckp awak dah single...cuma jgn bersendiri..itu takkan dpt gembirakan hidup awak...jgn bz2 sangat..sbb nanti bila terlewat akan hilang sumer ape yg patot awak dapat...kegembiraan...sumer...awak berhak dapat kehidupan yg lebih bahagia..lebih gembira...doakan awak dapat sumer tu...sy ade kat sini..if sumthin u need..:)

pagi tadi ade org tepon..

caller : hello majin..hg kat ne?
aku : melake ar..awat?
caller :weh suhaizan nk jupe hang..die ckp die tadek sumer markah2 hang...

pehh...padah..tak larat ar nk repeat lagik...tipu ar tadek markah..siot jek...cepat2 aku tgglkan pc, gi mandi shoot ke fakulti..sampai fakulti dak2 nih cakap diorang mesorat..pehh payah aku gigih sampai diorang mesorat ekk...lapa plak tuh..usya duit ade ar skit..apit ajak minum kat cafe...layankan teh tarik...hhuhuhu...pastu aku nek lik fakulti..pehh tak abis mesorat lagik...aram tul..penat seh..dah ar budak2 asik tanye ''ko watpe sini?''...ade ar lapan kali aku jawab, nk jupe suhaizan...mcm tatau plak..pastu tanye asal tak balek...''sem khas..aku bkn pandai cam korang..''huhuhuhu..realiti...pandai??result??

tadi juan buzz aku, cakap da kuar audio video...pehh dapat b- lagik...adehh...penat ar ini macam...

animasi b-
audio b-
bengkel 2 b+

dah 2.90 gpa aku sem nih...nk kaver IT yg aku rase failed tuh lagik menyesakkan pikiran aku..waduh...waduh...semoga teknokrat and DS aku success...jgn ade C...kalo ade C nescaya akan merudum lebih jauh....

tadi gi pejabat asrama..nk daftar asrama sem khas...

opis : bape org nk daftar?
aku : 3..tp lagi 2 gi suksis..lmbt lg balik...
opis : bile balik?
aku : tatau ar encik..esok luse kot...
opis : nanti ar..diorang balik baru daftar...
aku : kalo tak esok, luse sy daftar ekk...
opis : ok..

cantekk...tadek penat nk angkat barang..pasnih aku try ar ckp, barang dah kemas ar kat umah tu..malas ar nk susun balik...hahahahahhaha...tapi ade spoil jugak...anip pegi daftar sorang2..sengal..cipan terbang tul ar...malas aku nk deklerasi ngan org2 tak rapat nih...byk masalah nye...lantak ko ar..angkat barang ko sorang2...igt aku kuli nk jage angkot barang korang sumer...wahahahah jahat aku...jahat...kompom...

tadi kuar..gi makan..apit ajak makan jauh skit...seri percik, kat malim...

ade sedikit rase tak best..aku tatau ar..cam panas skit tempat tuh..cam tak berape user frenly..wahahaha..betol..sbb aku tader rase nk try sgt ape yg best kat situ..tatau ar panorama ke ape ke..huh tadi gi mkn ade dak2 nih..ramai gak da2 fakulti yg nk gi bandung malam esok...nasib aku tak join AJK fakulti..kalo tak padah ar..aku tanak rebut byk2 sangat..walopun peluang sekali seumur idop camnih, tapi kalo kendong byk2 pon berciciran gak nanti...berciciran??aku dah pon lepaskan peluang kerje ngan tv3..kerje pelatih tv3 mcm belakang tabir rancangan2 kat tv tu...kamera ke editing ke ape ke...kerje nih utk satu siaran tahun depan..satu program realiti..aku tolak sbb kerje nih perlu ade time siaran langsung tuh..kalo ar die kaco time aku blaja sem depan camne?tak ke nahas?baik aku tolak..daripada aku bawak sumer mende..nk sibukkan diri pon aku tau camne nk hepikan diri gak...tadek ar nk penat2kan diri sangat..tension nanti...otak jadik workhaholic..lifestyle changes..sumer berubah and akan hilang life nanti...serius talking sbb itu cakap2 dari senior2 webkl..pengalaman diorang..takkan nk bantah kot...

anset..

anset aku jatuh wat kali ke 73 tadi..pehh...panas aku panas...tadi lagi ar...tetibe mati...pehh bertmbah2 panas....sah kompom dan nyata anset aku akan bertukar ganti sem depan...

tadi mak tepon, tanye pasal kelas..sebabnyer..pasal trip nk gi indon...mak cakap x best rr aku tak gi..sumer pegi..aku bkn ape..cam aku cakap atas2 tu, aku tanak kejar2 sangat...payah ar..bkn tanak pi..indon beb bukan siam..tengok ar..lagipon kaco kelas ar..takkan kelas sem khas pon nk burn...camne nk cakap kat mak aku ek...

dearest...

im waiting ur call..if u need to talk..ok?

miss ya smile..:)

Saturday, May 05, 2007

Friday, May 04, 2007



saya nk letak gamba awak..kat fster sy..tapi..

sy tau awak bz...cikgu takkan dapat rehat lama..
sy tau awak bz...fikirkan nk samung blaja..
sy tau awak bz...mencari waktu utk diri sendiri...
sy tau awak bz...mencari masa utk bersendiri...
sy tau awak bz...menghitung hari utk kembali seperti selalu...
sy tau awak bz...cuba mencari kepuasan diri...
sy tau awak bz...

cuma...

saya sgt rindukan awak...

dan sorry...sbb sy sgt cintakan awak...dan ianya semakin melekat di hati ini...

awak tau tak...

kat frenster sy ade gamba alleeya raihana...anak sedare padi..sangat comey..sy penah jupe die byk kali..sangat baek...tapi sy nk tgk arisya...pasti comey..dah besar..comey kan?arisya..name tu..sy sgt ske...

awak tau tak...

tiap2 ari sy tgk bintang2 yg awak buat..bintang2 kertas tu..dalam balang tu..sy letak atas meja..nk study..depan pc...sampai terkadang bila mencari awak, sy cuma mampu melihat bintang..berharap supaya awak terdengar..

awak tau tak..

sy tak penah merungut sy penat ngan awak..sbb sy takkan merasa penat tentang awak..sy akan slalu mencuba yg terbaik utk awak..cuma terkadang, sy terasa sangat penat, mengadu ngan awak, itu bererti sy sangat penat mengharungi hari..tanpa awak..tersangat penat berfikir..

awak tau tak...

sy berhidup dengan cinta..cinta itu utk awak..berharap awak slalu tersenyum..bahagia..sebab itu akan buat saya gembira..bernafas kembali..sy selalu ingin mendengar suara awak..menjadi permulaan utk hari saya lebih bermakna...sy slalu melihat gambar awak..kat pc...kat anset..dan menunggu..sms awak..panggilan awak...

awak...

sy minta maaf kerana terlalu menyayangi awak..


terkadang kita bercakap tentang memerlukan..kita bercakap tentang siapa yang kita perlukan..untuk teros berhidup..untuk terus menjadi siapa yang kita inginkan...

secara tak langsung aku terlibat dalam perebutan perasaan antara padi ngan intan..hhuhuhu intan pon satu..dulu aku nasehat2 ko marah aku..aku tak masok campor ko tgk pe da jadik..pe ko da buat...

cuti da stat..dan aku pon teros kat sini..nk balik takleh sbb asrama tak setel, aku nk setel smer2 dulu baru aku nk lik umah..risau gak aku short sem nih...nmpk cam tak ramai..nk kene pindah blok..angkat2 brg..penat sehh...cuma aku harap berbaloi dapat naekkan gred n pointer aku...dah ar IT cam aram jek...penin doo....

life

mensibukkan diri untuk melupakan perasaan dalaman adalah sangat sakit..serius..sbb aku rasa bende tu sgt menyakitkan..walopun enjoy dapat wat keje tapi saat2 kamu merasakan keletihan, apakah mereka merasa ape yg dirasai..atau termampukah?
aku cuma risaukan perjalanan mereka..apakah akan sama seperti aku, tidak tahu kemana utk melangkah atau mereka mampu membina semula kisah mereka..aku cuma mendengar, memerhati..dan aku merasai...cuma takdiran mereka takkan sama berbanding aku..

thanks kat kawan2..yang risau ngan apa yg aku hadapi..selalu bertanya ttg siapa dan apa..

ada yg nk bertunang..ada yg nk kawen..ade yg dah kawen...ada yg dalam percintaan..ada yg dah lame bercinta..ada yg baru bernaungkan cinta..gud luck ngan korang...

sedih ke aku?

...

...

...

...

.

arigoss..


this shuld be the dE students..tapi that girl ( who ranked me as the worst student in the class, macam ar aku ske..ramai yg meluat ngan dier..) sibokk...menambahkan lagi penyampahan aku...

Wednesday, May 02, 2007

bitm2007


this is the place...ayer keroh d'village

nih name nye kusi...


nih plak namenye gelas air oren...

mekap artis grup aku..wawa...



lauk pauk makanan yg ada..before...


encik haziq lim dan isteri...sgt comey...n diorang romantik gak...huhu




sudu dalam kepale ikan...



lepas makan diorang ade main game...TRUE or DARE...kalo true, mangse akan disoal dan perlu memberi jawapan betol...kalo dare, mangse perlu melakukan sesuatu yg disuruh...






menutup cerita sem nih, kitorang ade makan2..walopun aku cuma penumpang, tapi di jemput perlu dihadiri kan?

walaupon tak sehappening dak2 dip aku dulu tapi bende2 nih ttp same jek...apepon yg terjadik, dak2 kelas aku gak kan?

end of story...


data-structure & teknokrat

another 2 subject yg aku amik..cuma teknokrat yg mampu menjanjikan sesuatu...walopun cuma 2 jam kredit tapi kalo dpt A mmg ade impaknye..data strak, coding2 yg mmbuat aku slalu terpinga2..bende2 nih da pnh blaja..tadek mslh ngan soalan final cuma aku masih tadapat tau carry mark aku dan ini yg buat aku sgt takot...tadek target...

well..hope ade sesuatu utk aku sem depan..hope result aku naek...sikit pon jadik...hope IT aku ok...aku tak letak pape kat IT cuma berharap lulus...


internet teknologi

huhuhu...ade beberapa perkara menarik yg bakal kite tahu tentang subjek ni...samada aku mampu bertahan atau aku akan failed dgn cemerlang...sumer karena presentation grup yg tak siap..

grup aku, niza, semi n kong...aku tanak salahkan sape2 tapi niza nampak cam sgt free..4 subjek sdgkan org lain ade 6 subjek nk pulun..tp die asik men game..pastu asik kuar mlm jupe pompuan dier..balik tgh mlm, main game pastu tido...terkadang terase gak ape yg die wat tu tp aku tak reti ar nk marah2 org...tapi sbb die pnh ckp die nk buatkan pojek tuh, kitorang pon rilek2 ar...cuma aku kesian kat semi...walopun semi cakap sumer org bz tp secara tak langsung aku kesian gak..bygkan aku sibok pulun bengkel ii, php sumer2 alah tuh...semi plak bengkel ii dier, pasal nk upkan network..niza ngan kong...hurmm...kong pon asik sangat ngan persatuan2 dier...penin aku...awek lagik...awek die dah ar tahpehape...cam siot...wahahahahha..ekceli aku tak kisah sgt kalo korang nk kuar malam2 ke jupe awek2 korang ke...bkn sbb jeles...tapi bile ade keje kene ar jlnkan dulu..hurm...ikot korang ar..kalo tanak berubah gak mmg aku serik ar ngan korang...betol nehh...

so far aku leh jawab final die..cuma aku tatau apakah die akan memandang aku seperti nk tanak je bg markah atau menolong...

bengkel ii

persembahan bengkel ii mmg best..dengan cik bad n puan lin, sangat sempai dan menghasilkan 3.3 pointer utk aku sem nih...satu b+ suda kompem...mintak2 dpt tmbh satu lagi utk kaver subjek IT aku yg terok..sangat terok..

penulisan php skrip dan mysql sgt memenatkan..nasib ade mamat utk tolong tacap2 skit..tu pon sian kat die sbb ta tdo mlm tu tlg aku..aku pon tanak suh die wat byk2 sian gak...mase present aku rase sumer aku citer n baru aku paham apasal kite kene jupe penyelia..utk kaver2 kalo ade function2 or bende yg tak pakai..hahaha puan lin baek gak ek dalam garang2...nasib baik ko dah jadik puan...:p

cuma bila di akhir present, puan mintak cd utk pojek aku nih...katenye nk diguna pakai sbagai web rasmi alumni ftmk..aku tatau ar...sonok pon ade..maklom ar hasil kerja aku jadi perhatian skit2..n aku jugak rase tak sonok sbb aku tau hasil web aku tak sesempurna web2 lain yg tlah lama wujud...lagipon web aku tak cukup frenly aku rase..susah sbb aku tak reti nk gune template, tak reti nk pakai include, jadik aku buat blasah jek..dan ape yg aku hasilkan bukan yg terbaik tapi terselamat..sbb tu aku cam tak best bile die kate die nk uplod kat server sumer...tak cukup security, tak cukup authentication pon...


audio video

the crews...juan,majinn,wawa,ina,irah,balkis



tok mekap..


tok tacap...


tok ketua...


aku di tacap...


aku dimekap..



irah..


nenek tua..



wawa


majinn


juan


grab from frenster...irah, ina, balkis...



huhu..aku ske kerje grup..sbb pe?sbb grup aku?komitmen, kerjasama, sangat menarik, dan produktif?entah...tapi aku sgt ske..
nih aku...hahahah...betol...nanti ar kalo rajin ade ar cite nih kat youtube...cuma cam gelap skit...maybe sbb pencahayaan yg tak bagus..huhu tapi aku sgt ske ngan grup aku...nazuan,ina,balkis,thirah and our mekap artist, wawa...huhuhuhu....director nazuan penoh idea, n tak teragak2 terima idea2 aku,balkis...and editing, aku buat kat pc aku neh...kasi masok bunyi saun efek...huhuh aku sgt ske, cuma kalo dapat ar, aku teringin nk wat cerita sendiri...kalo cukup duit, ade geng, leh gak masok festival filem pendek tuh...

audio video, belajar tentang editing audio dan perkara2 di balik tabir sesebuah penggambaran cerita..penggunaan kamera, cahaya, reflektor, saun efek all those kind of thins mmbuat aku lebih faham tentang situasi sesebuah produksi...dan aku sangat ske...entah...entah bila dapat menghasilkan kerja begini lagi...

mase presentation sgt best..aku ske MIA..die sgt comey gle ngan muke innocent gitu..citer antu nasik lemak, idea yg simple tpi menjadi menarik mungkin sbb ade along yg ade pgalaman teater..citer jamsari, shot bagus,jln cerita dan idea menarik..huhuhu aku rase tak penah aku terfikir buat bende2 nih tapi...:P

this is our movie...




animasi


projek 3d animasi..kitorang wat iklan...iklan kasot niko...ekceli citer sebenar aku yg wat sorg...huhu tapi takpe arr..kawan2...esok lusa mane tau aku tadek, eksiden,masok hospital, entah2 aku..hurmm...

ekceli robot nih bukan watak utama..hahahaha..watak utama ade orang, jalan2 sepak2 bola...well konsep idea asala bukan bende nih..patotnye kitorang(kitorang??) wat satu iklan yg mesti ade lip-sync...tu tujuan die...nampaknye markah tang situ 0 kot...huhu..n this is the vid...



final exam animasi?sangat tak tercapai akalku...gilo tul...aku tak tdo, stadi2...exam kul 8.30pg..kalo tdo mmg aku tak terbangun...sampai kelas, dok kusi exam, aku tanda2 jwpn skit2, isi2 skit subjektif, aku pon letak ar kepale..nk kene refresh lik otak sblom aku dapat goreng isi2 penting yg aku tulis tadi...tapi..bila aku bgn, '' anda sumer ada 15 minit lagi utk menulis..''..pehhh....

tapi ok ar gak...tadek mslh cuma ayat aku tak digoreng rapi ar..huhuuh

so far aku ske animasi..bekerja ngan autodesk 3d, cuma ramai yg berkata bekerja ngan maya lebih cantek..hasil kerja lebih smooth..diorg ar cakap...

pasal keje grup, aku ok jek..grup ngan niza, ina n thirah..diorang sempai...cuma aku agak penat...

lastly..

assalamualaikum..

aku tengok kat depan tadi..last post was on april 17th..wahahahah skang sudah may...i forgot also ape yg aku tulis...

well..kite akan bercerita...tentang hidup...