Friday, November 16, 2007

nov 16 2007

assalamualaikum..

dah ari jumaat..esok maybe mak dtg, nk bwk lik sumer brg2 aku..uhuk2..mari balik kampong....

menemui sumer yang ade di perak..parit..dan khususnye aku akan merehatkan otak di rumah tanpa segan silu dan rase bersalah..hahahahaha

tapi maybe nk gi keje kot..ngan paktam pon ok wat..dapat gak ar 40 sehari..kalo seminggu direct, dah 280..cuti sekolah takkan tadek org kawen kot..huhuhu..

sepeninggalan aku ke perak..semoga melaka menjadi pusat keindahan manusia dalam menjalani hari2 yang mendatang..agar melake teros maju..idop melake!!!hahahahah sejak ble tah aku ske melake..melaka damn..tmpt asal org2 tahpehape..org2 melake mmg perampas kot..cam epi cakap..hahahah tadi sembang2 ngan dak nih mmg gilo ar..epi mmg melake tulen..sengal epi..

opppss..aku da abis exam..da 2 3 ari aku mendeka..and da abis sumer citer kat mbo tu aku tgk hahaha..paling thrill aku rase 30daysofnight..paling saiko penny dreadfull..tapaham sgt aku rase..kene tgk lagi skali kot baru paham..tadi tgk cite beowulf..baru aku tau tu citer 3d..paling tatahan, awek jahat tu muke sebijik cam jolie..mentang2 dlm cite tu die wat watak jahat bogel, die amik muke jolie, sumer org msti igt tu betol2 jolie hahahaha...

mcd..

dah rase eskrem baru kat mcd?mcflurry connerto..best wehh..bygkan 2 bjik koneto dlm satu cup..eskrem sahaje..sedap gile..teruja aku mkn tadik..esok2 nk bli lagk ar..saving duit skit..beli koneto mcflurry huhhuhuhu..tapi bege baru die mmg spicy..pedas tul..and aku tatau nape kfc semakin lemau..ayam die pon macam aa..aa...tah ar..

ngantok..jom tido..


Friday, November 09, 2007

jumaat - 9 november 2007

salam..

ari ni da jumaat da..ahad akan bermule ar pengiktirafan agung terhadap pelajaran aku sem nih..3 paper berturut2!!uhuk2..mampos gue..

bermule dgn web application,diikuti dengan keusahawanan dan akhiran dengan CGI, bermakna menjadikan mggu ini adalah mggu banned utk wayang dan yang seangkatan dengannye..aku bkn nk berlagak ngan web aplikasi, tp aku rase nk kene fokus tang js je..sbb takot die suh wat koding js..php insyaAllah leh lagik..huhu ngan CGI, koding yg pelik tapi menarik..hahahaha i love cgi..cgi is ''fun''...watever..

yang pasti dok sini dgn intenet yg melampau berjaye mmbuatkan aku melayan series2 dengan cepat,sempurna dan lancar..supernatural seasn 2 da setel, skang masok seasn 3, heroes pon da masok episod 7 seasn 2..melampau tul..prison break je aku tertinggal..iskk..

apepaepun..tah esok luse..tunggu je ar...

daa...

Friday, November 02, 2007

salam..

sngat lame aku tak menulis..mmg lame..since aku sangat bz ngan keje2 n bukan keje yg banyak dan aku cuba utk meneutralkan keadaan hidup, mmg aturcara hidup aku sangat penuh..tambah2 dengan persekeliling yang memaksa aku lebih berada bersama2 dengan manusia berbanding berhadapan dengan pc..ehh aku da tak pakai pc..laptop huhuhuhu..menghadapi hidup bersama manusia2 nih membawa kite ke arah satu pengalaman lain dalam hidup, brbanding berhadapan ngan bende2 x idop cam pc,keta,moto,binatang...and deal ngan manusia jugak dpt bawa kite lebih selangkah dari org lain dalam konteks kematangan..semakin kite byk deal ngan alam,byk menghadapi jiwa manusia,byk melihat telatah,perangai dan seumpamanya, kematangan dalam menghadel sesuatu situasi akan tercapai..

btw maybe kenape aku da lame x menulis, mybe sbb aku da tak perlu sgt nk duduk sorg2 pk mslh negara, maybe gak sbb budak2 umah aku nih boleh di bawak bersembang..tentang semua perkara..dan lama2 baru aku tau sikit demi sedikit, hukum alam yg tak pernah bosan ngan kebanjiran telatah,ragam,masalah,keperibadian manusia..satu demi satu perangai diorang dapat aku kenal..baik laki atau perempuan, ada saje yg menjadi kambing itam...

ari ni dah 2 nov 2007...malamm ni ade satu paper sebelom aku berehat selama seminggu utk paper aku seterusnye..11,12, and 13 nov...uhuhhu

mari membaca...

adios!!!