Wednesday, April 23, 2008

huhuhu

salam..

bz banget sehh..keje mcm2..nih ekceli ade pojek VR, tapi dak helmi tu cakap die nk wat..so perlukah aku tido atau menunggu die kembali lagik..aisehh...gua ngntok nehh..

tadi gi tgk bola..semi final champions league..liverpool vs chelsea..agak keletihan gak ar tp aku gagahkan tgk bola sbb aku lapa..tak dinner lagik tadi..game kul 2.30am..aku tertido pas magrib td..smpai kul 9 lebih..tetibe ujan...lebat giler..malas aku nk redah semata2 nk mkn..takmo aku..aku lyn ar game, wat note skit, main game byk..tgk pas yr soalan skit..main game balek byk...huhuhuhu




rajin tak gua stadi..wahahahhaha


gua ngantok ar...

tido dlu eh..

Saturday, April 12, 2008

salam..

aku sangat ngantok..sangat penat..

stat dari ari rabu bila aku stat wat repot psm..cam nk gilo arhh..tido pon 2 3 jam..and smpai la tgahari td aku gi anta repot dlm kul 1 camtuh..penat giler..ngantok giler..bdn aku rase2nye da smpai tahap dimana memerlukan keadaan rehat yg lebih byk..n aku dpt bygkan..sabtu..aku akan tido..tido..if aku tak oline means aku maseh di atas katel..wakakakka

well..rye..gamba2 tuh..ekceli org tak rase cam nk expose kan gamba tuh..cuma it was only u yg rase2 nye singgah kat sini..so tak kisah ar bcoz it was you..:p

ok..aku nk stat off laptop..daa...

Wednesday, April 09, 2008

kembali ke parit!!


minggu depan...pas prezen psm 1 nih..aku nak balek kampong!!!wakaakkakaka...





ps::ini adalah untuk kegunaan sendiri..dilarang menyebarkan nye ke khalayak umum..wakakkak a cam siot je arr..

rabu


salam..

waduhss..

sangat penin oo00oo..bila aku sedang dlm proses pemulihan untuk mengembalikan semangat tentang PSM..

meh aku stori sket..

aku budak kos BITM.,bachelor in IT (Media Interactive)..
fyp@psm aku adalah tentang information visualization, slh satu bhn dlm subjek multimedia iaitu camne nk visualizekan content or search result.ade byk cara cam treemap, cth tree yg snang adalah pd windows explorer tuh, yg ade expand tuh..itu namenye tree method..
aku ditugaskan (tajok psm aku, sv aku yg kasik) utk wat tentang infovis nih..so aku pilih tajok, KL Rail Network.secara imaginasi kreatif nye aku membayangkan, bila kite nk pergi dari satu lokasi ke lokasi laen, bile tekan submit button, die akan kuar camnih..
tapi!!!..ade tapi!!!..bila mggu lepas bincang2 balek ngan lect, die ckp die bygkan laen!!!uhuhhuhuhu...

dengan waktu yg agak terhad skang nih (14hb nh nk present 80% doooo...) kitorang pon bincang ar detail2 skit..supaya, aku akan nampak ape yg die nak..supaye aku tak wat koding laen, die nk suh aku buat mende laen..

adehh..penat..penat...

tadi ym2 ngan padi..

"gua serabut nih bro"
"pehal?"
"intan msg2 aku ari tuh..ngadu2.."

pehh..intan pon satu hal..aku rase ar..intan tu bkn ape..nk exam kan..mule ar...lgipon padi nih satu lagik hal..ko da ckp dulu kan..ko pon pnh pesan ngan aku kan..alalalala..mmg ar pyh kalo asik jd tukang nasehat..aku penah gak dulu gini..ramai gak member2 aku tanye camtu camni awek tu awek nih skandal tu sumer2..tapi perjalanan aku yg sebaleknye selepas aku bjaya setelkan masalah2 laen tuh..tapi itu da lepas kan..

and tadi...champions league..menang gak liverpool...huhuhhu..walopun aku kipassusahmati manchester united sebenonye..tapi liverpool sgt kuat dlm era champion league..melepas aku nk tgk game nih sbb lpool mng 4-2, kompem2 best, fight giler..tp tak rase rugi sgt sbb aku siapkan chapter 4 and separuh chap 5..

ngantok..

nk tido..

daa..

jomheboh melaka


salam...

bila perlu waktu untuk bersama..luangkan walau sedikit..rite?

aku tgh bz sgt wat coding..then husna called, ajak gi jomheboh..aku ckp sori ar..ttgh wat keje..die pon gi ar ngan ema..agak2 koding aku da stabil, aku tuka baju teros gi jomheboh..msg ar..

"kat ne?"

"kat Lestary"..booth Lestary, slot drama tv3 ptg2 tuh..ade ar plakon2 cam zizan nin..crowded giler..ade game uper nyer..tibe2 aku nmpk org yg aku kenai kat depan tuh..pehh..sempat plak korg maen game kat sini..igt genting ke?iskk...

aku dok ar tgk diorg men game..and gua tatahan bile ema menang!!patot ar balak ko tak kasi ko kwn ngan husna nehh..leh jd gilo hahahahaa..

at jomheboh



Thursday, April 03, 2008

jadual final

24 april 2008
Pagi
BITM 3223
Teknologi Realiti Maya
Virtual Realliti
Bilik Kuliah 14 - 16


26 april
Petang
BITM 3413
Sistem Maklumat Geografik
Geographical Information System
Bilik Kuliah 14 - 16

2 mei 2008
Pagi
BITS 3423
Keselamatan Teknologi Maklumat
Information Technology Security
Bilik Kuliah 7 - 8

uhuk...

Tuesday, April 01, 2008

antara mac n april

salam..

da masok 1hb april..huhuhu..bila semalam menjadi antara waktu2 tersibuk...terkejar sana sini sbb projek grup..ohh..anda akan menyaksikan gamba2 yg takkan tersiar di mana2 paper atau majalah gossip..
hahhahaha..malam tadi..aku pegi umah wawa..wat keje..gis yg penin..sbb selasa(esok) anta and prezen..dah la tak stat ape lagik..wawa pon da isau..dlm kul 10 camtu aku smpai umah dier..ade kak ayu..naseb baek...kak ayu org kuale..aku tatau pon..tau ni sbb ari tu time balek aa..aa..balek raye aji kot...tetibe satu bas lik ipoh..aishhh aku tanye ar lik mane.."lik Kuale.." sah org perak..aku rase org perak je, kalo sebot kuale diorang tau la kuale kangsar huhuhu kak ayu..nape wawa pggl kak ayu?akak?tua kah?atau aku muda kah?atau sebaya kah?hahahah layannnn..ade kak ayu tadek ar isau sgt aku..tadek ar dok dlm umah berdua je ngan wawa..ade la org ke tige..org ye..btw aku tak rase pape pon kalo mmber ppuan ajak masok umah ke,gi umah dier kat kg ke..laki ke ppuan ke same jek..aku cuma rase segan kalo ramai2 contoh kalo gi umah padi, ade mak bapak dier akak2 sumer ade kompem aku tak masok umah..tp kalo ade adek ppuan die sorg je ke, agak laju gak aku masok hahahahha...tadek2..mcm pegi umah adah ari tu, ade mak die sorg jek, tadek ar segan2 ke hape ke sgt..mcm kat umah wawa nih ar..ade kak ayu ngan dier jek, sekati2 aku je masok dapor amik air hahahhaha..:P aa..a..wat2 keje, tetibe tnampak mende nih...cj7 kak ayu..apo laie..den pinjam metar..wat2 shuting gamba..gamak nye gamba nih ekslusif utk ade kat sini jerk..kalo nih ltk kat fs nih kompem2 ramai menuding jari dan menggelakkan aku nih...hahahhaha..ana jgn gelak2..senyum2 per...:p





wat2 keje gis smpai la kul 1 lebih aku kat umah wawa..pastu tnampak plak tedi bear wawa..ape ke name dier..BONIE..tak smpt nk amik gamba aku da talarat..nk balek tido..ahahah..

kuar je umah, da kul 1..agak sejok gak ar..lame da gak aku tak kuar kul 1 gini..terasa lain lak sejok dier..tp still ok..nk minum2 dulu ar..on d way balek singgah Infasha..lyn tv jap sorg2 kat mapley, smbil minum2..huhu..penin oo00oo wat GIS nih..camno den nk present..present part yg den buek takpo la kot..uhuhu...sojak bilo den dok nogori nih weh..abes minum, lyn bola jap kat tv mamak, aku chow..balek, penin oo0oo aku samung tgk citer Dunia Baru the Movie yg tlah siap di donlod..layannn citer ringan2 camni..adehh...pada sape2 yg ske mengkritik filem malaysia, filem2 camni nk kritik watpe..aku tgk tadek masalah pon filem nih..ringan..sesuai ar seisi kuarge..berbanding citer2 yg lain yg byk cemolot2 tak sesuai ngan usia budak2 skolah tuh korng tak bising plak..benci giler aku..

ade satu part yg sgt sedih aku rase..fazley colek anizah nk kawen kat siam, pastu on the way tu die tlanggar pakcik tua..pas scene anta ke hospital, scene die tinggalkan pakcik tu balek kat tmpt dier langgar td..ok, camera die amik shot cantek, ngan sawah padi kat blkg cantek, lagu cantek bg aku sgt best scene tu ar..bila pakcik tu pon blakon cantek,serios..scene nih aku rase best..

hurmm..

mlm td before tido...dak2 ni ym..

"esok tadek pezen GIS"..

pehh..gua penat ni beb wat keje..lu leh wat propaganda baru plak..gua tak kire..gua msg balek kat sumer org..

"esok kelas batal...."

hahahha..niat dihati nk kenekan sumer org..tapi aku yg tak bgn..sbb tu aku leh tulis blog pagi2 nih..:p

gua igt nk gerak dulu ar..nnti samung eh..

-end-