Tuesday, July 22, 2008

salam..

mm..aku da tulis pasal aku balik parit ari tuh..so skang aku nk tulis psl aku nk lik melake balek..tiket aku kul 6.00ptg dari medan gopeng..tp ntah nape tah..kul 7 baru ade bas..cam mengong jer..sian mak abah..kene tggu smpai kul 7..naik2 bas jek, pas aku tgk mak abah da tadek teros aku tutop mate..tdo..huhuu..bangun2 jer da ade msg miskol bagai..

"ye syg..sy tatau katne nih..nnti sy msg balek eh.."..

aku kat hentian tepi jalan..ala kat hiway blah2 felda ape tuh..ala..umah intan tuh..isskk..ntah..biase bas2 cam gini mmg benti tepi nih..diorg best ar mkn free, kitorang passenger mkn nk2 mahal, ayor pon mahal..mase nih la pk2 balik, rokok itu menguntungkan..hahaha...

tapi gua mmg panas..sepanas2 api..panas lagik dalam gua..bas nih da la lambat smpai tadi, buleh plak masok kl..iskk..apsal la ko masok kl nih bas..

masok plak area pudu..smpt la aku snap..aku pon jarang ade kat kl waktu mlm..nk watpe pon mlm2 dok kat kl..tadek keje..nih pudu pon ramai org tepi jalan..tu sah2 org2 yg bli tiket kat ejen2 tggu bas..nnt dapat la bas persiaran..saket woo..aku penah balek raye naek bas persiaran..cam nk gile..dari kl,masok sabak bernam,masok telok intan, siap benti kat tapah,isi minyak lame gile..bus tu dah la tadek e-kon..macam siol jer rasenye..igt kitorg nk cuti2 msia ke..nk lik raye nih oit..iskk...


tapi ade sumthin yg wat aku saspek skit..bile tgk ade se-grup org tgh berlatih..main kompang..and ade budak kecik n pompuan yg main tuh..

last aku main kompang, mase darjah 6..mase tuh main kompang, sambut cekgu2 utk hari ucapan..stended la tuh..time skolah rendah nih memacam aku sapu..sumer mende aku nk join..men kompang la salah satu nyer..kompang nih kalo tak salah ade tukang 'nyilang' ngan 'ningkah'..aku rase tukang silang dan tingkah..ye ke??ntah..and ramai2 main..2 org tu yg kasi irama, lain2 macam bekap singer la..mase skolah bainun pon nyaris2 aku nk gi main kompang..tapi aku pilih main gendang..mase tuh, ade orkestra nusantara name dier..mm..mase skolah mngh, aku masok lambat, bukan 1st intake, bukan 2nd intake..lmbt gile aku masok cam bulan 5 6 camtu la..masok2 org lain da ade member2 klik masing2 la..aku masok2 aku lepak ngan burn..mase tuh ktorang lain2 ar kelas..tapi aku lepak2 ngan die ar sbb satu dorm..diorang join team 'orkestra nusantara', main kompang..aku pon folo la..join team tuh..tapi aku main gendang..team tu ade caklempong, angklung,gendang,kompang and ape lagi eh..aku lupe ar..takkan la cekgu nk kasi aku main angklung..mmg kantoi..tak reti note ape segala bagai..aku pon main la gendang..huhu best gak ar sbb gendang tuh salah satu alat permainan caklempong..so, time form 2, team caklempong yg selalu dijemput utk memeriahkan majlis2 cam dinner dsb..paling best bile gi penang, main kat sane..and paling selambe kat teluk intan kalo tak salah..sbb kitorang bertolak pagi, sampai2 teros letak alat2 teros main jerk..huhhuhu.selamber gile..

kadang2 teringin gak nk kembali ke main kompang..bila time2 kenduri, bila mana org2 lagi suke pasang mp3 kompang, aku rase dah tak byk team kompang kat kampong2..tapi kat kl plak ade aku jpe..org parit pon aku taknah nampak main kompang nih memalam..marhaban pon makcik2 tua mane tah...

2 comments:

Ryehanna said...

weh ingtkan dh tukar template senang la nak komen.tapi kena naik bas 2x gak.cett!

anyway,mamito dulu ajar kitorg main kompang tau!mase form 3..best la jugak.kwn2 semua dtg to my house ptg2 and praktis...

takleh blah bace mesej orang tgh ade awek..kahkahkah...

MM HaZiMiNN said...

tak bleh blah ek..:P

dah lame tak maen..agak2 kalo ketuk2 kompang tuh mau merah tangan..