Thursday, July 24, 2008

salam..

sebenarnye..sepatotnye dan sebetol2 nyer minggu ni aku bz..walopun sem nih last, tapi sem nih aku cam ade byk keje la plak..

aku patotnye da setel hal ngan en.haziq, bagi die borang sumer2..tapi 2 ari aku gi kelas die tadek..mm..malas tul ar..tapi kalo nk ikotkan kira2 aku, sem ni ade 2 web nk kene wat..aku rase, pojek web untuk subjek PM tu kene cari template ar kat intenet..tak ke mau nye aku mati nk ngadap koding2 pelik manusia..iskk..e-commerce lak tuh..ekceli kalo pikir logik, koding dier main2 kat session id, masok temporary..tapi mcm mls lak nk wat koding sendiri..koding lagik!!hurm...

skang kul 11.10am, sambil mkn roti bakar sambil minum neskepe o panas aku memulakan pagi yg indah dengan mmbuat asaimen data-kom..ulang!!!aku membuat asaimen!!asaimen aku membuat!!aku menulis asaimen!!!hahahaha..joe masok2 bilik aku terkejut tgk aku pegang pen sambil baring2 atas tilam minum neskepe mengadap laptop dan buku..hahahha(saje cite pjg2, detail,bende tadek pe pon)..tapi..kalo sape2 minum neskepe, aku rase neskepe skang nih da lain da rase nyer..tatau ar kalo2 stok kat tesco tu sumer tak sedap atau stok2 kat melake nih sumer tak sedap..cuma aku rase sgt lain kat neskepe tu..cam tak sedap..tapi dah beli se..se..sebalang.setangkai..se..se..sebotol da..sebotol da beli..so hadap je la..jimat sket dari nk beli neskepe o panas ari2 kat IBM(resotren ikan bakar malim) tuh..mak suke la mkn kat ibm..die kate roti canai die sedap..huhu..ari tu mak ngan abh dtg melake, ade anak murid abah masok pertandingan ape tah..abah ske la mende2 gini..pegi le mane2 pon mesti abah aku pegi tgk budak2 sekolah die..die mmg kire cekgu yg rajin la..tapi ekceli aku yg tak ske die gi sane gi sini..bukan ape..umo da 53, bwk kete 2 jam da penat, nk kene tido 2 jam..ate camne gaye nyer...penat le keje nye..ala..kalo pagi gi skolah pon, balik skolah da tetido dpn tv, tak tukar baju ape lagi..iskk..lagi mau jalan2 jauh2..sbb tu kalo aku balek umah, die la sonok..mak kalo nk gi ipoh ke ajak je aku..kalo ajak abah, abah mesti ckp penat ar...huhuhuhu..

huuhuh..aku ade kenangan tragedi yg menarik..ikuti perbualan telepon antara mak ngan aku hari ahad lepas..

mak : min, mak tepon ada, die kate die ilang anset..
aku : camne leh ilang lak mak..(nada biase)
mak : die kate die gi amik lesen kete..jatuh dlm kete agaknye.
aku : oo..amik lesen..
mak : tu ar..nnti sem dpn nk praktikal dah..
aku : oo..prektikel.(aku pon prektikel gak)
mak : anset ada hilang.susah mak nk tepon.
aku : tu ar..camne leh ilang blablabla...
mak : tu ar..anset ada da ilang.
aku : mm...
mak : ada nk beli keta.
aku : mmmmmmm.....(anset ke kete yg ilang nih)
mak : ok la min..blablabla..
aku : ok..semekum..

nasib baek adik aku tu pompuan..kalo laki da lame aku majok, tak lik umah..mau nye tak..aku mintak pinjam kete nk lik melake, mak tak kasik..nih adik aku nk prektikel, da nk bli kete..pehh..

tapi..nk wat camne kan..ekceli mak aku ade fobia ngan moto..since pakcik aku(adik mak) kat tganu tu eksiden moto..sbb tu mak aku pon mane kasi bwk moto..tapi abah suh gak..sng..papehal..tapi aku rase aku yg lg terer nek moto..dulu gi ipoh nek moto jer, yop ngan wan taknahh lagi aku rase..diorg nek moto gi ipoh??yop??hurm...and since adik aku sorang tu je la pompuan(mcm2 die mintak sumer dapat..iskk..nages2..:P) takpe la..takkan la aku nk suh die nek moto kot..takdenye mak nk suh die gitu..takdenye mak nk kasik..adik aku ni, dlm byk2 brg die slalu beli, satu je aku tak pueh ati..

LAPTOP!!

die bli laptop mase mule2 masok dip, hp compact widescreen..pastu masok sem 3, die ngadu kat mak, laptop nih berat la..ohh, ok2..takpe2..aku dgr jer la..pastu mak pon bwk die pi kedai pc, cari lptop lain, and kebetulan pc aku kondem, so leh ar aku amik laptop dier wat keje aku..dan masalahnyer timbul apabile die beli laptop baru..korang igt tak alasan first adik aku, laptop berat..laptop tu 2.5 kg, die beli baru acer, aku tgk2 beratnyer 2.3kg...oi!!200 gram jer oi!!...iskk..rupenye ekceli ramai geng die pakai acer..pehh..aku penin tul ar..adik aku sorang nih..nasib baek la adek pompuan sorang..iskk..siap ko..yop nk kawen nnti kamu la jadi pengemas umah..hahahahahhaha aku jahat..aku jahat...

eh..ok2..nk sambung kerje..


1 comments:

Nadiela said...

ahahaha adik ko.. :P
nape lapisan atas (abg kakak) suke nk menjeles bile mak bg mcm2 kat anak kecik?

dlm kes adik ko nih, mmg mak lbh risokan ank pompuan die. xkn le nk bg naik moto kan. anak laki xpe. lempar kt mn pon bley hidop. pompuan susah sket.tp kes laptop tu xbley nk kate ape la. hehe

p/s:ko mmg abg yg baek.. :)