Wednesday, September 17, 2008

main2 kat lab











semalam..isnin..

aku ngan niza busan gile dlm lab..dok main pc imac kat lab..cam siol je..layann..

Thursday, September 04, 2008

s-a-h-u-r

anda sudah bersahor??jika tidak..tunggu..
tepat jam menunjukkan pukol 2 pagi @ 2 a.m, kedengaran ketukan2 halus dari celah dapor..sememang nya waktu itu telah tiba..waktu utk 'die' berada di kantor memasak (sbb die beso, kalo tmbh sorg lagik mmg takleh bergerak) sambil memegang pisau dan bebawang ramuan nyer..malam ni akan menyaksikan satu persitiwa yg bakal menentukan jatuh bangun karier nye as tukang masak sahor...uhuukk2..

ramuan2 sedang terbengkalai..ade bebawang..sesayur..bebihun..

memule masokkan minyak masak seri murni..


gorengkan bawang2..masokkan ape2 cam cili boh bagai..


masokkan daging2 yg tlah dibeli di mydin..murah weh..jam 12-3 pagi harge turun mendadak..kalo la jual petrol pon gitu kan best..hurrmm..tadek ke menteri nk amik idea aku nih?



hasil nyer....

dan jgn lupe akan chef2 yg terlibat..




layannn..makan2..uhuk2..

Tuesday, September 02, 2008

M-E-R-D-E-K-A

salam..

ape yg korang buat time merdeka?aku..

1.buat website.
2.buat asaimen hci.
3.tgk member aku kat dataran main paintball open merdeka tournement.






merdeka!!uhuhuhuhuh..ekceli tadekpe best pon merdeka taun nih..mcm lemau je..ntah ar..aku rase ramai makcik2 pakcik2 sefamili mlm nih merayau2 cari port, nk tunjuk kat anak2 kemeriahan hari kemerdekaan.wanna talk sumthin sedikit serius..

maybe bile kerajaan umumkan sambutan sederhana tanpa bunga api, maka negeri melaka amik jln mudah tak wat sambutan gini...dulu kat mitc ade satu port, kat cubic ade satu port(utem punye sambutan ar),kat dataran pahlawan pon ade port and area bandar melaka raya pon ade port.bila TIADA sambutan, maka aku rase anak2 kecik akan rase terpaling dengan kehendak kerajaan nih..and bukan kerajaan sorg2 je yg salah, yg bukan kerajaan pon salah gak..ape yg korang nk marah sgt psl sambutan kemerdekaan.negara kite dimerdekakan, kite perlu sambut supaya anak2 bangsa sumer tau apa yg kite merdekakan selama nih..ini tak, asal ade je bende kerajaan buat, sumer nk komplen, mcm la korg bagus sangat..pastu bile anak2 tak reti menghargai negara, mula ar komplen memacam lagik..satu lagik, aku terjumpe isu org2 bukan kerajaan, nk amik 16 september as hari kemerdekaan??oi!!tarikh pembentukan malaysia, lain.tarikh merdeka malaysia, lain.adehh..pikir weh pikir..jgn ar korang mcm nih..ade jugak yg suh ubah sejarah..diorg ckp sejarah kite disogok oleh cerita bukan2 pasal satu parti tu je yg berjuang psl merdeka, sedangkan merdeka diasaskan oleh KMM?adehh..sebab..slogan diorang pasal merdeka..adehh..sumer nk taram..pening aku ar..camne ngan anak2 kecik 10 20 tahun lagik?ape mau cerita?

payah ar camni bila sumer org rase sumer bende kene ubah..bile sumer org rase die betol dengan fakta..win-win situation?hurmm..

merdeka ke aku?entah..

malam merdeka aku lepak kat dataran air keroh, lepak ngan Lee Machan..Lee nih budak satu skolah ngan aku kat parit..dulu skolah rendah pastu die pindah uk ikot bapak die sambung blaja, pastu pindah balek parit..tak gune pon pindah uk, ckp omputeh berterabur gak hahahhaha..diorg ade open merdeka paintball tournament. first game main kul 8 lebih, pastu 1 lebih, pastu masok quarter, sambong esok tghari..sumer nk balek kampong plak tu esok..hahaha..aku gi jumpe Lee, jumpe skali plak Muaz..budak bainun dulu gak ar..camne diorg leh jumpe ntah ar..satu poli..

niza tgh masak ar..lapo plak aku..selamat sahor..