Thursday, October 23, 2008

raya lah pulok v

kampong kan??ape lagik yg korang harapkan kat kampong mak kalo mak korang yg sulung?

duit raye?anak sedara sepupu ramai laa..kecik2..
member nk kuar?sepupu kecik2 la..
isap okok?gilo...kecik la mungkirr...

selain beraye ngan budak2 kecik yg comey2 dengan harapan diorang akan membesar cun2, aku msg joe..

aku : aku kat besot nih..
joe : nk kuar bile?
aku : aku penat ar(sambil pegang perot sakit sbb mkn byk)..
joe : aku pon..esok ar..

hohoho..mlm tuh tido tadek la awal sgt tapi cukop la..

esok nye pepagi mak da kejot, ckp ari ni nk gi beraye umah sedare2 mak..dlm kul 9 camtu kot, gerak ar..jalan2 sumer2..sekali pegi umah sape name ek, mak sedare mak, mak cakap..tatau ar..Cik Jah..ye kot..kat situ boley pulak mak tanye pasal gamba2 lame..mak cakap Cik Jah nih rajin kumpul gambar..abis sumer gambar kuar..actlly die ade byk gamba ngan HotFM, ngan Fafau pon ade..die cakap mak angkat Fafau huhuhu..ye kot..apsal la die tak dtg sini beraye.leh gak aku amik2 gamba ngan die hahahaha..pas jalan2 sumer, mak tanye nak pegi ke Terengganu?

yop : kalo mak tanak pegi pon, yop kene ar pegi..

aku pon pikir2 nk gi terengganu, jauh gak, ade 2 jam, aku msg joe..

joe : wei..jom beraye..muis pon ade nih..

cantekk..aku malas nk gi tganu..bkn ape..nnti aku tak watpe pon..dokk je..malas plak..bia la yop pegi beraye patotnye..abah pon nk pegi gak, die cakap ade mende nk bincang2..cuma mak je aku tatau ar..mak ckp mak malas nk pegi, nk cerita pasal ape mak tatau..well, maybe mak mmg tatau nk sembang ape..kadang2 aku rase mak ni cam takot ade, excited ade, macam2 ade sejak yop nk kawen nih..mak tak suke ke die tatau ke die isau ke hape ke ntah ar..tapi ok jek bile yop ckp die nk kawen..maybe first time nk dapat menantu die isau kot..nk dapat besan..or die tak ske org tganu?jauh nk balek kampong?or die nk carikan menantu utk anak2 dier????hahhh??ini sudah masalah..apakah perlu aku pikir tentang itu??tidak..sume itu takkan terjadik sebab aku suke lawan cakap diorang..hahahahahha ehh..jahat nye aku..

aku pon suh abah turunkan aku kat kg raja..tggu muis amik..pastu gerak..

aku : mane nk pegi?
muis : gi umah ropi ar..nak?
joe : aku jalann..
aku : ok..

umah ropi kat kubang kerian..agak jauh gak ar..so kitorang sembang2 je on the way tuh..trafik jem tak ingat..baru aku sedar arini khamis..esok, yg dok luar kelate yg keje esok kompem nak balek espclly yg KL2 tuh..iskk..sesak gak ar..agak sesak..tapi tadek masalah..

sampai pekan Kubang Kerian dalam petang gak ar..ropi datang amik kat pekan..nk masok umah ropi best gak..tgk hijau2 hutan2 bukit2 hutan2 aweks2 kat bus stops..pehh..teringat awek baju kurung kuning kat bus stop tuh..:P sampai umah ropi memang best..mmg tak silap ar..mmg logik ar ropi kuat semayang..rumah tepi surau je..surau ngan umah die dipisahkan oleh lorong moto utk ke umah blkg umah ropi..dekat giler..tapi paling best, umah die..cari luar cam setinggan, masok dalam baru ko tau rumah budak Les Copaque..tu dia..bilik besau2..tgk gamba famili dier, mmg ramai adik badik die nih..and aku tak heran ar kenape die paling tak byk songeh bile ajak dok umah sewa 8 orang..die tak kisah berbanding ngan sorang mamat kampong yg tak abis2 bising pasal katil pon mau tanya ka???umah sewa la bai..ajak join umah kitorang pon da ok..mau tanya katil?lu punya ayah sendiri beli la...ok?umah ropi cantek gak ar..pas abis beraya umah ropi, kitorang gerak balek..dalam kul 6 lebih ar jugak..on the way aku tido..busan ar..panas sumer ade..

sampai besut da malam..pastu aku gi umah joe, beraye ngan famili dier..sampai umah joe mmg best..sbb ade aweks..baru aku tau joe ade adek pompuan..aram tul abg ipar aku nih..aku ngan muis sempat la jugak cuci skit2 mata niih yg agak busan dari tadi asik pandang sesame sendiri..pas lepak umah joe, aku ngan joe gerak gi umah member joe kat kg raja..aku lupe name die..tapi ade la 2 3 kali jupe kalo balek kampong..huhu member die nih org beso la jugak..ekceli member2 joe sumer orang2 beso..cam gile tol..anak sedare tu, anak sedare nih..pehh..cam gile..lepak2 da kat kul 12 aku gerak balek umah..balek2 da tercangak mak aku kat tangge hahhahahaa...kene la skit2 soal sebarang dua..nk wat camne anak die yg nih je yg slalu kene tanye lebih2..sape suh ko wat jahat mase skolah, kan da kene da majinn..huhuhuh masalah yg di create sendiri aku tanak bebel..nanti korang tiu balek kat aku..

ok..daa..