Sunday, November 30, 2008

cloud : rain

ps: gamba ni aku potong kerana kenape padi senyum gitu adalah sebab orang kat sebelahnye itu...

aku tlah dikejotkan ngan komeng si padi..

At 8:57 PM, Anonymous lu taw wa sapa.. cakap… kwn2 dip aje??kwn2 skola?kwn di kala kesedihan?kawan kasi tmpang umah?kawan cerita rahsia mcm2?kawan g tlg amek duit jual madebod??mane????

huhu..okeh gua citer pasal padi.. gua ngan padi satu skolah kat bainun dulu..aku masok bainun pon tgh2 form 1..aku rase aku stat kamcing ngan padi since aku join geng2 die..die,pidot,sahol dan beberape kerat lagik..ape aku nk citer pasal padi..kat skolah dulu kitorang minat mende same..mende hape tu takkan gua nak stori kot..tak mungkin la kan...tapi cukop ar sekadar berkongsi mende minat yg same termasok aweks2 bainun dan aweks2 ipoh parade..awek ipoh parade yg pertama yg berjaye kitorang takluki adalah budak 2 orang aku lupe name korang ar...bukan la maksodnye aweks2 tu bohsia..takk..cuma kaum wanita yg pertama kitorang ngorat adalah 2 org budak sekolah xxxxx, baju batik kaler biru..mase tuh..permulaan nyer, kitorang melepak outing kat parade..saje tadek keje, lepak2 jual muke kat tgh2 roundabout parade tuh..arakian ternampaklah 2 orang budak baju sehkolah batik kaler biru kat dpn tuh..test2 power, suittt suiittt skit...ehh tgk2..ade can..hahahha..aku rase la kan, aku tak berape igt peristiwa nih tapi lebih kurang gini ar..diorang blah tmpt lain, kitorang blah tmpt lain, pehtu terjumpe kat eskelator..mase nk turun eskelator nih ade la mamat2 mane tah 2 3 4 orang menyempit nk kaco aweks 2 orang nih..kitorang kat blakang..mamat tu kaco2, gua buat la muke paisehh..skali mamat tu tak pueh ati ngan kitorang, bising2 ajak gado..gua berani2 takot je..nasib baek member die tahan(ke buat2 tahan gua pon tatau)..lalu tercetus lah persahabatan antara kitorang 4 orang yang hingga kini gua pon tatau mane diorang berdua..if korang terbaca mende nih, thanks sbb berkawan ngan kitorang walopun sementara, and hope korang dapat la menghubungi padi di nombor tpon yang same..012-456758.. alkisahnya aku ngan padi tak terenti di situ..kitorang meneruskan aktiviti bersama2 termasok kem kat gpms..kem pmr..gua pegi ngan padi sbb padi ngade2 nak ikot gua bermotivasi diri..kitorang pon bergerakla seramai hanye 2 orang aje budak bainun..lain2 budak STAR ngan budak MGS..MGS????huhuhuhu...maka bermula lah era bermotivasi sambil2 skodeng awek2 mgs..maka gua ternampakla seorang awek..awek nih gua tgk agak kental gak ar org nye..main redah sesuke ati..present pon main blasah jek..nih mmg gua suke tgk nih..gua selidik2..gua tak ingat la camne gua dapat name die..nanti gua tanye padi..name ngan no tepon skali gua dapat...padi pong tak kurang hebat kegatalannye memancing undi dikalangan awek mgs, dengan bermodalkan misai kucing dan rambot keras nye itu, die mendapat sorang awek bername zam*************..bukan zamri..zamnorpanjang2 namenye...dirahasiekan utk mengelakkan awek itu tahu dan bakal awek padi tau..ape name awek yg aku kaco tu padi?ala...hanis..hanis solehah..ye kot?mm..rajin gak aku gayut2 ngan die pas kem tuh..budak zam tu plak, die tak igt ke, aku penah tuisyen same2 ngan die dulu ngan cekgu mesilamah kat gunung rapat..mase tu sekolah rendah..ohh no wonder die tak igt..huhu.. ape lagik..mase skolah..gua ngan padi slalu lepak bilik letrik d11, buat kad hahahahhahahaha..shhhhhh diam2 hahahhahaa..tapi mmg hasil kreativiti kitorang agak melampau mase tuh..asal ade kertas kaler,ade je bahan, kadang2 bahan sikit pon boleh diolah semula menjadi satu idea yg bernas..pekerjaan ini slalu dicemburui oleh pidot dan sahul dimana daya kreativiti mereka agak kurang pada mase itu berbanding skarang dimana pidot dan sahul sudah berjaya di dalam bidang masing2..

padi@penang

aku penah mengunjungi padi mase kat penang..mase tuh aku keseorangan kat melaka akibat aa..aa..aku keseorangan je la senang citer..dapat je pt gua nak jalan2 ar konon2 nye..padi pon msg gua, datang la penang, kite kuar2 lepak2 minum2..gua pon hape lagi..pagi2 btolak ke penang, ptg tu sampai..wahh da lame tak sampai penang..gua msg padi, oi mane lu?amik aku..skali gua dapat msg..

"aku ngah kuar ngan *ttuuuttt nih...ko dtg ar perangin.."

hoi!!aku pon takpe la member punye pasal gua pon jalan kaki la ke feri..mane tempat feri nih..ohh..jalan2 ohh jauh gak ehh naek feri..naek2 je feri gua doa2 mintak feri tak tenggelam..sbb tdek sape tau gua gi penang nih..gua pon tunggu la sambil2 tgk laut yg da semakin hilang kalernye..cintailah laut kite..gua pon roger padi.."oi..camne nk gi perangin?"..die pon reply, suhh gua naek bas ke hape ke..pehh..takpe..gua sabar..gua pon jln..jalan...jalan...ohh tu nampak da tuh..perangin tuh...gua jalan lagik..jalan...jalan...oh sampai jugak walopun berat bahu memandang..

"haa..ko tggu situ.."..

aku pon tunggu..tungguu....

skali nmpk la muke tersengih2 ngan awek kat sebelah...takpe,gua saba..saba..pehtu berangkat la pulang ke kampusnyer..

"oi..esok nk gerak kul bape?"
"ha?aa..aa aku da janji nkk kua ngan awek aku arr.."

ohh..ok...baeklah...

esok nye aku pon gerak la sorang, gi tmpt bas..naek bas gi matriks, jumpe pidot, pastu sempat la maen2 ngan diorang..bas gua balek melaka mlm nih, kul 9..kul 8 gua kat matrik lagi..sorang gua kuar dari pintu paga matriks..tggu la tah kalo2 ade bas ke hape ke..akhirnye ade la jugak bas...sempat la jugak gua balek melake..itulah kenangan paling indah dalam diri gu..ditinggalkan rakan semata2 kerana awek...hahahhahahahah...ko nak sangat aku cite ye padi..hambikk..

padi@shah.alam

selepas padi dibuang uitm penang kerana mencuri masok asrama wanita aka bilik warden pompuan, die diterima masok ke uitm shah alam dengan impian elyananye utk menjadi seseorang yang berjaya dalam bidang arkitek..sementelahan itu juge, aku bermember2 ngan member2 die..member2 die sumer ok ar..sopi,arep,show,adin,reza sumer2 ar..so skang pon aku tgh blogging dari umah diorang nih..aku menumpang sementara waktu aku prektikel kat worldwide sect 13..

ape lagik padio..

ooo..kitorang penah keje same2 ngan pak tam ngan cik mat..keje pasang kanopi khemah orang kawen berserta ropol2 tu sumer kitorang pasang gak..penat oo..tapi ok ar..dapat duit gaji..cuti2 keje..huhuhuhu

nanti ar aku updet pasal padi nih..maleh aku tulis..

cloud : sun rises








Wednesday, November 26, 2008

cloud : with smile






diploma

adha
niza
ajis
zaidi
bob
apit
mamat
mamu
hadi
ustaz
matle
mior
farid
amzah
ise
zack
sir
mat we
semi
joe

if korang ternampak posting neh..aku igt korang and kire halal ar mkn minom..huhhuu 0-0 walopun aku rase macam ade yg nak 2-0 ke 8-0 ke aku kire 0-0 jugak..mampoih lew..huhu

doa korang slamat dapat keje and kalo kawen gitau ar..kang aku terngorat bini korang kang masalah gak..

ladies..

hurmm..

wish korang epi always..

along
deqq
liza
pipah
balkis
nadia!!!

lain2 skali..

cloud : blue

to be honest, aku teringat angah and deqq.

and masa tu.

cloud




salam.. tgh penat2 kemas barang aku teringat my cutest chubbiest gilerst friend friend?mmm..., ana..huhuhu so aku gi blog dier and bace entry dier yg last b4 balek beruehhhh..huhuhu so this is my last entry dari melaka bandaraya bersejarah..last sebab aku akan ke s.alam utk prektikal kat ArtChannel di Worldwide Center kat sect 13..kalo ikotkan course aku, maybe aku kene wat keje2 multimedia and hopefully aku disuruh wat keje design sbb aku agak lemah dlm bende nih..mengapakah sudah lama aku tidak mengkreatifkan diri utk mendesign?pelik..

melaka bandaraya bersejarah

melaka ditubuhkan pada zaman pemerintahan raja temasek menggungguli seantero tanah melayu dimana anaknye tlah lari ke seberang pulau..sedang anaknye, pengikut anaknyer dan anjing peliharaan beliau yang bernama Patrick berehat kat bwh pokok melake, tetibe anjingnye itu disepak, ditampo,ditumbuk terajang hingga jatuh ke dalam sungai..parameswara mendapati bahawa pelanduk
pelanduk ke kijang? putih itu sangat perkasa dan membawa tuah atau ong dalam bahase hang li po, so parameswara yakin tempat yang beliau duduk itu turut membawa tuah..maka beliau mengajak pengikutnyer membukak pentadbiran sebuah kerajaan diberi nama Melaka.

itu peristiwa dulu.. aku datang ke melaka utk stat blaja since 2003 kalo tak salah utk diploma IT..mase tu sorang2 terperosok kat melaka nih, busan gak..nk cari kawan..nk cari org yang boleh buat gelak ketawa or nk jadik sumone?huhuhu..ekceli mase aku memule datang dlm seminggu, orientasi, aku perkenalkan diri hazimin, panggil min..huhuh seminggu pas tu masok niza pulak, abissss...tukau balek...sumer panggil aku majinn..cam siot..nasib baek aku tak tuka name laen ke hape ke.. it student, aku igtkan macam blaja literasi komputer kat skolah, tapi laen..sumer aku blaja mase diploma..networking, sempat la amik ccna 1 and 2..software engineering, database - aku tak ske..and mase degree pon blaja bende nih sbb aku tak leh carry lagik menambahkan aku tak ske database,multimedia,programming,php js java c++ sumer bagai...huhuhu...well, nk cite pasal stadi ke?takk kot.. mase diploma aku tak join bende2 alah yg ade kat kutkm..well mmg kat skolah aku gipang ke?or aku byk ckp ke?aku ckp ngan member2 umah, member2 laki jek..yg pompuan huh..mungkin balkis yg paling lame sampai masok degree still lehh masok kepale..lain2..hurmm.. mase dip tahun satu, aku agak skema sbb dok umah..kalo kuar pon ikot memember gi snook skali sekala..wayang tak penah, maybe sbb duit abis kat tepon kot..huhuhu and ptptn aku pon half jek..takdapat nk gi mane pon..aku mmg boros ke?maybe aku takleh ade duit dlm poket, sbb aku rase cam aku nk beli mcm2..isi minyak moto, topap,beli brg2 kat tesco,makan..and bile duit takde, takkan nk cite kat sumer org..senyap2 dok umah makan biskot dah la kan..mase dip tahun satu ape aku buat eh?hurmm.. dip tahun dua..aku agak lupa perjalanan diploma aku..mengapakah?maybe sbb entry blog aku pon stat mase da nk abes dip..december 2005 is tahun2 terakhir as a dip student..tahun dua gak aku pegi praktikal..memule aku dan mamu dapat prektikel kat alor gajah, buat prektikal kat kilang hape tah..korang tau die suh kitorang keje ape?..angkat kabel yg bergulung2 besau tuh, ukur satu2 bagai, tarik satu2..aku tak kisah, bukan tak penah wat keje berat ke hape..cuma aku masok prektikal situ as it student, bukan budak engin..boss tu plak ckp sini opis kecik, lu tarik2 kabel dulu..aku ngan mamu, punye le pakai kemeja kasot kulit bagai, igtkan nk suh jd technichian ke hape, skali die suh kitorang jd kuli jugak..buduhhh..pastu aku ngan mamu mintak tukar, kitorang pon join mior, matle ngan deqq kat maktab perguruan perempuan melayu melaka..perempuan sumerr...wahahaahhaha.. prektikel nih mase paling gembira wat aku..ntah..kalo aku ade nyawa extra and dapat buat permohonan utk dimasokkkan kembali kedalam jasad, maybe aku akan pilih mase aku berada di maktab tuh..and maybe aku akan mintak mase tu akan slalu berulang.. dip tahun 3..ade byk konflik..kehidupan..cerita tentang bende2 yang kite tatau..bende yang kadang2 kite tak terpikir..dip tahun 3 yang byk membawa aku pada hidup..tentang rasa sayang kpd kawan2 sekelas bukan sekelas, internet, forum.. tahun terakhir ini jugak yang sebenarnye menceritakan pada kita tentang aselama ini apakah kita btol dlm melangkah atau hanya menurut waktu..tahun terakhir gak ade suka ade duka ada yang tak terfikir tentang apa akan terjadik tahun depan..masih bersama atau...

ijazah sarjana muda sains komputer ( interaktif media )

start 2006, aku masok degree, pegi isi borang, tgk result yg mane bleh carry ruper2 nye ade 7 or 8 subjek je aku lepas..bleh lepas 1 sem jek..adeehhhh..org laen buat 2 tahun stgh, aku terpaksa buat 3 tahun..tambah la satu lagik sem..nk wat camne..mase mula2, aku rase frust gak..sbb bila aku kira balek, aku akan grad mase umo aku24 tahun..mcm agak lmbt..mm..tapi takpe..nk wat camne kan..
masok degree, suasana baru, budak2 kelas pon laen..aku mmg takleh blah..tahun 1 degree aku tak rase sgt..maybe sbb aku tak masok lagik kelas BITM, aku byk join BITC, amik subjek same2 ngan dak2 BITC..first kelas aku BITM kalo tak salah, Audio Video..ye ke?eh tak..aku masok time diorang buat bengkel 1, sbb bengkel 1 aku tak lepas selepas diorang combinekan bengkel 2 diploma aku(B) and pojek Diploma aku(D) aku tak lepas..huhuhu aku teringat sbb aku kenal fathiyah ngan syikin mase tuh..aku tatau kalo korang igt..hahaha... then lepas tuh aku join kelas BITM utk subjek tahun 3, audio video..mase mule2 masok kelas nih aku takleh blah..serius geng..maybe sbb mase dip dulu, budak2 nye bising giler..kitorang mmg terok mase dip..lecterer mane tak marah majok bagai..nk wat camne..ade ajis, yasser mane ko skang yasser,sumer kaki bising..mase degree nih aku mmg dok diam2 kat blkg, if sembang pon ngan ardi or juan..maybe sbb ardi satu dip ngan aku and juan sbb die pon budak DE..and ade sorang dua mamat yg agak poyo aku tgk..tapi lantak ah korang..utk pojek audio video, aku plak satu grup ngan balkis, and mase tuh aku stat baek ngan wawa..wawa glut!!!huhuhuh rindu nak menggluti..entah ar..maybe sbb wawa sgt slambe suke ati mak bapak die or maybe wawa sengal2 udang or maybe..wawa is wawa..kan?ko mmg glut ar wawa.. aku rase lepas present audio video, present filem, barulah aku rase kwn aku btambah..dari sorang2 and aku pon mmg nak bkawan ngan sumer org satu kelas..perlahan2 aku kenal budak2 laki yg sekelumit je ade, Fuad(tmpt loan aka ah long),Yai,Ropi(aku tatau ar tapi aku rase die pembersih aka suke ngepek..),Ed,Muiz,Jam,Halim,Zaki..Halim and Jam aku kenal agak awal..sbb aku kenal halim mase die tahun 1 mule2 masok utem die satu umah ngan aku..oh and mase tuh aku final yr diploma..yg pompuan aku tak ingat yang mane aku terjah dulu..aku igt syikin ngan ti mase bengkel, lain2..haslina..huhuh tu pon sbb satu u ngan Hakim, and Hakim plak satu umah ngan aku..mase tuh mmg die agak hot stuff la jugak di kalangan budak2 umah..sini ina sane ina masok kelas baru aku tau ini namenye haslina..aku rase aku pnah join la budak2 nih sms birthday kat ina..mase tuh die baru masok, tetibe hakim yang ntah camne leh rapat ngan kitorag ckp hari ni besday haslina, so ramai2 msg..hahahahha..pastu lwn2 sape dapat reply..mcm aram..hakim da takot,.."jgn ckp aku bagi mung nombor die.."...berehhhh bohhhh...lepas haslina, aku rase pastu baru stat masok ngan mia..haa mmg lepas audio vdeo aku baek ngan mia..aku ske tgk watak mia dlm cerita yg die blakon tuh..muke nerd takleh blahh..comey..and bile baek ngan mia, otomatik skali ngan geng2 dier, che'dah,xaem..ohh aku kenal nodi lambat aku rase..sbb aku jrg ckp ngan die..aku knal nodi mase diorang bengkel 2, sbb aku tlg muis utk pojek bengkel 2, die satu grup ngan nodi,farah and lain2..huhuhu..eh aku lupe letak name rufaidah..aku rase aku baru perasan rufaidah nih gilo mase last sem..aku igt skema..cettt..gilo jugak..

oh..psl kwn2 dip..mmm...nnti aku sambung..

Sunday, November 23, 2008

menang!!


aku lupe..hahahaha..da lame da dpt adiah nih..ade kat blog aku satu lagik..aku buat blog tuh utk hasil2 kerje..maybe kalo nk mintak keje nnti sng, aku tunjuk ke blog tuh..

kinda busy..ade byk hal nk pk..

mane gaji aku??!!!

Sunday, November 16, 2008

ahad, november 16

salam..

da lame gile tak update..ana pon ade testi kat fs huhu..sori la ana..bz banget..keje banyek..uhuhuhuhu slamat exam ana walopun da lmbt sgt neh..

ade byk bende kene pk...

1.exam
2.LI
3.camne aku nak angkut barang sumer nak LI kat s.alam?
4.pojek RA
5.gaji RA
6.duit..hahahaa

secara otomatiknye bile gaji tak masok2 maka aku pon tadek la duit..nk jln2 pon kering..mkn pon kalo kais pagi, makan le pagi..kalo tak mengais, minum air je la..(ye ke??)..

byk keje = byk mkn
byk keje = byk okok
byk keje = byk rambot aku ilang..

barua..

ade lagik satu paper, paper HCI ari rabu nih 19 nov..pastu baru aku pk camne aku nk gi s.alam..penin weh..nk rempit moto lagik..moto nk servis lagik..hajat di hati nk buh disk brake tapi apakan daya mahal la pulok..

byk gak brg2 aku neh..bantal ade 2, tilam nipis, meja, tmpt hanger baju, rak buku, gitar,beg ade 3,baju2,buku2 kertas2 yg aku rase cam nk buang..iskk..

nnti ar aku pk..ngantok ahh..

Sunday, November 02, 2008

date aku ngan exam bermula isnin nih..

isnin 3hb 11 2008 - BITM 3113 Pengurusan Projek Media Ineteraktif
rabu 5hb 11 2008 - BITS 1213 Sistem Pengoperasian
rabu 12hb 11 2008 - BITS 1313 Komunikasi Data dan Rangkaian
rabu 19hb 11 2008 - BITM 2313 Interaksi Komputer Manusia

and aku ade last presentation pasal projek aku ngan en Haziq+en (Tn Haji)Suhaizan+bini dier Pn Azlianor..aku kene tmbh function and edit..
+function search station
+edit name
+mintak gaji!!!aram tul ar mane gaji aku tamasok2 nih...

aku baru abes bace PM bab 5,6,7,8,11,12...lagi 2 bab aku tgh ngantok..

daaa..