Sunday, November 30, 2008

cloud : rain

ps: gamba ni aku potong kerana kenape padi senyum gitu adalah sebab orang kat sebelahnye itu...

aku tlah dikejotkan ngan komeng si padi..

At 8:57 PM, Anonymous lu taw wa sapa.. cakap… kwn2 dip aje??kwn2 skola?kwn di kala kesedihan?kawan kasi tmpang umah?kawan cerita rahsia mcm2?kawan g tlg amek duit jual madebod??mane????

huhu..okeh gua citer pasal padi.. gua ngan padi satu skolah kat bainun dulu..aku masok bainun pon tgh2 form 1..aku rase aku stat kamcing ngan padi since aku join geng2 die..die,pidot,sahol dan beberape kerat lagik..ape aku nk citer pasal padi..kat skolah dulu kitorang minat mende same..mende hape tu takkan gua nak stori kot..tak mungkin la kan...tapi cukop ar sekadar berkongsi mende minat yg same termasok aweks2 bainun dan aweks2 ipoh parade..awek ipoh parade yg pertama yg berjaye kitorang takluki adalah budak 2 orang aku lupe name korang ar...bukan la maksodnye aweks2 tu bohsia..takk..cuma kaum wanita yg pertama kitorang ngorat adalah 2 org budak sekolah xxxxx, baju batik kaler biru..mase tuh..permulaan nyer, kitorang melepak outing kat parade..saje tadek keje, lepak2 jual muke kat tgh2 roundabout parade tuh..arakian ternampaklah 2 orang budak baju sehkolah batik kaler biru kat dpn tuh..test2 power, suittt suiittt skit...ehh tgk2..ade can..hahahha..aku rase la kan, aku tak berape igt peristiwa nih tapi lebih kurang gini ar..diorang blah tmpt lain, kitorang blah tmpt lain, pehtu terjumpe kat eskelator..mase nk turun eskelator nih ade la mamat2 mane tah 2 3 4 orang menyempit nk kaco aweks 2 orang nih..kitorang kat blakang..mamat tu kaco2, gua buat la muke paisehh..skali mamat tu tak pueh ati ngan kitorang, bising2 ajak gado..gua berani2 takot je..nasib baek member die tahan(ke buat2 tahan gua pon tatau)..lalu tercetus lah persahabatan antara kitorang 4 orang yang hingga kini gua pon tatau mane diorang berdua..if korang terbaca mende nih, thanks sbb berkawan ngan kitorang walopun sementara, and hope korang dapat la menghubungi padi di nombor tpon yang same..012-456758.. alkisahnya aku ngan padi tak terenti di situ..kitorang meneruskan aktiviti bersama2 termasok kem kat gpms..kem pmr..gua pegi ngan padi sbb padi ngade2 nak ikot gua bermotivasi diri..kitorang pon bergerakla seramai hanye 2 orang aje budak bainun..lain2 budak STAR ngan budak MGS..MGS????huhuhuhu...maka bermula lah era bermotivasi sambil2 skodeng awek2 mgs..maka gua ternampakla seorang awek..awek nih gua tgk agak kental gak ar org nye..main redah sesuke ati..present pon main blasah jek..nih mmg gua suke tgk nih..gua selidik2..gua tak ingat la camne gua dapat name die..nanti gua tanye padi..name ngan no tepon skali gua dapat...padi pong tak kurang hebat kegatalannye memancing undi dikalangan awek mgs, dengan bermodalkan misai kucing dan rambot keras nye itu, die mendapat sorang awek bername zam*************..bukan zamri..zamnorpanjang2 namenye...dirahasiekan utk mengelakkan awek itu tahu dan bakal awek padi tau..ape name awek yg aku kaco tu padi?ala...hanis..hanis solehah..ye kot?mm..rajin gak aku gayut2 ngan die pas kem tuh..budak zam tu plak, die tak igt ke, aku penah tuisyen same2 ngan die dulu ngan cekgu mesilamah kat gunung rapat..mase tu sekolah rendah..ohh no wonder die tak igt..huhu.. ape lagik..mase skolah..gua ngan padi slalu lepak bilik letrik d11, buat kad hahahahhahahaha..shhhhhh diam2 hahahhahaa..tapi mmg hasil kreativiti kitorang agak melampau mase tuh..asal ade kertas kaler,ade je bahan, kadang2 bahan sikit pon boleh diolah semula menjadi satu idea yg bernas..pekerjaan ini slalu dicemburui oleh pidot dan sahul dimana daya kreativiti mereka agak kurang pada mase itu berbanding skarang dimana pidot dan sahul sudah berjaya di dalam bidang masing2..

padi@penang

aku penah mengunjungi padi mase kat penang..mase tuh aku keseorangan kat melaka akibat aa..aa..aku keseorangan je la senang citer..dapat je pt gua nak jalan2 ar konon2 nye..padi pon msg gua, datang la penang, kite kuar2 lepak2 minum2..gua pon hape lagi..pagi2 btolak ke penang, ptg tu sampai..wahh da lame tak sampai penang..gua msg padi, oi mane lu?amik aku..skali gua dapat msg..

"aku ngah kuar ngan *ttuuuttt nih...ko dtg ar perangin.."

hoi!!aku pon takpe la member punye pasal gua pon jalan kaki la ke feri..mane tempat feri nih..ohh..jalan2 ohh jauh gak ehh naek feri..naek2 je feri gua doa2 mintak feri tak tenggelam..sbb tdek sape tau gua gi penang nih..gua pon tunggu la sambil2 tgk laut yg da semakin hilang kalernye..cintailah laut kite..gua pon roger padi.."oi..camne nk gi perangin?"..die pon reply, suhh gua naek bas ke hape ke..pehh..takpe..gua sabar..gua pon jln..jalan...jalan...ohh tu nampak da tuh..perangin tuh...gua jalan lagik..jalan...jalan...oh sampai jugak walopun berat bahu memandang..

"haa..ko tggu situ.."..

aku pon tunggu..tungguu....

skali nmpk la muke tersengih2 ngan awek kat sebelah...takpe,gua saba..saba..pehtu berangkat la pulang ke kampusnyer..

"oi..esok nk gerak kul bape?"
"ha?aa..aa aku da janji nkk kua ngan awek aku arr.."

ohh..ok...baeklah...

esok nye aku pon gerak la sorang, gi tmpt bas..naek bas gi matriks, jumpe pidot, pastu sempat la maen2 ngan diorang..bas gua balek melaka mlm nih, kul 9..kul 8 gua kat matrik lagi..sorang gua kuar dari pintu paga matriks..tggu la tah kalo2 ade bas ke hape ke..akhirnye ade la jugak bas...sempat la jugak gua balek melake..itulah kenangan paling indah dalam diri gu..ditinggalkan rakan semata2 kerana awek...hahahhahahahah...ko nak sangat aku cite ye padi..hambikk..

padi@shah.alam

selepas padi dibuang uitm penang kerana mencuri masok asrama wanita aka bilik warden pompuan, die diterima masok ke uitm shah alam dengan impian elyananye utk menjadi seseorang yang berjaya dalam bidang arkitek..sementelahan itu juge, aku bermember2 ngan member2 die..member2 die sumer ok ar..sopi,arep,show,adin,reza sumer2 ar..so skang pon aku tgh blogging dari umah diorang nih..aku menumpang sementara waktu aku prektikel kat worldwide sect 13..

ape lagik padio..

ooo..kitorang penah keje same2 ngan pak tam ngan cik mat..keje pasang kanopi khemah orang kawen berserta ropol2 tu sumer kitorang pasang gak..penat oo..tapi ok ar..dapat duit gaji..cuti2 keje..huhuhuhu

nanti ar aku updet pasal padi nih..maleh aku tulis..

5 comments:

n i e s h a said...

haha..aku tatau pun kamu ade blog..haha..adeh...kecil juga dunia internet ini..huhu

ViNN said...

camne ko leh sesat sini nehh..

hahahah..

n i e s h a said...

haha..
aku tga main guli kat tepi laman umah..guli tu golek2 masuk semak..aku ikutla guli tu..ikut punye ikut tibe2 aku berade ditempat yg asing..then baru aku perasan aku tga bace blog ko..nasib baik aku knal ko..haha..
(haha..saje mengarut sebab aku pun tatau camne leh tejumpe blog ko nih..huhu)

Ryehanna said...

heheh...
bukan dari blog i ke, niesha?

:P

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes