Wednesday, November 26, 2008

cloud




salam.. tgh penat2 kemas barang aku teringat my cutest chubbiest gilerst friend friend?mmm..., ana..huhuhu so aku gi blog dier and bace entry dier yg last b4 balek beruehhhh..huhuhu so this is my last entry dari melaka bandaraya bersejarah..last sebab aku akan ke s.alam utk prektikal kat ArtChannel di Worldwide Center kat sect 13..kalo ikotkan course aku, maybe aku kene wat keje2 multimedia and hopefully aku disuruh wat keje design sbb aku agak lemah dlm bende nih..mengapakah sudah lama aku tidak mengkreatifkan diri utk mendesign?pelik..

melaka bandaraya bersejarah

melaka ditubuhkan pada zaman pemerintahan raja temasek menggungguli seantero tanah melayu dimana anaknye tlah lari ke seberang pulau..sedang anaknye, pengikut anaknyer dan anjing peliharaan beliau yang bernama Patrick berehat kat bwh pokok melake, tetibe anjingnye itu disepak, ditampo,ditumbuk terajang hingga jatuh ke dalam sungai..parameswara mendapati bahawa pelanduk
pelanduk ke kijang? putih itu sangat perkasa dan membawa tuah atau ong dalam bahase hang li po, so parameswara yakin tempat yang beliau duduk itu turut membawa tuah..maka beliau mengajak pengikutnyer membukak pentadbiran sebuah kerajaan diberi nama Melaka.

itu peristiwa dulu.. aku datang ke melaka utk stat blaja since 2003 kalo tak salah utk diploma IT..mase tu sorang2 terperosok kat melaka nih, busan gak..nk cari kawan..nk cari org yang boleh buat gelak ketawa or nk jadik sumone?huhuhu..ekceli mase aku memule datang dlm seminggu, orientasi, aku perkenalkan diri hazimin, panggil min..huhuh seminggu pas tu masok niza pulak, abissss...tukau balek...sumer panggil aku majinn..cam siot..nasib baek aku tak tuka name laen ke hape ke.. it student, aku igtkan macam blaja literasi komputer kat skolah, tapi laen..sumer aku blaja mase diploma..networking, sempat la amik ccna 1 and 2..software engineering, database - aku tak ske..and mase degree pon blaja bende nih sbb aku tak leh carry lagik menambahkan aku tak ske database,multimedia,programming,php js java c++ sumer bagai...huhuhu...well, nk cite pasal stadi ke?takk kot.. mase diploma aku tak join bende2 alah yg ade kat kutkm..well mmg kat skolah aku gipang ke?or aku byk ckp ke?aku ckp ngan member2 umah, member2 laki jek..yg pompuan huh..mungkin balkis yg paling lame sampai masok degree still lehh masok kepale..lain2..hurmm.. mase dip tahun satu, aku agak skema sbb dok umah..kalo kuar pon ikot memember gi snook skali sekala..wayang tak penah, maybe sbb duit abis kat tepon kot..huhuhu and ptptn aku pon half jek..takdapat nk gi mane pon..aku mmg boros ke?maybe aku takleh ade duit dlm poket, sbb aku rase cam aku nk beli mcm2..isi minyak moto, topap,beli brg2 kat tesco,makan..and bile duit takde, takkan nk cite kat sumer org..senyap2 dok umah makan biskot dah la kan..mase dip tahun satu ape aku buat eh?hurmm.. dip tahun dua..aku agak lupa perjalanan diploma aku..mengapakah?maybe sbb entry blog aku pon stat mase da nk abes dip..december 2005 is tahun2 terakhir as a dip student..tahun dua gak aku pegi praktikal..memule aku dan mamu dapat prektikel kat alor gajah, buat prektikal kat kilang hape tah..korang tau die suh kitorang keje ape?..angkat kabel yg bergulung2 besau tuh, ukur satu2 bagai, tarik satu2..aku tak kisah, bukan tak penah wat keje berat ke hape..cuma aku masok prektikal situ as it student, bukan budak engin..boss tu plak ckp sini opis kecik, lu tarik2 kabel dulu..aku ngan mamu, punye le pakai kemeja kasot kulit bagai, igtkan nk suh jd technichian ke hape, skali die suh kitorang jd kuli jugak..buduhhh..pastu aku ngan mamu mintak tukar, kitorang pon join mior, matle ngan deqq kat maktab perguruan perempuan melayu melaka..perempuan sumerr...wahahaahhaha.. prektikel nih mase paling gembira wat aku..ntah..kalo aku ade nyawa extra and dapat buat permohonan utk dimasokkkan kembali kedalam jasad, maybe aku akan pilih mase aku berada di maktab tuh..and maybe aku akan mintak mase tu akan slalu berulang.. dip tahun 3..ade byk konflik..kehidupan..cerita tentang bende2 yang kite tatau..bende yang kadang2 kite tak terpikir..dip tahun 3 yang byk membawa aku pada hidup..tentang rasa sayang kpd kawan2 sekelas bukan sekelas, internet, forum.. tahun terakhir ini jugak yang sebenarnye menceritakan pada kita tentang aselama ini apakah kita btol dlm melangkah atau hanya menurut waktu..tahun terakhir gak ade suka ade duka ada yang tak terfikir tentang apa akan terjadik tahun depan..masih bersama atau...

ijazah sarjana muda sains komputer ( interaktif media )

start 2006, aku masok degree, pegi isi borang, tgk result yg mane bleh carry ruper2 nye ade 7 or 8 subjek je aku lepas..bleh lepas 1 sem jek..adeehhhh..org laen buat 2 tahun stgh, aku terpaksa buat 3 tahun..tambah la satu lagik sem..nk wat camne..mase mula2, aku rase frust gak..sbb bila aku kira balek, aku akan grad mase umo aku24 tahun..mcm agak lmbt..mm..tapi takpe..nk wat camne kan..
masok degree, suasana baru, budak2 kelas pon laen..aku mmg takleh blah..tahun 1 degree aku tak rase sgt..maybe sbb aku tak masok lagik kelas BITM, aku byk join BITC, amik subjek same2 ngan dak2 BITC..first kelas aku BITM kalo tak salah, Audio Video..ye ke?eh tak..aku masok time diorang buat bengkel 1, sbb bengkel 1 aku tak lepas selepas diorang combinekan bengkel 2 diploma aku(B) and pojek Diploma aku(D) aku tak lepas..huhuhu aku teringat sbb aku kenal fathiyah ngan syikin mase tuh..aku tatau kalo korang igt..hahaha... then lepas tuh aku join kelas BITM utk subjek tahun 3, audio video..mase mule2 masok kelas nih aku takleh blah..serius geng..maybe sbb mase dip dulu, budak2 nye bising giler..kitorang mmg terok mase dip..lecterer mane tak marah majok bagai..nk wat camne..ade ajis, yasser mane ko skang yasser,sumer kaki bising..mase degree nih aku mmg dok diam2 kat blkg, if sembang pon ngan ardi or juan..maybe sbb ardi satu dip ngan aku and juan sbb die pon budak DE..and ade sorang dua mamat yg agak poyo aku tgk..tapi lantak ah korang..utk pojek audio video, aku plak satu grup ngan balkis, and mase tuh aku stat baek ngan wawa..wawa glut!!!huhuhuh rindu nak menggluti..entah ar..maybe sbb wawa sgt slambe suke ati mak bapak die or maybe wawa sengal2 udang or maybe..wawa is wawa..kan?ko mmg glut ar wawa.. aku rase lepas present audio video, present filem, barulah aku rase kwn aku btambah..dari sorang2 and aku pon mmg nak bkawan ngan sumer org satu kelas..perlahan2 aku kenal budak2 laki yg sekelumit je ade, Fuad(tmpt loan aka ah long),Yai,Ropi(aku tatau ar tapi aku rase die pembersih aka suke ngepek..),Ed,Muiz,Jam,Halim,Zaki..Halim and Jam aku kenal agak awal..sbb aku kenal halim mase die tahun 1 mule2 masok utem die satu umah ngan aku..oh and mase tuh aku final yr diploma..yg pompuan aku tak ingat yang mane aku terjah dulu..aku igt syikin ngan ti mase bengkel, lain2..haslina..huhuh tu pon sbb satu u ngan Hakim, and Hakim plak satu umah ngan aku..mase tuh mmg die agak hot stuff la jugak di kalangan budak2 umah..sini ina sane ina masok kelas baru aku tau ini namenye haslina..aku rase aku pnah join la budak2 nih sms birthday kat ina..mase tuh die baru masok, tetibe hakim yang ntah camne leh rapat ngan kitorag ckp hari ni besday haslina, so ramai2 msg..hahahahha..pastu lwn2 sape dapat reply..mcm aram..hakim da takot,.."jgn ckp aku bagi mung nombor die.."...berehhhh bohhhh...lepas haslina, aku rase pastu baru stat masok ngan mia..haa mmg lepas audio vdeo aku baek ngan mia..aku ske tgk watak mia dlm cerita yg die blakon tuh..muke nerd takleh blahh..comey..and bile baek ngan mia, otomatik skali ngan geng2 dier, che'dah,xaem..ohh aku kenal nodi lambat aku rase..sbb aku jrg ckp ngan die..aku knal nodi mase diorang bengkel 2, sbb aku tlg muis utk pojek bengkel 2, die satu grup ngan nodi,farah and lain2..huhuhu..eh aku lupe letak name rufaidah..aku rase aku baru perasan rufaidah nih gilo mase last sem..aku igt skema..cettt..gilo jugak..

oh..psl kwn2 dip..mmm...nnti aku sambung..

3 comments:

lu taw wa sapa.. said...

kwn2 dip aje??kwn2 skola?kwn di kala kesedihan?kawan kasi tmpang umah?kawan cerita rahsia mcm2?kawan g tlg amek duit jual madebod??mane????

MM HaZiMiNN said...

bengong padi..

saba la..

thread cloud gua tak abes lagik..

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes