Monday, January 19, 2009

19 januari 2009

salam..

smlm punyer citer..smlm sabtu..tgk bola man utd vs bolton..bolton mmg sumer orang tau..defensive and long ball passing..tadek pape pon..kalo mane2 team serang pon, sumer player dlm kwsn sdiri..mmg susah ar nk masok..cuma, aku rase nak main long ball, diorang kene ade sumone macam anelka b4 die masok chelski..sbb sampai je bola kat atas bila counter, striker sampah..makukukukuku ape tah name striker diorang..tak leh main ar longball..susah..dapek pulak si kevin davies backup dier..payah ar bai..

cakap lagikk pasal bola..mm..malas ar..aku nk cakap pasal midval..smlm gak ade career fair kat midval..cess career fair..aku igt ade gig ke..leh gak merase..kat mlk aram tadek geng nk melawat gig..waloppun budak2 underground pon da ramai naek mainstream, aku rase underground scene masih tetap jadik taruhan budak2 muda mudi zaman skang..tak sumer org nk lyn ziana zain,pejal tahir or even m nasir..pendengar musik untuk telinga masing2..untuk jiwa masing2...and MUH mng ajl tadi??hurm..satu lagi cara tv3 tanak bagi nmpk bias sgt sbb aku rase diorang nak menangkan si pejal tahir nih..menurut forum yg aku slalu singgah, dah terkuar keputusan ajl lebih awal dari org dlm sendiri yg FT akan mng juara lagu..aku rase result kali nih cuma tanak nampak sangat..FT da dapat 3 award kot tadik, nk jadik mcm mawi ar plak..kesiann aku ngan org yg bawak dari china tuh, sampah riben2 je dapat, org yg nari ramai2 si aiman???sape tuh??entah..aku pon mengikuti gak perkembangan musik malaysia cuma tak penah dgr name dier..well..citer da tamat..apa lagi mau ungkit..

kehidupan personal aku agak mencabar semenjak dua menjak nih..maybe influence terlalu byk..maybe dari bersembang2 dengann budak2 umah or budak2 blkg umah or aweks2 kedai makan kat worldwide tuh or akak jual kedai runcit kat opis aku or orang2 tua mcm boss aku yg da kawen beranak satu masing2..hurmm..atau ade sesuatu pasal masa lampau buat aku terpaksa berhati2 dalam melangkah sama ada utk aku diri sendiri ataupon orang lain..hurmm..cuma aku takot jika esok aku masih tatau ape akan berlaku..ade org cakap jalan teros, jgn pandang belakang tapi blakang harus dipandang supaya esok lebih bermakna utk sumer orang..and sori utk member aku sbb tak angkat tepon hahaha..mls aku nk angkat tepon tadik, ngantok ar 2 3 ari nih tido tahpehape..nnti ar esok2 lepak barra..

tadi mamu ngan hadi datang, melepak kat tesko mnum2(aku je mkn hahaha..da kul 4 kot mase tuh tetibe teringat blom mkn lagik..)..gi tesko padi kuarkan duit bayau utang pastu aku kene blanje mkn..serupe ngan tak bayar utang..cess..gi tesko melepak makan ngan padi ngan bull..pastuh mamu ngan hadi datang, sembang..pastu gi sacc mall jalan2 tadek keje ngan padi n bull, terjumpe plak budak comey ryehanna berjalan2 dengan mizi..hahaha saje aku tulis kasik saham jatuh..secara tiba2 padi ngumpat dari blkang.."
gemok betol.." aku diam jek ana..tatau2..padi yg cakap..alamak terlebih sudah..cakap pasal terlebih sudah, tadi aku layan ajl..lepak dpn tv sambil tunggu2..tadek pape ar sangat..stended ar artis malaya wat show..cuma aku mmg ske psembahan pejal tahir time sampai syurga..cuma..aku rase..if die dok situ berdiri mcm patung tak gerak2 lagik cun..aku rase cam tak patot die gerak2 tangan sumer..and pegi amik gitar??nak wat pe?hurmm..

end utk ari nih..suddenly aku teringat kat mak aku..cepat ar jumaat..nak balek kampong nehh...