Friday, February 06, 2009

jumaat : 6 februari 2009

salam..

huhu..ujan..ari ni ujan..lebat..berhempas pulas aku ngan semi nk gi keje tadi lepas jumaat..err..aaa..hempas pulas jugak la..akan tetapi seperti mana kejituan semangat aku terhadap berada di opis meluap-luap seperti itulah jugak natijahnye aku meredah hujan lebat bermula dengan garisan2 kuning di depan flet yang agak tebal dan bisa membuatkan bontot anda terhenjut2 seperti menunggang kuda padi,diikuti dengan kejadian hampir mencium bontot waja yang berhenti di depan sedangkan aku memandang cermin blkg mengintai motor2 yang ingin memotong di sebelah kiri,kemudian meredahi takungan2 air di jalan raya yang semakin meninggi sambil disirami air2 yang terpercik tersimbah hasil pecutan kereta2 besar disebelah...

sampai opis aku tgk bro ayus da siap pakai beg skolah dier..

"mane bang?"

"kelas ar.."

"apsal arini t-shirt..slalu ensem.." gua kasik ayat bodek..mungkin die dapat menyampaikan salam kasih syg gua pade awek2 student2 member die kat unisel tu ataupon setidak-tidaknye membelanje gua makan spageti kat uitm..

"malas.."

"spek da cantek bang..soda..tak ensem ar ari nih.." skali lagik gua kasik ayat bodek, mane la tau..untung2 die nak upkan elaun gua yang sekelumit cuma ini..

"takpe..aku dah terbukti.."

ok..baeklah..

tadik aku runner gi anta proposal kat JKNS..penin gak memule aku cari mane aku nak masok bangunan setinggi beberapa belas tingkat nih..mane aku nk parking..kalo ade org tggu kat luar takpe ar ataupon kalo diorang penah bawak aku gi JKNS takpe ar..tau la nk jupe sape..smpai2 jek parking, teros aku bergegas ke lift..sampai kat tgkat 10 mr issey tepon, ckp itu ini begitu begini...aku da gubra..gua da cemas..gua da penin2 sakit perot terase mcm nakk je gua gi toilet layan asap jap..akan tetapi berbekalkan sebuah proposal kepunyaan ArtChannel itu, memandangkan gua perlu menunjukkan bahawa aku adalah seorang pekerja yg rajin,bagus,kritis dan kreatif walaupon slalu diasak bertubi2 oleh boss2 gua yang agak boroi dan masing2 sudah berkahwin dan berkepala botak,aku gagahkan juge menguntum senyuman paling bahagia kepade awek kaunter pertanyaan itu..berkulit itam manis cuba berlagak tekun menulis2 di meja itu ibaratkan gua tak nampak yg tadi die tgh bergosip ngan makcik indon cleaner pasal marcell dan rima melati yg berkahwin tapi tak convert..aku pon pelik camne diorang dapat kelulusan kawin dari jabatan agama islam msia, ataupon pompuan tu dah konvert ke aku pon tatau..

"akum kak..sy nk jumpe boss unit IT skang jugak!" gua berkata berpura2 nak marah..

"takde la encik..unit IT keje luar ari nih.."

"ahh...masalah besar nih..sape nak setelkan nih..sy ade byk hal lain neh.."

"nape encik nk jumpe dier.."

"nih..nk mintak kasik kan proposal..saye dari ArtChannel." kata gua secara tiba2 mewakili opis gua..awek tu pandang gua paiseh..kalo die tahu gua budak prektikel kompem gua da kene tampo secara berturut..mesti die akan memperagakan slip gaji beliau bertitlekan kerajaan msia sbgai bukti beliau adalah pekerja tetap..

gua nk stori skit pasal pagi tadi..gua chatting2 ngan semi mase boss gua dua2 tak masok opis lagik..


hazimin hamdan (2/6/2009 12:10:33 PM): haha
hazimin hamdan (2/6/2009 12:10:38 PM): mane ko nk semayang jomaat>
hazimin hamdan (2/6/2009 12:10:40 PM): ?
semy_otai (2/6/2009 12:10:47 PM): entah..
semy_otai (2/6/2009 12:10:54 PM): mamat suh pi ttdi
semy_otai (2/6/2009 12:10:59 PM): bleh makan sana
semy_otai (2/6/2009 12:11:02 PM): hahha
hazimin hamdan (2/6/2009 12:11:14 PM): kite pegi seksyen 7 je la
hazimin hamdan (2/6/2009 12:11:16 PM):
semy_otai (2/6/2009 12:11:26 PM): umah ko ke masjid
semy_otai (2/6/2009 12:11:28 PM): hahah
hazimin hamdan (2/6/2009 12:11:31 PM): umah
hazimin hamdan (2/6/2009 12:11:33 PM): hahahahha
semy_otai (2/6/2009 12:11:35 PM): aku kuar 1230
hazimin hamdan (2/6/2009 12:11:42 PM): aku kul 1
hazimin hamdan (2/6/2009 12:11:46 PM): ko masok balik kul bape
semy_otai (2/6/2009 12:11:52 PM): 230
semy_otai (2/6/2009 12:12:13 PM): lambat sket xpe
semy_otai (2/6/2009 12:12:14 PM): hahah
hazimin hamdan (2/6/2009 12:13:25 PM): cets
hazimin hamdan (2/6/2009 12:13:32 PM): mamat nk blanje makan ke
semy_otai (2/6/2009 12:13:40 PM): takdenye
semy_otai (2/6/2009 12:13:46 PM): dia pon ngah kokak
semy_otai (2/6/2009 12:13:59 PM): tp kuat makn gemuk tuh
hazimin hamdan (2/6/2009 12:16:29 PM): apsal kokak
hazimin hamdan (2/6/2009 12:16:35 PM): kokak tu bukan ke geget
hazimin hamdan (2/6/2009 12:16:48 PM): cth ayat
hazimin hamdan (2/6/2009 12:17:01 PM): kuat ko sampai batu pon boleh kokak
hazimin hamdan (2/6/2009 12:17:02 PM): haa
semy_otai (2/6/2009 12:17:40 PM): tu kekak..
semy_otai (2/6/2009 12:17:40 PM): atau kukil
semy_otai (2/6/2009 12:17:48 PM): kokak ni cam rosak
semy_otai (2/6/2009 12:17:51 PM): lunyai
semy_otai (2/6/2009 12:17:53 PM): ahahaah
semy_otai (2/6/2009 12:18:15 PM): kereta kokak= kereta tg buruk n kemek2x
hazimin hamdan (2/6/2009 12:19:04 PM): maka
hazimin hamdan (2/6/2009 12:19:13 PM): ko takleh dok parit
hazimin hamdan (2/6/2009 12:19:29 PM): kalo ko cakap kuih batang burok
hazimin hamdan (2/6/2009 12:19:32 PM): batang kokak
hazimin hamdan (2/6/2009 12:19:45 PM): lain benor kalo org parit dgr
semy_otai (2/6/2009 12:19:54 PM): hahahh
semy_otai (2/6/2009 12:19:57 PM): tau takpe
semy_otai (2/6/2009 12:20:11 PM): tp kueh tu aku panggail btg burok la
hazimin hamdan (2/6/2009 12:20:17 PM): mmg la
hazimin hamdan (2/6/2009 12:20:22 PM): contoh aje
semy_otai (2/6/2009 12:20:23 PM): takde la aku panggil btg kokak
hazimin hamdan (2/6/2009 12:20:30 PM): burok gile bunyi
hazimin hamdan (2/6/2009 12:20:33 PM): lucah sungguh
hazimin hamdan (2/6/2009 12:21:17 PM): soalan aku maseh tak terjawab
hazimin hamdan (2/6/2009 12:21:24 PM): ko nk semayang jumaat ke tak
hazimin hamdan (2/6/2009 12:21:26 PM):
semy_otai (2/6/2009 12:21:51 PM): aku sebagai kwn baik ropie nak pi
semy_otai (2/6/2009 12:22:12 PM): tapai kalo ade kwn cam ko...pi bleh xpi pon bleh
semy_otai (2/6/2009 12:22:14 PM): hahha


masalahkan kalo bahasa2 daerah loghat digaul macam rojak buah kak kiah atau cendol pulot kacang depan kamdar atau ABC gerai ah seng kat TKK..mcm2 masalah leh timbul..

3 comments:

Ryehanna said...

kokak tu leh diguna utk yg mcm semi ckp...dan jgk mcm ko kata...

kokak pun xpaham ke? bkn makna gigit jerla..

kokak tol la majin neh!
ekekeke...

p/s: aku bkn org parit. heh.

semy said...

kokak....

wes asal yg last sensored...ooo paham...rahsia skandal kita

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes