Tuesday, February 10, 2009

panas nye..

salam

pagi nih gua ade cerita panas..mmg panas..sbb sumer orang panas..

mggu lepas, lepas raye cina,lepas abg aku kawen kat tganu, maka aku bertolak pulang ke shah alam dengan mencurik kereta abang gua..arakian abg gua pakai keta mak, gua sapu jek ar kete dier..gua dulik hape tiket balik s.alam tadek takkan gua nak ponteng kerja prektikel yang gua suke nih..suke ar sangat..segala desakan tekanan yang mampu membuatkan rambut aku semakin nipis mase prektikel nih..nasib baik ar boss gua dua2 tadek rambut walopun anak da sorang tapi masih mampu mengorat aweks2 terutama awek opis sebelah..menurut diorang name awek sebelah nih shiela..betol ke ejaan nye..pernah ke aku tulis pasal awek nih..shila apsp..opis sebelah nih agro-pilah-sdn -bhd...apsp..shila nih gelojoh sket..err..gopoh gapah...errr..bukan2..kelam kabot kot..err..contoh nye kalo die dari ujung A nak ke opis dier, kitorang kat ujung B nak ke opis, die akan gelabah kelam kabut jalan melebih2 kontrol macam ar nak sgt kitorang tgk cara die melangkah kaki..mule ar die gelabah sana sini..masok kunci pon tak kene sumer tak kene..kitorang layankan la mate kitorang melihat kegelabahan seorang awek membukak pintu opis yang sepatotnye 15 saat jadik 10 minit..boss2 botak gua nih mmg ske mengganggu gugat aweks2 begini..aku pon join je ar..

so setelah ditelepon 2 3 kali oleh mak aku bertanye "kereta elok ke tak?da kunci blom?" maka itu bermakna die suruh aku balik anta keta ar tuh sbb die nak pakai..diorang kan bdua jek..taktau nak naek ape nk gi pekan ke ipoh ke berdua2..sape suh gi berdua2an..iskk..ari sabtu tengahari dalam kul 1.30 selepas abg aku datang amik brg dlm keta dier, aku pon bergerak ar pulang ke parit tercinta..mungkin aku buleh singgah melihat2 jalan2 kat depan umah MB..aku nk tgk gak bendera mane yg bergantung atau siapa yang menghuni..bertolak kul 1.30 bermodalkan rm20 petrol shell yang aku isi kat seksyen 9, aku tiba di tol simpang pulai pada pukul tepat2 4.00 ptg setelah berehat 30minit di rnr tapah..aku teringin nk lyn hotdog tuh..tapi nnti ar..mggu2 lain aku nk try curik keta mak aku plak..hahahahhaha

cerita panas yg nk gua sampaikan nih berkenaan semalam selepas gua berjumpe brader tiket bas kat kaunter KKKL kat medan gopeng..

"bas da sampei blom bang?"

"blom..ko tggu depan nih.."

"bas hape?" gua tanye sbb tiket die kasik gua bukan tulis KKKL pon..

"S.E.."

gua da dapat meneka apa akan terjadi pada gua, baju gua, dan rambut gua selepas die mengungkapkan kata keramat itu..