Monday, April 13, 2009

pagi2.

salam..

aku baru sampai opis..tp pasai pa mcm tak ramai?apakah ari ni cuti di sekitar selangor menyambut perayaan yg aku tatau atau aku terlalu awal ke opis..hahaha..

sempat aku gi isap okok kat port biase, kat jejantas ke blok 2..usya2 bwh aku tgk ade sorg awek tgh disuruh menjadi penjaga keta sbb kete waja die nk kuar tapi di block oleh citra..aku usya lame2 dan agak berhati waja gak ar awek nih seiring kete yg die nk naek..maybe sbb die penumpang ketiga so die diarahkan jage blkg kete..dah2 nak kuar, awek tuh bukan setakat ayu bertudung dan berbaju kurung tapi turut melakukan tindakan luar kawalan yang agak sopan sebagai tanda kemarahan dengan menaikkan wiper citra tersebot..wahh sgt tak pueh ati ini awek..tapi kegembiraan dlm hati die tak lame setelah sorang makcik dtg dan saun2 membebel2..sbb citra tu die punye..aku dgr ar jugak dari atas, "lain kali panggil blablabla..."..

untuk awek itu..ko mmg menyuarakan rasa tak puas hati dengan sopan..maybe sbb ko pakai baju kurung kot..aku rase kalo ko berpakaian biasa dan casual mungkin ko akan pancitkan tayar die dan melakukan onar pada badan kete tersebot..

untuk makcik citra..bukan aku nk bekap awek tu sbb die awek dan ko makcik..tapi ko bermasalah, block kete tu apasal..parking sblh kosong kot..ko pagi2 nk bikin manusia marah2 or ko mmg jenis pagi2 nk bebel2 kasik anak2 laki ko marah2 kat umah or ko tak kawen2 sampai skang no wonder la kan..

oh..pagi2 sangat indah..nasib baek aku rase tak bertampa2 tarik2 tudung..kompem ramai kat kedai makan bawah bersorak..bukan utk ko makcik..ko mmg salah..

lahh..

pagi2..

kerje...

Thursday, April 09, 2009

khamis

salam

ada apa ngan khamis..huhu bagi can aku nak merepek sat..

tibe2 minggu nih..err ekceli da 2 minggu aku ngadap web jkns..mnggu lepas patotnye da nk stat redesgin web nih..tapi mcm2 masalah..first week aku perati die punye fail2 cam sial..berterabur mengalahkan fail mase aku wat web utk pojek psm dulu..terabur tak hengat..nk kene stadi kat mane image2 dan button diorg letak..ekceli menurut kate issey ngan ayus, b4 this diorg yg wat web nih..tp mase ptandingan web2 kerajaan ke hospital aku tak ingat, web jkns dpt no 2..then diorg tukar vendor, suh org lain yg wat web,pastu tadapat hape2 no..dah skang mule ar kelam, sbb kalah, sbb macam2 masalah, sbb programmer yg wat web diorg lari, last2 balek kat artchannel..dan skang balik kat tgn aku yg ngadap koding2 dan segala bagai..tapi tadek pape kot kan..web..css..joomla..walopun aritu aku kantoi nk setting router dan tpakse mengimport semi tapi blablabla..

end-

Wednesday, April 01, 2009

tagg bye raihanna

aku nk cepat so aku terus kepade soalan..

1. Apakah nama blog anda sekarang dan mengapa anda memilih nama itu?

afterschool - apasal?sebab cerita selepas aku abes skolah..or class..or tadek kelas...or selain sekolah dan kelas..hah..skati ar nk pilih..

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

majinn.blogspot - err..majinn adalah name saintifik aku kat bainun..


3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

methodonateisme - ape2 yg aku rase nk tulis..


4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

penah gak sbb byk entri2 lame cam menusuk kalbu..hahahah


5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada orang yang tag anda ini? (aku tkr sikit soalan. buat pening je soalan ori dia..)

raihana?ryiahanna?rihanna? - semua tentang mata..simbolik pada apa yg die lihat..die tulis kat blog dier..


6. Senaraikan 5 orang untuk diTAG:

5 org..

1.semy
2.balkis
3.sinderella

3 cukop kan?