Tuesday, May 05, 2009

cerita sebulan iii.


gambar diatas di ambil dari google..

hahaha..

cerita sebulan serterusnye bertajok mandi air panas di selayang...

serius aku busan..dan atas sebab2 lain yang tadapat aku nyatakan dan memaksa aku utk berjalan2 dalam minggu2 terakhir april nih..aku lupe plak tarikh die bile..lantas aku menyatakan keinginan bermandi air panas utk menghilangkan kerunsgingan dan bakteria2 yang mula menyerang jari jemari dan badan aku secara rawak hampir tiap2 malam..padi pon on..mule2 beliau mencadangkan layan air panas kat pedas..wahh sajakk..pastu sg klah..gile ar nak masok hiway..rugi ar duit..duit pon tak berape ade bulan nih sbb aku agak termakan makanan2 eksotik dalam 2 3 minggu nih..nih sumer boss2 aku nye pasal..diorg ajak aku on jek...lunch ari ni kat burger king,esok giant,luse 1901,tulat ayam kampong,jumaat je aku tak join..errr..lagipon aku tgh saving duit nak gi melake..kan nak present LI...lantas aku mencadangkan agar ke air panas selayang..aku nak tau gak air panas nye setanding gadek ke tak...

padi menelepon rakan seangkatan kitorang..sahrul jaedan, bekas pelajar bainun, utp dan peminat fanatik cerita2 jepon,korea,maria ozawa dan akademi fantasia..malah beliau juge mengaku bahawa beliau mengundi tomok untuk oiam baru2 ini..cess tomok menang..bengong ar..tomok??new boyz??sejarah mungkin berulang....

sahrul @ sahul menyatekan persetujuan nye utk menuruti kehendak kitorang utk ke selayang..

sahul : bukak ke malam2?
aku : sape nak mandi siang2?
sahul : mane la tau tutop..
aku : iskk..kat melake aku mandi kul 2 3 pagi..biase ar tuh...
sahul : ok..

setelah mengambil sahul kat sunway, kitorang bermulakan perjalanan dengan membaca bismillah dan membukak gps..

aku : sahol..kitorang tatau jalan nih..gamble jek nih..
sahul : oo...
aku : ok ke..
sahul : ok...

perjalanan dimulakan dan dihiasi dengan perbualan2 hangat kami bertige seperti rakan2 kongis yang cube memikirkan bagaimana nak menjana pendapatan dengan lebih berkesan..padi dengan perbualan2 harian tentang pelajaran arkiteksi nye..aku dengan cerita2 tentang boss2 aku yang sempoi berkaliber dan botak..dan sahul tentang dunia2 hiburan dan gosip2 hangat tak ubah seperti azwan ali mengacarakan amboi..amboi..amboi...

tapi mmg sumpah aku tak perasan pon kolam tuh..sbb kolam tu pintu masok die b4 susur ke kiri dan penuh ngan lori2..dan seperti yang aku jangkakan amat meleset..kolam yg kecik dan tak best..malah aku terpakse pergi menyewa baldi dan besen berharge 2 ringgit..

aku : berape bayar nih kak..
akak besen : 2 ringgit saja..(bunyi ala2 indon)
aku : sampai kul bape nih kak..
akak besen : mandi sampai pagi pon tak pa..(juge masih berbunyi indon)
aku : akak indon eh?

port dipilih..di satu kawasan kecil yg agak gelap, hanye ade seorng apek tua sedang membasuh baju dengan air panas?hurmm..tetibe mcm teringat ade sainbod tak kasik basuh baju..aku pon tanpa usul perikse..selepas kembali ke port padi dan sahul bertenggek, aku membuke baju dan seluar jeans..hanye berseluar pendek..tibe2 aku terase macam...errr..aaa...ramai nye aweks kat sini..malu betol ar..terase macam nakk jek aku serkup kepale aku dlm air panas menggelegak...ahhh pedulikan..lantas perbualan2 dan gosip2 liar tentang bainun, ipoh, air panas, westen, prosues dan jiwa murni terus bersambung sambil2 kaki dan kepale kitorang sesekali dibasuh air panas..

tetibe aku teringin nak merendamkan diri dalam bantal tido padi yang besar..padi ade byk bantal tido..ade byk saiz..cam pompuan..err..terlepas cakapkah aku?lantas aku memasokkan air panas dalam besen dan merendamkan bontot aku sahaje..kerane itu je muat..tak feel lgsung..kolam tapi takleh berendam..maybe sbb kolam asal kot..sbb kolam depan tu diorang main redah je rendam2..lgpon segan ar dengan keadaan separuh bogel mahu berendam ngan aweks yang tak dikenali..tetibe tgh best2 mandi, dtg akak besen..

akak besen : masa da tamat..
aku : aa..errr..(tgk2 jam..baru kul 12)

akak besen tu muke ketat gile..mintak balek besen kat aku..tadi ko ckp mandi smpai pagi pon boley..nih baru kul 12 da mintak2 apasal..cess..ko igt ko indon aku takot ke..ke die nmpk aku berendam dlm besen die?kitorang pon kemas2 pastu gerak..mandi2 dulu kat toilet, kasi sejok..pastu lepak jap kat kedai depan tuh layan yong tau foo..

selang beberapa hari kemudian, padi cerite kat aku..

padi : sahul balek umah..
aku : apsal?
padi : demam..
aku : aik..selame nih tak penah kuar malam ke..hahahahahha (aku gelak cam setan)
padi : die kate die kene tegor mase kat air panas
aku : err...(tengok2 keliling..)

ps: sahul telah selamat setelah berubat dengan tok nye di kampung nye di perak..sahul juge mnceritakan kehebatan tok nye dalam bidang perubatan maya dan alam ghaib nih..aku mengesyaki sahul mempunyai kredibiliti dan ability dalam melihat makhluk2 lain..

6 comments:

saHOLE said...

sewaktu di sekolah saye mempunyai daya penglihatan yang sangat bagus dan boleh melihat makhluk2 yang len..yg bersembunyi di balik pokok, dalam semak, asrama blok D, umah western, blakang surau dan dalam setor surau...

-ex kelab skodeng-

ViNN said...

hahahhaha..

Ryehanna said...

hohohhoho..

Ryehanna said...
This comment has been removed by the author.
ViNN said...

Comment deleted

This post has been removed by the author.

12:13 PM
Delete

sape lak delete2 komen nih..

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes