Wednesday, May 20, 2009

selamat pagi cekgu!

masih tak lambat..masih sempat..masih ade mase..

sesungguhnye bulan mei nih ade byk hari2 bersejarah..aku rase mak aku sleberet hari ibu + hari guru..huh..ade satu sebab apasal aku jrg lik umah..sbb umah aku ade 3 cekgu..mak, abah, ngan wan..haisshhh..tu nasib baek yop ngan akak tak balek..tmbh lagik sorg cekgu..wan?awek die?tah..cekgu kot...apakah itu menandekan aku perlu mencari seorang cekgu utk dijadikan aweks dan meniti mase depan bersama2?wahhh...perlu ke?

aku stat skolah taski abim bile aku umo 5 tahun..tapi apakan daye usia mude menghalang perjalanan aku utk memulakan persekolahan yg ramai disamping rakan2..so aku benti sekolah (kecik2 da pandai benti skolah..) aku masok tadika KEMAS mase 6 tahun..

mak mengajar kat sek keb parit time tuh..tahun 1992 and abah mengajar kat smk iskandar shah, parit..akan tetapi, mak tak kasik masok skolah die..sbb mak tanak ade kejadian pem'bias'an kot..so aku masok srk iskandar shah, parit mulai 1992 sampai la UPSR 1997..dapat la result 4a jek..kantoi Sains dapat B padahal mase hari penyampaian hadiah, aku dapat title Tokoh Sains Skolah..ironi sungguh...

then aku menyambung sebentar kat smk iskandar shah..time nih abah da pindah dah..die gi sk bota kanan..mak still kat skp, so same je la..walopun ade sedikit terase aku ni sengal berbanding yop..yop dapat masok STAR ipoh, dapat jd Tunas Negeri Perak tahun berape ek..pastu aku masok skolah kebanggaan warga negeri perak dan manjoi..smk raja permaisuri bainun..ekceli skolah nih byk memori sbb aku jumpe kwn2 yg dulu clash mase skolah rendah sbb ikot famili masing2 pindah..dan lain2 lagik yg mcm tak perlu diceritakan..waktu2 diusya warden, waktu2 naik tank air blakang blok D, waktu2 fly panjat paip or rentas anak sungai, lari dari skolah, kantoi itu ini blahblabla...

ramai cekgu2 yg terlibat sepanjang zaman perskolahan aku..tak lupe juge ade sebilangan guru yg tak abis2 mengutuk memerli dan menggelakkan aku..mengelak pon ade..memandang serong juge ade..ahh...

selamat hari guru utk :

pn che nah..guru kelas aku mase darjah 1-3..
pn zakiah
ustzah fatimah
pn norkaspawati dan cekgu jai yg ajar aku tusyen..
pn sharifah dan cekgu fuad
cekgu tajol amar bin nazri (guru besau)
cekgu ros
ust fadzil
cekgu rosli bin maun
pn meenachi
cekgu kamaruzzaman yg aku tak ske..
cekgu jama'din yg juge aku tak berape ske sbb ske smbg lucah..beb lu cekgu gua..takkan gua nk lyn lu punye sembang lucah kot..
cekgu latipah passola..
cekgu2 sekolah kebangsaan iskandar shah, parit, perak tahun 1992 hingga 1997..dan pakcik megat, pakcik ramli dan pakcik jamal yg turut berbakti pade skolah..

cekgu normah..yg sambut aku mase mule2 sampai bainun..
cekgu tauhid..
cekgu garang hussin kamdi..
cekgu rojita aka rozita masri dan kakaknye cekgu norhayati masri..
cekgu nihayatun..
cekgu alfred wong yg ajak aku main base drum pancaragam skolah..gile tul..
cekgu corrine mah yook yin yang mengajar aku geografi dan menjadikan aku ahli orkestra nusantara..
ustaz che yg slalu hon2 pagi2 time subuh..
ustaz yg gemok tu sape name die ehh..yg slalu suh aku jln itik kat blkg kelas sbb failed agama time form 5 tapi aku dapat 3 time SPM..
ustazah bahase arab yg aku blaja skit je sbb tak amik arab dlm PMR..
cekgu razak..kite lihattt...
cekgu tersayang..cekgu che arainie..
cekgu tersempoi..cekgu syuk..
cekgu best sebenarnye..samsudin aka western..
cekgu pengampu HM yg skang da keje kat jabatan dan mak aku bleh plak tegor2 die..Arjimi..
cekgu pakcik det..cekgu hasni..
cekgu lim swee choon yg cun..
cekgu BI aku lupe name die..die penah masok paper..cekgu..
cekgu zalilah dan suami cekgu ramli abu itam..
cekgu PSS yg tak best..cekgu zaharah..aku apply jd pss pon rejek..
cekgu faridah kurus keding..
cekgu akma..
cekgu ustaz warden blok D..ujung minggu balek la kg ekk..aku masok bilik snook..
cekgu ali..
cekgu majid wook ghazali..udah2 le isap okok..mike saket jantong..
cekgu odin dan isteri cekgu salina..
cekgu2 warden aspuri sbb tido lena dan memudahkan aku masok dlm..
cekgu2 warden blok a yg slalu ade melepak kat bilik warden tuh..
cekgu2 warden blok d..
kicap kelam..kicap lulu..
dan kepade cekgu2 smk raja permaisuri bainun ipoh perak tahun 1998 - 2002..

cekgu2 skolah menengah kebangsaan iskandar shah parit..

cekgu2 kat umah..cekgu hamdan hj mohd noh dan cekgu che zauyah bte ali..
adik aku bakal cekgu hazwan bin hamdan..
pakcik aku bekas cekgu..cekgu abd halim bin hj mohd noh..
makcik2 aku bekas cekgu..cekgu norsiah bte hj mohd noh..cekgu aaa..aa..mak mah ngan cekgu acu...
cekgu2 yg pnah bersekolah same2 mengajar ngan mak n abah di srk satu, tapah..sk parit, parit..sk tanjung belanje..sk bota kanan..sk pasir gajah..dan skolah2 di negeri kelantan darul naim yg penah bapak aku mengajar..
cekgu2 di sekolah kebangsaan padang tenggala..currently mak aku di sane...
cekgu2 di sekolah kebangsaan iskandar shah parit..abah ade kat sane..

dan pade sume mereka yg pernah bersama2 aku dlm zaman skolah..

selamat hari guru 2009!


6 comments:

StingRay said...

hoh...

majin...



ko pun ada blog gak?..ha ha ha


-geng sekonvoi keliling semenanjung.

ViNN said...

hoh stingray..

kasik aku jenis moto, no plat dan helmet ko...aku lupe..serius...hahahaha..

Ryehanna said...

woi ko berblogging spree eh?
1 hari smpai 4 entry. ptt aku pelik nape byk sgt entry aku terlepas... pdhal update sekali rap. huhuhu

ViNN said...

haha..mcm saje ade bende nak mepek2..aku bantai je ar ape yg terlintas..wahahaha..

Ryehanna said...

nampak sgt di tahap kebosanan melampau... waaa... rindu makan2 kat barra!

shamel said...

wohh..gle aah! Ingat sume cikgu bainun tuu. Kagum sebentar.