Saturday, June 27, 2009

kawen ramai2 kat kosmo.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0626&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm


LAPAN pasangan pengantin ceria selepas Majlis Perkahwinan Beramai-ramai yang berlangsung di Masjid Sultan Ahmad, Chukai, Kemaman semalam.


KEMAMAN – Tidak perlu duit hantaran dan belanja kenduri, cuma sediakan RM250.

Itulah jumlah yang perlu dibelanjakan oleh lapan pasangan muda untuk mendirikan rumah tangga melalui Program Perkahwinan Beramai-ramai Daerah Kemaman di Chukai di sini semalam.

Jumlah tersebut meliputi RM100 untuk kursus kahwin, RM113 upah jurunikah, RM5 untuk borang perkahwinan dan RM32 mas kahwin.

Kesemua pengantin yang berumur 14 hingga 35 tahun itu dinikahkan secara serentak oleh lapan jurunikah di Masjid Sultan Ahmad kira-kira pukul 12 tengah hari.

Sementara bagi majlis kenduri ditaja sepenuhnya oleh Pejabat Agama Daerah, Pejabat Daerah dan badan bukan kerajaan (NGO) yang dihadiri kira-kira 700 jemputan di pekarangan masjid berkenaan.kenape ngan cite nih..cite nih tadek masalah pape pon..diorg nk kawen ramai2, murah2, ape salah nye..duit dikumpol tak cukop2, ade peluang leh dpt murah..lagipon nak kawen tu kan ke bende baek..watpe nk susah2 kan?

tapi masalahnye kenape pengantin umo 14 tahun?awal tol kawen..

2 comments:

dilla said...

penyelesaian yg baek tuk sesape yg tak ckup duit g nk kawen.. :P ehehehhe

semy said...

pasal baru 14 thn la kot..takde duit..kompol duit abah bg tiap ari singgit cukup 250 kawen..sengal...sunat tak baik lagi dah kawen...