Monday, August 10, 2009

bila aku miskin.

okeh.

ini adalah perkataan bila mana aku ym ngan angah..ayat aku ubah2 sbb aku tak igt..

angah : aku busan.
aku : tulis ar blog.
angah : aku ade idea tapi tatau nk tulis camne.
aku : aku byk cite tapi kalo tulis gak cam poyo plak..

korang layan so7?sebuah kisah klasik adalah lagu yg terpaling aku layan..biase ar time skolah2..byk kisah klasik..kisah klasik aku arini adalah..aku telah pon menghabiskan wang ringgit ngan jayenye kebelakangan ini..kadang2 terpikir gak time nk beli barang2, mule otak pusing2..beli ke tak..maklum ar..nk beli baju selai pon ade sampai 20 ragok..kasut cantek2 baek tahan lame pon ade cecah serat..tak ke gile..apsal kasot2 pompuan slalu ade sales?apsal hargenye 15 inggit?apsal seorang wanita berupaya mempunyai 8 pasang kasot, tidak termasok selipar , sandal dan selipe jamban?mengapakah ini berlaku dalam masyarakat masa kini?apakah kaum lelaki lebih kaye?atau apakah kerane kaki pompuan kecik2 belake?mungkin mereka tidak tahu, inilah penyebab runtuhnye moral2 manusia khususnye lelaki..sebab inilah kaum lelaki lebih cenderung menjadi pompuan..sebab2 inilah bapok2 semakin ramai berkeliaran..kerana adenye stok2 dan bahan2 yg baek utk menukar rupa diri..perlukah aku repot pada persatuan laki2 malaysia dan membuat demonstrasi jalanan menentang permasalahan ini?

kisah klasik aku bermula pada 25 julai 2009..huhu aku tlah menjoin team ACFutsal utk kejohanan futsal antara advertising company anjuran corbis..ye..aku bermain selaku penjage gol kerane keeper yg diajak oleh issey tidak dapat bermain..dan sebab aku melobi2 issey yg aku terer hahahha...so..kitorang kalah semi final dengan Adoi Magazine yg rata2 dianggotai rakan2 seperjuangan kaum india..dan mmg diorang laju2..cam gile..dan mmg diorg terer dan patot menang..walopun team kitorang yg hadir cuma 6 orang saje, tapi secara tibe2 semase semi final ngan Adoi Magazine, ahmoi2 chantek sumer menyokong aku..ehh..kami..itulah penyebab utama kegusaran diri melanda kerana rata2 peminat yg hadir adalah ahli2 cheerleader yg turut ade pertandingan cheerleader sebelom tuh..cheerleader beb..gile..so kalah and dapat no 3..dapat la baucer adidas rm200..aku da riki2..maybe jaket adidas vespa akan menjadik pilihan hahahha...

kisah klasik kedua adalah 2 ogos 2009..minggu berikutnye dimane aku tlah pulang ke kampung halaman..ye aku masih igt akan kampung dan kepade padi...aku mmg suke perakk..hahahaha...nnti kite pindah meru sesame..kat ipoh ade reunion bainun..biase la..reunion yg ade kompem2 diketuai oleh det..dan aku still tatau kenape budak2 bainun lain cam sial perangai..reunion kot.jgn la poyo sgt bai..kalo dah bainun tu bainun gak..ye..

kisah sedih bermula pada ari sabtu..dimana aku tlah bertekad utk mencari kasut..ye..dan akhirnye, bersame2 si urie, padi dan rahmah(bukan name sebenar) kami ke sunway utk menjejak kasih kasut2 disane..dan aku tlah meminta pandangan dari sekretari aku, padi utk memilih kasut yg cun..dan akhirnye sebuah kasut everlast berwarne cokelat air laut menjadi pilihan..cam siot..tapi takpe..setahun sekali beli kot..bukan tiap2 bulan..dan pade hari ahadnye pule..aku diajak oleh syira utk ke mid..memandangkan die akan membelanjekan aku makanan, maka aku memandukan die ke mid secara rawak bersama2 si kecik..kecik skang dah cam ampes..da pandai melawan..hahha..kisah sedih aku tidak berhenti disitu..kerana ari ni boss aku ajak gi ikea..dan akhirnye..aku tlah membeli meje dan kusi..

secara langsung ingin aku menyatakan bahawa aku tlah miskin.dan kepada sesiapa yg berhajat nk menaburkan wang saku kepade aku, sile sms gua..gua teringin pizzahat..

4 comments:

k.e.r.i. said...

mokk, tolong ah jangan tukar jantina.
huduh sangat rupanya yop.
hahaha

BalkisMR said...

ko jd je la pondan. bole pake kasut sale. i love pondan. haha..

Anonymous said...

wei majin... ko rembat jer kasut mak or adik ko.... kan diorang ada banyak dalam lemari tu... adesss..

jadi ker 22 ni yob..lepah terawih
-apit

qyla said...

teringinmakan pizza hut?

pergghh.

mggu ni je aku makan pizza hut 3 kali ouch!

jangan jeles!!

ahhahahaha

;))