Wednesday, August 12, 2009

the happening.

salam.

mcm film the happening kan?m night shaymalan..night..malam..cett..bila virus datang menyerang ramai orang..

ade jugak ideologi2 palsu (atau mungkin benar..aku pon tatau)..bila manusia sudah menjadi terlalu ramai di muka bumi, sistem ekologi dan sistem vice versa manusia tak lagi stabil..satu virus akan disebarkan oleh pihak2 yang masih tak diketahui untuk membunuh manusia2 yang dianggap sampah..yang dianggap hanya menyebabkan ketidakseimbangan bumi..betol atau tidak?ade juge rumours pasal askar2 US yang dihantar ke medan perang yg besau mcm iraq,aghanistan dan sebagainye sebenarnye adalah antara rakyat2 US yang tidak memberi sebarang kepentingan pada mereka..hidop atau mati mereka tidak penting..so hantar ke perang, kalo hidop, hidop ar.kalo mati, diorng suke..ade juge rumours anasir2 barat yg cipta virus nih..huh..

kalo diikotkan ape yg aku bace..kite agak lambat bertindak.sedangkan sejarah kan dah tertulis yang influenza nih penah menyerang dunia pada 1918..heran gak kenape selepas90 tahun, still dunia masih takde penawar..ade yg cakap virus nih baru..aku pon tatau..aku bukan doktor..tapi aku berhajat utk mencari menantu nurse kat mak aku..hahahha..cun kot tambah2 kawan2 si ana di sini dan di sini..hahhaha..ade juge di lain2 tapi terase cam biar ar korg carik..jgn lupe tekan nuffnang die..mokk..aku pomot blog ko nih..hahahha..

sayugia diingatkan kepada mereka2 yang mempunyai simptom2 itu, supaye korang lepak je dlm bilik..lantak la skolah korg cuti ke, u korang tutup ke..korg jgn ar kemane2..sebab simptom2 yg korang ade tu, bile korang balek kampong,journey nk balik ke kampong korang akan bertembung ramai manusia..dan secara tak langsung korang2 yg ade simptom dan pulang ke kampung konon2 kuarantin bagai adalah penyumbang kepade kematian2 yg baru skang nih..korang sedar tak..tak kan..sbb menteri bagi cuti, pengarah u bagi cuti korang pon cuti..balek kampong..jumpe mak,abah,atok,sedare2..pastu sedara2 yg besau2 boleh la tahan lagik..sedare2 pass plak kat anak2..tapi entah..mungkin korang tatau..aku pelikk..apsal bila ade student yg kene simptom, u suh balek kampong?nape tak tutup pagar, jgn bg org masok..sah2 virus tu berlegar2 dlm kawasan tertutop..panggil doktor satu batalion, serang la kampus yg dah ade simptom..cucuk2..seminggu dua virus pon mati..takde la terdedah kat pakcik bas,makcik jual air,anne jual kacang putih mahupon mapley2..tak ke senang?atau cakap je sng?tak gak..releven gak idea hasil perdebatan aku dan boss2..

kematian makin meningkat..sampaikan mak abah aku isau kat kampong..atau aku harus pindah ke kampong halaman..nescaya padi akan menyepak aku bila membaca stetmen yang aku nak balek ipoh..hahahhaha..

3 comments:

semy said...

aku sokong ko majinn afterschool.blogspot...mmg kaedah menangani and mengkaki virus ni takbetol...aku pon terjebak..pihak berwajib harap je blajo tinggi2x tapi otak pakai sikit je..nak slamat anak bini je..aku marah nih..antiviral dia xnak inject kat semua..yg dah konfirm kene je dia inject..pastu menteri2x and org2x ternama je dapat antiviral ni..manusia yg bengong spt...dah tau x sehat pi gak kuar..makcik2x jual kuih batuk2x pon niaga gak..apa nak jadik...tapi end of the story in semua ini bala dari Allah S.W.T...segera taubat..majin jom pi masjid

Ryehanna said...

masehh majin gemok cos promote blog aku.. muahaha... aku pn dah klik iklan kat blog ko nih..

btw, aku pn tengah selsema n sakit tekak since dtg KL turun kat pudu aritu... risau gak...

ermm...

ViNN said...

cam gempong ayat last..bukan ke ko demam lagik?esok aku melawat ar..tghari sket arr..