Saturday, August 29, 2009

rumah terbakar semua orang nampak.

laptop aku mengalami sindrom blu-skrin sejak mggu lepas..dan baru smlm aku gi anta kedai..ekceli aku mls sbb biase aku pakai laptop si padi main game ke lyn muvi ke..tapi disebabkan padi balek kampong berjumpe awek (ckp kat aku konon2 ade mkn ramai2 ngan famili tp mcm die tak cakap kat aku die nk jupe mak awek die..konon2 mesra..) lalu aku terpakse membetolkan laptop utk mengelakkan aku kesunyian di pagi petang siang dan malam hari..inilah wajah laptop yg aku bukak..koman punye ar..hp compact..aku nk format tp die ckp hd tak detect..setelah buntu bertanyakan pada si semy yg merupakan tokoh komputer semasa aku blajar dulu, aku membuat keputusan drastik meredah hujan renyai2 ke alam sentral..ia tlah mgorbankan 30 hengget yg sebenarnye aku bleh format sendiri...dan nyaris2 melayangkan aku lagi 180 hengget, aku teruja nk tukar dvd-ram..lalu bln dpan ar kot tukau2 lain..pantang gaji masyukk mule ar meragam satu2..




brader pc : da keje ke student bro?
gua : keje bang..
brader pc : oo..tak sambung blaja ke?
gua : rilek2 dulu bang..kumpol duit dulu..
brade pc : da ade degree?
gua : dah..
brader pc : abes nk sambung ape?
gua : tgk ar dulu bang..mane rezeki ditolak..
brader pc : isyy..lu mude lagi kan?

tua sgt ke wajah gua?

0 comments: