Thursday, September 17, 2009

sebelom raye.

korang da shopping raye?

smlm aku ikot si padi gi sunway..gile ngajuk dah cam pompuan msg2 aku time keje ajak gi sunway..rempit..aku da la penat2 sket sbb tak tido kat opis..kalo la gaji aku 2rib, loan kete aku buat, aku da angkat sebijik..tp skang aku tgh cari 2nd GTI..sape2 ade kaki, gitau aku..ahhaha...aku balek opis awal sket, tido jap..6.30 gerak gi sunway..smpai dlm kul 7, minom pokka nescafe dan mule menggerak dlm pyramid berkepala singa firaun..aku musykil nape tadek sape nk bising psl singa tuh..kan ke mnyerupai berhala zaman lampau?kenape org bising psl tugu negara diraikan di hari pahlawan?kenape bising kuil batu caves ade patong emas?kenape bising time gamba najib besau2?atau permainan politik ini terlalu dewasa utk aku menidakkan yg betol atau salah..ah kalo diajak padi berdebat,pasti aura pemuda umno dlm diri die menebal, menjatuhkan sinopsis2 cerita bangkang dari aku..aku mmg ske bangkang die hahaha..name pon debat kan?takkan ade satu pihak?kan?

aku tatau apsal baju2 kat sini cam agak tak masok ngan jiwa naluri aku..apakah kerane aku tak muat lalu aku membenci baju2 yg berkeliaran di pyramid ini?atau kerane baju itu kecik?atau kerane baju itu...(sume ini slh baju..bukan slh aku...)..pastuh..gerak lak mkn mlm..tak mkn kot..sempat la beli kebab kat atas tuh..kebab kan asal dr tanah arab ke?tp kenape bangla yg buat?sbb gaji bangla murah?so kenape still cari amah indon?sbb indon serumpun?tp indon mintak bagai2..msia penakot..slalu takot tekanan org2 luar..atau melayu yg diatas?takot atau masyuk?politik lagi..

gerak ke makan nasik lemak di sebelah SSF, seksyen 13..bertentangan ngan komuter shah alam..rajin korg pegi ar..ade kedai nasik lemak ayam goreng madu..issey yg gitau port nih..aku kenal pon beberapa minggu sblom pose..tgh2 mkn bersembang2, padi ajak gi uptown plak..gile jalan aku..pas mkn kitorang gerak ar..agak ramai gak uptown..sgt ramai..aku gi usya2 tshirt2 yg cun2..ternyata tshirt2 disitu juge bermasalah..kecik plak..iskkk..tp aku pikir2 balek, kewangan aku terhad raye nih..cam ade mcm2 nk beli..so aku dok diam dan beranggapan positif, baju2 kat umah byk lagikk...uhhuhu..

aku tak kisah sgt shopping raye nih..sbb kdg2 tak raye pon, aku pantang sket tgk sale..tmbh2 kalo die tulis besau2 70%..lantak la tak raye pon..kalo da less melampau, barang cantek, aku beli gak..da lame gak tak cari t shirt..tp biase aku cari bundle..ntah..tshirt purple aku bundle, itam tu pon bundle, pastu tshirt itam Melaka, tshirt putih langkawi,tshirt ijau bundle siam..sbb tu tak kisah sgt..lgipon aku pikir cam mlm jumaat pon aku leh runner gi ipoh lg kot..tgk ar camne..port biase aku shopping raye adalah the store..kalo tak kat ipoh, aku gi jln kampar..best ape rebut2 mlm raye hahaha..abah aku penah ajak shopping malam raye, tp dulu2 ar tuh..aku rase die mude2 pon dulu berebut2 gak ngan org ramai..amik kesempatan less mlm last..lagik satu dulu abah slalu bwk kitorang kuar mlm kalo ade raye2 nih..even krismes pon dulu2..bwk kitorang ramai2 tgk lampu kat ipoh..wahhahhaah..aku rase budak2 ipoh sure bosan dah lyn lampu jalan..biase ar..budak kampong sesekali tgk lampu meriah2 mesti jakun...

ade beberape bende aku nk beli b4 balek raye nih..tgk ar kalo berkesempatan esok..dan berduitan esok..dan sebelom raye ini..

0 comments: