Tuesday, October 20, 2009

gile!

semalam adalah kali ke-3 aku intebiu..ehh 2 la..tapi memule ade kompeni kat PJ call suh dtg intebiu, aku tak gi..pastu aku gi intebiu kat Jopami Sdn Bhd as IT assistant..kali nih pegi intebiu kat Karyawan Bestari as web designer..



intebiu aku stat kul 2..kul1.30 aku da smpai..tgk2 opis die..boley tahan ar gak..kat Jalan Teknologi 3/9, Bistari de'Kota, Kota Damansara..ekceli, segala nama2 damansara,pj,aku malas nk gi intebiu..sbb jam..aku malas la jam..gile malas..malas gile jem..apasal kilang kat ipoh tu tak accept2 aku nye resume..cam aram..kalo dapat, mmg aku lik ipoh..tenang jiwa..tapi..antara salah satu sbb aku gi intebiu ini adalah..


padi : damansara kan jem..
aku : takpe..
padi : apsal..
aku : awek call tadi..suh dtg intebiu..comey je sore die..
padi : ala..kat jopami aritu pon ko kate sore comey..tapi..
aku : aa..betol jugakk..


so aku gerak..menggunekan kuasa kancil 660ex ke arah kota damansara..kota damansara..aku rase aku agak jakun damansara..bleh tak yang?ko jakun lemang..aku jakun damansara?sbb aku rase cam damansara adalah tempat kaye2..so kalo keje situ kene feeling org kaye..ahahhaha..damansara..mungkin sbb aku takde kwn kat damansara yg low profile rileks2..gerak je ikot google map yg aku igt2 lupe, aku rase kawasan opis Karyawan Bestari nih dah blah2 blkg damansara nih..pusing2 area bistari de kota, nampak la signboard kat atas tulis Karyawan Bestari..dah mcm production dah nih..cantekk gak ar..mane tau kan..kalo2 dapat ke, leh aku tumpang2 blaja production2..


aku menaiki dan mendaki tangge2 ke pintu opis itu..dengan harapan aweks bersuara cun itu betol2 wujud..ternyata, sebaek aku menekan loceng2 di pintu, ade beberape aweks sedang di meja mengadap pc..ah..mungkin mereka2 itu sedang bermain farmville..atau mengutuk2 di gambar2 fb..


awek Karyawan : ye
aku : sy datang nk intebiu
awek Karyawan : masok2..bukak kasot..



rase cam 1/10 syurge..dikelilingi bidadari2..dan seorang tua penjaga pintu syurge..cess..masok2 bilik jek, diorg kasi borang, isi..isi..isi..ape aku nk letak salary nih..hurmm aritu kat Jopami aku kene gelakk ngan boss diorg..sbb aku letak 2.3k..deyy..lu letak position IT Assistant, lu nk gaji org murah2, lu jgn la letak qualification tuh degree..letak dip sudah..kurang2 budak dip, 1k dah cukop..korg untung..tak pon cari budak intern..lagi murah korg bayau..gua degree kot..ade dip lagi..gua blaja 6 tahun..


berbalik pada borang itu..


bidadari1 : dah siap?
aku : dah..
bidadari1 : gamba takde ke?
aku : tak..(sempat lg nih..jom la amik same2..gune anset i je la..meh sini mehh..)
bidadari1 : oh..takpe..


kendian..seketika kemudian..sorang laki masok..


laki : awak bleh buat web x?
aku : bleh..
laki : biase x wat web baru2 nih..?
aku : baru tu camne?
laki : ala..web..joomla..
aku : ohh...boleh sangat tuh..
laki : kitorang ekceli blablabla...
aku : ooohh..boley2..insyaAllah bleh buat..


kejap je pon..aku gi intebiu pon, pakai kemeja itam, suar khakis dah koyak2 kat kaki sbb asik sapu lantai zaman dulu2,kasut everlast coklat..kalo dapat, cantek sgt la..mmg berbaloi-baloi..


ohh..ade dapat emel dari company graphic kat KL..tak reply lgpon..advertising company..hurmm..






6 comments:

saya_busan said...

kota damansara mcm damansara yg plg tak best kot.. haha.. suke ati aku je kutuk2..

Nadia Nazifah said...

ko kan terer web web ni.

wish u luck majinn!

dilla said...

ak dok damansara.. ak tak kaya pon.. ak perangai ade belagak kaye ke...? xkannnnn~~~ :P tp mmg ak menci jgk ar dOk area ni.. kedai melayu boleh bilang! g Ou asek belanggor bahu ngn Orang Ca ya nun alip sbb dorang salu tanak elak.. ak pn tanak elak jugak.. lalalala... cakap ngn melayu lak nak speaking je keje.. takut jgak ak terikut perangai2 manusia kt sni.. huhuhu

stormz said...

gudlak majin

Anonymous said...

wish u luck..slmt mcari kerja idaman..may Allah bless u

Ryehanna said...

kalo ko dpt kerja kat kota damansara tu, dah dekat la kita wei... heheh... kawanku si bedah dok kota. aku dok area yg dlm lima belas minit dr situ. :D